Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

  • Moderator

Poliţist cercetat pentru că a depăşit cota lunară de benzină

 

Un poliţist din Târgu Secuiesc este cercetat pentru faptul că a depăşit cota de benzină pe luna noiembrie cu doi litri. Poliţia din Covasna a constituit o comisie de disciplină pentru a analiza situaţia agentului de poliţie.

 

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna s-a constituit, miercuri, o comisie de disciplină pentru a se analiza situaţia unui poliţist din Târgu Secuiesc învinuit că a depăşit cota de benzină dintr-o lună cu doi litri.

 

Şedinţa a fost suspendată având în vedere că nu s-au prezentat probe temeinice împotriva agentului.

 

Poliţistul acuzat are o vechime de 15 ani în instituţie şi până acum nu a creat nicio problemă.

 

Reprezentanţii sindicatului spun că este un caz unic.

 

Sursă: RTV.net

 

Mă întreb dacă chiar aşa stau lucrurile şi dacă cele relatate în articolul de mai sus sunt adevărate?

Link to comment
  • Moderator

Nu inteleg cum ar fi putut depasi ratia de benzina, ca doar e pe card. Vi se pare o chestie aberanta? UItati-va la subsemnatul. Pe vremea cand IPJ-ul meu avea contract cu Lukoil, am alimentat intr-un weekend unul dintre echipajele de la sectie, facandu-i plinul, 50 de litri. Cel de la pompa mi-a bagat benzina de 98, in loc de 95, spunandu-mi ca au acelasi pret, fiind la promotie, fiindu-mi eliberat bon fiscal pentru suma retinuta de pe card. Ghiciti cine a fost cercetat administrativ pentru ca, citez  "a adus un real prejudiciu institutiei", respectiv suma de 12,32 lei. Eu! Valorau mai mult foile din dosarul de cercetare administrativa decat prejudiciul in sine, care, dupa mintea mea, oricum nu avea cum sa existe. Atunci s-au gasit pseudopolitistii de la auto sa faca "investigatii" si sa ma "intimideze", promitandu-mi cate in luna si in stele. s-a agitat un intreg inspectorat pentru suma aia de 12.32 lei. Asta e institutia in care lucram, institutia unde e bine sa dai bani de acasa, sa investesti in logistica, dar iti imputa prejudicii imaginare. 

  • Upvote 2
Link to comment
  • Member

Mda!Oare inspectorii sefi ce cota au la benzina?sau au asa ceva?Nu le este rusine!

Edited by cipri83
  • Upvote 1
Link to comment

Cred ca acel sef care a demarat cercetarea disciplinara a politistului este bolnav psihic. Pe deasupra nu are nici un gram de creier in capsorul sau retard, pentru ca si cel mai analfabet om poate sa justifice in contabilitate 2 litri benzina intr-o luna de zile avand in vedere ca acest consum variaza in functie de niste indicatori bine precizati si bine stabiliti.......Asta este Romanica noastra, rezultatul avansarilor pe pile.

  • Upvote 1
Link to comment

Din surse de încredere am aflat că este vorba de un polițist neoperativ care nu poate justifica niște benzină. Ciudat este că această știre a coincis cu vizita unui anume lider sindical acolo. Nu luați pe nemestecate știrile mass-media. Este posibil să se plătească niște polițe pe acolo. Nu este vorba de un polițist din stradă. Cristi nu peste tot mai este valabilă alimentarea cu card. La Constanța se alimentează din nou cu bonuri valorice de 50 lei.

  • Upvote 1
Link to comment

Mda!Oare inspectorii sefi ce cota au la benzina?sau au asa ceva?Nu le este rusine!

In documente fiecare auto are cota si un anumit consum.

Comanda ipj-ului nostru foloseste trei auto, ce au limita de carburant, dar, "la nevoie", se suplimenteaza cota cu cat este nevoie. Auto folosite:

- un VW Passat V6 4motion, cu motor de 2,8 litri, pe benzina

- un Jeep Grand Cherokee V6 Diesel

- o Dacia Duster 4x4, cu motor de 1,6 litri, pe benzina

Si nu le este rusine! Deloc!

Edited by Sache
Link to comment

IPJ Covasna a făcut precizări cu privire la agentul în cauză. Acestea se găsesc pe site-ul IPJ Covasna.

 

PRECIZĂRI

Referitor la informaţiile apărute în presă referitoare la cercetarea penală şi disciplinară a unui poliţist din cadrul Poliţiei Municipiului Tg.Secuiesc pentru că ar fi depăşit cota lunară de benzină, Compartimentul Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna este împuternicit să comunice următoarele:

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna s-au dispus verificări cu privire la folosirea autospecialelor din dotare. În urma verificărilor, s-a constatat că una dintre autospeciale ar fi fost folosită şi în scop personal de un agent de poliţie, foile de parcurs fiind completate în mod necorespunzător.De asemenea, a reieşit faptul că, agentul ar fi efectuat în mod nejustificat 17 deplasări de circa 80km fiecare, pe traseul Tg.Secuiesc-Sf.Gheorghe, deplasări ce au fost menţionate în registrul de intrări-ieşiri ca fiind curse pe raza municipiului Tg.Secuiesc.

 

Totodată, s-a constatat că pe perioada concediului de odihnă, agentul a folosit autospeciala poliţiei în interes personal. Urmare a aspectelor constatate, la data de 3 aprilie 2013 a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, pentru săvârşirea infracţiunii de fals, uz de fals şi abuz în serviciu. Tot la aceeaşi dată, într-un alt dosar disjuns de Parchet, a fost sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna pentru presupuse fapte de corupţie, săvârşite de către acelaşi agent. În prezent, consiliul de disciplină constituit la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna a hotărât suspendarea verificărilor până la finalizarea cercetărilor efectuate de către Parchet.
 

Edited by Dan
Link to comment

Se pare ca e mai serioasa treaba decat credeam la inceput. Vedeti ce diferenta e intre stirea rtv.ro si comunicatul IPJ-ului?

Link to comment

Si la ipj-ul meu sunt cativa care folosesc autovehiculele neinscriptionate ale institutiei in interes propriu - isi i-au copii de la scoala, merg la cumparaturi, totul cu acordul tacit al sefilor nemijlociti. Si nicio ancheta. :(

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.