Jump to content
POLITISTI.ro

Chat - Off Topic

Marius

Postare recomandată

Publicat

Bună dimineaţa. Eu am ţinut bateria în casă, să nu "răcească". :P Azi sunt liber, aşa că am timp să mă ocup puţin de ea. Ninge viscolit la Mangalia, în jur de -13 grade.

Publicat

Au inghetat apometrele la bloc. Ofer gratuit apa fiarta vecinilor pentru dezghetarea conductelor. Nu e gluma si nici anunt de publicitate. B)

• Moderator
Publicat

Ştie cineva dacă există pe la supermarketuri de cumpărat săculeţi cu material antiderapant (sare+nisip sau altele de acest gen) pe care să le poți cumpăra?

Am văzut că se vinde pământ pentru flori la săculeți, cărbuni, etc. Ați văzut careva să existe și ceva pentru a topi gheața

Publicat

habar n-am, da' pot sa spun ca azi dimineata m-am gandit la tine si la Elvis? Nu spun in ce conditii, ok? :D

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

@Catalin

Pungi cu sare pentru drum la Kaufland, 2,5 lei punga de 5 kg cred.

• Apreciez 1
Publicat

Buna seara! Nu stiu unde sa intreb, asa ca las aici problema mea:

Azi am fost la patinuar si mi-am inchiriat patine, fiind nevoit sa imi las buletinul. Cand m-am intors sa predau patinele si sa imi iau buletinul, cei de acolo nu au fost in stare sa-l gaseasca. Problema e ca eu pe data de 14 februarie am de sustinut proba practica in vederea obtinerii permisului de conducere. Ce pot sa fac sa imi recapat buletinul? Ma pot prezenta la examen si cu un alt act (certificat de nastere sau altceva) ? Daca e sa il schimb, cat va dura pana voi primi noul buletin? Pot sa reprogramez examenul auto?Va rog din tot sufletul, sa imi dati un sfat sa stiu ce pot sa fac.

Scuzati daca am pus postul in topicul gresit dar chiar nu stiu unde sa ma adresez. Multumesc pentru intelegere!

• Moderator
Publicat

Îți trebuie buletinul (cartea de identitate) neapărat pentru examen.Din câte știu poți și amâna proba practică, dar nu ar strica dacă ai merge până la buletine și să-i întrebi pe cei de acolo în cât timp poți obține o altă carte de identitate. Depinde de la un oraș la altul cât de repede se eliberează.

Publicat (modificat)

@tudor93

Singurul vinovat esti tu ( nu trebuia sa le lasi buletinul ), dupa care si ei sunt vinovati ca au solicitat drept garantie C.I . Esti pasibil de amenda !

Nu instrainati C.I. niciodata, sa-si noteze datele din cartea de identitate cine vrea ( bineinteles cu acordul dvs.) dupa care o pastrati asupra voastra !

Art. 25

(1) Actul de identitate al unei persoane fizice nu poate fi retinut in afara cazurilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.

(2) Este interzisa darea, primirea sau solicitarea actului de identitate drept garantie pentru prestarea unor servicii, pentru incredintarea unor bunuri si valori, pentru plata datoriilor sau in alte scopuri, de catre persoanele neautorizate.

Art. 43

Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

c) nerespectarea dispozitiilor art. 25 si 36, cu amenda de la 75 lei la 150 lei.

vezi : OUG 97/2005 republicata 2011 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani.

Acesta intamplare sa fie o invatare de minte pentru ceilalti !

Modificat de Eduard
Publicat

Inteleg ca si eu am o parte din vina, dar traim in Romania. Peste tot in Brasov iti cer buletinul ca sa inchiriezi patine. Nu dai buletinul, nu vezi patine/schiuri. De chestia asta cu amenda trebuia sa stie si conducerea complexului, nu?

Publicat

dau sa beau si eu cafeaua de dimi si gasesc aceasta mizerie de articol...

Calea Dorobanţi, din Capitală s-a dovedit a fi, zilele trecute, mult prea îngustă ca să poată fi traversată de doi poliţişti în acelaşi timp. De aceea, oamenii legii - unul de la Locală şi altul de la Naţională - şi-au împărţit dreptatea cu pumnii. Scandalul stradal a fost asezonat, bineînţeles, cu înjurături şi cu ameninţări.

Mai mult: Un cap al Poliţiei Sectorului 1 s-a bumbăcit, s-a înjurat şi s-a scuipat în stradă cu un coleg de la "Locală" -

La ceas de seară, pe când un echipaj al Poliţiei Locale Sector 1 era în plină acţiune de ridicare a unui autoturism care bloca accesul într-un garaj, în spatele platformei oamenilor legii a parcat un VW Golf roşu. Şoferul, tot poliţist, însă cu funcţie mult mai mare decât a colegului din stradă, şi-a pierdut rapid cumpătul şi i-a sărit, cum se spune, muştarul. Aşa, pentru că în drumul său se afla platforma de ricări auto.

La început a înjurat, apoi, se spune, chiar l-a scuipat pe unul dintre "localii" care a încercat să-l calmeze. Finalul poveştii l-a găsit pe poliţistul de la Naţională, ofiţer cu răspundere mare în ierarhia Sectorului 1, în postura de încasator al unui mare pumn pe care i l-a aplicat fix în gură cel pe care îl tot bălăcărise.

După scandal, poliţistul lovit a dat fuga la IML, să-şi scoată certificat medico-legal, iar "localul" la superiorii lui cărora le-a povestit în scris ce s-a întâmplat. Surse apropiate celor două poliţii spun că lucrurile s-ar putea aranja de la sine, pentru că nici unuia dintre combatanţi nu-i prieşte atmosfera tribunalului.

sursa - Ştiri interne | Libertatea.ro

chiar nu e nimeni sa ii ia la suturi pe astia care scriu asemenea articole..?! departamentul de presa si comunicare nu mai monitorizeaza cine si ce scrie despre Politie?!

Publicat

Jurnalistii pestelui fript sunt astia. :blink:

L-a scuipat, auzi... thoaa'. Asa se duce de rapa imaginea politiei; din cauza unor prapaditi de "ziaristi" ca astia care baga tot felul de chichite pe langa sa iasa mai pompos...

...amin!

Publicat (modificat)

Ma dispera vecinul de sus, are muzica data la maxim :(

Modificat de Cerasela
Publicat (modificat)

Du-te si bate-i la usa ca daca bati in teava sigur nu aude. :slapb:

Ce ma enerveaza oamenii astia care nu se gandesc si la altii...

Modificat de georgya
Publicat

Şi ce muzică ascultă ?

Ceva de genul :" de 3 zile sta si bea"...si ceva legat de soacra.sa :doh: o pune pe repeat de o sa stiu pe de rost pana adorm , nesimtiti care nu stiu ce e ala respect.

• Membru
Publicat

Nu ştiu unde să postez mai exact pentru problema mea dar cred că aici e ok.

O mică dilemă. Am un Nokia 2220 slide. Mi s-a demagnetizat cartela, am fost la Orange, am primit altă cartelă. Dar la aceasta, telefonul îmi cere CODUL DE SIGURANŢĂ ( şi nu e cel implicit 12345, cred că l-am schimbat din greşeală cu mai mult timp în urmă şi l-am uitat ). Cum pot reseta telefonul, având în vedere că nu pot intra în meniu ? Sau o altă soluţie să trec peste interogarea codului de siguranţă. Mă ajută faptul că ştiu codul IMEI de la telefon în privinţa asta ?

Publicat (modificat)

.... CODUL DE SIGURANŢĂ ( şi nu e cel implicit 12345, cred că l-am schimbat din greşeală cu mai mult timp în urmă şi l-am uitat ). ...

Eu stiu ca un cod de telefon este format din 4 cifre ( implicit 1234 ), daca nu cumva ma insel !

Codul IMEI , este doar o identificare a telefonului .

Modificat de Eduard
  • Membru
Publicat (modificat)

Ala ce ziceti voi e PIN-ul. Cel implicit ( codul de siguranta, nu PIN-ul) sigur era 12345, scrie in carticica aia ce vine la pachet cand cumperi telefonul.

Modificat de blue1guardian
Publicat

Aşa este. Codul PIN nu este acelaşi cu codul de siguranţă sau codul de securitate cum mai este denumit. Codul de siguranţă prestabilit din fabrică pentru toate telefoanele NOKIA este 12345. Atenţie acest cod nu se tastează decât o singură dată. Dacă telefonul îţi solicită în continuare codul, după ce ai tastat codul 12345, trebuie să mergi la un service. Unii operatori setează telefoanele astfel încât să funcţioneze numai cu cartelele din reţeaua lor (a nu se înţelege telefoane codate) şi chiar dacă telefoanele au fost decodate se ajunge la cartele "prăjite" inexplicabil. Pe net mai circulă acest cod *#7780# după care apeşi tasta de apel iar apoi codul de siguranţă 12345. Atenţie după tastarea acestui cod toate informaţiile dn telefon vor fi şterse, adică telefonul va fi resetat. Dacă nu merge cu acest cod încearcă şi cu *#7370#. Personal nu recomand aceste coduri deoarece nu au fost testate personal, recomand un service. Succes şi să ne anunţi şi pe noi cum ai reuşit să rezolvi problema pentru a fi de folos şi colegilor.

• Membru
Publicat

Am mers la un servici specializat. Toată operaţiunea a durat 10 minute. M-au uşurat de 20 lei. Partea interesantă e că înafară de numerele salvate în agenda telefonului şi notele salvate, mi s-au păstrat toate celelalte - muzică, poze, mesaje, aplicaţii, bookmarks ( la aplicaţia de Opera Mini ). Pe viitor am să fiu mai precaut cu codul ăsta mirific. :clip:

Publicat (modificat)

Editorialul zilei : Utilul cu placutul, misiune posibila !

Dupa cum stiu unii colegi de forum ,lucrez la o politiie municipala din zona de munte, sau mai bine spus din inima Bucovinei , unde iarna aceasta a fost (si inca este) asezonata cu o clima siberiana. Ne-a ferit D-zeu de omatul din sud, dar ne-a altoit cu geruri naprasnice de ingheata ouale de cuc (poate si ale lui Nastase). Incalzirea in sediu se face cu lemne, ca gaze naturale nu sunt, dar avem noi uneori in functie de meniul digerat. Si pentru ca lemnele alocate au fost putine, iar noi am pus pe foc - cum vedeti in western ca pune mecanicul de locomotiva carbunii - iata ca zilele trecute, am vazut magazia de lemne aproape nuda. Ce-i drept apreciez nudismul din arta, dar la temperaturile astea,desi nu sunt geronotofil , o prefer pe Baba Dochia imbracata in 7 cojoace sau 12 nu mai retin (datorita frigului ) .

Asa ca vazand situatiunea, panicat, alertat, alarmat, raportez pe cala ierarhica : Sa traiti, Zgabearta Iftode ma numesc, raportez , nu mai sunt lemne !!. Se convoaca ad-hoc un mini-comandament de iarna , se analizeaza situatia, (la rece) si se dispun masuri de eficientizare a situatiei (???) in urma careia se pronunta definitiv si irevocabil : trebuie aduse lemne !!! . Corect rationament,logica imbatabila , sunam la finanaciar, acestia (ca intodeauna) fara rusine, ne spun ca si bugetul este nud (ce apreciaza si ei arta contemporana , unii ar spune futurista , cu anumite litere lipsa !) .

Se reia comandamentul , sa se declare sau nu stare de alerta, pana la urma se renunta si se gaseste in Codul Penal (mai ceva ca in Biblie) un text salvator :,, apelarea repetata la mila publicului ... ,,, asa ca sfiosi ca niste fete mari ( in sensul ca purtam 43-44 la incaltaminte) actionam la neamuri si relatii care au gatere in zona si le spuneam neaos ,, Sil vu ple mesiur,, dar demni fara a intinde mana .Acestia raspund afirmativ doleantei noastre, ca ne stiu de la cererea similara de anul trecut, va dam doua masini de lemne, ca sponsorizare , dar va ocupati voi de transport la sediu . Just! Cauta printre colegi si alte neamuri ,care au camioane, se gaseste intr-un final , se incarca lemnele, dupa care acestea se regurgiteaza in curtea politiei. Apoi fudui nevoie mare, ne uitam la lemne, precum pepitele de aur din acelasi Vest Salbatic. un coleg cu circumvolutiuni mai putin plate , decat credeam ne spune ca totusi lemnele trebuie taiate cu drujba si stivuite in magazie. Cu ce oameni, cu ce bani, cu ce drujbe,?? Unii regreta vechiul regim cand hotii taiau lemnele la politie, e drept uneori cu sapa, dar nu din rea vointa, ci din iubire pentru sportul in masa .Deci se impune un nou comandament, asta nu este o problema (chestia cu sedintele lungi si dese, cheia marilor progrese) se voteaza democratic, vinerea este zi de pregatire sportiva, se va imbina utilul cu placutul, toti colegi, fiind iubitori de etnografie si traditie populara vom face o claca , si toti cu ce au in dotare (drujbe, topoare, maturi,lopeti ) ca la revolutie, declansam actiunea taiatul lemnelor.

Singurul Gica-Contra sunt eu , corect ,dar la claca se munceste pe degeaba insa gazda da de mancare si de baut, cine este gazda, se uita cu totii la sef, acesta are un nod in gat , este timid, desi nu-i sta in obicei, dar eu precum un Superman de Bucovina vin, cu ideea salvatoare, facem cheta proletara cate 10 lei de caciula din buzunarul fiecaruia si ma ocup eu de papa bun. Intrunesc majoritate calificata, chiar unanimitate precum in sedintele comuniste.

Asa ca vineri va fi menu-ul pe care il stabilesc si-l gatesc chiar eu (arta culinara este pasiunea mea ). Ghici ce ?? O mancare proletara, cazona, rustica, traditionala...... fasole cu carnat , ingramadita cu muraturi si o tuica fiarta !

Concluzia , este ca s-au rezolvat urmatoarele probleme :

• se face pregatirea sportiva (daca nu stiati Arnold se pregatea pentru culturism si spargand lemne)
  • s-a reusit rezolvarea problemei cu incalzitul sediului.
  • se face socializarea intre colegi dar si intre sefi si subalterni.
  • se pastreaza traditia, efectuarea clacii cu strigate si jocuri de voie buna.
  • se serveste mancarea traditionala si nu cate prostii gen icre de Manciuria sau somon fumee.
  • se pune in practica dictonul : Sa stii carte nu se cere, sa fii prost sa ai putere !

P.S. Voi reveni sambata cu un nou editorial, gen corespondenta de razboi, sa aflati cum au decurs lucrurile !

Modificat de LORD
  • Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.