Jump to content
POLITISTI.ro

Camataria

maximo

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Da, de mass media si de rapoartele facute de baietii aia cercetati...of doamne. Maximo, fiule, eu am fost acuzat de multe lucruri la viata mea, abuz in serviciu, purtare abuziva, loviri si alte violente si asa mai departe...dar niciodata de prietenii cu interlopii...stii de ce? Fiindca aia erau partile vatamate in dosarele mele. Bineinteles, am fost si sunt nevinovat.

• Moderator
Publicat

Mai baieti, sunteti de acord ca exista posibilitatea ca Soric sa fi facut si lucruri bune cat si lucruri rele. Nu avem de unde sa stim noi totul si nu trebuie sa punem verdicte extreme.

Ce trebuie remarcat e ca si in cazul in care un inspector sef doreste si vrea sa fie un bun profesionist, nu poate in Romania.

De ce?

Pentru ca toti sefii de inspectorate sunt numiti in functie de politicieni, iar acesti politicieni sunt la randul lor niste marionete ale lumii interlope.

Cine crede-ti voi ca sponsorizeaza campaniile electorale? ;)

• Apreciez 1
Publicat

tu esti de jale, metalule..

am zis de o mie de ori pe forum, ca noi l-am sprijinit pt. ca nu e corect sa fie destituit de fatuloiu fara verificari..

sunt de acord ca a gresit cand a plans in fata tv sau a zis de camatari...

dar de aici pana la a ma jigni....

stai in banca ta, ca noi am avut sange in instalatie...

pt. kmcoio: nu acuza un om doar dupa ce vezi la tv..nu ai toate informatiile necesare ca sa-ti formezi o parere..televiziunile ti-au aratat doar ce au vrut ele..

noi din Neamt stim mai multe..

veze-ti de judetul si de inspectorul sef al tau...

Publicat (modificat)

Maius ai perfecta dreptate. Peste tot e asa. Intotdeauna cei care au mai multi "sponsori" castiga in politica. Si de aici vin toate obligatiile lor, pe toate nivelele. Iar lucrurile astea incep sa iasa la iveala. Si daca nu ies oricum raman politicienii fara case. Vezi cazul dep Ursarescu care a luat bani de la camatari si aproape e pe drumuri

Maximo nu mai are rost. Am incercat sa ne spunem un punct de vedere dar se pare ca unii ori nu inteleg ori nu vor sa inteleaga.

Modificat de nicuno1
Publicat

Bestkyky...tu in ce lume traiesti? Ti-am explicat ca tata avea salariu 1800 de euro pe luna(e necesar sa iti traduc in lei? Vin aproximativ 75 de milioane pe luna) si nu am reusit sa punem decat niste termopane la casa si sa renovez o camera, asta in doi ani de munca(sora mea e in liceu, unde se cheltuie bani, mai o mancare, mai o aia). Tu ai idee cat te costa sa iti faci o casa ca a lui Soric? De cand nu te-ai mai uitat la preturile materialelor de constructie? Dar a celor de finisaje...coboara pe pamant tati, cand te aud cum vorbesti imi vine sa ma sui pe pereti. Nu am nimic cu tine, doamne fereste, dar prea naiva esti.

Kmcoio, tot nu mi-ai raspuns concret la intrebare. Nu-i nicio problema, iti respect decizia si felul in care preferi sa raspunzi. Nu stiu de ce tatal tau nu a reusit sa faca mare lucru cu banii pe care ii castiga acolo, banuiesc ca trebuia sa se intretina acolo si sa va intretina si pe voi in tara, iar in conditiile astea e foarte greu sa mai faci economii. In fine, ar mai fi si alte argumente, dar nu cred ca au relevanta acum, pentru ca nu acesta este subiectul. Poate daca vei reciti postarile mele vei intelege ce am vrut sa spun, daca nu, cu riscul de a plictisi, am sa iti mai explic o data.

Calmeaza-te putin si nu mai folosi cuvinte aiurea! Diferenta dintre lumea ta si lumea mea este ca eu traiesc intro lume obiectiva, nu judec, nu fac afirmatii si nu actionez in niciun fel inainte sa gandesc logic, in timp ce tu te lasi prada impulsului si faci afirmatii in van.

Publicat

mda,nu e corect sa fie destituit.

corect era sa-si fi dat demisia, daca avea un pic de onoare asa cum afirma pe toate posturile tv.

si pana la urma, daca va fi destituit, tu ce vei face?

ai sange in instalatie sa-ti dai demisia?

• Moderator
Publicat

maximo, nu ai dreptate cand spui ca trebuie sa-si vada de judetul si inspectorul sau, pentru ca toti suntem in aceeasi oala si targem la aceeasi caruta.

E important ca noi ceilalti sa nu ne identificam cu cei amestecati in "lucruri murdare", iar daca acestia, au fost candva oameni de isprava, nu avem ce face, cu parere de rau trebuie sa ne debarasam de ei.

Publicat

ok, Marius, insa observ ca altii isi dau cu parerea despre o persoana fara sa o cunoasca, doar de la TV, care nu e obiectiva...

nu am nimic cu nimeni, e parerea mea personala, si nu mi-o poate schimba nimeni...

nu am avut intentia sa jignesc pe nimeni...daca am facut-o, imi cer scuze, colegilor..

:emo-yessir:

• Membru
Publicat

Kmcoio, tot nu mi-ai raspuns concret la intrebare. Nu-i nicio problema, iti respect decizia si felul in care preferi sa raspunzi. Nu stiu de ce tatal tau nu a reusit sa faca mare lucru cu banii pe care ii castiga acolo, banuiesc ca trebuia sa se intretina acolo si sa va intretina si pe voi in tara, iar in conditiile astea e foarte greu sa mai faci economii. In fine, ar mai fi si alte argumente, dar nu cred ca au relevanta acum, pentru ca nu acesta este subiectul. Poate daca vei reciti postarile mele vei intelege ce am vrut sa spun, daca nu, cu riscul de a plictisi, am sa iti mai explic o data. Calmeaza-te putin si nu mai folosi cuvinte aiurea! Diferenta dintre lumea ta si lumea mea este ca eu traiesc intro lume obiectiva, nu judec, nu fac afirmatii si nu actionez in niciun fel inainte sa gandesc logic, in timp ce tu te lasi prada impulsului si faci afirmatii in van.

Bestkyky...tu traiesti in lumea obiectiva si eu traiesc in lumea mea? :ner: ok. Fie ca tine. Vezi cand te trezesti din reverie sa nu dai prea tare cu capul de pamant. :emo-yessir:

• Membru
Publicat

Mai baieti, sunteti de acord ca exista posibilitatea ca Soric sa fi facut si lucruri bune cat si lucruri rele. Nu avem de unde sa stim noi totul si nu trebuie sa punem verdicte extreme.

Ce trebuie remarcat e ca si in cazul in care un inspector sef doreste si vrea sa fie un bun profesionist, nu poate in Romania.

De ce?

Pentru ca toti sefii de inspectorate sunt numiti in functie de politicieni, iar acesti politicieni sunt la randul lor niste marionete ale lumii interlope.

Cine crede-ti voi ca sponsorizeaza campaniile electorale? ;)

INAINTE SA MAI POSTATI, MAI CITITI DE TREI ORI CE A SCRIS MARIUS! emo-yessir.gif

Publicat

Rookie, daca dl. Soric a gresit iesind in astfel de ipostaze la tv, de presedintele acestei tari ce poti sa mai zici?!

Uneori judecam oamenii fara sa ne punem in pielea lor. Greseala d-lui Soric a fost ca nu a stiut cum sa isi apropie presa, a starnit unele reactii adverse fata de mass-media autohtona, iar acum este foarte greu sa mai fie judecat obiectiv de catre jurnalisti!

Nu vreau sa iau apararea cuiva, insa mi se pare ca dam prea usor verdicte! Personal, consider ca nu-i usor sa determini 78 de sefi de post sa sustina un inspector sef, daca acesta ar fi un nemernic. In caz contrar inseamna ca acei sefi de post ar fi niste oameni slabi, dar am o indoiala ca toti sefii de post din Neamt sunt oameni lipsiti de personalitate...Nu inteleg de ce nu puteti lua in considerare si faptul ca dl Soric este un inspector sef care a reusit sa castige stima subordonatilor sai?!

Despre presedintele acestei tari, cu toate ca nu are nicio legatura cu subiectul discutat aici, iti pot spune ca a fost la fel de penibil si in plus a dat dovada de o ipocrizie iesita din comun. Presedintele ne-a tinut prelegeri despre legaturile dintre politie si clanuri mafiote, recunoscand indirect ca avea cunostiinta de multa vreme despre existenta unor astfel de stari de fapt. Si cum reactioneaza domnia sa ... exact ca si cum ar fi ajuns abia de ieri presedinte si NU e tocmai asa.

Domnul presedinte a uitat ca se afla in functie de sase ani de zile si se batea cu pumnul in piept, ca va reforma statul, ca va eradica coruptia, etc. In plus a uitat ca el este cel care conduce CSAT-ul si trebuia sa faca ceva. Dar ... e penibil si se comporta ca cu critic, nu ca un presedinte, nefacand nimic altceva decat sa arate cu degetul ...

Dar se pare ca ... nu conteaza, are priza la romani si ...

In privinta lui Soric, eu nu trebuie sa ma pun in locul lui, pentru ca nu sunt si nici nu am aspirat la un post de inspector sef, dar am tot dreptul sa il judec pentru ceea ce face.

Domnul Soric a dovedit ca nu are calitatile necesare pt a fi inspector sef. S-a comportat la fel ca cei cu care ne intalnim noi, zi de zi, pe strada si care atunci cand sunt prinsi cu mata-n sac, se apara spunand ca si altii fura. Iar o astfel de reactie e penibila, atunci cand vine de la un inspector sef.

Un astfel de politist, nu isi poate permite astfel de derapaje, trebuie sa aiba stapanire de sine, nervi de otel, etc. Nu sa reactioneze ca orice om normal.

A vazut ca este terfelit in presa ... putea foarte bine sa-si noteze toate problemele la care dorea sa aiba o replica si cu purtatorul de cuvand formula frumusel un comunicat de presa care sa abordeze profesionist toate acele probleme. Nu trebuie sa fii vreun geniu pentru asta.

Nu spun ca e vinovat sau nu de ceea ce e acuzat in presa, dar colegul nostru Soric, prin ceea ce a facut, nu a facut nimic altceva decat sa terfelesca imaginea politistilor.

Cat despre sustinerea din partea sefilor de post, prefer sa ma abtin, pentru ca nu vreau ca vreunul dintre colegii mei sa se simta lezat sau jignit. Si nu asta e intentia mea, imi apreciez si pretuiesc prea mult colegii, iar in acest caz sper ca doar au fost manipulati.

"Apropierea fata de presa", dupa parerea mea, este o mare prostie inventata datorita lipsei unor purtatori de cuvand cu adrevarat profesionisti.

Publicat

" Am acceptat cererea de demisie a insp sef de la Neamt , acum astept ca si sefii de post care l-au sustinut sa se tina de cuvant.............. "

Maximo, ce parerea ai de declaratie ministrului de interne ?

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Ma gandeam la o antiteza intre cei doi avand in vedere ca unul reperezinta un anumit segment din populatia acestei tari, iar celelalt reprezinta toti cetatenii Romaniei.

Sunt total de acord ca dl Soric a gresit facand acele declaratii in presa si ca nu-i aduc deloc onoare in calitatea pe care o are, dar de aici si pana la a-l acuza de tot felul de mizerii e cale lunga. Ba mai mult, nu mi se pare corect sa ne catalogam colegii de la Neamt in raport cu acuzatiile care ii se aduc sefului lor, avand in vedere ca deocamdata nu s-a dovedit nimic care sa il acuze pe acel om. Singurele masuri care s-au luat le-am vazut astazi si nu mi se pare ca il incrimineaza in vreun fel pe dl. Soric. El si-a dat demisia de buna voie si nesilit de nimeni (sau nu), pe cand cei doi mai mari ai Politiei Romane au fost destituiti si inlocuiti.

Modificat de bestkyky
Publicat

Vad ca sunt discutii aprinse aici. Parerea mea e ca Soric a gresit cu ce a spus pe sticla, dar ma intreb cat de corect era in atributiile de serviciu? si tin cont de ce scrie presa, nu stiu mai multe, dar de ce isi tinea masina in curtea unor interlopi, eu ma intreb daca nu facea afaceri cu ei, poate si alti oameni (civilii) gandesc asa

Asa cum zicea un coleg, inspectorii sefi sunt pusi politic, iar faptul ca Toba si Fatuloiu au fost sau urmeaza sa fie schimbati nu cred ca vor indrepta lucrurile in Politia Romana, daca inlocuitorii lor vor fi pusi tot politic!

Publicat (modificat)

Eduard imi placea de tine ca pareai sa intelegi ce ziceam eu si maximo.

Sefii de post l-au sustinut pe soric in fata unei masuri abuzive nestiind ca in cealalta camera acesta plangea camatarii.

Chiar si asa sa nu fii susprins daca maine vor aparea unii sefi de pp care isi vor da demisia.

Doar ca eu am mai inteles ceva din vorbele ministrului de interne, pardon, ce a citit ministrul de interne ca se incurca su la citit, si anume ca intr-o astfel de situatie pentru a da cat mai bine la public se leapada de niste oameni care au fost pusi sefi de post in baza unor concursuri, care au dat un anume randament, au o anumita experienta. Pentru Igas nu valoreaza nici cat 2 cepe degerate.

Imagineaza-ti ce haos ar iesi daca s-ar intampla asha ceva.

Modificat de nicuno1
Publicat

Sefii de post l-au sustinut pe soric in fata unei masuri abuzive nestiind ca in cealalta camera acesta plangea camatarii.

asta spune multe despre modul de a gindi si actiona al respectivelor cadre. ce poti spune despre acesti politisti care dupa ani de experienat in domeniu - se presupune ca sunt meseriasi- nu au invatat inca ca adevarul este undeva la mijloc si ca nu iese fum fara foc. Mai bine spus, cum si-au imaginat ca actioneaza respectivele clanuri chiar sub nasul lor fara sprijin de nivel inalt, inclusiv din rindul lor / sefilor de la judet? mai ales ca existau plingeri facute de colegi de-ai lor, reclamatii care nu erau rezolvate si care zac nelucrate chiar si astazi.

nu trebuie sa fii de 90 de ani ca sa stii ca alb/negru nu exista, ci doar gri.

Publicat

nu stiu mai multe decit voi, nici macar nu sunt politist. insa asa se vede din afara sistemului.

am vazut intr-un interviu la TV pe unul dintre cei 78 de protestatari care spunea (reproduc): nu stiu daca Marar este interlop sau nu, asta este treaba organelor special abilitate sa constate.

ce m-a uluit este ca respectivul politist nu realiza ca era platit sa lucreze chiar in organul abilitat sa constate acest lucru!!!!! si ca era treaba lui sa constate ca Marar era un infractor!!! asa ca nu ma mir ca Soric s-a dat victima agenturilor straine.

Am citit ca au existat reclamatii care au fost depuse la politie (impotriva lui Marar) iar Soric il anunta despre aceste reclamatii astfel incit acesta avea timp sa "prelucreze" reclamantul in timp util. Nu stiu daca este adevarat insa nu exista fum fara foc. ramine de vazut rezultatul inspectiei insa cred ca si cei de la protectie interna au sfeclit-o.

ce am mai aflat este ca de data asta SRI s-a intersectat cu ei pe unele cazuri si exista rapoarte independente de mediul politienesc cum ca interlopii din Neamt erau pe mina cu Soric si chiar cu cei din protectie interna - unul al carui nume incepe cu H, este seful protectiei interne din Neamt, nu mai stiu cum il cheama.

Publicat (modificat)

maxu08 organele special abilitate sunt pol din pn si roznov care au contact direct si nu cred ca acel sef de post a intrat vreodata contact cu mararii. iar in ceea ce priveste interlopii alti politisti sunt abilitati sa constate asemenea fapte.

Modificat de nicuno1
Publicat

cind faci parte din Politie nu cred ca te referi la colegi ca si la "organe abilitate". Ma rog, poate ca ai dreptate.

Publicat

ce vreau sa spun e ca sunt politisti anume desemnati care au ca obiect principal de activitate documentarea privind asemenea persoane

Publicat (modificat)

Eduard imi placea de tine ca pareai sa intelegi ce ziceam eu si maximo.

Chiar si asa sa nu fii susprins daca maine vor aparea unii sefi de pp care isi vor da demisia.

Iti repet si tie si lui maximo. NU AM NIMIC CU VOI , va respect si imi respect colegii ,nu sunt de acord cu modul de sustinere a lui soric .

Nu o sa respect niciodata pe cei de tipul lui soric . Si sincer iti spun ca sunt multi in tara, numai ca la voi s-a intamplat .

O sa ii iau apararea oricarui coleg ( nu conteaza gradul, ofiter, subofiter ), pana in panzele albe, care a fost corect, a muncit si nu s-a lasat manjit , si cunosc acest lucru , daca nu raman rezervat. :emo-yessir:

Modificat de Eduard
Publicat (modificat)

eduard, il astept pe igas sa-mi trimita corpul de control si sa ma acuze de management defectuos... :ner:

pentru ce sa-mi dau demisia?!

prin protestul nostru am reusit ceva:

1. nu l-a demis pe dl. Soric fara a-l verifica mai intai

2. l-a demis pe fatuloiu

3. l-a demis pe toba..

desi cred ca Falau a facut toate aceste schimbari din varful MAI......

Modificat de maximo
  • Moderator
Publicat

Singurele masuri care s-au luat le-am vazut astazi si nu mi se pare ca il incrimineaza in vreun fel pe dl. Soric. El si-a dat demisia de buna voie si nesilit de nimeni (sau nu), pe cand cei doi mai mari ai Politiei Romane au fost destituiti si inlocuiti.

Ba din contră, domnul Soric, prin faptul că singur și-a înaintat demisia, nu a făcut altceva decât să mai dovedească încă o dată că nu merită să ocupe o așa funcție, ci doar este un plângăcios și un lingușitor, un om lipsit de caracter și onoare, mai pe șleau așa ... fără pic de sânge în instalație. Asta în cazul în care întradevăr e curat și nepătat.

Un polițist adevărat, când se știe curat și nepătat, într-o astfel de situație, trebuie să meargă până-n pânzele albe, mai ales când niște subordonați ai săi și-au manifestat susținerea pentru el, într-un mod necondiționat, fără să-și pună întrebări dacă acuzațiile ce îi sunt aduse, sunt sau nu reale.

In aceste condiții, ce a făcut Soric? I-a lăsat pe acei subordonați cu curu-n baltă, (mai pe românește)!

Dacă avea vreun strop de onoare, nu-și dădea demisia ca un laș, gest specific lingușitorilor, ce se feresc să supere „jupânii” de prin IGPR sau MAI, cu speranța că după ceva vreme, poate vor mai primii un alt post (os sau firimitură căzută de la masa bogaților).

Pentru că dacă demisia venea ca un gest de onoare, domnul Șoric trebuia să-și de-a demisia atunci, imediat. Acum, nu mai poate invoca așa ceva ... ar deveni încă o dată penibil.

Publicat

A demisionat si nu a lasat ocazia sa fie demis, situatie in care ar fi fost cu adevarat penibil! Sunt curioasa insa daca ancheta mai continua la Neamt acum?!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.