Jump to content
POLITISTI.ro

Lamurire legata de fiscal si inmatriculare


legioneee11

Recommended Posts

buna ziua,

as vrea sa intreb pe cineva din cadrul inmatriculari auto sau cineva care stie cu adevarat ce posibilitate am de a inmatricula o masina din ue  pe care am cumparat o de la un roman fara fiscal bun sa zic.  adica in martie am cumparata o si mi a dat o hartie de la financiar pe zero  dar scrie pe ea ca serveste ptr alocate complementare... si cei din iasi de la financiar mi au zis sa l caut pe fostul prop si sa i cer alt fiscal ceea ce este imposibil (nu raspunde la telefon  nici mesaje nici nimic).

 

masina are nr rosii expirate i am facut rar ul si acum stau cu ea ca nu pot face rost de  certificat fiscal si  fisa de inmatriculare  am inteles vizata si aia la vaslui (orasul unde sta taranul roman..).

 

daca o duc in bulgaria ca ultima varianta sa o inmatriculez acolo apoi o aduc aici  mai fac odata rar ul?

si cum sa o inscriu acolo ca aici sa mi fie usor sa o trec pe ro?

 

am locuit si in alte tari dar sincer aici in ro sistemul e facut de asa maniera ca ti vine sa fugiiii nu alta.

 

multumesc anticipat de informatii.

Link to comment
 • Moderator
On 11.07.2013 at 21:20, legioneee11 a scris:

as vrea sa intreb pe cineva din cadrul inmatriculari auto

Serviciile de înmatriculări şi permise de conducere nu fac parte din Poliţia Română şi nici nu mai au nicio legătură cu această instituţie de mai bine de 10 ani.

Link to comment
 • Moderator

Nu are nicio legătură sistemul cu neseriozitatea românului şi cu obsesia acestuia de a înşela sau ocoli regulile. Dacă vânzătorul ăla era om serios, şi nu un escroc, ce nu-şi plăteşteşte datoriile, îţi puteai înmatricula maşina fără probleme.

În situaţia de faţă, dacă nu răspunde la mesaje ori telefon, singura variantă este să-l chemi în judecată. Iar cu o hotărâre judecătorească definitivă vei putea înmatricula maşina.

Link to comment

imi imaginez cam ce perioada de timp dureaza asa ceva, cred ca ani de zile   se si pune rugina pe masina.

altceva ce as putea face totusi?

inafara de bulgaria?faza e ca atunci cand am  cumparat o in martie i am si facut o cinste  vasluianului si   sincer sa l vad acum pe undeva   nu stiu cum as reactiona dar nici intr un caz bine . o iei razna cu asa  ordinari.

Link to comment
 • Moderator

Aşa se întâmplă când te bucuri la chilipiruri şi nu îţi faci actele de la început cum trebuie. Nu ai nicio variantă, decât cele enunţate deja : fie individul îşi plăteşte datoriile şi îţi dă un Certificat de Atestare Fiscală valid pentru înmatricularea maşinii, fie îl chemi în instanţă, iar cu hotărârea judecătorească îţi înmatriculezi maşina. Restul afli de la avocaţi, au şi ei familii, copii şi nevoie de bani.

Link to comment

am pomenit eu de chilipir? si in prima faza mi a dat un fiscal  (nu s cazut in cap sa nu stiu ce e ala fiscal si ca e obligatoriu la vanzare) dar  nu este bun   poate si fals naiba stie.

o sa caut un avocat in iasi . poate  cineva din is imi recomanda unul daca e pe acest forum .

Link to comment
 • Moderator

Acţiunea în instanţă pentru astfel de situaţii nu este deloc atât de complicată cum pare la prima vedere. Merge mult mai repede decât în alte cazuri. Se citează indivindul, se audiază eventual nişte martori care au fost de faţă la tranzacţia efectuată şi în final se constată că a existat o vânzare-cumpărare, dar pe vânzător îl doare-n pălărie, instanţa dispunând înmatricularea maşinii fără hârtia escrocului. 

Link to comment
 • Moderator

Puteam să bag mâna în foc că la asta se va ajunge. Domnul contribuabil aici de faţă vrea să scoată castanele din foc cu mâna poliţiei, că doar la poliţie e gratis, nu-i aşa? Avocatul ăla ori a terminat facultatea la Spirtu Hamlet ori pur şi simplu are ceva lipsă de neuroni. Cazul tău nici în 1000 de ani nu va face obiectul infracţiunii de înşelăciune, din motive care le-am enumerat de nşpe mii de ori pe acest forum, însă oamenii îi dau înainte. Mâine-poimâine vom fi chemaţi la înmormântări ca să împărţim coliva, că daca vreunul primeşte mai puţin jap arde o plângere de înşelăciune la poliţie, la nunţi să stabilim cuantumul darului ca nu cumva vreun mesean care a dat cu 50 de lei mai mult să nu facă plângere la poliţie că a fost înşelat de ginere şi mireasă că masa merge atât, la supermarketuri ca să eliminăm preţurile psihologice, alea cu 2.99 lei, ca altfel ar veni clienţii să facă plângere pentru înşelăciune şi tot aşa. 

Românul ar face orice, numai să asculte un sfat pertinent şi să evite pierderea de timp şi din partea unora şi a altora, nu. 

Link to comment
 • Moderator
On 11.07.2013 at 23:39, legioneee11 a scris:

pe alt forum un avocat spunea ca da   dupa 215 din cod penal. o sa vad.

Avocatul ăla e dobitoc dacă spune treaba asta.

Link to comment

in prima faza mi a dat un fiscal  (nu s cazut in cap sa nu stiu ce e ala fiscal si ca e obligatoriu la vanzare) dar  nu este bun   poate si fals naiba stie.

 

:lol:

 

 

am pomenit eu de chilipir?

n-ai pomenit, dar se "supt"-intelege

ca eu stiu asa, negociez un pret cu vanzatorul si ALA imi face cinste, indiferent ca e pers. fizica sau corporatie multinationala. altfel inseamna ca pretul de cumparare include si "cinstea".

apoi, cat iti lua sa mergi ATUNCI la circa financiara sa declari masina?

oricum ar fi pentru declaratia de mai sus.., mi-ai facut ziua, mersi

Link to comment

Mai oameni buni ..sunteti culmea eu am fost cu el la circa financiara si mi a dat acel certificat fiscal pe care prezentandu l la  financiar in iasi mi a spus clar ca NU ESTE BUN . ce i asa greu de inteles?

 

I am facut o cinste ca s eu fraier si fac cinste cand imi cumpar masina daca voi nu faceti treaba voastra.

Si scuze nu era vorba de avocat ci de un domn comisar si va dau acum linkul sa vad ce mai spuneti dupa asta,

sa vedeti si voi cum declara ca este  inselaciune sau furt auto (in cazul meu nu poate fi ptr ca am facut RAR UL).

 

http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-atentie-mare-am-cumparat-o-masina-dar-nu-am-certificat-fiscal-ce-fac-129389

 

 

asta declara domnia sa .   

 

 

Plângere la Poliţie pentru înşelăciune
Comisarul şef Romeo Tecău, şeful Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto Constanţa, a subliniat că înmânarea certificatului fiscal, în momentul semnării contractului de vânzare - cumpărare, este obligatorie. În absenţa acestui act, autoturismul nu poate fi înmatriculat pe numele noului deţinător.
„Degeaba este încheiat un act de vânzare - cumpărare, degeaba cumpărătorul are o factură, dacă nu are şi certificatul fiscal, care să ateste că datoriile către stat sunt achitate; certificat care, neapărat, trebuie să fie antedatat actului de vânzare - cumpărare. De altfel, ceva se întâmplă dacă vânzătorul tărăgănează înmânarea lui, fie maşina este furată, fie are restanţe la Fisc”, a atras atenţia comisarul şef.
Cât îi priveşte pe cei care se află deja în această situaţie, nu pot decât să se prezinte la Poliţie sau la instanţa de judecată. „În lipsa certificatului fiscal, actele de vânzare - cumpărare sunt nule de drept, iar cumpărătorul se poate prezenta la Poliţie şi să depună plângere penală pentru înşelăciune”, a atras atenţia cms. şef Romeo Tecău.

 

 

 

eu s ala pagubit si tot eu iau bobarnace?  bun asa..mersi frumos.aveam nevoie de informatii pina la urma nu de altceva  dar o rezolv eu cumva . bafta tuturor

Link to comment

ai fost funny, ce sa-ti fac acum?

ai zis ca stii ce e ala un certificat fiscal dar te=a aburit cu unu care nu-ti foloseste la nimic.

 

cinste fac si eu, dar nu vanzatorului, atunci inseamna ca dau mai mult pe obiect/serviciu. ii iau un covrig nevestii si ma simt bine.

 

inselaciune nu este. tu ai dat banul pe obiect si nu ai semnat vreun contract ca banul i-l dai daca inmatriculezi sau nu masina. Ai mers pe incredere.

Singura solutie este sa-l dai in judecata pentru un certificat fiscal.

Nu cred sa dureze mult, dar nuici nu vad alta solutie.

Legea e proasta, ce sa-i faci, te adaptezi.

Esti suparat, te inteleg.

Link to comment
 • Moderator

E valabil şi pentru comisarul ăla, e un habarnist şi bate câmpii. Cum dracu o fi ajuns el la concluzia că în lipsa certificatului fiscal, actele de vânzare - cumpărare sunt nule de drept, numai el ştie. S-a făcut de râs cu acel interviu şi doar a demonstrat că nu stăpâneşte nici măcar cunoştiinţe juridice elementare.

Link to comment
 • Moderator

Chiar dacă nu îţi convine şi nu-i pe placul tău, fapta nu este înşelăciune, este un litigiu civil între tine şi cel care ţi-a vândut maşina, care se poate soluţiona doar de instanţa de judecată. Individul care ţi-a vândut maşina nu a respectat condiţiile înţelegerii dintre voi, iar ca drept urmare litigiul este de natură civilă.

Habarnistul ăla de comisar, care apropo nu este poliţist şi ţi-am explicat într-o postare anterioară de ce, bate câmpii cu voioşie prin articolul respectiv, se face de râs, dezinformează şi dovedeşte că habar nu are despre domeniul juridic. Delirează acolo că: actele de vânzare cumpărare "sunt nule de drept" în lipsa certificatului fiscal - total fals. Nulitatea este o sancţiune care constă lipsirea actului juridic civil de efectele sale fireşti întrucât acesta a fost încheiat cu nerespectarea dispozitiilor legale imperative sau cu încălcarea conditiilor de validitate ale actului respectiv, iar constatatea nulităţii trebuie să fie cerută în instanţă, prin introducerea unei acţiuni.

Dacă nu crezi ce îţi spunem, întreabă orice persoană cu pregătire juridică şi te vei convinge.

Link to comment

Mai oameni buni ..sunteti culmea eu am fost cu el la circa financiara si mi a dat acel certificat fiscal pe care prezentandu l la  financiar in iasi mi a spus clar ca NU ESTE BUN . ce i asa greu de inteles?

 

 

 

Eu tot nu pricep. Deci tu ai cumparat masina, ai fost cu vanzatorul la autoritatea publica locala si apoi cu certificatul fiscal te-ai dus in localitatea ta de domiciliu si acolo ai aflat ca acesta nu este bun? De ce nu este bun, este expirat, sau este fals?

 

In rest, asa cum ti-au spus colegii mai sus, cms de la inmatriculari bate campii cu gratie. Gandeste-te la partea logica - cum poate ca lipsa unui act fiscal (dovada ca vanzatorul si-a achitat obligatiile fiscale catre bugetul local) sa anuleze un act de vointa (vanzarea-cumpararea unui bun)? Litigiul este unul civil si deci trebuie sa te adresezi instantei.

Si, da in Romania pagubitul ia bobarnace si are parte de un sistem de cacao care sprijina infractorul sau pe cel rau-voitor.

Link to comment

legioneee11 o să încer să fiu scurt, deoarece sfaturile de importanță majoră pentru situația ta le-ai primit deja. Eliberarea certificatului de atestare fiscală se efectuează potrivit Ordinului Ministerului Finanțelor Publice nr.752/2006-actualizat, respectiv art. 1/alin.1/lit. a,  :

 

Organul fiscal competent pentru administrarea creanţelor fiscale datorate de contribuabili are obligaţia de a elibera certificatul care atestă modul de îndeplinire a obligaţiilor de plată a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor venituri, denumit în continuare certificat de atestare fiscală, în următoarele situaţii:
a) la solicitarea contribuabililor, prin depunerea unei cereri de eliberare a certificatului de atestare fiscală;
b ) la solicitarea autorităţilor publice, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare, prin depunerea unei adrese de eliberare a certificatului de atestare fiscală;
c) din oficiu, în situaţia în care se schimbă competenţa de administrare a creanţelor fiscale, ca urmare a schimbării domiciliului fiscal sau a altor situaţii prevăzute de lege;
d) la solicitarea deţinătorilor de părţi sociale la o societate comercială, prin depunerea unei cereri de eliberare a certificatului de atestare fiscală.

 

Pe tine te interesează cele două cazuri evidențiate, respectiv literele a și b, adică când dcontribuabilul solicită un astfel de certificat de atestare fiscală sau atunci când o autoritate publică solicită acest lucru, în condițiile legii. Sigur că și Poliția Română este o autoritate publică și poate solicita un astfel de certificat fiscal dar numai în cazurile de natură penală, atunci când probatoriul o impune. Diferența majoră este aceea că Poliția Română nu este autoritate judecătorească și nu poate solicita acest certificat de atestare fiscală decât cu titlu probatoriu în cauze penale, acest document eliberat la solicitarea polițiștilor neavând titlu executoriu. Singurul titlu executoriu poate fi emis de instanța de judecată civilă.

 

Pe de altă parte infracțiunea de înșelăciune prevăzută de art. 215 din Cod Penal prevede că :  

 

Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material înjust şi daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.

 

Din ce ne-ai spus tu ai încheiat un contract de vânzare-cumpărare, pentru care ai plătit o sumă de bani și ai primit un autoturism. Te rog să urmărești conținutul infracțiunii să ne spui unde există folosul material injust și ce pagubă s-a pricinuit. Singurul mod de a obține certificatul este instanța de judecată prin introducerea unei acțiuni în ”obligare de a face” a celui în cauză. Chiar și prin absurd dacă am presupune că ar exista această infracțiune în acest caz, Poliția NU POATE OBLIGA LA ELIBERAREA ACELUI CERTIFICAT FISCAL. Sper că ai înțeles acum. Succes !

Edited by Dan
Link to comment

bogdan , astia din iasi mi au zis pe de o parte ca e expirat fiind din aprilie si pe de alta parte ca nu scrie acolo nimic despre marca masinii  seria de sasiu   ci scrie    zero mijloace de transport zero mijloace fixe   ma refer la datorii catre stat.  cand am vazut acel act cu stampila pe el si semnat si cu datorii ZERO am considerat ca e in regula.

e aiurea treaba asta de a sta cu masina in parcare fara sa te poti folosi de ea si nu stiu cata vina am avut eu  cu certificatul asta ( pe care scria clar ca e pe 0 ) in fine o sa merg  in vaslui la financiar sa le cer eu  actul asta  din nou poate am noroc de cineva de bunacredinta ca altfel bulgaria scrie pe masina , alte variante nu am .

daca stai ani de zile sa te judeci ...ma lipsesc.

weekend placut !

Link to comment

Corect. imi aduc aminte ca nu e valabil toata viata certificatul ala fiscal, deci e posibil ca gicu care ti l-a dat sa fie de buna credinta.

Parca se poate folosi numai in luna in care a fost emis. Si daca e asa trebuia sa cam sti. Eu zic sa mai incerci sa dai de el.

Daca cumperi masina in aprilie si vrei sa folosesti certificatul in iulie, nu mai e in regula. Si nu cu cel care ti l-a inmanat.

 

Daca mergi in Vaslui nu cred ca cca financiara o sa-ti elibereze tie un certificat fiscal in numele altui cetatean.

Link to comment
 • Moderator
On 12.07.2013 at 21:08, legioneee11 a scris:

e aiurea treaba asta de a sta cu masina in parcare fara sa te poti folosi de ea si nu stiu cata vina am avut eu  cu certificatul asta ( pe care scria clar ca e pe 0 ) in fine o sa merg  in vaslui la financiar sa le cer eu  actul asta  din nou poate am noroc de cineva de bunacredinta ca altfel bulgaria scrie pe masina , alte variante nu am .

Aşa este, e aiurea să nu poţi beneficia de autoturism după ce ai dat banii pe el, dar tu nu trebuie să te rogi de vânzător să-ţi trimită certificatul fiscal. Cel mai corect e să-l contactez, îi expui problema iar dacă nu înţelege, îl acţionezi în judecată.

În instanţă soliciţi să-ţi fie înmatriculată maşina fără documentul respectiv şi vei fi uimit să vezi că după vrei 3 maxim 4 termene vei avea hotărârea instanţei şi vei putea să-ţi înmatriculezi maşina.

Baftă!

Link to comment

bogdan , astia din iasi mi au zis pe de o parte ca e expirat fiind din aprilie si pe de alta parte ca nu scrie acolo nimic despre marca masinii  seria de sasiu   ci scrie    zero mijloace de transport zero mijloace fixe   ma refer la datorii catre stat.  cand am vazut acel act cu stampila pe el si semnat si cu datorii ZERO am considerat ca e in regula.

 

Deci aceasta este problema, ai un certificat expirat. Acesta este valabil pt luna in curs pt care se emite. Conside ca daca scrie 0 mijloace de transport, 0 mijl. fixe este suficient, dar un cap patrat poate cauta nod in papura. Asa ca vorbeste cu vanzatorul pt un nou certificat, cu mentiunea ca pt mijlocul de transport cu seria sasiu nr... datoria este 0. Daca nu-ti da, trebuie sa ajungi in instanta.

Bafta.

Link to comment
 • Moderator

Cum să vorbească cu vânzătorul, dacă ăla nu răspunde la telefon sau mesaje!?

Doar nu vrei să-l caute acasă şi eventual, dacă nu-l găseşte, să se intereseze şi să afle cum poate lua legătura cu el? Păi autorităţile, statul, sistemul, ce păzesc?

 • Upvote 1
Link to comment

am rezolvat   , am fost la vaslui la financiar si acolo tanti imi zice du te la primul proprietar din carte ala dintr o comuna la vreo 70 km de vaslui:))))))))))))) si adu mi fiscalul aluia   :))era un ras cu plans   , iau un taxi dau vreo 3 milioane  ajung la dracu intr un sat pierdut le cer alora fiscalul , imi scrie  o hartie stampilata (nu figureaza cu datorii )le zic scrieti marca seria ca asa se cere..ajung in vaslui iar  ii dau hartia  se uita tanti  ..deci nu i buna:)))))am facut scandal  in fine..vine un sef zice lasa ca trimit aia prin fax.  ,eu zic fax????? dar inainte sa ma trimita la dracu in praznic nu putea zice de fax??? trimite aia fax se cearta cu alea din satul ala  ii trimite o hartie cum ca figureaza cu masina  marca etc  ..completez alte hartii dau 2 mil pe impozitul taranului din vaslui si plec acasa .

 

sa ma ff pe ea de tara de rahat cu legi de tot rasul si sistem informatic  la nivelul comunei primitive...

 

urmeaza partea a 2 a financiarul din iasi si timbrul de mediu :) si inmatricularile iasi sant f curios si aici:)

Edited by legioneee11
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.