Jump to content
POLITISTI.ro

Dulap pentru arme

Postare recomandată

Publicat

Arma va fi doar pentru tir sportiv, deci o voi transporta numai în portbagaj, neîncărcată, și nu voi pleca niciodată de lîngă mașină cît timp se află acolo. 

Într-adevăr, are o șină detașabilă, cu cheie, ca s-o poți folosi atît acasă cît și pentru transport. Dar am preferat seifurile pentru că sînt mai spațioase. La cutia asta, compartimentul pentru muniție e foarte mic; la prima vedere pare că ar intra doar o cutie de 9x19. Poate cu greu două, maxim. Or o cutie de muniție se consumă rapid în poligon; aș prefera să cumpăr mai multe deodată și să am un mic stoc - în limitele permise de lege, bineînțeles.

Apoi, e posibil ca pe termen lung să mai vină și alte arme - poate un revolver, poate un .22 LR, cine știe... Mi-ar fi mai simplu să le țin pe toate la un loc, decît să iau cîte o cutie pentru fiecare (mai ales că o cutie ca asta e și tare scumpă; ea singură a costat cît ambele seifuri :) ).

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Va salut cu deosebit respect!

Pentru ca traim in secolul vitezei si pentru ca astia mai tineri, asa ca mine, uneori "taiem si abia apoi masuram", am reusit sa imi achizitionez dintr-un magazin de bricolaj un seif asemanator cu cele ale lui VladSoare. Bineinteles ca acesta nu are si o cutie separata pentru munitie.

Acum o sa va rog pe voi sa va dati seama cine e cel caruia ii tremura fundul cand se gandeste ca se poate trezi cu un eventual control, in urma caruia colegii sa observe cat de bine stau incarcatoarele tolanite langa Md.1974. :wacko:

V-as fi deosebit de recunoscator daca ati veni cu o sugestie care sa ma ajute sa rezolv problema; eventual o cutiuta metalica cu cheie, pe care sa o inchid in actualul seif.

Stiti cumva unde gasesc asa ceva?

Va multumesc anticipat si va doresc o seara placuta.

Publicat

Daca arma pe care o vei cumpara este pentru tir sportiv e bine si asa, cu toate ca o poti transporta pana la poligon in cutia ei de plastic si sa nu fie incarcata cu munitie, daca este arma de autoaparare sau aparare si paza o poti tine asupra ta incarcata dar fara cartus pe teava, oricum in orice situatie, nu lasa arma in masina, daca prin cine stie ce ghinion ramai fara ea, vina va fi a ta, indiferent cum a fost asigurata, bafta! 

Explica-mi. te rog, cum se tine o arma incarcata dar fara cartus pe teava?

• Moderator
Publicat

Cel mai probabil că dcrist se referă la situaţia când ai încărcătorul ce nu este gol, în armă, dar fără ca arma să aibă cartuş pe ţeavă. Deci chiar dacă în caz de nevoie trebuie armată prin tragerea manşonului, faptul că în pistol se află muniţie, nu poate fi considerat ca fiind gol sau descărcat. În mod normal pentru ca un pistol să poată fi considerat descărcat, el trebuie să nu aibă magazia în el, iar manşonul trebuie să fie blocat pe spate astfel încât să poţi vedea camera cartuşului. Pentru că în restul situaţiilor arma va fi mânuită ca şi cum ar avea cartuş pe ţeavă.

Sigur, am remarcat ironia din postarea ta, dar şi eu împărtăşesc părerea lui dcrist, iar un pistol ce are magazia plină în el, chiar dacă nu are cartuş pe ţeavă îl consider ca fiind încărcat.

• Apreciez 1
Publicat

Tehnic nu ai dreptate. Si sunt sigur ca sti f bine la ce ma refer. Daca bag un sector gol in corp se numeste pistol incarcat sau descarcat? Ce faci cand primesti comanda "incarcati"?? Bagi incarcatorul sau tragi de manson? Ideea e ca se uita si altii p`acilea si dupa aia iar se formeaza "conceptii" ;)

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

Eu ţi-am explicat la care situaţie se referea mai sus dcrist.

Dacă tu consideri că un pistol nu este încărcat chiar şi când are încărcătorul plin, numai pentru că nu are cartuş pe ţeavă, e treaba şi alegerea ta. 

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Tehnic nu ai dreptate. Si sunt sigur ca sti f bine la ce ma refer. Daca bag un sector gol in corp se numeste pistol incarcat sau descarcat? Ce faci cand primesti comanda "incarcati"?? Bagi incarcatorul sau tragi de manson? Ideea e ca se uita si altii p`acilea si dupa aia iar se formeaza "conceptii" ;)

Corect ar fi termenul "armat" din cate stiu eu atunci cand bagi cartusul pe teava.

Cand faceam eu instructie prin poligon, la comanda "incarcati" bagam incarcatorul in pistol. Cand se dadea comanda armati, atunci trageam mansonul si bagam cartusul pe teava.

Modificat de bozo
Publicat

Catalin a punctat foarte bine, am facut referire la arma cu incarcatorul plin introdus in ea si fara a introduce cartus pe teava.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.