Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Procedura EUCARIS

Flatten

Question

buna ziua

am o problema la inmatricularea unei motociclete din Italia. codul VIN nu este standard, de 17 caractere, ci doar din 7 cifre. din aceasta cauza RAR a trecut la mentiuni pe certificatul de autenticitate "EUCARIS COD 01 MULTIPLU"

biroul de inmatriculari din Bucuresti mi-a luat dosarul complet spre analiza, invocand verificarea in sistemul EUCARIS. desi am toate actele in regula, de la documentul de proprietate, talon din italia, pana la asigurare si ITP.. absolut tot.

in timpul asta pot circula cu numere provizorii. sunt deja la al 4-lea rand

intrebarea ar fi cat dureaza aceasta verificare si ce presupune? initial mi s-a spus cam 2 saptamani, acum "italienii raspund mai greu" adica 2-3 luni, etc.   de pe siteul eucaris inteleg ca procedura este un simplu query al unei baze de date, dar oficial, pe care il face numai DRPCIV (nu trebuia sa-l faca RAR?), dar care se poate face si pe siteuri neoficiale de internet, unde cu VIN-ul se gasesc informatii despre vehicul. de ce dureaza 3 luni o interogare a unei baze de date?

sau ce trebuie sa raspunda italienii? motocicleta a fost radiata pentru export si asta e mentionat deja in acte

multumesc!

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Nu poţi să spui că ai toate actele în regulă, dacă seria de şasiu este una atipică, iar cei de la RAR au menţionat acest lucru în cartea de identitate. O astfel de verificare durează până când italienii vor răspunde şi vor oferi datele solicitate de DRPCIV.

• 0

Flatten, nu interogarea unei baze de date dureaza 3 luni, ci raspunsul oficial prin adresa scrisa, dureaza pana ajunge la politie. Verificarile nu se fac prin interogari ale unor site-uri neoficiale! Iar corespondenta nu se face direct intre politistul care a primit lucrarea si partea italiana, ci prin structuri care au ca obiect de activitate tocmai aceasta corespondenta!

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • 0

am inteles, multumesc. eram curios daca exista vreo estimare in timp a acestei proceduri sau vreo modalitate de a afla stadiul ei. de obicei o autoritate din Ro este obligata sa dea un raspuns in 30 de zile, nu stiu care e legea in Italia, dar fiind in UE cred ca la fel. mai mult, un sistem informatic ca eucaris ar trebui sa inlesneasca rapiditatea acestor verificari, nu? nu inteleg ce "dureaza pana ajunge la politie", nici daca trimite raspunsul in plic cu trasura ca in secolul XV nu face 3 luni. si nici nu cred ca sunt asa multe astfel de solicitari incat biroul de procesari sa fie depasit de situatie

• 0
  • Membru

Iti spun eu din experienta, ca pe ”macaronari” nu-i prea intereseaza sa ne raspunda la solicitari. De aia dureaza, nu pentru ca vine raspunsul cu porumbelul!

• 0

@Flatten --> Seria nu este atipica, sunt cei de la DRPCIV niste retardati care se incred DOAR in ceea ce zice calculatorul. Seriile de motocicluri pana in 125cc dar peste 50cc produse in italia sub egide mari gen Honda, Yamaha etc SAU productii pur italiene gen CAGIVA MITO, Aprillia etc. au serii stas de 7 caractere poansonate. De ce? Ca asa au vrut italienii. Chestia asta e de ani buni si ne lovim frecvent de ea... Daca RAR-ul n-a gasit nimic anormal, atunci DRPCIV ar trebui sa te lase in pace. DAR cum noua in tara asta ne place sa ne scarpinam invers, o sa mai dureze pana vor raspunde italienii ...

D`asta RAR-ul a scris si te-a lasat in pace ...

Edited by Nightwolf
  • 0

buna ziua.am predat astazi actele pt inmatriculare definitiva(prima inmatriculare) la serviciul inmatriculari,am facut toate demersurile taxe cereri absolut platit numere si le au oprit pe motiv ca este o problema cu dosarul ceva cu eucaris!nu mi au zis ce nu e in regula doar ca e o problema!si ar trebui sa astept maxim 6 luni!!!sunt disperat si doamna de la ghiseu foarte ironica mi a zis sa mai trec cand am timp sa vedem ce e cu dosarul!!la rar nu mi au zis nimic carte certificat autenticitate nu mentioneaza nimic seria sasiu este in regula pe acte am verificat masina am luat o din olanda de la proprietar am ers cu el a radiat o mi am luat numere de tranzit tot in regula!!nu inteleg ce se intampla!azi m am blocat pur si simplu cand mi a zis ca nu o pot inmatricula maine trebuia sa plec in belgia cu masina!daca astept sase luni e dezastru am cheltuit 6000euro fara rost,pana la anul in mai nu mai pot sa fac nimic e incredibil!!nu am nevoie de numere provizorii pt ca trebuie sa ajung in belgia cu masina serveste la service auto(mai exact pt tirurile de pe comunitate).va rog un raspuns pt ca nu mai stiu ce sa fac,vorbesc singur prin casa!!multumesc!

• 0
  • Moderator

Dragoş dacă îi vei mai auzi pe toţi deontologii ce se perindă pe la televizor când spun că România nu intră în Schengen pentru că cică europenilor le-ar fi teamă să le dea acces poliţiştilor români la bazele lor de date, să ştii că bat câmpii cu voioşie şi mint cu neruşinare, pur şi simplu aberează. De ce? Pentru că tu trăieşti pe propria piele "beneficiile" conectării autorităţilor române la bazele de date Schengen. Cu alte cuvinte, poliţiştii ăştia români şi alte instituţii din ţara asta (în cazul tău DPRCIV) au intrat de câţiva ani buni în Schengen, accesează şi implementează în bazele de date Schengen respectând întocmai procedurile europenilor. Îţi vine să crezi?

Citeşte şi ai să înţelegi cam care este situaţia în care te aflii şi din ce cauză a apărut:

Aşa că nu trebuie să fii supărat, ba din contră, trebuie să fii încântat că simţi pe propia piele beneficiile integrării în Schengen. 

• Upvote 1
  • 0

multumesc de raspuns.oricum este inadmisibil asa ceva sa astepti 6 luni!!ar trebui sa rezolve intr o saptamana maxim daca masina nu e furata sau alte mari probleme!doamne cum sa stai 6 luni blocat n am mai vazut asa ceva.fac transport in comunitate de 7ani si am vazut multe dar asa ceva...!daca sunt urgente cum e cazul meu ar trebui sa fie o solutie doar nu pot sta 6 luni dupa ei!maine ma duc la ei din nou daca iar vorbeste urat aia o bag sub birou fara nici o jena!cineva trebuie sa fac ceva ca asa nu se mai poate!nici macar nu mia spus motivul,macar ma linistesc,is disperat,pe banii mei se distreaza smecherii astia din drpciv!daca stiam ma duceam dracu in bulgaria si rezolvam in 2 ore nu mai aveam treaba cu astia din romania!vorba lui mircea badea "traim in romania si asta ne ocupa tot timpul"!        mai stie cineva,a mai fost in situatia asta?cat a durat toata prostiia asta,ca altfel nu pot sa i spun?!

• 0
  • Moderator

Păi ce vină au cei de la înmatriculări, dacă străinii nu se grăbesc să le răspundă? Ăstea sunt "avantajele" ce vin pentru că suntem văzuţi ca o ţară de mâna a doua, după ce românaşii noştri au fost şi le-au pus lebedele din parcuri pe grătar. 

Dacă europenii ăia sunt din cale-afară de eficienţi şi operativi şi răspund, atunci procedurile Schengen sunt îndeplinite şi românii îţi înmatriculează maşina pe loc. E simplu ca bună ziua.

• 0

e adevarat!ne am facut de tot rasul si inca ne facem cu varf si indesat!au prins rate de pe lacuri in olanda,asta e caz reals i eu stiu o gramada de povesti!astia suntem si nu cred ca ne vom schimba sau vom avansa vreodata!

nu au nici o vin acatalin dar nu mi au spus care e motivul macar sa stiu si ma impacam cu ideea!nu ti se pare normal?sa mi ia actele si sa mi zica ca e o problema si sa mai trec pe acolo dar oricum dureaza 6 luni!si la revedere!