Jump to content
POLITISTI.ro

Acţiunea Truck&Bus - Acţiune a Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa


NewsBot

Recommended Posts

Acţiunea Truck&Bus

Aproape 9.000 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii rutieri, pe parcursul unei acţiuni care a durat o săptămână, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă. Activităţile s-au desfăşurat în toate ţările membre ale Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa - TISPOL.

În conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte, în perioada 22 – 28 iulie a.c. s-a desfăşurat, la nivel naţional, acţiunea TRUCK&BUS, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au verificat 22.046 de autovehicule destinate transportului de marfă şi au aplicat 6.903 sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 1.531 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 22 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 1.900 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 228 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 503 pentru defecţiuni tehnice, 429 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 47 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 306 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 63 pentru nereguli în cazul transportului de mărfuri periculoase, restul fiind pentru alte abateri.

De asemenea, au fost verificate 11.375 de autovehicule destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, poliţiştii aplicând 2.802 sancţiuni contravenţionale.

Astfel, 581 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 836 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 112 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 129 pentru defecţiuni tehnice, 429 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 40 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 112 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, restul fiind pentru alte abateri de la normele rutiere.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 year later...

Truck & bus- Acţiune a Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa

 

Poliţia Română, desfăşoară în această săptămână, prin Direcţia Rutieră, o acţiune, la nivel naţional, pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi mărfuri. Activităţile se vor desfăşura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

 

În săptămâna 6 – 12 octombrie a.c., poliţiştii rutieri vor acţiona, la nivel naţional, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R. pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

 

Acţiunea TRUCK & BUS se va desfăşura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa la care România este parte şi se va desfăşura concomitent, în toate cele 28 de state membre ale Organizaţiei T.I.S.P.O.L..

 

În cadrul activităţilor, poliţiştii rutieri vor verifica, cu predilecţie, autovehicule destinate transportului de persoane cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi autovehicule destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

 

Siguranţa rutieră este o problemă de importanţă majoră la nivel mondial, având în vedere faptul că anual îşi pierd viaţa în accidente de circulaţie, ori sunt vătămate mii de persoane, iar pagubele materiale înregistrate ca urmare a evenimentelor rutiere se ridică la miliarde de euro.

 

 

Sursă: IGPR

Link to comment
  • 2 weeks later...
ACŢIUNEA TRUCK&BUS
 
Poliţiştii au verificat peste 22.500 de autovehicule destinate transportului public şi transportului de marfă şi au aplicat peste 7.700 de contravenţii, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.
 
Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).
 
În perioada 6 – 12 octombrie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R. a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
 
Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au verificat 22.645 de autovehicule (dintre care 7.554 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 15.091 autovehicule destinate transportului de marfă).
 
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 7.710 de sancţiuni contravenţionale. Astfel, au fost sancţionaţi 1.984 de transportatori de persoane (dintre care 363 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 548 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 9 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 110 pentru că au condus un autovehicul cu defecţiuni tehnice, 200 pentru lipsa unor documente ale lor, 71 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 104 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, precum şi 16 pentru abateri constatate la aparatele tahograf , iar 4 pentru intervenţii neautorizate asupra acestor aparate).
 
De asemenea, pentru neregulile constatate la regimul transportului public de marfă, poliţiştii au aplicat 5.726 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 595 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 53 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 1.493 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie.
 
90 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 532 pentru defecţiuni tehnice, 392 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 44 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 270 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, precum şi 94 pentru abateri constatate la funcţionarea aparatelor tahograf şi 19 pentru intervenţii neautorizate asupra acestor aparate.
 
Pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale, iar pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase au fost aplicate 45 de sancţiuni.
 
Totodată, în 4 cazuri în care transportul se desfăşura în mod ilegal, fără documente de autorizare, poliţiştii au dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculelor respective.   
 

Sursă: IGPR

Link to comment
  • 4 months later...

ACŢIUNEA TRUCK&BUS

 

Poliţiştii au verificat peste 25.762 de autovehicule destinate transportului public şi transportului de marfă şi au aplicat peste 7.729 de contravenţii, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

 

În perioada 9 – 15 februarie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

 

Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au verificat 25.762 de autovehicule (dintre care 9.498 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 16.264 autovehicule destinate transportului de marfă).

 

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 7.729 de sancţiuni contravenţionale.

 

Astfel, au fost sancţionaţi 2.232 de transportatori de persoane (dintre care 418 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 588 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 10 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 163 pentru că au condus un autovehicul cu defecţiuni tehnice, 147 pentru lipsa unor documente ale lor, 66 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 74 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, precum şi 12 pentru abateri constatate la aparatele tahograf, iar 6 pentru intervenţii neautorizate asupra acestor aparate).

 

De asemenea, pentru neregulile constatate la regimul transportului public de marfă, poliţiştii au aplicat 5.497 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 508 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 16 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 1.262 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie.

 

96 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 495 pentru defecţiuni tehnice, 388 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 110 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 224 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, precum şi 87 pentru abateri constatate la funcţionarea aparatelor tahograf şi 38 pentru intervenţii neautorizate asupra acestor aparate.

 

Pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale, iar pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase au fost aplicate 16 sancţiuni.

 

Totodată, în 10 cazuri în care transportul se desfăşura în mod ilegal, fără documente de autorizare, poliţiştii au dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculelor respective.  

 

La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 04.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Măgurele, judeţul Ilfov, au oprit pentru control, pe D.N. 5, comuna Jilava, un autocar condus de un cetăţean turc.

 

În urma verificărilor, în autocar au fost descoperite 12.000 de ţigarete, 130 de parfumuri şi 175 de perechi de încălţăminte, bunuri fără documente, nefiind revendicate de pasageri.

 

Acestea au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii de fapte prevăzute de Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.