Jump to content
POLITISTI.ro

Chat - Off Topic

Marius

Postare recomandată

Publicat

La inceput de Mai se fac 2 ani de cand am inceput activitatea in Politia Romana dupa 10 luni de asteptare.Multi ani de viata si de cariera stimati colegi! :good:

• Apreciez 1
Publicat

La inceput de Mai se fac 2 ani de cand am inceput activitatea in Politia Romana dupa 10 luni de asteptare.Multi ani de viata si de cariera stimati colegi! :good:

Felicitari!Citind postarea ta ,mi-am adus aminte ca in luna Mai ,in urma cu 13 ani :) mi se arata pe harta judetului postul de politie unde urma sa-mi desfasor activitatea....bucuria mare a fost ca am prins judetul nu conta ca eram in celalalt capat.

Privind retrospectiv,unele schimbari chiar sunt,dar nu toate in bine.Cei care au prins structura militarizata inteleg ce vreau sa spun.

• Membru
Publicat

Iti baga chestii premium pe gat? Ca altfel m-as apuca eu de el.

Nu, dar poţi accelera unele lucruri plătind. Dacă totuşi te apuci să joci, să cauţi clanul S9Hawks şi să intri. Suntem în majoritate poliţişti acolo.:))

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Ieri, în trafic, o mașină a vămii ne depășește cu girofarurile aprinse, trece pe roșu și se duce. Nu înțeleg. Și ăștia au drept de circulație prioritară? :wacko:

Nu mă refer la Poliția de Frontieră, care-i normal să aibă aceleași drepturi ca oricare altă ramură a Poliției. Asta nu era mașina Poliției de Frontieră, cu număr de MAI, ci pur și simplu o mașină oarecare aparținînd vămii.

Ce probleme urgente au vameșii? :huh:

• Moderator
Publicat

Din păcate, legea a fost modificată şi au fost adăugate la art. 32 alin.2 litera b şi autovehiculele aparţinând Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care pot fi echipate cu semnalele speciale de avertizare de culoare albastră.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

apropo de semnalele speciale de avertizare de culoare albastra, am vazut si eu masina a vamei avand montate aceste semnale si nu ma gasit unde scrie ca au acest drept de a le folosi. In OUG 195/2002 nu scrie niciunde de autovehicule apartinand vamei

Art. 32

(1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitive de iluminare montate pe autovehicule si au urmatoarele semnificatii:

a) lumina rosie obliga participantii la trafic sa opreasca in directia de mers cat mai aproape de marginea drumului;

b) lumina albastra obliga participantii la trafic sa acorde prioritate de trecere;

c) lumina galbena obliga participantii la trafic sa circule cu atentie.

(2) Sunt autorizate sa utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:

a) pentru lumina rosie - autovehiculele apartinand politiei si pompierilor;

b) pentru lumina albastra - autovehiculele apartinand politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera, serviciului de ambulanta sau medicina legala, protectiei civile, Ministerului Apararii care insotesc coloane militare, unitatilor speciale ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Protectie si Paza, Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei, autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalisti din Ministerul Public, precum si cele apartinand Departamentului National Anticoruptie, atunci cand se deplaseaza in ACTIUNI de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta;

• Moderator
Publicat

denis123 nu te mai informa de pe alte site-uri, dacă vrei să consulți legislația actualizată caută în Bibliotecă legislativă și găsești. De exemplu în găsești art 32 sub această formă:

Art.32. - (1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitive de iluminare montate pe autovehicule şi au următoarele semnificaţii:

a) lumina roşie obligă participanţii la trafic să oprească în direcţia de mers cât mai aproape de marginea drumului;

b) lumina albastră obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere;

c) lumina galbenă obligă participanţii la trafic să circule cu atenţie.

(2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:

a) pentru lumina roşie – autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor;

b) pentru lumina albastrã - autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontierã, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, serviciului de ambulanţã sau medicinã legalã, protecţiei civile, Ministerului Apãrãrii Naţionale care însoţesc coloane militare, unitãţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pazã, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplaseazã în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţã;

c) pentru lumina galbenă - autovehiculele cu mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite ori care însoţesc asemenea vehicule, cele care transportă anumite mărfuri sau substanţe periculoase, cele destinate întreţinerii, reparării ori verificării unor lucrări efectuate în partea carosabilă sau executării unor lucrări de drumuri, curăţeniei străzilor, deszăpezirii sau tractării, transportului şi depanării autovehiculelor rămase în pană sau avariate, precum şi tractoarele care tractează utilajele agricole si tehnologice cu dimensiuni de gabarit depăşite.

(3) Autovehiculele prevăzute la alin.(2) lit.a) şi b) trebuie să fie echipate şi cu mijloace speciale sonore de avertizare.

(4) Pe autovehiculele aparţinând poliţiei şi pe cele prevăzute la alin.(2) lit.c) pot fi instalate şi dispozitive luminoase cu mesaje variabile, destinate participanţilor la trafic.

(41) Pe autovehiculele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, inscripţionate vizibil cu denumirea şi sigla instituţiei din care fac parte, pot fi instalate dispozitive luminoase cu mesaje variabile, de care se poate face uz pentru oprirea în trafic a autovehiculelor în scopul exercitãrii atribuţiilor de control specifice, potrivit legii.

(5) Mijloacele speciale de avertizare, luminoase sau sonore, se certifică sau se omologhează de autoritatea competentă, potrivit legii. Condiţiile de utilizare a acestora se stabilesc prin regulament.

Publicat (modificat)

Ca să vezi! Au și dreptul să oprească mașini în trafic!  :shock:

Așa, singuri, după cum au ei chef?  :blink:

Modificat de VladSoare
Publicat (modificat)

Sînt bucuros că a cîștigat o echipă europeană cupa. Nu țineam cu una anume, voiam doar să fie din Europa.

Mă cam enerva cum îi dădeau toți ca favoriți pe sud-americani.

Iar Germania chiar mi se pare că a meritat. Mi s-a părut singura echipă care a jucat bine pînă la capăt.

Modificat de VladSoare
Publicat

mersi Marius, doar ca mesajul postat era tentru informare, ne sa dau o replica cuiva. Oricum multumesc si pentru site.

• Membru
Publicat

A fost echilibrat meciul, nu am avut certitudinea că va câştiga vreo echipă sau alta după felul în care s-a jucat.

Publicat (modificat)

A fost echilibrat, într-adevăr. Dar nemții au jucat bine și frumos, pe cînd argentinienii n-au făcut altceva decît să dea la picioare, coaste, fălci și ochi, fără rușine, cu sprijinul unui arbitru molatic și părtinitor. Argentinienii au avut apărare bună, care a echilibrat balanța, dar de jucat au jucat foarte urît. Mi-ar fi părut rău să cîștige; n-ar fi meritat.

Îmi amintesc de parcă ar fi fost ieri finala Argentina-Germania din 1986. Aveam zece ani pe-atunci. Urmărisem tot campionatul la bulgari, evident, că la noi era inexistent. Ăla a fost un meci frumos. 2-0 pentru Argentina la pauză, apoi au egalat nemții, apoi spre final au mai dat argentinienii un gol pe care mi-l amintesc și azi - a scăpat unul singur cu portarul Schumacher, care săracul n-a mai avut nici o șansă. Mi-a părut rău, că țineam cu Germania, dar a fost un meci frumos, după regulile artei. Argentina a fost mai bună.

Îmi amintesc și finala Argentina-Germania din 1990. Un meci urît, în care arbitrul a ținut cu Germania. A cîștigat Germania cu 1-0 dintr-un penalty acordat pe nedrept, în timp ce Argentinei i s-a refuzat un penalty foarte clar. În rest, un meci searbăd, de așteptare, neremarcabil, în care Argentina a jucat parcă un pic mai bine decît nemții. Țineam cu Germania, dar n-am avut nici o satisfacție; a cîștigat pe nedrept.

Eh... ce vremuri, cînd ne uitam la meciuri la bulgari, iar pe-alea din țară le ascultam la radio în fiecare săptămînă... :)

Modificat de VladSoare
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Cu stima domnilor! Este deja August... nu se aude nimic nici de intalnirea anuala nici de Cupa...?

O zi usoara si frumoasa!

• Membru
Publicat

de la cafea sau de la level 2 ti se trage Kayne?  :))

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Fetele mele cele mari merg de cîteva săptămîni la niște ateliere pentru copii din Muzeul Satului, iar ieri mi-au povestit că au venit niște polițiști care au organizat ceva jocuri educative pe teme de circulație, respectarea legii, chestii din astea. Și cu premii... Mi se pare grozavă ideea. Felicitări organizatorilor. :emo-yessir:

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Frumos gest:

Modificat de zzabest
  • Apreciez 4
  • Moderator
Publicat

sursa: Calator cu tricolor - blog

"Draga romane,

Azi iti scriu tie, cel care si-a trait copilaria, adolescenta sau macar tineretea, dupa revolutie.

Am plecat pentru o vreme prin lume ca sa te inteleg mai bine. Ca sa te compar cu alti locuitori ai planetei si sa te privesc din alta perspectiva. Ca sa ma despart de patima celui care te priveste de aproape si sa te observ mai detasat, cu bune si cu rele.

Pana acum am scris despre partile tale bune si despre cat de faina e tara noastra. Eu unul ma simt privilegiat ca m-am nascut acolo.

Azi insa vreau sa vorbesc despre ceva ce nu-mi place la tine. Despre ceea ce cred eu ca e cel mai mare defect al tau, adica al nostru. Ceva ce as schimba de maine, daca as putea. De fapt,… chiar de azi.

Nu, nu cred ca esti mai hot, mai corupt sau mai nesimtit decat altii care au avut o istorie recenta, la fel de tulburata ca a Romaniei. Vezi tu, altceva ma doare mult mai mult. E lucrul ala frapant pe care-l observ mai ales cand aterizez in tara, venind din alte tari.

E vorba de tristetea, deznadejdea si mahnirea pe care-o vad pe chipul tau. Cand vorbim la o bere sau la o petrecere, pari vesel, dar stiu ca porti o masca. Cand insa mergi singur pe strada si stii ca nu mai esti privit de cunoscuti, esti trist si apasat. Iar starea ta-i molipsitoare.

Stiu, n-ai o viata usoara iar lipsa banilor te apasa. Poate traiesti intr-o tara care nu-ti ofera pe tava lucrurile la care visezi. Dar hai sa fim corecti, nici nu te impiedica sa le obtii singur. E totusi un loc unde drumul pana la zambet e mai scurt decat cel pana la depresie! Depinde de tine in ce directie o apuci.

“Baliverne. Concret, ce sa fac in tara asta de rahat daca n-am bani?” o sa intrebi. Eu o sa-ti dau cateva sfaturi pe care le-am adunat calatorind prin lume. Nu c-as fi mai destept ca tine ci pentru ca si eu sunt tu si inteleg exact ceea ce simti.

-In primul rand, calatoreste! E mult mai ieftin decat iti inchipui, iar experienta asta o sa-ti deschida mintea, mai mult decat orice academie din lume. Poti sa dormi gratuit intr-un cort sau in casa unui localnic, folosind site-uri precum couchsurfing. Poti sa gasesti o bursa sau un voluntariat, caci sunt mii in vremurile astea. Daca faci autostopul, n-o sa dai bani nici macar pe transport. Ai mare noroc de pasaportul romanesc, pentru ca nu prea-ti trebuie vize. O sa-ti faci prieteni, o sa strangi amintiri si-o sa-ti alimentezi zambetul pentru luni intregi.

-Daca nu vrei sa pleci departe de casa, fa cat mai mult sport! Din pacate, noi n-avem o cultura solida in acest sens, iar miscarea pare o activitate excentrica in Romania. Dar crede-ma, are efecte miraculoase, e gratuita, sanatoasa si o sa-ti taie pofta de tristete.

-Nu te mai lasa apasat si necajit de viata stralucitoare a celor din jur. Cel mai probabil, au aceleasi probleme ca tine, dar le ascund cu succes, asa cum faci si tu de multe ori. Nu mai cheltui bani ca sa tii pasul cu ei si iesi din competitia asta absurda. La scurt timp, ei te vor urma.

-Strange oameni faini in jurul tau la petreceri de apartament, fara sa arunci banii cu iesiri inutile in oras. Adunarile astea sunt mai dinamice, mai placute si mai ieftine decat zacutul in aceeasi pozitie la o masa, intr-un bar.

-Nu mai astepta nimic de la altii, cu-atat mai putin de la politicieni. Si nu mai incerca sa dai vina pe ei, pentru nereusitele tale. Nici daca maine Romania ar avea in frunte un conducator luminat, lucrurile nu s-ar schimba major. A trecut vremea cand tara era condusa de un tatuc care hotara destinele intregii natiuni, stand la taclale cu nevasta-sa. Romania depinde acum de contexte internationale, iar tu depinzi doar de tine.

-Daca orasul tau te deprima si nu mai vezi perspective, incerca sa accesezi niste fonduri si muta-te la tara. Nu, nu-i o rusine sa stai la sat, iar in curand va deveni chiar o moda, asa cum  se intampla in vest. O sa ai conexiune traznet atat cu natura, cat si cu internetul si posibilitati de a incepe ceva acolo.

-Daca nu-ti surade nici ideea unui antreprenoriat rural, muta-te in strainatate, pentru o perioada. Ai drept de munca in cele mai dezvoltate tari ale lumii iar cu banii castigati acolo poti sa faci multe in Romania, cand te-ntorci.

-Daca vrei sa muncesti, dar specializarea nu te ajuta, recalifica-te. In doi, trei ani, de pilda, poti sa devii un excelent bucatar. Ti-e rusine cu o asemenea meserie? Lui Jamie Oliver nu-i e. Gandeste-te ca in multe tari, inclusiv in Romania, poti sa castigi mii de euro daca esti priceput in domeniul asta.

-Impaca-te cu tara ta! Daca te deranjeaza ceva in Romania, critica acel lucru, dar nu arunca cu noroi spre toata natiunea, pentru ca te vei scufunda in propria-ti mocirla. Poti sa te muti la capatul pamantului, dar n-o sa scapi niciodata de povara de a-ti detesta originile.

-Orice ai face, nu te mai plange, caci starea asta-ti toarna plumb in aripi si se-mprastie in jur precum un virus. Iar virusul se-ntoarce inzecit la tine.

Acum hai sa privim putin in trecut. Bunicii nostri au trecut prin cel mai crud razboi al istoriei, prin foamete, boli si suferinta. Parintii nostri au trait ani de zile intr-un context mizerabil in care nu puteau sa iasa din tara, nu aveau acces la informatii si isi petreceau un sfert din viata stand la cozi in fata alimentarei. Multi si-au pierdut nepotii si copiii, acum 25 de ani, ca noi sa avem o viata mai buna. Iar tu te plangi ca un badaran te-a injurat in trafic sau un chelner e nesuferit.

Esti privilegiat, crede-ma, pentru ca esti liber sa faci tot ce vrei, spre deosebire de majoritatea oamenilor de pe pamant sau majoritatea perioadelor din istorie.

Traiesti cei mai buni ani ai tarii asteia, oricat de cenusii ti s-ar parea. Exista greutati mari, dar tocmai ele ar trebuie sa te invete sa zambesti, odata ce le-ai depasit. Daca totul ar fi facil, satisfactiile ar deveni rutina iar viata ta, mecanica, ca a multor oameni care traiesc in tari super prospere.

Am intalnit in calatorii oameni care erau fericiti c-un colt de paine si c-un dram de sanatate. Si altii care aveau milioane si nu le-ajungeau sa-si inece in ele depresiile. Fericirea nu tine de ceea ce ai, ci de ceea ce crezi tu ca ai.

Iesi din blazare, deznadejde si profita de ce ti-a dat mai bun tara asta. Noi, romanii, avem in spate o istorie tumultoasa, gene latine, balcanice si orientale, iar toate astea ne fac creativi, descurcareti si insufletiti uneori, dar si terbil de necajiti, complexati si apasati, alteori. Depinde doar de noi sa inclinam balanta spre partea frumoasa a vietii. Depinde doar de noi sa fim niste romani putin mai fericiti."

Publicat

am gasit un filmulet in care arde o masina in arad, vin pompierii, urmati de politie ( asa se pare ). Interesanta masina cu care au venit politistii la minutul 2:22

• Moderator
Publicat

E o maşină a poliţiei din Ungaria. Există unele colaborări între Poliţia Română şi cea din ţara vecină în zona de frontieră.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.