Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme privind aprecierea de serviciu sau calificativul

Postare recomandată

• Membru activ
Publicat

sunt primul din sectie... si posibil din sector sau dgpmb...

• Membru activ
Publicat

gata, e FB;

urat gest oricum...imi trebuia si la grad

Publicat (modificat)

Ai facut contestatie? Sau doar ai stat putin de vorba cu seful nemijlocit?

PS: Felicitari! Daca activitatea ta este ceea ce ai postat, ar fi fost si pacat ... :good:

Modificat de Rookie
  • Moderator
Publicat

gata, e FB;

Ma bucur pentru tine bozo. :)

Era nedrept sa primesti bine pentru asemenea activitate.

Publicat

Am o intrebare legate de contestatia calificativului:

Pe data de 17.12.2010 am contestat calificativul acordat (partial) iar in cnf cu prevederile art 87 din OMAI 300/2004 in termen de 15 zile calendaristice trebuia sa se solutioneze contestatia mea. Astazi 04.01.2011 am fost chemat in fata comisiei. Ce se intampla daca nu au solutionat in termenul legal contestatia? Cine are castig de cauza? Cum se procedeaza?

Publicat

Pentru contestatia ta s-a format o comisie.

Comisia in 15 zile cred ca va solutiona contestatia.

• Membru activ
Publicat (modificat)

am facut contestatie

va dau un sfat, daca faceti contestatie contestati tot, nu numai unde credeti ca ati avut rezultate, criteriile sunt subiective si pot fi interpretate, asa ca interpretati voi, ca daca nu le interpreteaza altii

Modificat de bozo
Publicat

daca nu-mi convine calificativul avut in 2007 si 2008 pot sa contest acest lucru in instanta chiar daca suntem in 2011.mentionez ca in acel moment am semnat si am fost de acord cu calificativul/mai am castig de cauza in instanta dupa 3 ani?

Publicat

De la data cand ai luat la cunostiinta cum s-a solutionat contestatia, ai semnat ,ai primit recomndata acasa etc ai 30 de zile sa faci contestatie in instanta.

Pentru 2008 vei ramane cu acel calificativ.

Insa din curiozitate te intreb ,in 2007-2008 ai facut contestatie?

Publicat

Nu m-ati inteles. Comisia s-a format dar nu a solutionat contestatia in termenul legal de 15 zile....ci mai tarziu

Publicat

Nu stiu la ce data s-a format comisia, dar contestatia a fost intocmita la data de 17.12.2010. De la data respectiva aveau obligatia sa o solutioneze in termen de 15 zile . Oricum astazi 07.01.2011 am castigat, mi-a transformat calificativul de "Bun" in "F.Bun". In sfarsit o victorie si pt mine :)

Publicat

Am onoarea sa va salut!

Vin in fata dvs. cu o rugaminte.

Mi-a fost facuta aprecierea de serviciu,calificativ cu care n-am fost de acord.Dupa ce am urmat toate uzantele interne ,m-am decis sa merg in contencios.Rugamintea este urmatoarea:Ajutati-ma cu cadrul legal al intocmirii acestei actiuni si va rog sa-mi spuneti care este termenul de depunere al actiunii in instanta.

Multumesc anticipat.

Publicat (modificat)

Termenul legal este 30 de zile de la luarea la cunostinta.

Daca ai de gand sa te reprezinti singur eu zic ca nu prea ai nicio sansa.

Cu stima. :emo-yessir:

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul------------------, domiciliat in---------, strada-------------- prin prezenta chem in judecata I.P.J. -----, cu sediul in strada ----------, din -------, judetul -----, solicitand instantei ca prin hotararea ce va lua sa dispuna:

- anularea calificativului ,,BUN” din fisa de evaluare anuala acordat subsemnatului pentru anul 2010 ca fiind nelegal si netemeinic si, in consecinta obligarea paratului la reevaluare.

In fapt: invederez instantei ca subsemnatul am obtinut calificativul ,,BUN”, pentru anul 2010.

Initial seful de post al------mi-a acordat calificativul “foarte bun”, insa fara a-si motiva concret solutia data, seful ierarhic al acestuia, mi-a schimbat calificativul din “foarte bun” in “bun”, retinand in termeni generali ca nu m-am implicat corespunzator in munca de politie raportat la situatia operationala de pe raza comunei si ca as fi parasit localitatea in nenumarate randuri, nejustificat, fara a se indica concret la ce fapte face referire.

Consider astfel ca au fost incalcate dispozitiile Ordinului 300/2004, art.89, potrivit carora cei care au atributia de evaluare sunt obligati sa-si motiveze concluziile, astfel incat sa sie aigurata o interpretare obiectiva a calificativului, supus cenzurarii si instantei de judecata.

Consider ca in cazul subsemnatului nu exista o astfel de motivare concreta a calificativului acordat, concluzia finala ramand la latitudinea discretionara a celui care mi-a schimbat netemeinic calificativul.

Nu exista o justificare legala pentru acordarea acestui calificativ, intrucat din intreaga mea activitate rezulta ca subsemnatul am avut un comportamnet ireprosabil si ca mi-am dedicat capacitatea profesionala si timpul pentru rezolvarea sarcinilor de serviciu in mod corepunzator.

Practic, au fost ignorate toate activitatile desfasurate de subsemnatul, fara vreo sanactiune disciplinara aplicata, superiorul sefului de post, acordand un calificativ care nu corespunde realitatii.

Invederez instantei faptul ca am efectuat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, patrulari comunale si intracomunale, atat impreuna cu jandarmii de la ordinea publica, cat si in regimul silvic, alaturi de organele competente.

Pentru munca prestata nu am fost remunerat la nivelul tuturor orelor lucrate si nici nu am beneficiat de zile libere in contul acestora, pe motiv bineinteles de lipsa de fonduri, insa am inteles ca pe langa aspectele de ordin financiar, am o datorie prin functia ocupata, motiv pentru care am continuat sa-si desfasor activitatea profesional.

Mai mult decat atat, m-am alaturat actiunilor organizate de Politia ---------- si IPJ ------, atat pe linie de ordine publica, cat si pentru activitatile ce tin de circulatia rutiera.

Pentru a avea o oglinda statistica a celor intreprinse de subsemnatul, va supun atentiei urmatoarele cifre : am avut un numar de 35 de lucrari penale cu autori cunoscuti, 8 lucrari penale solutionate cu autori necunoscuti, un numar de 53 de lucrari generale, am aplicat 30 de sanactiuni contraventionale, cu un debit de 7920 lei.

Avand in vedere ca aproape jumatate din activitatea postului de politie la care lucrez este reflectata in munca prestata de subsemnatul, calificativul “bun” acordat de superiorul sefului de post, prin schimbarea acestuia din « foarte bun », apare ca o atitudine discretionara, subiectiva si fara temei legal, ceea ce contravine dispozitiilor ordinului 300/2004.

Avand in vedere cele expuse mai sus, consider ca, in mod nelegal si netemeinic am obtinut calificativul “bun”, in fisa de evaluare neexistand niciun argument concret in sustinerea acestuia, incalcandu-se astfel dispozitiile Ordinului 300/2004, motiv pentru care va solicit sa dispuneti anularea acestuia si in consecinta, obligarea paratului la reevaluare.

Desi am adus la cunostinta celor in cauza aceste deficiente ale evaluarii, cu ocazia contestatiei, acesta mi-a fost respinsa si in consecinta ma vad obligat sa apelez la instanta de judecata.

Probe: inscrisuri, martori.

In drept: ordinul 300/2004 si legea 360/2002

Sper sa iti dai seama ca aici ti-am expus un model.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 2
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Cu scuze pentru ca ma repet,dat fiind faptul ca un alt coleg ,pe un alt topic a avut aceeasi probleva,rog colegii din tara care au cunostinta despre practica judiciara privind plangerea impotriva calificativului din contencios-administrativ,sa faca un bine si sa posteze aici.Instanta de aici nu intra in fondul problemei,ea judeca doar daca s-au respectat pasii contestatiei.

• Membru activ
Publicat

corect... de obicei trimite spre reevaluare catre o structura superioara celeia care a evaluat prima data.

nu am auzit pana acum sa schimbe instanta calificativul, si cred ca nici nu e posibil, insa poate daca alti colegi cu activitate mai slaba au calificativ mai bun sunt mari sanse... in rest, totul e interpretabil.

• Apreciez 1
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

Am solicitat si am intrat in Concediu de Crestere si Ingrijire Copil ptr 2 ani, ca urmare am fost apreciat cu Satisfacator.

Cu ma afecteaza acezt calificativ si ptr cati ani? Ma va afecta la grad? Pe ce perioada?

problema la mine e in felul urmator, am fost avansat la termen in 2012, urma ca in 2015 sa fiu tot la termen la urmatorul grad. Aici trebuie luat in calcul si faptul k eu 2 ani 2013 si 2014 voi sta in concediu. Oricum concediul de crestere copil nu se ia in calcul la termen deci ar trebui sa fiu avansat in 2017. Corect?

Deci ma va avansa in 20117 sau ma afecteaza calificativul de S?

• 7 luni mai târziu...
Publicat

poate cineva sa spuna daca exista vreo legatura intre itemii de evaluare (culesi de prin fisa, aia mai relevanti) de la modulul B si indicatorii de performanta prevazuti in fisa postului, altfel zis, daca in evaluarea itemilor respectivi se tine cont de cei din urma?

pentru ca mie unul imi par legati.

ori totul e la latitudinea ”șăfului”?

Publicat

poate cineva sa spuna daca exista vreo legatura intre itemii de evaluare (culesi de prin fisa, aia mai relevanti) de la modulul B si indicatorii de performanta prevazuti in fisa postului, altfel zis, daca in evaluarea itemilor respectivi se tine cont de cei din urma?

pentru ca mie unul imi par legati.

ori totul e la latitudinea ”șăfului”?

gata, am gasit raspunsul in dddru II/960/2004.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

inteleg ! vream un model sa il adaptez pentru mine , vor sa imi dea bine si ma consider de foarte bine !

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.