Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

39 de migranti ilegali depistati la frontiera

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut 39 de persoane, cetăţeni indieni, algerieni, marocani etc. care încercau să treacă ilegal “frontiera verde”.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 4 weeks later...
 • Replies 72
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  70

 • DarkSide

  2

 • Catalin

  1

Migranţi opriţi la frontiera de vest din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat patru migranţi care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge în Franţa. Alţi şaptesprezece migranţi au fost prinşi după ce au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, Moraviţa şi Beba Veche au depistat în zona de competenţă, nouă grupuri de migranţi, formate din două până la cinci persoane, având naţionalităţi diferite (algerieni, marocani şi tunisieni).

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

24 migranţi ilegali reţinuţi la frontiera cu Serbia

* În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut 24 persoane, cetăţeni algerieni, marocani etc. care încercau să intre ilegal in România.

* 20 migranţi au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră timişeni şi 4 migranţi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din Caraş Severin, împreună cu lucrători din cadrul O.R.I.

* În toate cazurile poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii de frontieră timişeni au depistat 38 persoane care au trecut ilegal frontiera verde a României. În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 4 weeks later...

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră sătmăreni au reținut două grupuri de migranţi, formate din 6 cetățeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 3 weeks later...

18 migranti depistati la frontiera

* La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut 18 persoane, cetăţeni algerieni, marocani, pakistanezi etc. care încercau să treacă ilegal frontiera de stat a României.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

16 migranti depistati la frontiera, la sfarsitul saptamanii trecute

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au depistat si retinut 16 persoane, cetateni algerieni, marocani, tunisieni si din Republica Moldova. care incercau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

18 migranţi depistaţi la frontieră

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut 18 persoane, cetăţeni algerieni, marocani, moldoveni şi un iranian care încercau să treacă ilegal frontiera de stat a României. 6 migranţi au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră timişoreni, 3 migranţi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni, 3 de către cei gălăţeni şi 3 de cei vasluieni, toţi la “frontiera verde” precum şi 1 migrant ascuns şi doi bărbaţi cu acte false depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 3 weeks later...

Treizeci si unu de migranţi depistati la frontiera cu Sebia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş au depistat, in acest sfarsit de saptamana, mai multe grupuri de migranţi, formate din treizeci si una de persoane, care intenţionau să intre ilegal în România.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 2 weeks later...

Ieri, politistii de frontiera timiseni au depistat treisprezece persoane care au trecut fraudulos frontiera din Sebia in Romania cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen. In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 2 weeks later...

Azi noapte, poliţiştii de frontieră timişeni au depistat 10 persoane care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României. În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în acest weekend 15 persoane care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României. În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Timiş/Doisprezece migranţi reţinuţi la frontieră

 

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în ultimele 24 de ore, 12 persoane care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României. În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga şi Sânnicolau Mare au depistat în zona de competenţă, doisprezece migranţi, de diferite naţionalităţi. Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română. Lucrătorii noştri au procedat la conducerea persoanelor în cauză, la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră, în vederea clarificării situaţiei.

 

Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de patru somalezi, un camerunez, un ganez, doi marocani si patru pakistanezi, cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România sau care intenţionau să treacă ilegal frontiera.

 

Cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau vizele necesare.

 

În toate cazurile au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

I.G.P.F. - Biroul Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Optsprezece migranţi depistaţi la frontieră

Noaptea trecută, poliţiştii de frontieră timişeni au depistat optsprezece persoane care intenţionau să intre ilegal în României pe la frontiera verde.

În toate cazurile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

28 migranţi ilegali depistaţi la frontieră

* În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut 28 persoane, cetăţeni algerieni, marocani etc. care încercau să treacă ilegal frontiera română;

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Asta stiam. Dar vezi mai departe ce inseamna a migra. Mai bine zis, cui se aplica verbul. Mi se pare greu de crezut ca 28 de insi pot constitui subiect de migratie, asa cum e definit in dex.

Link to comment

In 24 ore, politistii de frontiera au depistat si retinut 15 persoane, cetateni algerieni, marocani si tunisieni, care incercau sa treaca ilegal frontiera romana.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 3 weeks later...

Migranţi reţinuţi în timp ce intenţionau să treacă frontiera, transportaţi de urgenţa la spital

Poliţiştii de frontieră care au acţionat pentru reţinerea unui grup, format din patru migranţi, ce intenţionau să treacă ilegal graniţa în Ungaria, au solicitat sprijin medical de urgenţă deoarece cei în cauză prezentau degerături.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Migranţi care au încercat să treacă ilegal frontiera de vest a României, reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii de frontieră din vestul ţării au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, cincizeci şi şase de migranţi care au încercat să treacă ilegal frontiera de vest a României.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Poliţiştii de frontieră timişeni şi aradeni au depistat, în ultimele 48 de ore, treizeci şi unu de migranti, algerieni, tunisieni şi marocani, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, respectiv să intre ilegal în ţara noastră din Serbia.

În ultimele doua zile, echipaje ale poliţistilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – jud. Timiş au observat în zona de competenţă patru grupuri de persoane, formate din saisprezece bărbaţi, în timp ce se deplasau spre teritoriul Ungariei.

Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ 200 de metri interior faţă de frontiera si au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că sunt paisprezece cetăţeni algerieni si doi marocani, cu vârste cuprinse între 19 şi 36 ani şi intenţionau să ajungă în Ungaria.

În cadrul primelor cercetari, cei în cauză au declarat că s-au deplasat cu diferite mijloace de transport până în localitatea Cenad, de unde şi-au continuat călătoria pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii.

În data de 17.02, în jurul orei 23:30, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga a observat un grup de migranţi, format din cinci persoane, care a trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

Persoanele au fost reţinute în apropierea liniei de frontieră şi conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetari. Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre trei cetăţeni algerieni şi doi cetăţeni marocani, toti cu varste de 22 şi 23 de ani.

În data de 17.02.2012, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Curtici – jud. Arad au depistat si reţinut două grupuri, formate din zece persoane, cetateni algerieni si tunisieni, in timp ce se deplasau pe langa calea ferata, încercand să treacă ilegal în Ungaria pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

În toate cazurile, politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, respectiv de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră

Link to comment
 • 1 month later...

* Politistii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea – jud. Satu Mare au depistat sase cetăteni algerieni si un marocan care intentionau sa iasă ilegal din Romania.

* Cei sapte cetateni africani au fost transportati pana in apropierea frontierei de catre doi cetăteni romani care in prezent sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranţi.

In data de 23.03.2012, la ora 20.45, politistii de frontiera din cadrul Sectorul P.F. Petea, judetul Satu Mare, au observat sapte persoane care au coborat din doua autoturisme si se deplasau catre frontiera de stat.

Imediat lucratorii nostri au procedat la urmarirea barbatilor acestia fiind retinuti in apropierea frontierei cu Ungaria.

De asemenea, cele doua autoturisme au fost oprite in trafic si conduse la sediul Sectorului P.F. Petea pentru continuarea cercetarilor.

In cadrul cercetarilor preliminare s-a stabilit ca cei in cauza sunt 6 cetateni algerieni si un marocan. Acestia au fost transportati cu cele doua autoturisme de catre cei doi cetateni romani, pana in apropierea frontierei de stat, pentru a iesi ilegal din Romania cu intentia a ajunge intr-o tara din vestul Europei pentru a-si gasi un loc de munca.

Ca urmare a celor constatate, cei doi conducatori auto, ambii domiciliati in localitatea Baia Mare, judetul Maramures, sunt cercetati pentru trafic de

migranti, iar cei sapte cetateni africani pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Cercetarile continua, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Persoana de contact – Radu Lungu, purtator de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei

Link to comment

Trezeci şi cinci de migranţi depistaţi la frontieră la sfârşitul săptămânii trecute

Poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut, în ultimele 48 ore, 10 grupuri de migranţi formate din treizeci şi cinci persoane, cetăţeni algerieni, marocani, afgani, tunisieni, somalezi, sirieni şi din Bangladesh, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României. Majoritatea migranţilor au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să intre, respectiv să iasă ilegal din ţară, pe la ”frontiera verde”. De asemenea, trei migranţi au fost depistaţi la Nădlac ascunşi pe osia unui automarfar, iar alţi doi au traversat râul Prut, pe o saltea pneumatică.

* Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga, Cruceni şi Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat în apropierea frontierei de stat, şase grupuri de migranţi, formate din douăzeci şi şase bărbaţi.

În urma verificarilor s-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Algeria, Afganistan, Tunisia şi Maroc, au vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani, şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

În cadrul primelor cercetări o parte din ei au declarat că vroiau să ajungă în Spaţiul Schengen şi că s-au deplasat cu autoturisme de ocazie până în zona sârbă de frontieră.

* Alţi patru cetăţeni somalezi au fost depistaţi în data de 25.03.2012 de către poliţiştii de frontieră de la Sectoarele Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş şi Borş, jud. Bihor, în apropierea frontierei cu Ungaria, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în ţara vecină pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

* În data de 26.03.2012, în jurul orelor 04.30, poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Nădlac au descoperit şi reţinut trei cetăţeni sirieni, o femeie şi doi bărbaţi, ascunşi sub remorca unui automarfar, pe osia din spate.

Automarfarul era condus de un cetăţean turc, Mustafa D., în vârstă de 52 ani, şi transporta conform documentelor de însoţire 13 paleţi cu cabluri electrice, pe ruta Turcia - Ungaria.

Din cercetări, a rezultat că persoanele descoperite sunt cetăţeni sirieni, se numesc Ahmad A.G., Omer A.H. şi Ahmed A.H., au vârste cuprinse între 20 şi 23 de ani şi intenţionau să ajungă ilegal în Ungaria.

* În data de 25.03.2012, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Berezeni – jud. Vaslui au observat două persoane de sex masculin, îmbrăcate cu haine ude, care nu-şi justificau prezenţa în acea zonă, la ora respectivă.

Întrucât cei doi bărbaţi nu aveau asupra lor documente de identitate şi nici nu au putut justifica prezenţa pe teritoriul României, au fost conduşi la sediul sectorului, pentru continuarea cercetărilor.

Persoanelor li s-a acordat prim-ajutor deoarece aveau hainele ude şi exista riscul de a intra în şoc hipotermic.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi sunt din Bangladesh şi au trecut ilegal frontiera de stat a României, din R. Moldova, cu ajutorul unei saltele pneumatice, găsită ulterior la malul râului Prut, cu scopul a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-şi găsi un loc de muncă.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor trezeci si cinci de persoane actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.