Jump to content
POLITISTI.ro

Camataria

maximo

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Kmcoio, vad ca in sfarsit ai inteles ce am vrut sa spun, totusi iti e greu sa recunosti ca ai avut o problema de interpretare si te legi in continuare, fara sa gandesti, de unele afirmatii ale mele. Se pare ca problema de intelegere este la tine, pentru ca din cate observ, Catalin a priceput ce am vrut sa spun fara sa aibe nevoie de explicatii suplimentare, desene si alte schite. Te-as ruga sa te abtii de acum sa mai folosesti expresii suburbane la adresa mea, chiar si sub forma de gluma! De asemenea nu imi mai cauta greseli de exprimare sau chichite ca sa te scoti, combate-ma argumentat si politicos, fara sa mai incerci sa scoti in evidenta cat esti tu de grozav si destept, pentru ca nu e chiar asa. Un om care isi acepta greselile este un om inteligent si sunt sigura ca nimeni nu este perfect, toti suntem supusi greselii. Tu ai un stil de a combate oamenii...iti place sa persiflezi un om care greseste, iar asta sa stii ca nu il ajuta la nimic. Daca vrei sa ajuti un om sa inteleaga nu trebuie sa il iei la misto, ci sa ii spui clar si diplomat unde a gresit. Tu ai impresia ca esti perfect, atotstiutor, neupus greselii?!Imi cer scuze fata de toata lumea pentru postarea aceasta pe care am transformat-o in una personala!

Aha...eu sunt suburban. Eu ti-am combatut ideile, nu pe tine personal. Ia citeste ce am subliniat eu acolo. Oare cine foloseste expresii suburbane si mai ca nu ma face prost in fata? Pentru rafuieli personale ai mesageria privata, nu trebuie sa imi arati ca nu poti sustine o dezbatere cu argumente aici, de fata cu toata lumea. :emo-yessir:

Publicat

@bestkyky Sa-ti spun cum l-am cunoscut eu pe Soric. Ma holbam la tv sa vad cine si cand spune clar ca taierile astea de salarii (care pot fi incadrate la munca fortata, dupa parerea mea) au o paloare legala doar pana la 1 ian. 2011, cand pe ecran explodeaza in lacrimi Soric. Asa politist cu simtire nu mai vazusem de la dl presedinte incoace, iti dai seama cat m-a impresionat. Chiar asa, ce-are mararu de este interlop? l-am auzit intrebandu-ma. Eu ce sa-i raspund?! Si ma gandesc ca daca mi-a spus mie chestia asta, iar noi doi nu ne cunoastem, exista posibilitatea s-o fi spus si cunostintelor domniei sale, pe care le-am mai identificat pe ici, pe colo, pe la televizor, adica subordonatilor, colegilor, superiorilor, co-contractactilor camatarilor si ,de ce nu?, chiar mararului. [stii unde mi-a sarit gandul? La unde au pranzit dnii Blaga, Berceanu & co dupa alegeri.] Nu-i pot raspunde dlui Soric la intrebare, dar as vrea ca el sa ne spuna care sunt acei procurori care dau bani cu camata, cat este “dobanda”, cat incaseaza statul asta sarac impozite din aceasta activitate legala. Cat de usor se poate deteriora imaginea unei institutii vitale a statului roman- Politia, numai asta nu s-a intrebat. Muncesc mii de oameni, unii colegi de-ai vostri sunt raniti sau mor, iar asta vine si arunca cu noroi. Parerea mea este ca acel “It was a misunderstanding” a fost un semnal pentru cine trebuie, “if you can read me”. Iar “case closed” a insemnat exact ce trebuia. Restul este ancheta.

Personal, astept pranzul de dupa alegerile viitoare ale ministrilor cabinetului Boc fara numar, fara numar.

Publicat

Ai dreptate Miron, dl Soric nu a facut cinste Politiei Romane prin afirmatiile sale din presa. Exista un topic pe care discutam deja ce inseamna sa fii interlop. Eu nu am de unde sa stiu ce a facut mararu asta, insa definitia scrisa si nescrisa a a cuvantului interlop are mai multe intelesuri semantice.

Publicat

Dar de averea lui ce spuneti? Din salariu si-a luat casa, terenurile si cladirea de birouri? Inseamna ca merita sa fii sef, ai salariu baban.

Publicat

maxu08, dl Soric avea avere inainte de a veni la Neamt..

pe urma, ca chief-inspector, avea un salariu de 7000-8000/luna

sotia sa, ca notar, are peste 10000/lunar...

:emo-yessir:

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

maximo chiar cu toate acele venituri, e un pic cam imposibil să-ți construiești, citez „cea mai frumoasă vilă din Piatra Neamț” (conform declarației d-nului Soric) și un ditamai bloc cu două etaje în Iași.

• Membru
Publicat (modificat)

sau poate da bani cu camata sa-i ajute pe oamenii saraci.......iar acestia ii plateau dobanda tripla, ca e om cuminte...

Modificat de eti79ety
Publicat

@maximo - te rog sa ma crezi ca desi cistig cu mult mai mult decit Soric nu as putea sa imi cumpar imobilele pe care le are el si nici sa construiesc cladirea de birouri din Iasi. ceva "pute" - ori are venituri legale pe care nu le-a declarat (de ce oare?) ori are venituri ilegale . take your pick :)

• Membru
Publicat

maxule, 30%/luna sau /pamant din cat castigi tu si sunt bodyguardul, soferul tau.....sau ne bagi si pe noi(kmcoio) in barou, ne iei pe linga tine.... :emo-yessir:

Publicat

Marius, exact asta am facut eu, diferenta intre cele doua aspecte. Dl Soric a fost acuzat de presa si de alte persoane, de favorizarea infractorului, trafic de influenta si afaceri necurate cu mararu. Tot din presa stiu ca ancheta de la Neamt vizeaza si aceste aspecte, pe langa cele legate de managementul defectuos al d-lui Soric. Deocamdata dl. soric si-a dat demisia doar din cauza evenimentului de la Piatra Neamt, cel putin asa a zis dl. Igas. Totodata eu am spus ca nu ar fi normal ca lucurile sa ramana asa, ci ca ancheta trebuie sa continue in cazul acesta si sa se afle adevarul.

Bestkyky, exista o sentinta ramasa definitiva si irevocabila cu privire la cele aratate mai sus de tine?

Presa nu da sentinte judecatoresti.

Hai sa ii lasam pe cei competenti sa faca asta, iar daca este gasit vinovat sa infunde puscaria 20 de ani.

Nu vreau sa intelegi ca ii iau apararea, personal imi este greata de soric.

Din punct de vedere moral tu ai dreptate, nu prea are un nivel de trai care sa se regaseasca in salariul de politist.

Dar asta nu inseamna ca este infractor, pana la dovada contrarie. Se numeste prezumtie de nevinovatie, nu trebuie sa iti spun ca stii foarte bine.

Studiaza CV -ul omului si o sa vezi ca nu poate fi dat afara pentru niste declaratii. Si o sa mai auzi de Soric , o sa manance pensioara de la MAI, repet daca instanta nu spune altceva .

Maximo de unde avea averea? A gasit vreo comoara prin deplasarile din strainatate?

Publicat

fara sa o luati ca o lauda sau altfel, cu taxele achitate (asa, ca sa nu zica statul ca nu ii dau nimic :) ) in medie 10k euro / luna. sunt luni de zile in care cistig 0 (zero) si alte luni de zile in care imi fac plinul ptr "perioadele de seceta". si tot nu am averea lui Soric :)

• Membru
Publicat

Maxule...si pentru 10 la suta din averea ta lunara ma fac bodyguardul tau...:)) si mai stiu si sa cant :ner:

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Aurelian Șoric a fost destituit din Poliție

Fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț. Aurelian Șoric, a fost dat afară marți din Poliție. Decizia a fost comunicată de șeful Poliției Române, Liviu Popa, și este rezultatul controlului făcut de Consiliul Superior de Disciplină la IPJ Neamț.

Sursa

• Moderator
Publicat

Mi se pare o decizie prea dură și care nu se justifică. Omul nu a comis vreo infracțiune, da a greșit pentru că nu avea „antrenament” în situațiile în care presa sare și te devorează fără nicio remușcare. Dar de aici și până la a-l arunca așa ca pe o măsea stricată, când omul ăla și-a riscat viața prin teatre de operațiuni din străinătate, e cale lungă.

În alte cazuri mai grave nu sunt la fel de fermi și duri.

• 9 luni mai târziu...
Publicat

Aurelian Vasea Şoric, destituit din Poliţie în luna ianuarie, nu va îmbrăca roba de avocat. Fostul poliţist a picat la examenul de admitere pentru primirea în profesie ca avocat definitiv cu media 4,34. Case closed ! :naughty:

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

hahahahahaha !!! se poate duce la baroul bota, baga 2.000 lei cu titlu de donatie ( nu se numeste taxa ptr ca " baroul" sa nu achite taxe catre stat) si ajunge avocat in 2 zile. cine se aseamana, se aduna. acum si-a vazut nivelul de cunostinte la adevarata valoare.

• Moderator
Publicat

Sincer, eu nu vă pot înţelege bucuria pe care o aveţi în urma acestei ştiri? La fel cum nu pot înţelege nici de ce şi de unde până unde ceea ce face acest om a devenit de interes pubic? Da, a greşit şi a fost dat afară. Acum ce ar trebui să facă? Trebuie să moară? Nu e ceva logic şi normal să caute să-şi câştige existenţa?

Aş vrea ca Şoric să-i dea în judecată pe ziariştii ăştia de căcat şi să-i jupoaie cu nişte daune serioase, pentru că deşi nu mai ocupă o funcţie publică, îl fugăresc şi îl mediatizează fără a avea acordul său. Din moment ce nu mai ocupă o funcţie publică, nu văd ce ar putea fi de interes public ceea ce face sau nu face el acum. După părerea mea, ziariştii îl hărţuiesc clar pe Şoric.

Iar referitor la nota respectivă, cred că maxu poate confirma faptul că la examenul de admitere în barou, regulile s-au schimbat în ultima vreme şi nu mai intră aşa oricine. Am cunoştiinţe ce mi-au spus că majoritatea notelor de anul acesta au fost în jur de 3, tocmai datorită dificultăţii subiectelor. Aşa că starea de fapt nu este deloc cum lasă să se înţeleagă ziariştii lui peşte prăjit din reportajele pe care le fac în legătură cu acest subiect.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Achiesez la postarea lui Catalin, nu am agreeat comportamentul lui Soric , dar sa stiti ca a fost un examen foarte greu intrarea in avocatura. Dupa cum cred, ca stiti, anul acesta, examenul a fost diferentiat pentru avocati stagiari si avocati definitivi (cei care au o vechime minima de 5 ani in profesii juridice) . Daca intrati pe site-ul unbr.ro ( al Uniunii Barourilor de Avocati ) veti vedea la rezultate ca examenul a fost foarte exigent unitar pe tara, dar organizat pe centre regionale. Cel de pe zona Moldovei a fost la Iasi si nu a intrat nici o persoana din cei cu 5 ani profesii juridice si au fost vreo 80 de candidati. La fel la Centrul de la Craiova, doar la centrul din Bucresti au intrat vreo 20 si la cel de la Cluj parca 4 .

Stirea este vadit tendentioasa si manipulatorie . Pentru ce a facut Soric, a platit cu cariera, insa asta nu presupune ca nu are dreptul la o alta profesie , viata merge inainte. Si ne mai tinem ca suntem un stat de drept, dar jurnalistii te bat in cuie la stalpul infamiei si sunt in stare sa te tina pana se albesc oasele, doar pentru goana dupa senzational .

Case clouse !

Modificat de LORD
  • Apreciez 2
Publicat

sa iti spun de unde distractia mea? la functia pe care o avea, cel putin eu presupun ca trebuia sa aibie cunostinte juridice solide macar in penal, proc penala si civil. ar fi trebuit sa ia o nota mai mare mai ales ca se presupune ca atunci cind te duci la un examen te si pregatesti.

prezentarea la un examen fara sa te pregatesti aratat multe despre profesionalismul unei persoane iar eu ca si angajator iti pot spune ca nu as da pe mainile unei asemenea persoane nici soarta unei pisici. sa fii avocat bun inseamna mult mai mult decit sa treci un examen. my 2 cents opinion.

• Moderator
Publicat

maxu păi tocmai datorită funcţiei pe care a avut-o atâţia ani, ce nu presupune activităţi operative sau măcar de cercetare penală, ci numai de coordonare şi management, a ajuns în situaţia respectivă. Un inspector şef nu prea se loveşte de cunoştiinţele de penal sau procedură, ci de tot felul de ordine MAI, ordonanţe, etc ce au legătură în general cu resursele umane şi domeniul financiar. În plus,nota aia este o medie, la penal din câte am văzut, a avut cea mai mare notă obţinută, şase şi ceva, parcă. În plus, după cum spui şi tu profesionalismul unei persoane nu poate fi stabilit în urma unui examen, pentru că dacă e să fim sinceri, nu ştiu câţi dintre avocaţii existenţi la ora actuală ar trece de acel examen. Şi asta nu înseamnă că nu sunt profesionişti sau nu au succes în ceea ce fac.

Dar chiar şi aşa, dacă presupunem şi admitem că nu s-a pregătit. Care e problema, din moment ce examenul a fost pe bune şi nu a intrat fraudulos, fără să fie pregătit? Sunt alte câteva sute de persoane în aceeaşi situaţie, de ce nu se mediatizează cazul fiecăruia?

Care ar putea fi motivul plauzibil pentru care trebuie mediatizat cazul lui? Pentru că despre interes public nu poate fi vorba sub nicio formă.

• Apreciez 1
Publicat

Domnul Soric a platit pentru ca nu a stiut sa taca atunci cand trebuia.

Sau a uitat ca I.P.J. Neamt are angajat un purtator de cuvant.

Parerea mea este ca a platit prea scump pentru niste declaratii.

Daca se putea dovedii ca are legaturi cu ,,Mararii" trebuia bagat la puscarie.

Insa nu am inteles niciodata placerea romanului de a se bucura de nenorocirea altuia.

Gata omul este la pamant, sub pamant as putea spune, de ce sa-l mai lovesti?

Maxu nu se stie cand din vanator ajungi vanat.

Parerea mea.........

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.