Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecţi de furturi din buzunare, prinşi de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Suspect de furt din buzunare într-un mijloc de transport în comun, prins în flagrant de poliţiştii bucureşteni

 

La data de 7 iunie a.c., poliţişti bucureşteni din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 49 de ani, imediat după ce acesta ar fi sustras o sumă de bani din buzunarul părţii vătămate.

 

În fapt, în cursul serii de vineri, poliţiştii Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public, acţionând pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare, genţi şi poşete comise în staţiile şi în mijloacele de transport în comun, au observat un bărbat care, prin comportamentul afişat, le-a atras atenţia.

 

Poliţiştii au trecut imediat la supravegherea suspectului şi au intervenit imediat cum au observat că acesta, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun, profitând de neatenţia părţii vătămate, un bărbat în vârstă de 74 de ani, i-ar fi sustras din buzunar suma de 20 de lei.

 

După comiterea faptei, suspectul a încercat să părăsească mijlocul de transport în comun, moment în care poliţiştii bucureşteni au intervenit prompt, imobilizându-l şi condu-l la sediul Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public, pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, poliţiştii Capitalei au reuşit recuperarea prejudiciului produs, suma de bani sustrasă fiind restituită părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii bucureşteni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspectul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestarea preventivă.

 

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să manifestaţi grijă şi atenţie faţă de bunurile dvs.

 

În situaţia în care mijlocul de transport este aglomerat şi vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul.

 

Poziţionaţi poşeta sau sacoşa în faţa dumneavoastră, în aşa fel încât să aveţi în permanenţă control asupra acesteia şi să o puteţi proteja oricând cu mâna dvs. Observaţi persoanele care înghesuie şi atrăgeţi-le atenţia cu voce tare.

Buzunarul de la spatele pantalonului este vulnerabil la urcare, coborâre şi în timpul deplasării cu mijlocul de transport în comun; prin urmare, ţineţi-vă portofelul şi actele într-un buzunar interior al hainelor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii pe care îi aveţi asupra dumneavoastră.

 

În cazul în care aţi devenit victima unei astfel de infracţiuni, încercaţi pe cât posibil să reţineţi cât mai multe semnalmente ale suspecţilor şi apelaţi de îndată poliţia la numărul unic de urgenţă 112 – apel gratuit.

 

D.G.P.M.B. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Practicanţi ai jocului de noroc “alba-neagra”, reţinuţi de poliţişti

 

Poliţiştii argeşeni au depistat şi reţinut cinci bărbaţi, suspectaţi de furturi din buzunare, prin atragerea părţilor vătămate în jocul de noroc tip ”Alba-Neagra”. Doi dintre suspecţi au fost arestaţi preventiv.

Poliţia Română vă recomandă să nu vă lăsaţi atraşi în astfel de jocuri de noroc neautorizate, care se desfăşoară în plină stradă, sub pretextul unui fals câştig de bani.

 

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Piteşti Argeş au identificat cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 39 şi 50 de ani, toţi din judeţul Argeş, suspectaţi de comiterea unui furt din buzunare, comis în cursul săptămânii trecute.

 

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, la data de 23 august a.c., cei cinci suspecţi au atras un bărbat, aflat în trecere în zona centrală a municipiului Piteşti, în practicarea jocurilor de noroc tip ”Alba-Neagra”.

 

Pe timpului jocului, suspecţii i-au sustras din buzunar portofelul, în care avea documente personale şi 1.500 de lei.

 

Poliţiştii au reuşit depistarea bărbaţilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art.208-209 Codul Penal şi art.23 lit. d, din OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

 

În urma cercetărilor poliţiştilor, a reieşit faptul că, în perioada ianuarie-august a.c., cei cinci au organizat jocuri de noroc de tipul „alba-neagra“, în zona centrală a municipiului Piteşti. Prin distragerea atenţiei, au sustras de la mai multe părţi vătămate, sume cuprinse între 200 şi 3.500 de lei, valoarea totală a prejudiciului creat ridicându-se la aproximativ 27.000 de lei.

 

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

 

Suspecţii au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunerea de arestare preventivă. În urma probatoriului administrat în cauză, Judecătoria Piteşti a dispus arestarea preventivă pentru de 29 de zile a doi dintre suspecţi şi interdicţia de a se afla în zona centrală a municipiului Piteşti a celorlalţi trei.

 

Practicantul jocurilor de noroc tip „alba - neagra” urmăreşte victima, pentru a vedea dacă are bani asupra sa (în preajma băncilor, bancomatelor, caselor de schimb valutar, casei de pensii, etc.).

Există situaţii în care, acesta abordează victima, sub pretextul că ar cunoaşte-o. Ulterior, o cheamă într-un loc retras circulaţiei publice, loc unde sunt plasaţi şi ceilalţi membri ai grupului.

Cel care o acostează, îi oferă foarte rapid o sumă de bani, cu care persoana păcălită să intre în joc. Partea vătămată intră în jocul grupului şi scoate suma de bani pe care o are la el. Practic, dă banii de bună voie persoanei care l-a acostat, care îi numără şi îi plasează altui membru al grupului ce dispare.

 

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:

 • Evitaţi să vă lăsaţi atraşi în astfel de jocuri de noroc neautorizate, care se desfăşoară în plină stradă, sub pretextul unui fals câştig de bani.
 • Dacă daţi curs unor astfel de abordări şi vă implicaţi în jocuri de noroc ilegale, puteţi fi pasibili de sancţiune contravenţională, precum şi victima unei infracţiuni.
 • Nu intraţi în legătură cu persoane necunoscute, chiar dacă acestea pretind că vă cunosc.
 • Nu ţineţi sume mari de bani la dumneavoastră, iar dacă situaţia o impune, încercaţi să îi ţineţi în locuri sigure şi separat!
 • Poliţiştii vă recomandă ca banii să nu fie păstraţi în buzunare exterioare ale vestimentaţiei, iar portmoneul să nu fie niciodată aşezat deasupra cumpărăturilor la vedere.
 • Nu ţineţi poşeta lateral sau în spatele dumneavoastră, ci cat mai strâns, sub braţ!
 • În cazul în care acceptaţi să participaţi la astfel de jocuri stradale, şi scoateţi bani din buzunar sau geantă, puteţi fi văzut, urmărit şi deveni victima unei tâlhării.
 • Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane care practică jocuri de noroc stradale, anunţaţi Poliţia la numărul unic de urgenţă 112.

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Trei suspecţi de comiterea unor furturi, prinşi de poliţiştii bucureşteni

 

În cursul zilei de ieri, 8 septembrie, poliţiştii bucureşteni au identificat şi depistat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 37 şi 72 de ani, suspectaţi de comiterea unor furturi din buzunare sau din societăţi comerciale.

 

Astfel, într-unul dintre cazuri, poliţiştii Capitalei din cadrul Brigăzii de Poliţie au depistat în flagrant, într-un autobuz RATB, un bărbat de 72 de ani, recidivist, imediat după ce ar fi sustras din geanta unei femei de 68 de ani un portofel ce conţinea suma de 65 de lei, cartea de identitate şi un telefon mobil.

 

Prejudiciul, în valoare totală de aproximativ 200 de lei, a fost recuperat.

 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

 

De asemenea, poliţiştii Secţiei 4 au depistat un bărbat de 38 de ani, cunoscut cu antecedente penale, care, la data de 07.09.2013, în jurul orei 09.50, ar fi sustras, împreună cu un bărbat în vârstă de 37 de ani, reţinut de poliţişti imediat după comiterea faptei, şapte memory stick-uri USB, dintr-un magazin situat în bd. Ion Mihalache, sectorul 1.

 

Bunurile sustrase, în valoare de 560 de lei, au fost recuperate şi predate părţii vătămate.

 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu unul dintre suspecţi în stare de arest preventiv şi cu cel de al doilea în stare de reţinere, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

 

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 months later...

Poliţişti bucureşteni aflaţi în timpul liber au prins în flagrant doi suspecţi de furt din buzunare

 

În cursul zilei de ieri, 8 ianuarie a.c., patru poliţişti bucureşteni din cadrul Secţiei 20 Poliţie, aflaţi în timpul liber, au prins în flagrant doi bărbaţi, imediat după ce aceştia au sustras un telefon mobil din buzunarul unui copil de 10 ani.

 

În fapt, poliţiştii bucureşteni, în timp ce se deplasau spre domiciliu cu un tramvai pe şoseaua Virtuţii, sectorul 6, după terminarea orelor de program, i-au prins în flagrant pe cei doi bărbaţi de 37, respectiv 42 de ani, imediat după ce aceştia au sustras un telefon mobil din buzunarul gecii unui copil.

 

Prejudiciul, în valoare de 400 de lei, a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei doi suspecţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

 

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment

Doi suspecţi de comiterea unui furt din buzunare, prinşi în flagrant de poliţiştii bucureşteni

 

În cursul zilei de 11 ianuarie a.c, poliţiştii Capitalei au identificat şi prins în flagrant două persoane, un bărbat şi o femeie, suspectate de comiterea unui furt din buzunare, într-un mijloc de transport în comun.

În fapt, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public – Compartimentul Flagrant, acţionând pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furturi din buzunare, au depistat în flagrant, într-un mijloc de transport în comun, un bărbat de 52 de ani şi o femeie de 55 de ani, imediat după ce aceştia ar fi sustras un telefon mobil din buzunarul părţii vătămate.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 2.500 de lei, a fost recuperat în totalitate de poliţiştii bucureşteni şi predat părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat, cu unul dintre suspecţi în stare de arest preventiv.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 months later...
Percheziţii la membri unei grupări infracţionale specializate în furturi din buzunare
 
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi şi Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat patru percheziţii domiciliare la persoane bănuite că fac parte dintr-o grupare infracţională specializată în furturi din buzunare, care ar fi acţionat în Paris.
 
La data de 13 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, în baza unei solicitări a autorităţilor judiciare franceze, au efectuat două percheziţii domiciliare în municipiului Iaşi, la locuinţele a două persoane, bănuite de furturi din buzunare comise în Paris. 
 
În aceeaşi zi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj-Napoca au efectuat două percheziţii, în municipiului Cluj-Napoca şi în localitatea Tarniţa, la locuinţele unui bărbat, bănuit de furturi din buzunare comise în Paris. 
 
Persoanele în cauză sunt bănuite că, începând cu anul 2012, ar face parte dintr-o grupare infracţională organizată, specializată în comiterea de furturi din buzunare în Paris, în special în zonele vizitate intens de către turişti străini. 
 
Autorităţile franceze efectuează cercetări pentru furt calificat, tăinuire şi ultraj contra persoanelor însărcinate cu efectuarea de misiuni de interes public, toate în formă continuată, infracţiuni prevăzute de Codul penal francez.
 
Faţă de două dintre persoane au fost puse în executare mandate europene de arestare, 
urmând a fi predat autorităţilor franceze.
 
Prejudiciul cauzat este estimat la 570.000 de euro.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi DIPI.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.