Jump to content
POLITISTI.ro

Speta - furt calificat

RIM

Recommended Posts

Buna ziua, de curand am trait o experienta destul de neplacuta, am fost chemat la Sectia de Politie pentru a mi se aduce la cunostinta ca sunt cercetat pentru infractiunea de furt calificat.

In fapt in toamna anului 2006 am gazduit intr-un apartament - proprietetae personala - o cunostinta cu care verbal am stabilit sa se ingrijeasca de o persoana batrana cu care trebuia sa locuiasca impreuna. Ulterior in apartament s-au mai mutat inca doi nepoti a celei ce am gazduit-o, fara a anticipa, in momentul in care am vrut sa-i evacuez din casa acestia au refuzat.

In anul 2012, batrana de care aveau grija a decedat, ocazie cu care Procuratura a sigilat apartamentul pentru o perioada de o saptamana, ocazie cu care am reusit sa-i comving pe cei trei ca trebuie sa-si gaseasca un alt acoperis.

Am solicitat la o saptamana de la sigilarea apartamentului desigilarea, aceasta facandu-se doar in prezenta mea si a celor doi politisti, pe repectivii chemandu-i imediat dupa ce au plecat cei de la politie sa-si ia din lucrurile proprietate personala. De la data desigilari si pana la plecarea efectiva din imobil a mai durat o perioada de 3 saptamani, perioada in care acestia sistematic si-au redicat mai multe bunuri.

La ultimul transport mi au adus la cunostinta ca le lipsesc din bunurile personale, un Lapetop si doua telefoane mobile.

La mai bine de un an de la plecarea acestora din imobil am fost chemat la Sectia de Politie unde mi s-a adus la cunostinta ca unul din cei doi nepoti declara disparitia din imobil a doua telefoane mobile si a unui lapetop.

Prin urmare am fost nevoit sa dau o declaratie conform procedurii judiciare unde mi s-a pus in vedere ca urmeaza sa particip la confruntarea directa cu acestia si la detectorul de minciuni.

Asa cum am declarat si organelor de politie, niciodata nu am avut cunostinta de acele bunuri.

Precizez de asemenea ca nu am participat efectiv la scoaterea bunurilor din imobil, acestia avand posibilitatea sa-si scoata toate lucrurile din casa, fara a fi asistati de mine, eu stand doar la scara blocului unde aveau o masina in care incarcau toate acele lucruri. 

Declarandu-ma total nevinovat fata de acuzele ce mi se aduc, cat si faptul ca sunt convins ca respectivele acuzatii sunt doar fabulatii cu sopul de a se razbuna pentru faptul ca i-am evacuat din locuinta, va solicit respectos o parere despre speta prezentata cat si eventual un sfat pe care pot sa-l urmez in vederea dovedirii propriei nevinovatii.

Va multumesc anticipat !

Nu ai fost acuzat oficial de furt, se efectueaza cercetari de catre politisti in vederea stabilirii adevarului. Ai fost audiat olograf, adica ai scris o declaratie in care ai raspuns la intrebarile politistului cu privire la reclamatia facuta de nepotul respectiv. Sfatul meu este sa mergi la poligraf(daca nu ai nimic de ascuns) si sa mergi la politie ori de cate ori esti chemat. La sfarsitul cercetarilor se va dovedi cine e vinovat! In nici un caz nu cauta sa amani prezentarea la politie atunci cand esti chemat, decat daca ai un motiv bine intemeiat!!!

Nu, nu este o proba directa, dar poate ajuta organul de cercetare , din cate cunosc

Adevarul este ca situatia in care ma gasesc este destul de stresanta, de aceea sper sa se termine cat mai repede, prin urmare sunt dispus sa trec prin orice test care mi poate dovedi nevinovatia

Dupa lamurirea cauzei, daca intr-adevar nu ai legatura cu asa-zisa disparitie a bunurilor mentionate, iti recomand sa iei in calcul urmatoarele prevederi din Codul Penal:

Art. 259

Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Dacă cel care a săvârşit fapta declară mai înainte de punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de persoana în contra căreia s-a făcut denunţul sau plângerea, ori împotriva căreia s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.

Astfel acest gen de persoane vor lua aminte ca actiunile lor nu raman fara consecinte.

• Downvote 2

La mai bine de un an de la plecarea acestora din imobil am fost chemat la Sectia de Politie unde mi s-a adus la cunostinta ca unul din cei doi nepoti declara disparitia din imobil a doua telefoane mobile si a unui lapetop.

Unde vezi tu acuzatia de furt? Persoanele respective au sesizat organelor de politie disparitia unor bunuri si au solicitat  sa se efectueze cercetari si sa stabileasca daca se face cineva vinovat de comiterea vreunei infractiuni. Se constata din nou ca legea este interpretata dupa ureche.

Edited by drAGO5

drAGOS, e posibil ca reclamantul sa-l fi indicat ca suspect pe initiatorul topicului. Probabil de aici si viitoarea confruntare intre parti.

Daca l-a indicat ca suspect si nu l-a acuzat ca autor cert al infractiunii nu se poate retine infractiunea de denuntare calomnioasa, Teo. Supecte sunt foarte multe persoane :clip:

drAGOS, nici nu a explicat clar ce s-a intamplat la politie, daca respectivul a depus o plangere impotriva lui, daca l-a indicat ca suspect, ori ce altceva o fi reclamat persoana in cauza. Insa dupa aparente, a fost reclamat ca autor.

• Downvote 3