Jump to content
POLITISTI.ro

Lamurire legata de fiscal si inmatriculare

Postare recomandată

Publicat (modificat)

ca si termen de comparatie cat am trait in anglia ptr cele 3 masini pe care le am detinut mi au trebuit per total maxim 15 minute sa le inscriu trimitand la dvla o bucata decupata din cartea masinii si inca 2 min sa fac asigurarea online   ,  aici   mi au trebuit 5 zile sa ajung la etapa asta cu fiscalul  plus stres si bani aruncati in vant.

bafta tuturor!

Modificat de legioneee11
Publicat

in anglia guvernul nu se roaga de cetateni sa-si plateasca amenzile si taxele, si nu-i ameninta ca le ia permisul daca nu-si platesc amenzile. in romania e nevoie de asa ceva

• 3 luni mai târziu...
Publicat

Am patit acelasi lucru, proprietarul refuza sa-mi dea certificatul de atestare fiscala pentru ca are daotrii, iar acum intentionez sa-l dau in judecata. Sper ca procesul  nu va dura mult. :)

Publicat

Vorbeste cu un avocat poate gaseste modalitatea de a "incadra" problema ta la ordonanta presidentiala (trebuiesc indeplinite cumulativ 3 conditii) ca sa nu te lungesti nu stiu cate termene pe fond.

• 3 luni mai târziu...
Publicat

salut...am o intrebare pentru cineva priceput in ale inmatricularilor...am cumparat o masina neinmatriculata de la un baiat din Craiova,om serios nu samsar,care masina ii fusese adusa la randul ei de un nene samsar de data asta, impreuna cu alte 3 masini pe o platforma din Germania.Eu de la baiatul de la care am luat masina am primit fiscal si fisa de inmatriculare necesara dar de la cel care I a adus masina si cu care a facut un act de vazare cumparare nu am fiscal deoarece ala nu a luat o in evidenta niciodata la primarie...deci primul figureaza doar cu numele pe contractul de Romania de Germania si punct...intrebarea mea este:...pot reface contractual de vanzare cumparare de Germania pe numele baiatului de la care am luat masina si de la care am fiscal?...avand in vedere faptul ca doar el a scos numere provizorii...primul doar a adus masina in tara

• 5 luni mai târziu...
Publicat

buna ziua am si eu o intrebare pt o inmatriculare am certificat fiscal de la cumparator dar a fost pe luna iulie si eu am trecuto la primarie la mn si am platit impozitul si am scos fisa de inmatriculare intrebarea este mai am nevoie de alt fiscal pe luna august de la vanzator? va multumesc

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Aloo, tu ai treaba cu certificatul tau, nu cu vasluienii...te rog frumos si respectuos sa iti păstrezi insultele si chiar te si invit in Vaslui sa vedezi ce orasel frumos si ingrijit este, cu oameni liniștiți...tăranii de care zici tu stau in sate...nu in Vaslui.

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua, am în proprietate o mașină pe numele meu, și am găsit undeva ca odată cu anul 2021 s-a modificat codul fiscal și la vânzarea acesteia nu mai este nevoie de certificat fiscal ci doar de un contract de vânzare cumpărare de pe site ul drpciv. Este adevărat ca pot vinde doar cu acel contract fără fiscal? De asemenea când achiziționez alta o pot înmatricula? Va mulțumesc. 

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Bună . Fraților am și eu o problemă am achiziționat o mașină pentru recondiționare am luat-o de la  cineva care și el a luat-o de la cineva și tot așa . Am luat legătura cu propietarul din acte ai începe joaca care sincer nu-i mai dau de nici un capăt , propietarul din acte acum 6 ani a vândut mașina cu contract fiscal și înstrăinare și dumnealui nu mai poate să mă ajute cu nimic ok , problema este că cumpărătorul nu a mai băgat mașina la primărie cum ar fi trebuit să fie normal și eu acum la  cine să ma duc să cer explicați vânzătorul e scăzut de la finanțe deci nu mai apre proprietar cumpărătorul ial de unde nu-i și chiar de-l găsesc el nu apare proprietar  nicăieri deci cum o mai rezolv pe cine să caut și de unde să încep .... mulțumesc 

• Moderator
Publicat

Aceste probleme nu au absolut nicio legătură cu poliţia, ori cu poliţiştii şi competenţele acestora.

Poliţia Română nu are nicio legătură cu direcţiile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în sfera de competenţă a poliţiei, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu taxele, impozitele, certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme. 
Mai mult, poliţia nu mai are nici competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate încă din anul 2002, aspecte de care se ocupă DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule), instituţie aflată în subordinea prefecturilor.

• 5 luni mai târziu...
Publicat

Acum trei ani unchiul meu ma întrebat dacă am ceva la primărie și i am zis ca nu stiu dece ? El a zis : ca sa pot cumpara o mașina dar eu am problema și nu o pot lua , te rog dami buletinul ca îmi trebuie pentru o scurta perioada După nu mai are treaba cu tine ( eu habar nu aveam ce este fiscal etc ) i am zis :Ok . Apoi trecând vro trei luni trebuia sa plec înapoi in țara care locuiesc Olanda după ce născuse in Ro , l am întrebat dacă mai am ceva cu acea mașina ca o vânduse ceva de genul mi a zis : Stai liniștita ca tu nu mai ai nici o treaba . Ok acum peste trei ani ia venit lu mama ca am de plata 300 de milioane lei  vechi , am zis ca mor … habar nu am cui și ce sa întâmplat … ce pot face in situația de fața și care sunt consecințele … eu nu am semnat nimic habar nu am . Dar recunosc ca i am dat buletinul sa facă ce nu stiu concret legat de autoturism 

• Moderator
Publicat

Salutare,

Prima data trebuie sa te adresezi Serviciului Taxe si Impozite de la locul de domiciliu ca sa vezi ce reprezinta exact datoria cu pricina; daca se adevereste ca ruda ta a trecut o masina pe numele tau (eventual printr-un fals) trebuie sa te adresezi Parchetului cu o plangere in acest sens.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua . Am cumpărat în data de 24.09.21 o mașină de la un băiat (cristian ) ce îmi spunea că nu este proprietar in carte și talon deoarece încă nu și-a înscris mașina la politie in urma primirii fiscalului de la proprietara de drept (Iuliana). Din ce am fost informat , odată scoasă mașina de către proprietar de la primăria de care aparține , mașina se poate vine înaintea transcrierii la poliție la încă 2 proprietari , toate in decurs de 90 de zile de la data scoaterii fiscalului de către Iuliana . Până în data de 14.10.21 eu inca nu am primit fiscalul de la Cristian iar în ziua următoare trebuia să ii refac asigurarea mașinii , dar de la asigurări mi au spus că din data de 13.10 numerele mașinii au fost suspendate pt neinscriere la termen . Cel de la care am cumpărat o eu ( de la Cristian ) refuza sa mi mai răspundă la telefon . Am incercat sa iau legătura cu fostul proprietar ( Iuliana ) iar aceasta mi a comunicat că mașina a fost vândută altui om ( Burlacu) , și nu lui Cristian , dar ea nu știe cine era , pur și simplu a vândut mașina dar nu știe cum sa dea de acel cumpărător și nici actul de vânzare cumpărare nu îl mai deține  . Ce pot face sa aflu cine a fost defapt cumpărătorul mașinii și cum pot face sa o trec în numele meu , pt că în acest moment mașina are numerele suspendate și nu se mai poate pune in circulație până nu se va înscrie la politie , ceea ce nu se poate face fara fiscalul de care eu am nevoie ? . Am fost înșelat și nu se mai poate face nimic ? Se mai poate remedia problema ? Mașina ii revine Iulianei înapoi având în vedere că nu a fost încă înscrisă nicăieri ? Va mulțumesc anticipat

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.