Jump to content
POLITISTI.ro

Linistea publica in zona de blocuri

Postare recomandată

Publicat

Bună ziua! 

(Dacă este posibil, aș dori ca acest comentariu să nu fie public. )

Vă rog frumos, dacă se poate, aş dori o clarificare referitoare la  interpretarea corectă a   Legii 61/1991 pentru urmatoarea speță:

Descriere speța: un vecin / mai mulți vecini, cantă la instrumente,  ascultă muzică,  au volumul sonor al altor aparate video-audio, calculatoare, sisteme de amplificare,  țipă, urlă vorbind la telefon sau cu interlocutori prezenți in camere, urlă utilizând vocabular licențios sau discuții care nu mă interesează în general, la volum sonor atat de ridicat încat eu nu pot auzi la mine in apartament nimic la volum sonor mediu, sau organizează mici petreceri la care participa 10-15 persoane care urlă când vorbesc râd in hohote, scot sunete ca în filmele de groază, dansează sarbă, tropăind ca niște cai turbați,  glasurile lor auzindu-se în tot apartamentul meu sau până în capătul culoarului de 6 m, dintre etaje, în  intervalul oral 8 - 22 și își deranjează vecinii. Practic nu am unde să ma duc. (Am fost obligată de vecini, sa petrec seara de 31. Dec, pe străzi, in frig. ) Imi este teamă de toate sărbătorile din cauza vecinilor! Petrecerile lor durează mai mult de 7-12 ore!  Trăiesc sub teroarea "sărbătorilor" și a sindrofiilor dintre "sărbători". Imaginați-vă niște oameni nesimțiți, needucați, beți sau drogați sau sub influența alcoolului și drogurilor! 

Vi se pare normal ca vecinii sa-mi impună stilul de viață, modul de gândire, cu programe TV, stiluri de muzică? Să nu pot studia, învăța, odihni? Să fiu obligată să stau pe străzi indiferent de vreme pentru ca aceștia să faca ce vor in casele dânșilor? Sunt terorizată din Decembrie 2015 și nu știutcum să rezolv problema! 

Practic din intepretarea legii de catre unii domni polițiști sau membrii ai societății civile,  rezultă că se poate asculta muzică sau alte programe audio-video  oricât de tare, se poate urla, țipa,  în afara intervalului orar menționat la alineatul 26 (22 - 8 respectiv 13-14), ceea ce practic încalcă spiritul legii, normele de conviețuire socială sau orice reguli de bun-simț, respectiv,  că liniștea nu trebuie sa fie tulburată fără drept nicicând.  Pentru un mediu civilizat de conviețuire socială, nu este normal sa fie respectate reguli, norme, legi? 

Eu locatarul, nu sunt şi locuitor ? Care este diferența dacă sunt deranjată din interiorul, exteriorul sau curtea interioară a clădirii? 

De asemenea aş vrea sa știu dacă există vreun act sau hotărâre cu privire la  modul de  interpretare ale  punctelor și literelor din această lege pe speța prezentată.  

Dacă mi se face foarte rău atât fizic cât şi psihoemotional. Tensiunea arterială crește instant la 149. 89, am stare de panică, anxietate, durere in zona pieptului şi abdominală, stare incontrolabilă de furie și aversiune față de "muzică" manele şi alte inepții, sau  țipetele care pentru mine reprezintă doar o sursă de tortură fonică, trebuie să solicit asistența unui echipaj de salvare sau poliția? Menționez că dacă sursa poluării fonice dispare, in maxim 30' imi revin fară remedii,  tensiunea arterială este normală , 127 cu 79.  Deci poliția mă salvează şi nu mai am nevoie de sprijinul medicilor. Cum este corect să procedez? 

Vă mulțumesc, inclusiv pentru toate eforturile dvs.!!! 

• 1 an mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna seara/ziua!

Nici nu stiu cum sa incep. Am ajuns pe acest forum oarecum intr-un moment de disperare.

Problema mea incepe in felul urmator:

De un an de zile am cumparat un apartament in Bucuresti. Stiu. Probabil e irelevant.

Motivul ar fi copiii din spatele blocului. Cand spun copii, ma refer la adolescenti cu varste cuprinse intre 14-19 ani. Acesti pusti nu locuiesc in bloc, nici macar prin cartier. Am inteles ca vin de prin alte cartiere indepartate. Mi-au spus si fostii proprietari ca ii goneau, dar nu mi-am imaginat ca stau atarnati in spatele blocului de parca ar fi copiii nimanui, fara scoala sau un viitor. Bine, ca si fostii proprietari nu au specificat faptul ca problema e foarte grava, fiind implicate droguri, minori si politie.

Ideea este ca pustii care stau in gradinita blocului fac multa galagie, mizerie, consuma droguri, se aseaza pe masinile parcate din spatele blocului...pe scurt, tulburarea linistii publice si nu numai. Baiul meu este ca politia a tot fost chemata din cate am inteles de la vecini si administratora, dar vin doar sa ii identifice si le verifica ruxacele (in cazul in care mai au substante ilegale la ei), dar pustii nu sunt prosti si le arunca inainte sa ajunga politia.

Deci politia este de mult timp sesizata in privinta lor, dar nu inteleg de ce nu se iau masuri? Si nu aduc reprosuri politiei, daca asta considerati.

Intrebarea mea e urmatoarea:

Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?

Orice parere impartasita este binevenita.

Multumesc anticipat.

Modificat de Agatheophobia
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salve,

Intrebarea de la Agatheophobia este valabila si in cazul meu. De pe la 14 ziua, pana pe la 1-2 noaptea, se aud cam tot timpul fel de fel de țipete bătăi și limbaj urat. Cateodata in continuu.   Aseara au dat foc la un topogan din acela de plastic. Acum 3 saptamani erau cocotati vreo 5 pe acoperisul de la intrarea in bloc. Miroase a marijuana (cred) pana la etajul 8 - pe bune! Si sunt extrem de agili in a evita Politia - care - atunci cand ii prinde, ii goneste, si cam atat. Au spus ca putem sa chemam si armata, pentru ca sunt minori si nu poate sa le faca nimeni nimic.

• 6 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua,

Locuiesc intr-un ansamblu rezidential, la parterul unui bloc pe a carui latura se afla o parcare terana, precum si accesul auto catre o parcare subterana. De fiecare data cand vremea e favorabila, parcarea se transforma in loc de joaca pentru copii, iar rampa de acces in parcarea subterana, in rampa pentru trotinete si alte jucarii cu roti. Vecinii, cu mine inclusiv, s-au plans in repetate randuri pe grupul de Facebook al ansamblului, despre aceasta situatie, dar copiii si parintii lor tot ii aduc la joaca aici, iar copiii, neavand nicio vina, sunt foarte, foarte zgomotosi; nu mai zic de "datul" pe acea rampa auto.

Avand in vedere ca terenul cu pricina are destinatie clara, de parcare, iar dreptul de a-mi folosi locuinta asa cum doresc (ex. sa tin si eu geamul deschis si sa stau linistit, sa citesc o carte, sau sa vad un film, fara tipete / rasete de copii pe fundal) imi este perturbat de zgomotul produs de acesti copii, credeti ca pot conta pe sprijinul Politiei Locala daca ma decid sa apelez la ei? Exista, altfel spus, argumente legale pe care sa pot conta?

Multumesc mult!

Modificat de gsilviui
Publicat

Bună ziua!

Mă confrunt cu o situaţie delicată.

1. e stare de urgenţă şi pe copii (aproape de 3 ani, respectiv 9 luni) am evitat să-i scot din casă de pe 15 martie;

2. intr-un apartament de lângă noi (perete în perete, bloc de garsoniere, pereti cam subtiri) s-a mutat un nou chiriaş;

3. copiii sunt uneori greu de convins să fie mai potoliţi (vârsta şi imprevizibilul ei), dar nu depăşim orele 13 (13-14.30) şi 22.00;

4. a început de vreo săptămână să bată în perete la ore inoportune din punctul meu de vedere 10.30, 11 AM, 5PM, supărat de chiotele de bucurie ale celei mari jucându-se şi de plânsetul celei mici (inainte de baie, inainte de somn, inainte de masă);

5. apoi, bătăile în perete au încetat, dar imi dă mesaje cum că "jur că sun la Poliţie, că văd că nu înţelegi cu frumosul" (să fiu iertat, eu nu l-am văzut la faţă şi, deocamdată, nu doresc, fiind stare de urgenţă; l-am sunat politicos să-l anunţ că-l înţeleg, dar că la bloc, mai ales în acest moment, e delicată chesiunea şi ar fi bine să ne îngăduim unii pe alţii, mai ales că, nescoşi afară, copiii devin agitaţi);

Vă rog să mă lămuriţi sau să-mi oferiţi o recomandare, fiindcă înţeleg că există anumite ore de linişte (Legea 61/ 1991), pe care ne străduim şi noi să le respectăm, dar, după atâtea bătăi în perete, fata cea mai mare a devenit fricoasă la cel mai mic zgomot, spunându-ne că "îî este frică de vecin, când bate în perete" (deşi aceste gesturi au încetat)!

Săptămână binecuvântată, cu gândul la cele sfinte şi la cei dragi, stând acasă!

Publicat

De aproximativ o luna s-au întors vecinii noștri de apartament de pe scara vecina. Tot de atunci o data la 2-3 zile fac chef noaptea tipa, urla, asculta muzica, trântesc(sau fac lupte greco-romane). Am sesizat Politia și într-adevăr a venit un echipaj care mi-a solicitat cnp și nume și care a și urcat la ei. Problema e ca ei nu deschid politiei (închid muzica lumini pentru o perioada și apoi iar dau drumul) iar apartamentul nu știu dacă e trecut pe numele vreunuia dintre ei pentru ca proprietarul e decedat de ani buni. Ce se poate face în situatia asta? 

• 2 ani mai târziu...
Publicat

In multe zone din oras cum e si aici se aduna copii multi noaptea care incep sa faca o galagie infernala urla rad galagios si vorbesc de parca au portavoce nu fac pauza nici o secunda pana la ora 4 dimineata in fiecare zi, e teroare ca se aude si prin geamul inchis , asta de ani de zile, chiar nu se poate lua masuri deloc ? suntem in jungla cumva ? aia mai si beau fara teama de politie ca si cum nu exista . Normal ca vecinilor le e teama sa faca reclamatie de teama ca vor fi batuti asa ca ce rezolvare exista ?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.