Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal


NewsBot
 Share

Recommended Posts

Percheziții la suspecți de lipsire de libertate în mod ilegal

 

În această dimineață, polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și I.P.J. Galați efectuează percheziții la sediul unei societăți comerciale și la locuințele a doi bărbați suspectați de lipsire de libertate în mod ilegal. Cei în cauză sunt suspectați că au imobilizat un bărbat pe care l-au ținut împotriva voinței lui într-un subsol, cerând o răscumpărare de 50.000 de euro pentru eliberarea lui.

La data de 11 iunie a.c., polițiști ai Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. și ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Galați, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, efectuează trei percheziții la locuințele a doi cetățeni turci și la sediul unei societăți comerciale administrată de aceștia.

Perchezițiile domiciliare se desfășoară pe raza municipiului București și a județului Ilfov, iar la activități participă, pe lângă polițiști de investigații criminale, polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor sprijiniți de specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică și echipe de intervenții speciale ale Poliției Române.

După finalizarea perchezițiilor, persoanele suspecte vor fi conduse la sediul I.P.J. Galați pentru cercetări și ulterior la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați pentru audieri și formularea de propuneri corespunzătoare către instanța de judecată.
Activitățile desfășurate în cadrul dosarului și acțiunea se desfășoară cu suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale – I.G.P.R..

Cei doi sunt principalii suspecți într-un caz de lipsire de libertate în mod ilegal. În fapt sunt suspectați că, la data de 21 februarie 2011, sub amenințarea unui pistol, sunt suspectați că au imobilizat un alt cetățean turc pe care l-au transportat în subsolul unui imobil, unde l-au ținut legat.

Cei doi au încercat să afle informații cu privire la situația financiară a cetățenilor turci ce derulează afaceri pe raza județului Galați. De asemenea, i-ar fi imputat victimei că ar fi încălcat o convenție, nemailuând marfă de la o societate unde suspecții erau asociați.

Aceștia sunt suspectați că l-ar fi amenințat cu moartea prin împușcare, arătându-i pistolul și gloanțele pe care le aveau asupra lor, solicitându-i suma de 50.000 euro, contravaloarea răscumpărării.

În cursul zilei de 22 februarie 2011, ca urmare a discuției dintre bărbatul imobilizat și soția acestuia, cea din urmă a retras 50.000 de euro dintr-o bancă, bani pe care i-a dus în județul Brăila, lăsându-i lângă o stație de autobuz dezafectată, așa cum primise indicații printr-un SMS.

La data de 22 februarie 2011, în timp ce victima era transportată din Brăila spre București, profitând de un moment de neatenție al celor doi, a forțat portiera autoturismul în care era ținută și a reușit să fugă într-un mijloc de transport în comun.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

Percheziţii la suspecţi de lipsire de libertate în mod ilegal

 

Un pistol cu glonţ, 18 cartuşe, 2 aparate cu electroşocuri şi un baston metalic telescopic, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi I.P.J. Galaţi, la locuinţele a doi suspecţi într-un caz de lipsire de libertate în mod ilegal.

În fapt, doi bărbaţi sunt suspectaţi că, la data de 21 februarie 2011, sub ameninţarea unui pistol, au imobilizat un cetăţean turc, pe care l-au transportat în subsolul unui imobil, unde l-au ţinut legat, încercând să afle informaţii cu privire la situaţia financiară a cetăţenilor turci ce derulează afaceri pe raza judeţului Galaţi.

De asemenea, i-ar fi imputat victimei că ar fi încălcat o convenţie, nemailuând marfă de la o societate unde suspecţii erau asociaţi.

Totodată, aceştia sunt suspectaţi că l-ar fi ameninţat cu moartea prin împuşcare, arătându-i pistolul şi gloanţele pe care le aveau asupra lor, solicitându-i suma de 50.000 de euro, contravaloarea răscumpărării.

În cursul zilei de 22 februarie 2011, ca urmare a discuţiei dintre bărbatul imobilizat şi soţia acestuia, cea din urmă a retras 50.000 de euro dintr-o bancă, bani pe care i-a dus în judeţul Brăila, lăsându-i lângă o staţie de autobuz dezafectată, aşa cum primise indicaţii printr-un SMS.

La data de 22 februarie 2011, în timp ce victima era transportată din Brăila spre Bucureşti, profitând de un moment de neatenţie al celor doi, a forţat portiera autoturismul în care era ţinută şi a reuşit să fugă într-un mijloc de transport în comun.

Cei doi suspecţi au fost aduşi în cursul zilei de astăzi, pentru audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, fiind cercetaţi în alte două cauze penale.

Cei doi bărbaţi sunt suspectaţi şi că, pe parcursul anului 2009, în calitate de administratori, au achiziţionat produse chimice, materiale de construcţie şi tichete de masă de la şase societăţi comerciale din Bucureşti, Galaţi şi Neamţ, pentru care au emis 11 file CEC în valoare de 1.057.565 lei, fără a avea disponibil în cont.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, şantaj şi înşelăciune urmând ca procurorul să dispună cu privire la starea lor de libertate.

Reamintim faptul că, astăzi, poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Galaţi, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au efectuat trei percheziţii la locuinţele a doi cetăţeni turci şi la sediul unei societăţi comerciale administrată de aceştia.

Percheziţiile domiciliare s-au desfăşurat pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, iar la activităţi au participat, pe lângă poliţişti de investigaţii criminale, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor sprijiniţi de specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică şi echipe de intervenţii speciale ale Poliţiei Române.

Activităţile desfăşurate în cadrul dosarului şi acţiunea s-au desfăşurat cu suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

De asemenea, pentru probarea activităţii infracţionale, la 1 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi au efectuat o percheziţie în urma căreia, într-un fost sediu al unei societăţi comerciale administrate de cei doi cetăţeni turci, disimulate în tavanul fals din rigips, au fost descoperite 5 cutii conţinând 151 de cartuşe cu glonţ.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.