Jump to content
POLITISTI.ro

Chirias (angajat MAI) m-a lasat cu datorii

Postare recomandată

Publicat

Vad ca se tot insista pe caracterul imoral al unei plangeri catre comandantul unitatii.

In ce consta imoralitatea ? Consider ca ,de fapt, semnalez eu la randul meu un comportament imoral si in neconcordanta cu statutul politistului care trebuie sa fie un model in societate.

Mi se pare mie sau cineva dintre cei care au postat mai sus se fereste sa mai adauge ceva la comentariile de mai sus ?

Daca demersul meu este asa de imoral si aproape ilegal cum s-a spus mai sus sunt convins ca Dl Comandant imi va comunica acest lucru si ma va indruma pe calea dreapta.

PS. limitati-va la speta si evitati sa trageti concluzii despre caracterul meu sau al altora

Colegii ti-au explicat mai sus calea legala. Eu banuiesc ca de asta ai intrat pe acest forum, ca sa primesti un sfat. L-ai primit. 

Pompierul tau nu are nici o treaba cu statutul politistului, de care ai amintit mai sus. 

Asa ca daca nu esti multumit cu raspunsurile primite aici, te rugam sa faci fix ceea ce crezi tu de cuviinta, dar sa nu uiti ca "orice actiune are si o reactiune"

• Membru
Publicat (modificat)

Intelegerea fost ca o va plati el insa nu a putut sa fie suficient de serios si sa-si respecte intelegerea avuta la inceputul colaborarii asa ca am platit-o eu cu penalitatile de rigoare pentru ca tot timpul a mintit ca platit el si de fapt nu a fost asa.

Eee, hai, nu te mai da asa lovit din punctul asta de vedere. Era obligatia ta sa platesti impozitul pt ca tu realizezi acel venit, nu pompierul, dar din zagarcenia tipica multora dintre locatori dornici sa mai ciupeasca un pic ii pun pe chiriasi ca pe langa banii de chirie sa mai plateasca tot ei si impozitul, desi banii respectivi nu intra la chirias in buzunar. E problema ta daca ai incredere in el ca-ti va achita el obligatiile fiscale ale tale.

Asa ca, imi pare rau, acelea sunt datoriile tale, nu ale lui pe care tu pretinzi ca nu le-a achitat.

PS Nu te mai agata atata de statutul militar al pompierului, ca doar n-o sa vina comandantul lui sa-l traga de urechi si sa-l oblige sa-ti dea banii. Asta e comportament de tzatza de la tara care vine la seful de post sa-i rezolve problema ca ciresele ei cad in curtea vecinului si ala nu i le da inapoi sau ca se cearta peste gard. Un om nu poate pune poprire pe salariu, chiar daca e comandantul lui. Ce te astepti, sa-l execute silit? :wacko:  Deschide ochii, esti in sec XXI, nu mai exista sef de trib la care sa te plangi si, ma gandesc, ca nici tigan n-oi fi sa te duci ca la bulibasa sa-ti rezolve problemele.

PPS Pompierilor li se aplica statutul cadrelor militare, nu statutul politistului (logic), iar onoarea militara nu este patata pt faptul ca un individ are datorii. Maine poimaine il incalci doar pt ca ai probleme personale in familie.

Modificat de Ben
  • Apreciez 1
Publicat

Discutia deraiaza puternic de la subiect.

Stiu ca perceptia despre proprietarii de apartamente este de oameni lacomi, rai si hapsani dar nu este cazul de fata. Am agreat de la inceput un lucru si am pretentia sa fie respectat. Nu-ti convin conditiile te duci in alta parte dar astea sunt Sf-uri in societatea noastra.

Pretind contravaloarea facturilor venite cu consumuri realizate pe perioada sederii chiriasului si pe care le-am platit eu ptr ca voiam sa am in continuare apa/gaz etc.

Consider ca ce era de discutat s-a discutat si din pct meu de vedere acest topic se poate inchide.

La cati mi-ati spus ca nu e in regula sa fac o plangere la comandant m-ati convins sa o fac macar de curiozitate sa vedem care va fi raspunsul lui.

Din punctul meu de vedere topicul poate fi inchis !

Publicat (modificat)

Micronite, aici te afli pe un site al polițiștilor. Dacă nu ai înțeles faptul că polițiștii nu sunt totuna cu pompierii, că unii sunt funcționari publici cu statut special iar alții sunt militari, este problema ta. Nu avem nicio legătură cu această categorie profesională și nici nu ne interesează căror regulamente militare se supun aceștia. Ai primit destule sfaturi de la colegii mei dar dacă tot vrei să mergi la comandantul pompierului, așa cum o ții una și bună, mergi, nu te oprim noi. Colegii mei nu au făcut decât să îți expună calea legală, pentru că aici se promovează doar respectarea legii. Nu o să vezi niciodată vreun coleg care să te îndrume să comiți ilegalități, și nici să instige alte persoane să facă acest lucru. Pentru că, dacă prin absurd vei merge în audiență la comandantul pompierului, iar acesta îl va chema la el, amenințându-l sau forțându-l în orice mod să îți achite restanțele, nu va face decât să comită un abuz, pentru care va răspunde mai devreme sau mai târziu. Acel comandant va deveni un fel de recuperator, ceea ce nu este legal chiar deloc. Tocmai din această cauză ți-a fost sugerat să apelezi la instanța civilă. Așa cum nu ai anunțat acel comandant când ai încheiat contractul de închiriere, așa nu este nici acum moral (din punctul meu de vedere) să mergi cu jalba în proțap. Chiar te rugăm să faci cum crezi, îți garantez că nu vei recupera în acest fel niciun ban. Succes !

Modificat de Dan
Publicat (modificat)

@horia@Eu am vorbit frumos si elegant,tu necioplit si iti dai aere de mare destept,corectezi pe altii.Imi pare bine ca nu ma consideri coleg,sentimentul e reciproc.Un papagal frustrat,care se da mare istet si-ti permiti sa te bagi in seama cu toti.Hai pa

Modificat de sined
  • Displace 6
Publicat (modificat)

Intelegerea fost ca o va plati el insa nu a putut sa fie suficient de serios si sa-si respecte intelegerea avuta la inceputul colaborarii asa ca am platit-o eu cu penalitatile de rigoare pentru ca tot timpul a mintit ca platit el si de fapt nu a fost asa.

....

Micronite, de ce sa plateasca chiriasul impozitul pe VENITUL TAU? Doar nu castiga el acei bani...el practic primea de la M.A.I. o indemnizatie de chirie, pe care ti-o dadea tie, deci de ce trebuia sa-ti plateasca impozitul? Eu sunt sigur ca el a insistat sa incheiati un contract de inchiriere, iar tu, stiind de la el probabil, ca altfel nu putea sa primeasca indemnizatia respectiva, l-ai obligat sa-ti plateasca impozitul! Si acum vii aici si te plangi...

Imi pare rau Ben, nu am vazut ca ai subliniat aceeasi problema!!!

Modificat de teolucian63
Publicat (modificat)

Pentru ca eu eram in pozitia de a alege "clientul" si el insistand ca vrea sa stea la mine ptr ca ii placea f mult ceea ce ofeream spre inchiriere i-am spus ca asta e conditia si a acceptat-o f bucuros.

Dar nu despre asta ma plang ptr ca este o datorie ce nu poate fi dovedita asadar mi-o asum.

Modificat de Micronite
  • Moderator
Publicat

Parcă spuneai că:

Din punctul meu de vedere topicul poate fi inchis !

Mergi şi depune reclamaţie împotriva pompierului, nu mai căuta tot felul de justificări.

Iar după ce se termină tot, ar fi frumos să revii şi să ne spui cum ţi-ai rezolvat problema.

Publicat

Micronite, poate e bine sa vezi situatia si prin ochii altora!

Publicat

Imi e scarba cand aud sau vad asocieri intre institutie, statutul profesional si individ ca "persoana fizica" (vorba tatucului Vanghelion). De cate ori nu ati citit sau vazut pe posturile tv stiri prezentate sub forma: ofiter M.Ap.N. implicat intr-un accident rutier...sau...politist aflat in timpul liber a urcat baut la volan....sau...un angajat al MAI a uitat sa plateasca carburantul...etc. Stiu ca e "SENZATIONAL"-a o astfel de stire insa, ca si subiectul acestui topic, e aberant sa crezi ca functionarii celor doua ministere (si nu numai) sunt cel putin semizei...Pana la urma, inainte de statutul de politist, ofiter MApN sau MAI, suntem oameni...adica oricand pasibili sa savarsim o greseala, cu sau fara voia noastra.

Cu respect si fara ofensa,

Catalin

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.