Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme privind aprecierea de serviciu sau calificativul

SkuriN

Recommended Posts

Numitul X.Y in calitate de responsabil cu testarea sportiva(pregatirea) pe subunitate (sectie) si fiind subofiter(nu dau gradul), cu ocazia testarii sportive pt evaluarea de sfarsit de an, acesta in tabelul sau nominal a trecut note din "burta" intrucat din toata masa de agenti de ordine publica sau prezentat numai 3 agenti(printre care si eu). Susnumitul a inaintat tabelul catre seful de la op din cadrul subunitatii, iar acuma cand s-a facut evaluarea de final de an acesta a tinut cont si de aspectele acestea. De asemenea seful de la op stia in ce masura se dau testarile intrucat nici el nu a participat la testarea respectiva. Eu , agentul HH mam transferat de la postul de politie la sfarsitul primaverii anului 2010, iar cu ocazia evaluarii de sfarsit de an vad ca mi-a dat seful de la op calificativul Bun. Acesta de asemenea a trimis si o adresa catre subunitatea de care apartinea postul in vederea obtinerii unei evaluari partiale, de care sa tina cont. In orice caz calificatul presimt ca va fi tot Bun. Anterior intamplarii acesteia, seful de la OP a fost cercetat prealabil pt savarsirea anumitor fapte(nu le pot zice) si aspectele sesizate nu s-au confirmat. Cercetarea prealabila a fost condusa de catre un ofiter de la ipj, iar acest ofiter era ruda de gradul 1 cu un subordonat direct (agent de op) al sefului de la op de la sectia mai sus mentionata.

Intrebarea mea este aceasta: Ce infractiunii se retin fata de persoanele mai sus mentionate :

1. Fata de numitul XY se retine infractiunea de Fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals pt faptul ca a intocmit tabelul nominal cu agentii care trebuiau sa participe la testarea sportiva, si i-a notat pe acestia chiar daca nu s-au prezentat, respectiv a inaintat acel tabel catre seful de la op in vederea evaluarii agentilor?

2. Fata de seful de la op se retine infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor intrucat a folosit acel tabel nominal cu evaluarea eronata a numitului XY si altfel in mod abuziv a dat calificative necorespunzatoare celorlalti lucratori astfel lezandu-ma si pe mine.

3. Fata de ofiterul de la ipj se retine infractiunea de conflict de interese intrucat a efectuat cercetarea stiind ca ruda sa de gradul 1 este subordonat direct al sefului de la op

1. nu. este fals intelectual su uz de fals

2. nu, decit in masura in care dovedesti ca a prejudiciat drepturile personale ale celor presupusi testati. cel mult abuz contra intereselor publice.

3. nu exista o asemenea infractiune in codul penal.

Ba există o infracţiune în Codul penal, poate chiar două şi anume:

ART. 249 Neglijenţa în serviciu şi ART. 289 Falsul intelectual.

Atacarea in penal, a situatiei prezentate mai sus, in conditiile date nu vad sa aiba o finalitate favorabila pentru tine, imi este greu sa cred ca ceilalti vor declara (confirma cele spuse de tine) ,in realitate desi te vor sustine, la presiunile sefilor vor declara contrariul si alt probatoriu nu il vad prea eficient . . Eu , mai degraba ,as opta pentru pasii legali in civil :

1. Contestarea calificativului la organul ierarhic superior ( Comanda IPJ-ului ) conform ordinului MAI (nu-i mai retin nr.) . In contestatia scrisa vei relata /argumenta de ce meriti un calificativ superior (vezi ca ai indicatorii in fisa, te orientezi si tu unde crezi ca ai facut mai mult si detaliezi acestea) si faptul ca aspectele consemnate nu corespund cu realitatea si ca de fapt testarea fizica nu a fost executata in realitate, mentionand ca prin inscrisurile efectuate exista fapte penale care te-au defavorizat. In mod normal seful IPJ ar trebui sa se autosesizeze si sa declanseze o cercetare prealabila a sefului tau sau declinarea cauzei catre parchet pentru cercetari. In orice caz vei primi un raspuns la contestatia ta.

2. Acest raspuns - daca in continuare te nemultumeste - ai dreptul sa il contesti in contencios administrativ, unde esti scutit de taxa de timbru .

art 253 ind 1 - Conflictul de interese: Fapta functionarului public care in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat direct sau indirect un folos material pt sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea de a ocupa o functie publica pe durata maxima.

Sa inteleg ca nu exista fapta de natura penala pt faptul ca numitul XY a notat agentii respectivi cu note pt evaluarea sportiva cu toate ca acestia nu s-au prezentat la testare, si acesta a intocmit acel tabel cu notele si l-a inaintat iar folosindu-se de acel tabel a fost facuta evalurea finala pt calificativ?

Edited by SkuriN
  • Upvote 1

• Member

pai vrei sa spui ca ai luat calificativul bun din cauza probelor sportive?

daca aveai satisfacator la sport si fb la majoritatea celorlalte, tot fb iese, are pondere mica...sau cumva vrei sa te razbuni pe sef si nu stii cum?

Nu, nu am luat calificativ prost din cauza probei sportive(intocmai mam ridicat cu aceasta). In fapt seful nu a tinut cont de activitatea mea depusa la postul de politie(asa zic eu si asa si este), respectiv i-a favorizat pe restul in faptul ca trebuiau depunctati pt faptul ca nu au dat testarile sportive, dar in schimb el le-a dat FB. Neglijent in serviciu in forma continuata pt ca eu nu pot proba ca el stia de acele tabele intocmite in fals.

Deja am intocmit documentatia pt contestatie. Maine dimineata ma duc la inregistrat cu ea.

Edited by SkuriN
  • Upvote 1

• Moderator

Cum adica ar fi jale? Pai dar tu ce esti, mosneag sau politist? Cum mama dracu mai alergi dupa hoti daca te vaiti de niste rahaturi de probe fizice? :blink:

In conditiile in care nu se asigura conditii pentru pregatirea fizica , nu exista baze sportive in care sa exersezi in mod organizat , nu te mira ca multi nu ar lua testarile . Incearca sa te duci la sefi si cere-le sa acorde ore pentru pregatire fizica si ai sa vezi rezultatul . Cate inspectorate au contracte de colaborare cu sali de sport ?Cate ore sunt alocate ,efectiv ,pe luna,pentru aceasta activitate? Ca si la trageri , pregatirea fizica se face cat de cat binisor doar la structurile de interventie rapida , restul , o data pe an , la testari.

Edited by barancris

• Moderator

Barancris, te rog sa iti pastrezi parerile avizate pentru tine. Cate rapoarte ai facut catre superiori in care ai cerut aprobarea unor ore pentru sport? Eu vreau sa iti atrag atentia ca exista o dispozitie, cel putin la nivelul judetului unde lucrez eu, dar am impresia ca e venita de la IGPR in care scrie clar ca se aloca MINIMUM 2 ore pe saptamana in cadrul programului de lucru normal pentru PREGATIRE SPORTIVA. La noi la politia care ne arondeaza chiar se roaga de lucratorii de la posturi sa vina la pregatire fizica la sala. Si inca ceva. Nu iti trebuie sala ca sa te mentii in forma. Daca nu esti de la tara, du-te pe la bunici, mai sparge un lemn, mai alearga dupa vaca si sa vezi ce in forma devii. Scutiti-ma cu scuzele astea ca nu avem sala, ca nu avem program ca nu avem, ca nu avem. Daca s-ar putea sa va ia cineva si picioarele la alergat, dar fara voi, ati accepta fara sa pregetati. Hai sa fim seriosi.

Edited by Kmcoio

Cum adica ar fi jale? Pai dar tu ce esti, mosneag sau politist? Cum mama dracu mai alergi dupa hoti daca te vaiti de niste rahaturi de probe fizice? :blink:

Pentru asta s-a inventat pistolul. Nu toti pot fi campioni olimpici la 100 m garduri. Si cu lipsa asta de calorii din norma de hrana, cam greu cu fuga.

• Member

sa va zic eu bomba:

am fost evaluat cu calificativul "bun" in conditiile in care anul acesta am desfasurat urmatoarele activitati mai importante

am constatat un numar de 52 de infractiuni in flagrant (si am prins un numar de 71 de infractori) dintre care

1 sechestrare;

4 furturi de autoturisme;

1 furt motocicleta, prejudiciul de 10000 $ recuperati in totalitte;

2 talharii;

restul nu tin minte exact, dar majoritatea furturi din autoturisme, din curti, din SC, mentionez ca nu am infractiuni gen cersetorie, prostitutie, energie electrica....

am folosit armamentul din dotare de 2 ori, tragand in total 7 cartuse, in mod regulamentar.

ce trebuia a fac pntru FB? sa il prind pe Bin Laden?

• Upvote 4

• Moderator

Sigur ai vreun șef ce-ți poartă sâmbetele pe acolo.

Nu lăsa lucrurile așa, neapărat trebuie să contești aprecierea de serviciu.

Bozo sa ceri sa te evalueze in functie de celelalte calificartive de ,,foarte bine" acordate la tine la sectie.

Iar cand te vor chema la comisia pentru solutionarea contestatiei sa ai o evidenta foarte clara cu activitatile pe care le-ai desfasurat in 2010.

Daca este adevarat ce ne tastezi pe aici ,71 de autori ,52 de infractiuni in flagrant.........scuze dar seful tau este un tampit. Sau prost. Sau cretin. Sau ....