Jump to content
POLITISTI.ro

Chat - Off Topic

Marius

Postare recomandată

Publicat

eu ma pregatesc de un weekend in delta... pff.. unde e sprayul de tantzari....?!?! :blink:

Publicat

Toata ziua canalele media au inceput stirile cu petrecerea ciorilor de la costesti luandu-le interviuri la niste porci , de parca ar fi o stire de interes national , m-am saturat si de jurnalistii astia de doi bani... :angry:

Pariu ca pe 24 septembrie tot fraierii de romani o sa stranga in urma lor?

Publicat

vai mie... ma recuperez si acu... al dracu sa fie ala de mai bia cu lipovenii si marinarii... ce spray de tzantzari.. nu a avut unu curaj sa se apropie de mine... =)))

Publicat

Buna ziua,tuturor!

Mai greu ,dar am reusit sa descopar si sectiunea aceasta :clip:

Azi a inceput un nou an scolar ,2011-2012, cu modificari oarecum benefice.

Urez tuturor celor ce sunt parinti un an plin de impliniri pt copiii lor!

• Apreciez 1
Publicat

Structura anului scolar 2011-2012

Semestrul I : 12.09.2011-23.12.2011

Semestrul al II-lea : 16.01.2012-15.06.2012 (sau 22.06.2012 pt cei care au 36 saptamani)

Vacante : 24.12.2011- 15.01.2012

07.04.2012-22.04.2012

Exista si o saptamana de activitati extra scolare intre 02.04.2012-06.04.2012 denumita Scoala altfel! (nu se tin cursuri). Sunt convinsa ca elevii vor fi in vacanta incepand cu aceasta saptamana prelungindu-si astfel vacanta de la 2 la 3 saptamani.

Structura bacalaureatului ramane aceeasi - Slava Domnului!!! :)

Deci sunt modificari de bine,atat pt elevi ,cat si pt parinti si profesori.

Publicat

La noi au transformat liceul in puscarie..Se intra si se iese cu cartela,iar daca iesi in timpul orelor de curs iti trebuie aprobare de la director sau diriginte.In rest imi place anul asta.

Publicat

Nu as numi "puscarie" acea masura pe care, in curand, o vor pune in aplicare toate unitatile de invatamant.

Este foarte normala pt combaterea absenteismului si pt a va obisnui cu disciplina ,intrucat pe viitor va veti izbi de aceste cartele in orice firma/companie veti lucra.(majoritatea companiilor au astfel de cartele de acces).

Orice lucru are o parte frumoasa si una mai putin frumoasa....acum depinde pe care vrei s-o vezi!

Publicat

La mine in liceu nu poti iesi decat cu bilet de voie , iar peste 50% din profesori nu iti dau, indiferent de motiv.

Daca vreau sa ies din liceu ar trebui sa fiu lasat , ni-se cam ingradeste dreptul la libera circulatie.

• Displace 2
Publicat

Oricum eu una am scapat..Dar se chiuleste si fara sa se poata iesi din scoala,deci nu cred ca o fie o masura foarte buna.Apropo si cu absentele profesorii au cea mai mare vina..

• Displace 2
Publicat

sa nu exageram... pe vremea mea (ca sa folosesc un cliseu) alea 10 minute de pauza abia ne ajungeau sa iesim sa tragem o tigare, sa ne ducem pana la baie, sa luam repede notitze de la colegii care isi facusera tema pt ora urmatoare sau sa ajungem pana la biblioteca sa dam inapoi o carte...

• Apreciez 2
Publicat

Are dreptate Funeriu,desi nu-s fan al domniei sale....tanara generatie are mari dificultati in a intelege un mesaj scris/oral.

Elevii nu au numai drepturi ,ci si obligatii/indatoriri!!!

Din punctul meu de vedere ,citand un celebru contemporan : " ...if you can read me!....case closed!" ( mai pe romanteste...daca ma poti intelege...caz inchis/nu mai avem ce discuta pe acea tema).

........................................................................................................................................................................

Kayne :emo-yessir: ai dreptate,in acele vremuri chiar s-a invatat...,fara a ne cere sau a avea vreun drept,fara a ne victimiza...chestii (victimizarea,aruncatul vinei pe altcineva,drepturile elevului,etc) care in ziua de azi sunt apanajul celor multi si semianalfabeti ( nu in ideea ca nu ar stii sa citeasca ,ci in ideea ca nu inteleg ce li se comunica scris sau oral).

• Apreciez 2
Publicat

De lecturat acest mic paragraf din Sociologia drepturilor omului...extarpotata la nivel de individ/de identitate personala :

Prin educaţie se formează şi identitatea personală. Ea se construieşte atât pe un fond ereditar-social (aparţinând culturii familiei din care individul provine), dar şi prin influenţe exterioare ce poartă amprenta societăţii în care se construieşte.

Este recunoscut faptul că în cultura şcolii se întâlnesc azi nu doar copii ce provin din diverse culturi ci şi faptul că însăşi şcoala este o microsocietate în care coexistă o diversitate culturală (o cultură a adolescentului- elevul şi o alta a adulţilor-profesorii, un sistem de drepturi şi obligaţii ale majorităţii-elevii şi un altul al minorităţii în şcoală-profesorii).

Trebuie de asemenea să recunoaştem că în societatea şcolară românească asistăm azi la modificări observabile în comportamentul şi psihologia persoanei datorate tehnologiilor informatizate, schimbărilor sociale care au antrenat schimbări în mentaliate, modificări în sistemul de comunicare şi relaţionare ca exemple avand:indiferenţa şi egoismul, căutarea satisfacţiilor trecătoare, a banului, dezamăgirea produsă de funcţionarea societăţii (birocraţia, selecţia negativă, lipsa simţului civic, refuzul oricărei responsabilităţi, neconcordanţa între vorbă şi faptă).

Identitatea personală apare la intersecţia mai multor vectori dintre care aşteptarea celorlalţi de la in divid este foarte importantă. Ea defineşte o finalitate educaţională interculturală care conduce la un tip ideal de identitate caracterizat prin mai multe dimensiuni:

Dimensiunea personală

• o persoană liberă şi responsabilă, capabilă să-şi asume propriul proiect de viaţă, integrându-şi în el aspiraţiile şi dorinţele, posibilităţile reale;
    • o persoană care doreşte să dea un sens vieţii sale;
    • o persoană care respectă demnitatea celuilalt şi este interesată să-şi dezvolte propria demnitate;
    • o persoană conştientă de propriile calităţi şi limite;
    • o persoană care învaţă să fie fericită, descoperind motivele fericirii şi în interiorul fiinţei sale.

Dimensiunea social-comunitară

• o persoană deschisă către ceilalţi, conştiinţă de valoarea pe care o au ceilalţi şi capabilă să contribuie la dezvoltarea comunităţii din care face parte;
        • o persoană care construieşte relaţii cu ceilalţi, în spiritul solidarităţii şi al toleranţei;
        • o persoană care doreşte să comunice şi caută soluţii de rezolvare a problemelor, împreună cu ceilalţi;
        • o persoană care are principii de viaţă, capabilă să dialogheze cu ceilalţi, să trăiască împreună cu ceilalţi într-un climat de respect, solidaritate şi acceptare a diversităţii;
        • o persoană care ştie să se integreze responsabil în comunitate;
        • o persoană integrată în cultura poporului său, în acelaşi timp deschisă spre alte culturi, capabilă să accepte şi să-i respecte pe ceilalţi.

Dimensiunea etico-morală

[*]

[*]o persoană care respectă legile, normele;

[*]o persoană capabilă să ofere, prin propriul exemplu de viaţă, modele pentru ceilalţi;

[*]o persoană care promovează şi acţionează în spiritul valorilor umanismului şi credinţei;

[*]o persoană care are un crez în viaţă capabilă să renunţe la propriul interes în favoarea celorlalţi;

[*]o persoană care respectă pe ceilalţi, încearcă să-i înţeleagă, trăieşte empatic bucuriile şi suferinţele celorlalţi.

Publicat

Joy sunt de acord cu tine.Vina avem toti,de la profesori la elevi.Si pot spune ca este prima data dupa multi ani cand se face cu adevarat ceva in sistemul asta.Eu una,chiar daca imi pica greu unele lucruri(detectoare de fum in bai,cartele pentru intrare si lucrari la toare materiile saptamna viitoare)mi se par benefice si este un mod prin care se arata ca se poate face ceva bun in Romania.Am vazut astazi ca si profesorii si-au schimbat atitudinea,sunt mult mai preocupati de noi,chiar au inceput sa organizeze ore suplimentare gratuit.Bacul a fost o palma grea pentru toti,dar cred ca una bine meritata deoarece ne-a trezit la realitate.

Publicat

anamaria1292,

Nimic nu se obtine in viata fara un pic de sacrificiu,fara un pic de efort (ceea ce obtinem usor nu apreciem)... momentan voua va par grele chestii minore,dar crede-ma ca peste ani o sa-ti amintesti cu placere si o sa ai ce povesti si de ce rade cu gura pana la urechi.

Cea mai frumoasa perioada a vietii este cea de licean.

Parerea mea ca acest bacalaureat s-a vrut a fi o palma data profesorilor prin intermediul elevilor. Este vorba despre faptul ca desi s-a castigat in instanta 50 % in plus,care nu s-a acordat....in fapt s-a taiat 25%...bacalaureatul s-a vrut dovada ca profesorii nu merita nici macar salariul actual.(redus cu 25 %)....dar acestea sunt chestii pt adulti...ce este trist si reprobabil este faptul ca elevii sunt folositi "carne de tun" de catre minister. Ministerul habar nu are care este nivelul REAL al elevilor si in functie de acest nivel sa elaboreze programe si subiecte in consecinta.Ministerul a ales o cale foarte simpla si simplista : sa arate cu degetul elevii,profesorii,parintii...in loc sa vina cu programe realiste(actuale pt 2011-2012) si viabile.

Programele sunt depasite ca si structura si continut si asta o spun pt ca am un baiat licean care, desi citeste bibliografia obligatorie( normal pt ca are un bacalaureat de sustinut peste 2 ani), nu-i pot impune si nici cere sa-i si placa sau sa agreeze practici demult depasite,nerealiste pt 2011.

Tot planul de invatamant ar trebui inovat,renovat din temelii, updatat si upgradat! (dar cine s-o faca?- cei din minister care habar nu au ce inseamna practica la catedra,unde se situeaza elevul in zilele noastre,care sunt cerintele si nevoile lui pt a obtine acest examen de bacalaureat,fara sa fie nevoie de meditatii,copiute,aparatura sau camere de supraveghere.... si mai ales cine ar aproba aceasta schimbare care TREBUIE???- tot cei din minister ,aceeasi habarnisti - scuza-mi expresia,dar afirm cu toata responsabilitatea ca daca ar da examen azi, cu subiectele propuse de ei insisi,majoritatea l-ar pica cu brio ).

Examenul de bacalaureat trebuie sa fie in acceptiunea mea un examen de maturitate (adica sa sugereze cunostintele si competentele REALE acumulate de catre elev si trecerea acestuia in alta etapa a vietii-cea de student sau cea de angajat),cu subiecte atent selectate si realiste....nu un examen de toata jena,plin de indoieli. Examenul trebuie sa sugereze o victorie a elevului,nicidecum un esec- cum se dovedeste a fi.

Ca incheiere permite-mi sa-ti urez BAFTA si SPOR la invatat si rezultate pe masura muncii tale!

PS

Corectura : aceeasi= aceiasi folosit in contextul aceiasi habarnisti !

Publicat

Stiu ca nu are habar ministerul,dar nivelul elevilor nu este mult mai ridicat fata de cel aratat la bac iar profesorii stiu asta.Ceea ce nu e corect sunt materiile pe care le inveti degeaba sau la care trebuie sa dai bacul desi nu este pe profil.Spre exemplu eu dau bac la romana desi sunt la mate-info intensiv.Am 7 ore de info,6 de mate si 4 de fizica,doar 3 de romana si totusi dau bac la acelasi nivel cu cei de la filologie care au 6-7 ore.Eu am avut parte de niste profesori extraordinari si ma consider norocoasa,pentru ca m-au facut sa-mi placa anumite materii,dar nu toti au bafta asta..E adevarat ca au salariile mici dar nu toti,ca sa nu mai vorbim de meditatii.Facand o comparatie cu politistii,un profesor petrece cam 4 ore pe zi la scoala,ia cam acelasi salariu si majoritatea fac meditatii(neimpozitate).Pe 2 ore de meditatie castiga si 200 de ron dar tu cred ca stii destul de bine lucrul asta avand un copil.In timp ce politistii...

Chiar daca suntem elevi,eu si colegii mei consideram ca bacul a fost unul mult mai corect fata de anii precedenti(nivelul de dificultate a fost acelasi) si speram sa fie asa si anul viitor pentru ca mie una mi s-a luat sa fiu depasita de persoane care au copiat.Stiu ca a fost un atac asupra profesorilor,dar au parte din vina.Spre exemplu profesorul meu de istorie ma evita pe cat posibil datorita faptului ca nu am vrut sa fac meditatie.M-a abordat sa ma intrebe daca ma duc la el la meditatie si i-am spus ca nu vreau sa fac deoarece am deja prea multe si nu as avea nici timp,nici bani.Mi-a spus ca nu o sa reusesc in veci si de atunci nu ma mai baga in seama.Iar asta nu este corect si sunt multi care procedeaza asa.

In orice caz eu una o sa trag cat pot anul asta si iti multumesc pentru urari.Mult succes si baiatului tau.

Publicat

Nu intru in polemici si nu compar institutii ale statului sau angajati ai acestor institutii,persoane de buna credinta, care sunt in" aceiasi barca" ,profesiile sunt diferite si numai constiinta fiecaruia poate reflecta gradul sau de implicare.

Discutia nu viza exemple singulare de profesori sau alte categorii profesionale,care nu-si merita calitatea cu care au fost investiti,sau care castiga ilicit (exemple sunt in toate categoriile sociale si profesionale de la florarese la demnitari,de la saraci la bogati).

Recomand ca dupa examenul de bacalaureat( in acest moment pt tine este PRIORITAR) ,sa purtam aceasta discutie obiectiv, cu legi in vigoare privitoare la salarizarea si nr de ore pe care le presteaza un cadru didactic/ saptamana si ceea ce trebuie sa faca efectiv.

Personal consider alegerea unei profesii pe baza judecatii lucrurilor in profunzime,in cunostinta de cauza (adica informare solida,indiferent ca este de la sursa umana sau din materiale).

A-ti da cu parerea este cel mai simplu lucru atunci cand esti outsider (din afara)!

Accept pareri pertinente, fondate (barfele nu ma caracterizeaza si nu le agreez)... pt restul ca si in reclama exista MASTER CARD!

Multumesc pt urare.

Numai bine

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Am facut comparatia pentru ca in ambele cazuri era vorba de salariile taiate,nimic mai mult.Am dat doar un exemplu,nu am generalizat.Asa cum am mai spus,eu una am profesori extraordinari pentru care am tot respectul.Nu am atacat profesorii,doar am spus ca sunt si ei vinovati(alaturi de elevi si parinti) si nu trebuie sa te simti ofensata..Cu privire la bacul meu stiu unde am nevoie sa trag,iar daca nu voi lua notele pe care vreau este numai vina mea si inseamna ca nu am muncit cat a trebuit.Eu doar mi-am exprimat parerea de eleva in acest sistem si adolescenta.. :emo-yessir:

Modificat de anamaria1292
Publicat

pentru ca de aia ii spune off topic... nu ma intrebati de ce, dar voi posta aici un mic anunt total off topic al unei foarte bune prietene... cu scuzele de rigoare pentru deranjul pe care poate il voi face... (daca admin considera ca este deplasat, se poate sterge)....

Omagiu pentru un motociclist...

de Gilda Vasilescu la 13 septembrie 2011 la 20:00

Astazi a incetat din viata tatal meu ...Comandant al Armatei 1 - General de Brigada MApN ( r )Vasilescu Mircea Adrian, la 74 de ani, in urma unui stop cardiac in timpul unei sedinte de dializa.

Printre lucrurile facute in interes de serviciu, printre care numarandu-se termocentrala Turceni (cea mai mare din S-E-ul Europei...Minele din Vart jud. Gorj...delegatii oficiale in tari aparte , gen China, Egipt, Congo, Paua noua Guninee, Vietnam, Japonia, etc., in vederea stabilirii de contacte importante ... A fost un motociclist destept (de-aici si pasiunea mea si-a fratelui meu pentru motociclete), care a stiut sa renunte atunci cand a trebuit...

Asadar, tatalui meu, pe langa onorurile militare...i-ar fi placut si onorul motociclistilor.

De maine,va fi depus la capela din incinta cimitirului.Inmormantarea va avea loc joi, 15.09.2011, Cimitirul Eroilor, Timisoara. (Cel de pe Lipovei, cu flacara ), ora 14:00.

Va sunt recunoscatoare pe deplin celor ce ati putea veni.

P.S.: Tata, asa cum spuneai tu si cum iti va scris la capatai ..."Decat o suta de ani cioara, mai bine o noapte vultur !"... nu am sa uit asta niciodata ! Sa-ti fie tarana usoara, OM bun ...

Publicat

M-am gandit ca ar fi frumos sa deschidem un topic pentru noi femeile care suntem pe forum unde sa postam tot ce tine de fete, ce retete am mai incercat, shopping, ideei practice, chestii cotidiene, etc...hmm ce ziceti ati fi de acord doamnelor si domnisoarelor??

PS: este doar o idee, fara suparare;)

• Membru
Publicat (modificat)

Cerasela, cine te retine, nu se supara nimeni.

Nu sunt femeia, dar am sa deschid eu un topic pentru voi femeile...

Daca gresesc ceva, Cerasela & CO astept parerile voastre si modificam greseala. :clip:

Modificat de eti79ety

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.