Jump to content
POLITISTI.ro

Camataria

maximo

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Mie mi se pare mai penibil acum că și-a dat demisia.

Dacă lăsa ca cercetarea să ducă la demiterea sa, aș fi crezut că omul chiar avea conștiința curată și nu are nimic să-și reproșeze. Așa, doar a dovedit că spectacolul pe care l-a oferit s-a datorat numai disperării, pentru a-și păstra scaunul. Nu văd nimic demn în această demisie tardivă, ba din contră, doar o lipsă de demnitate.

Practic, a recunoscut indirect că relațiile sale acolo nu au fost tocmai în regulă.

Publicat

Daca cercetarea ducea la demiterea sa, omul acesta trebuia eliminat definitiv din politie, nu doar de la conducerea IPJ Neamt. Tocmai aici am un mare semn de intrebare in legatura cu continuarea anchetei, deoarece pana acum nu s-a demonstrat nimic practic, numai teorii. Nu e corect sa ramana totul "in aer" atat fata de noi, cat si fata de dl Soric. Daca e vinovat, sa plateasca, daca nu, sa se puna punct acestei povesti care a nascut tot felul de controverse.

• Moderator
Publicat

bestkyky, nu e asa, e putin mai greu cu eliminarea din sistem, mai ales daca nu mai avea alte abateri disciplinare.

• Membru
Publicat

Bine, Marius, pe abateri disciplinare mai greu sa zbori din sistem, iti iei sanctiuni, alea alea...ehee...dar daca domnului Sorici i se dovedesc ceva infractiuni de genul favorizarea infractorului, complicitate la infractiunea de , de , de , de, fara numar, s-ar putea ca disparitia din sistem sa fie ultima 'mnealui problema.

• Moderator
Publicat

Pentru dovedirea infractiunilor trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

In privinta eliminarii din sistem, m-am referit doar la faptul ca nu e corect sa se aplice o astfel de sanctiune la prima abatere.

Publicat (modificat)

Daca toate scenariile montate de presa si de altii se dovedesc a fi reale, ti se par insuficiente pentru a fi dat afara din sistem?! Acuzatiile aduse acestui om sunt de un milion de ori mai grave decat o abatere disciplinara.

Modificat de bestkyky
  • Membru
Publicat (modificat)

Bestkyky, acum ai dat-o in extrema cealalta... :naughty: in Romania primeaza sau ar trebui sa primeze, conform legilor in vigoare, prezumtia de nevinovatie. Asa ca presa si cu Fatuloiu si cu cine mai vrea pot sa bata apa in piua cat vor. Atata vreme cat nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care Sorici sa fie inculpat de savarsirea a diverse infractiuni, practic omul este nevinovat. Hai sa scriu si la mine pe blog despre tine ca esti corupta, sa preia stirile ce am scris eu si sa te dea astia afara. Ti-ar conveni?

Modificat de Kmcoio
Publicat

Sunt total de acord ca dl Soric a gresit facand acele declaratii in presa si ca nu-i aduc deloc onoare in calitatea pe care o are, dar de aici si pana la a-l acuza de tot felul de mizerii e cale lunga.

bestkyky, eu m-am referit numai cu privire la prestatia colegului Soric de la TV. Repet, nu il consider vinovat sau nevinovat fata de acuzatiile cu care presa a reusit sa-l scoata din pepeni. Numai aceasta cedare nervoasa pe care a avut-o, am pus-o in eu discutie.

Cu privire la vinovatia sau nevinovatia sa privind acele speculatii, e treaba altora si nu putem noi sa punem astfel de verdicte.

Publicat

ei, colegilor, vad ca ati inceput sa-i luati apararea dlui Soric...imi place asta la voi.. :ner:

:emo-yessir:

Publicat (modificat)

Kmcoio, daca ai citi cu putina atentie posturile mele ti-ai da seama ca nu trec de la o extrema la alta si ca din cauza faptului ca esti foarte "grabit" treci peste unele aspecte importante. Pentru tine mai repet, ultima oara, ce cred eu in legatura cu cele intamplate, poate acum vei reusi sa intelegi.

Nu am spus ca dl Soric e vinovat sau nu, pentru ca nu am cum sa emit eu astfel de verdicte. Am spus ca, avand in vedere veniturile legale, omul acela avea posibilitatea financiara sa isi construiasca acea casa si sa aiba acea masina.

De asemenea am mai spus ca e foarte greu sa influentezi 78 de sefi de post sa susina la unison un om, daca acel om ar fi fost un nemernic in raporturile cu ei. Cel putin mie imi este greu sa cred ca 78 de persoane pot fi determinate sa actioneze la fel daca nu simt sa faca asta. Sa nu mai punem faptul ca aceste persoane sunt politisti, sefi de post!

Nu stiu de unde ai detus tu, din postarea mea, ca dl. Soric trebuie dat afara numai in baza celor scrise in presa?! Asta ai reusit tu sa intelegi din ce am scris eu? Omule, am spus ca in cazul in care toate teoriile astea se vor dovedi, atunci sa raspunda si sa plateasca in consecinta. Ancheta nu o fac eu, tu,presa, tata Leana de la colt, asadar nu putem decide noi daca o persoana este vinovata sau nu...

Modificat de bestkyky
Publicat

a fost cercetat pt aparitiile sale in mass-media..pt asta trebuie sa plece din sistem?!

pt. management defectuos: l-a prins pe falau in 24 ore..

numai politia e trasa la raspundere pt acel asasinat? dar alte institutii: SIPI, SRI, alte agentii de informatii etc.?

presupusele sale legaturi cu mararu au mai fost cercetate, insa nu au fost dovedite..

unde e prezumtia de nevinovatie, cand igas a cerut avize consultative de la prefect si CNP pt demiterea dumnealui, inainte ca cercetarile sa fie finalizate?!

traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul ! - Mircea B.

• Membru
Publicat

Daca cercetarea ducea la demiterea sa, omul acesta trebuia eliminat definitiv din politie, nu doar de la conducerea IPJ Neamt. Tocmai aici am un mare semn de intrebare in legatura cu continuarea anchetei, deoarece pana acum nu s-a demonstrat nimic practic, numai teorii. Nu e corect sa ramana totul "in aer" atat fata de noi, cat si fata de dl Soric. Daca e vinovat, sa plateasca, daca nu, sa se puna punct acestei povesti care a nascut tot felul de controverse.

Iaca la ce ma refeream eu Bestkyky...citeste partea subliniata. Oare ce ai afirmat acolo? Vezi cum te contrazici? Cine a mai zis ceva de casele lui Sorici sau de masinile sale? Cum poti elimina un om din politie pentru simplul motiv ca a fost demis dintr-o functie? E o mare diferenta si tocmai de aceea te contrazici. Nu te enerva, ca faci riduri. :naughty:

Publicat

Hai ca esti fantastic!!! Da, asta am spus si nu vad ce nu pricepi?!

Reiau, daca cercetarea duce la demiterea sa ( ceea ce nu s-a intamplat pentru ca si-a dat demisia, deci nu a fost demis ), omul trebuia eliminat definitiv din politie. Oficial nu a iesit nimeni sa sustina ca dl. Soric si-a dat demisia pentru ca, in urma anchetei efectuate, s-a stabilit ca a avut vreo legatura dubioasa mararu. In plus, insusi ministrul nostru a declarat ca in urma evenimentului de la Piatra Neamt "capii" P.R au fost destituiti si inspectorul sef de la Neamt si-a dat demisia, atat.

• Membru
Publicat (modificat)

Kyky, mergand pe judecata ta, ar insemna ca un sef de post care este demis din functia de sef de post pentru ca nu ar fi indeplinit cum trebuie atributiile arogate ar trebui dat afara si din politie. Iti dau un exemplu simplu. Poate seful respectiv de post/de serviciu/de inspectorat nu a reusit sa duca la capat un proiect managerial, motiv pentru care a fost demis. Asta inseamna ca il dam si afara? Mai nou constitui tu cu de la tine putere criterii dupa care pot fi dati afara politistii? Conform legii din Romania, un politist poate fi pus la dispozitie numai dupa ce se incepe urmarirea penala impotriva sa si asta in general pentru infractiuni comise cu intentie si nici atunci nu este obligatorie aceasta masura si poate fi dat afara numai daca exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de condamnare a acestuia. Demiterea dintr-o anumita functie, chiar si de conducere niciodata nu trebuie si nu va trebui sa fie urmata de demiterea din politie. Daca pe mine ma pun astia sef de post si eu pur si simplu nu sunt competent sa fiu sef de post si ma demit din functia respectiva, trebuie sa ma dea afara din politie? Hai sa fim seriosi, am observat deja in modul in care scrii ca te-ai enervat si scrii la nervi. Nu e bine, trebuie sa fii lucida si sa judeci logic. Nu sa ma faci fantastic, nu ma cunosti atat de bine. :emo-yessir:

Modificat de Kmcoio
  • Membru
Publicat (modificat)

:ner: , a demisioanat, de ce? Eu nu demisioanam, ramaneam pana ma demiteau ei, apoi apelam la instanta de judecata! Asta putea face si Soric, daca se stia curat! dar sa nu para de cacao si-a dat demisia, un alt argument ca nu e un om vertical! pararea mea de dusman al camatarilor!

Modificat de eti79ety
Publicat (modificat)

Kmcoio tu te prefaci ca nu intelegi sau chiar nu intelegi?! Eu am spus destul de clar ca in situatia in care toate acuzatiile aduse pana acum acestui om, de presa si de altii, se vor dovedi adevarate in urma anchetei, atunci ar trebui eliminat din sistem. Poate ai uitata ca dl. Soric a fost acuzat de legaturi neortodoxe cu familia mararu, de la asta s-a plecat. Nu m-am referit la neindeplinirea atributiilor,abateri disciplinare sau competenta omule, tu ce citesti aici? Astea sunt lucruri nesemnificative in comparatie cu cele puse in carca inspectorului sef de la Neamt!

Eu nu constitui nimic, am spus ca daca se dovedeste ca dl. Soric a avut intradevar legaturi cu mararu, normal este sa fie dat afara. Tie ti-ar placea sa ai un sef/coleg care a "colaborat" cu infractorii?!

Pai daca nu intelegi si imi intorci cuvintele ca la Ploiesti ce vrei sa iti zic, ca ai dreptate?! Nu pot sa fac asta pentru ca nu am cum, tu nu intelegi ca eu m-am referit la infractiunile de care a fost acuzat dl Soric, nicidecum la managementul defectuos al acestuia, nu intelegi ca nu am zis sa fie dat afara pentru ce a scris presa, ci daca ancheta va dovedi ce a scris presa?!

Modificat de bestkyky
  • Moderator
Publicat

Cred că Kmcoio face referire la ancheta efectuată de corpul de control al ministrului. Iar această anchetă nu poate duce la eliminarea sa din poliție, indiferent dacă se confirmă acele acuzații.

Să presupunem că Șoric nu-și înainta demisia, iar corpul de control constata că există indicii clare care să conducă spre concluzia că au existat legături prin care Măraru a fost favorizat și ce se mai spune pe acolo. Nu-l pot declara ei vinovat, ci trebuie să sesizeze Parchetul.

Publicat

Posibil...eu am facut referire la intregul proces de ancheta. Asa cum spui si tu, in cazul in care in urma anchetei interne s-ar dovedi ca dl Soric a avut legaturi de natura infractionala cu mararu, ar fi sesizata instanta si dl Soric ar fi destituit pana la solutionarea cazului. Apoi, daca va fi gasit vinovat va trebui scos din sistem pentru ca, un infractor, nu are ce sa caute printre noi.

Imi pare rau daca nu m-am facut inteleasa, ca nu am explicat faptul ca ma refer la intregul proces al anchetei, dar am crezut ca e logic pentru noi!

• Membru
Publicat

Evenimentul zilei titreaza azi cu litere de-o schioapa:

- Comisarul Aurelian Şoric, a construit într-o zonă centrală din Iaşi o clădire de birouri pe care ar fi închiriat-o cu puţin timp înainte de izbucnirea scandalului.

- Clădirea este situată pe strada Tăietoarei, numărul 24 bis. În vecinătatea proprietăţii lui Şoric se află clădirile Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, „Iulius Mall”, căminele şi cluburile studenţeşti şi se ridică un ansamblu rezidenţial care va avea 96 de apartamente.

- Autorizaţia de construcţie a clădirii a fost emisă pe numele lui Aurelian Vasea Şoric cu destinaţia „imobil birouri şi spaţii alimentaţie publică”, pe 9 mai 2008.

- Clădirea a stat nefolosită un an şi jumătate aproape, iar acum a închiriat-o cu 1.800 de euro pe lună unuia care vrea să facă cafe-bar.

- Panoul cu date despre construcţie, pe care figura numele proprietarului Aurelian Vasea Şoric, a fost demontat de chiriaş.

Am spicuit acele fraze care mi s-au parut mai importante si edificatoare, pentru ca in rest articolul e mult mai voluminos si se fac aprecieri gratuite si fara acoperire, specifice ziaristilor din ziua de azi.

Ce parere aveti?

Sa fie chiar nevinovat si sa iese fum fara foc?

• Membru
Publicat

Posibil...eu am facut referire la intregul proces de ancheta. Asa cum spui si tu, in cazul in care in urma anchetei interne s-ar dovedi ca dl Soric a avut legaturi de natura infractionala cu mararu, ar fi sesizata instanta si dl Soric ar fi destituit pana la solutionarea cazului. Apoi, daca va fi gasit vinovat va trebui scos din sistem pentru ca, un infractor, nu are ce sa caute printre noi.Imi pare rau daca nu m-am facut inteleasa, ca nu am explicat faptul ca ma refer la intregul proces al anchetei, dar am crezut ca e logic pentru noi!

:naughty: Ar fi pus la dispozitie, nu destituit. E o mica mare diferenta. Si crede-ma ca stiu ce vorbesc. In rest, nu te mai inflama atat. :emo-yessir:

• Moderator
Publicat

Iar tu nu te mai repezi așa ... că pleci prea ușor după fentă! :ner:

bestkyky poate se referea la destituirea din funcția de conducere. :naughty:

• Moderator
Publicat

bestkyky, trebuie sa facem diferenta intre abateri de natura disciplinara si infractiuni, intrucat cazurile de destituire din politie sunt clar prevazute de OMAI 400.

De ce e acuzat Soric? Care infractiune din Codul Penal?

Deocamdata e cercetat doar pentru prejudicii de imagine aduse institutiei, ori pentru treaba asta nu poate fi inlaturat din sistem daca e la prima abatere. :clip:

In cazul in care se constata si este condamnat de o instanta pentru sarvarsirea unei infractiuni prevazute de CP, intradevar poate fi destituit din politie. Nu trebuie sa confundam complicitatea sau alte infractiuni cu expresia uzitata de presa "legaturi cu interlopii".

In privinta parerii personale iti dau dreptate, si eu consider ca nu merita sa mai ramna un politie un plangacios. :lol:

Publicat

Kmcoio, vad ca in sfarsit ai inteles ce am vrut sa spun, totusi iti e greu sa recunosti ca ai avut o problema de interpretare si te legi in continuare, fara sa gandesti, de unele afirmatii ale mele. Se pare ca problema de intelegere este la tine, pentru ca din cate observ, Catalin a priceput ce am vrut sa spun fara sa aibe nevoie de explicatii suplimentare, desene si alte schite.

Te-as ruga sa te abtii de acum sa mai folosesti expresii suburbane la adresa mea, chiar si sub forma de gluma! De asemenea nu imi mai cauta greseli de exprimare sau chichite ca sa te scoti, combate-ma argumentat si politicos, fara sa mai incerci sa scoti in evidenta cat esti tu de grozav si destept, pentru ca nu e chiar asa. Un om care isi acepta greselile este un om inteligent si sunt sigura ca nimeni nu este perfect, toti suntem supusi greselii. Tu ai un stil de a combate oamenii...iti place sa persiflezi un om care greseste, iar asta sa stii ca nu il ajuta la nimic. Daca vrei sa ajuti un om sa inteleaga nu trebuie sa il iei la misto, ci sa ii spui clar si diplomat unde a gresit. Tu ai impresia ca esti perfect, atotstiutor, neupus greselii?!

Imi cer scuze fata de toata lumea pentru postarea aceasta pe care am transformat-o in una personala!

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Marius, exact asta am facut eu, diferenta intre cele doua aspecte. Dl Soric a fost acuzat de presa si de alte persoane, de favorizarea infractorului, trafic de influenta si afaceri necurate cu mararu. Tot din presa stiu ca ancheta de la Neamt vizeaza si aceste aspecte, pe langa cele legate de managementul defectuos al d-lui Soric. Deocamdata dl. soric si-a dat demisia doar din cauza evenimentului de la Piatra Neamt, cel putin asa a zis dl. Igas. Totodata eu am spus ca nu ar fi normal ca lucurile sa ramana asa, ci ca ancheta trebuie sa continue in cazul acesta si sa se afle adevarul.

Modificat de bestkyky

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.