Jump to content
POLITISTI.ro

Chirias (angajat MAI) m-a lasat cu datorii

Postare recomandată

Publicat

Va salut,

va scriu in calitate de proprietar si as dori o parere.

Am avut in chirie un angajat al ISU Bucuresti mai multi ani cu contract inregistrat la fisc pentru ca el trebuia sas-i incaseze aceaa suma de chirie pe care o da statul.

Din motive pe care nu vreau sa le detaliez (sa spunem abuz de incredere) m-a lasat cu datorii destul de mari la curent, gaz, intretinere, ultima chirie neplatita.

Inainte sa merg in instanta cu aceasta situatie pentru ca acte, facturi, contracte care dovedesc aceste lucruri credeti ca ar utila o plangere la ISU Bucuresti ? Au ei parghii prin care sa-l determine sa ne intelegem amiabil ?

Apreciez raspunsurile la obiect. Multumesc !

• Moderator
Publicat

Nu cred că aţi intrat pe site-ul care trebuie. Acesta este un site dedicat poliţistilor români, iar noi nu avem nimic de a face cu cei din ISU. Ca o părere personală, consider că situaţia dvs. poate fi soluţionată numai de instanţa de judecată, nu este un litigiu ce poate fi rezolvat de către instituţia din care face parte fostul chiriaş.

Publicat

Dar daca in loc de angajat ISU ar fi fost Politia Capitalei sa spunem raspunsul dvs ar fi fost acelasi ?

• Moderator
Publicat

Ce te face să crezi că acest site e locul protrivit unde să postezi nemulțumirile ori litigiile de natură civilă?

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Absolut. Instituţia în care lucrăm nu are nicio legătură cu datoriile, debitele, obligaţiile sau litigiile civile personale.

• Apreciez 1
Publicat

Este in regula, multumesc pentru raspunsuri !

Fiind un "outsider" ma gandeam ca exista niste regulamente despre care eu nu stiu si le pot afla de aici.

• Displace 4
  • Moderator
Publicat

Și pompierul e cetățean al României la fel ca oricare dintre noi, se bucură de același tratament în fața legii cum te bucuri și tu.

Îți recomand să urmezi calea legală și să-l acționezi în instanță pentru recuperarea datoriilor.

• Moderator
Publicat

Ministerul Afacerilor Interne, ca de altfel oricare instituție publică, nu se poate implica în astfel de situații decât atunci când există o sentință care impune recuperarea unor prejudicii, de cele mai multe ori, prin poprire din salariul angajatului.

Probabil că l-a incheierea contractul de închiriere, instituția nu a fost implicată, atunci de ce ar face-o acum?! Ulterior, ce face chiriașul cu acel contract de inchiriere, chiar nu afectează relația cu proprietarul și nu obligă cu nimic instituția unde își decontează el chiria.

Am trecut și eu printr-o situație similară, cu două tinere ofițerese de la MApN care au lăsat curățenie ca într-un grajd, datorii cât caru, iar - culme obrăzniciei - au mai decontat încă șase luni chiria pe baza contractului semnat anterior plecării lor. Am făcut o sesizare la comandantul unității apropos de rezilierea contractului de închiriere și au fost obligate să returneze banii, însă eu nu am văzut nici un leu în plus!

Concluzia: am învățat din aceste experiențe, astfel că acum cer 2 luni drept garanție, care sunt returnate la predarea locuinței și după achitarea tuturor datoriilor! Îi mai dau o bere administratorului, care stă cu ochii pe chiriași și îmi anunță orice derapaj financiar sau de altă natură al acestora. Dhe, pierzi, câștigi, negustor te numești!

Publicat

Probabil acest comportament in societate constituie abatere disciplinara pentru un cadru MAI.O cale rapida de recuperare a sumelor ar putea fi plangerea la comandantul unitatii.Dar e ca si cum te-ai scarpina in cap cu stanga in partea dreapta,nu-i calea legala,respectivul comandant ar putea sa nu te bage in seama.

A propos,nu cred ca o asemenea metoda de rezolvare a situatiei ti-ar face cinste ca om,dar probabil ca tu stii mai bine ce pretentii ai de la tine.

• Apreciez 1
  • Displace 8
Publicat

Probabil acest comportament in societate constituie abatere disciplinara pentru un cadru MAI.

Unde scrie treaba asta? In ce act normativ?

Publicat (modificat)

O cale rapida de recuperare a sumelor ar putea fi plangerea la comandantul unitatii.

Denis asta de unde ai mai scos-o ? Cum îl poate obliga comandantul pe chiriaș să plătească eventuale restanțe ?! 

Modificat de Dan
  • Moderator
Publicat

Se răţoieşte la el şi îl scoate în faţa careului... :))

• Membru
Publicat (modificat)

Mai era pe aici un topic cu ceva vreme în urmă, în care se discuta despre faptul că reprezentanţii unei cunoscute bănci s-au plâns ministrului de interne, pentru că poliţiştii erau răi. Situaţia nu diferă prea mult:

Bine, nu uitaţi că pompierii încă sunt militari.  :naughty:

Modificat de Octavian
Publicat (modificat)

La noi exista o asa numita abatere disciplinara denumita ,,comportare necorespunzatoare in societate,,.(nu platesti datoriile,iti bati nevasta,te certi cu vecinii, etc)Cauta in legea de organizare si functionare si vei gasii.Am spus ca ,,probabil,, exista ceva similar si la pompieri-fiind tot din cadrul MAI- dar n-am stat sa caut in legislatia lor desi sunt convins ca exista.Comandantul  are posibilitatea sa efectueze o cercetare prealabila si sa sanctioneze persoana,aceasta cercetare putand sa actioneze ca o parghie ,pt a-l convinge pe om sa-si onoreze datoriile.Nu cred ca e o cale eleganta si i-am spus si omului care a intrebat parerea mea.

(@Horia,Dan)V-am explicat punctul meu de vedere ca si cum as fi fi vorbit  copilului meu de 9 ani,sper ca nu mai e nevoie sa revin ca sa pricepeti ce vreau sa spun.

Modificat de sined
  • Apreciez 2
  • Displace 8
Publicat

Multumesc pentru punctele de vedere oferite de fiecare dintre dvs. 

Cand am pus intrebarea am avut in gand exact ce s-a spus in ultimele postari, un comportament nedemn de un angajat al MAi.

Cat despre eleganta unei posibile plangeri la comandant, va asigur ca i-am oferit posibilitatea unei intelegeri amiabile timp de 6 luni care s-a soldat cu o replica de genul: "sa-ti dea IGSU banii ca eu nu am de unde". De asemenea pe perioada colaborarii noastre a beneficiat de maxima intelegere din partea mea cand nu a putut sa-si plateasca datoriile la timp. Asta ca sa nu existe indoilei ca eu as fi proprietarul ala rau si neintelegator.

• Apreciez 1
  • Displace 5
Publicat

La noi exista o asa numita abatere disciplinara denumita ,,comportare necorespunzatoare in societate,,.(nu platesti datoriile,iti bati nevasta,te certi cu vecinii, etc)Cauta in legea de organizare si functionare si vei gasii.Am spus ca ,,probabil,, exista ceva similar si la pompieri-fiind tot din cadrul MAI- dar n-am stat sa caut in legislatia lor desi sunt convins ca exista.Comandantul  are posibilitatea sa efectueze o cercetare prealabila si sa sanctioneze persoana,aceasta cercetare putand sa actioneze ca o parghie ,pt a-l convinge pe om sa-si onoreze datoriile.Nu cred ca e o cale eleganta si i-am spus si omului care a intrebat parerea mea.

(@Horia,Dan)V-am explicat punctul meu de vedere ca si cum as fi fi vorbit  copilului meu de 9 ani,sper ca nu mai e nevoie sa revin ca sa pricepeti ce vreau sa spun.

Mai baiatule, eu pot sa inteleg ca habar nu ai pe ce lume traiesti, ca nu esti pregatit profesional si nici macar legislatia care te priveste direct nu o cunosti, dar faptul ca te mai si lauzi cu lucrul asta nu dovedeste decat ca vorba aia cu ala care e fudul, in cazul tau se potriveste ca o manusa. Sau "E mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti neinformat, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu".

Daca nu esti capabil sa citesti si sa intelegi ce scrie in lege, macar nu mai da asemenea sfaturi "pretioase" pentru toti reclamangii. Esti un exemplu elocvent de individ (pentru ca nu te pot numi coleg) care ne face de ras prin prostiile si ineptiile pe care le debiteaza.

Daca erai mai istet, trebuia sa cauti si citesti textul de lege, fara sa ne explicit tu din auceri aminte astfel de aberatii.

Iar ca sa te luminez, afla ca in lege este precizata foarte clar o conditie pentru comportarea necorespunzatoare si anume ca trebuie "sa aduca atingere prestigiului institutiei". Ori faptul ca nu isi achita datoriile nu poate fi considerata o fapta ce aduce atingere prestigiului institutiei si nici nu are nicio legatura cu serviciul.

Cat despre initiatorul topicului, un reclamangiu ordinar care incearca prin astfel de actiuni din sfera santajului sa-si resolve problemele personale, sper sa depuna o astfel de reclamatie aberanta impotriva "lucratorului MAI", iar dupa infirmarea acesteia, pompierul reclamat sa-i faca o plangere la Parchet pentru savarsirea infractiunilor de santaj si denunt calomnios.

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Ma asteptam la orice dar nu sa fiu jignit. 

Ma poti numi reclamangiu incepator nicidecum ordinar ptr ca ar fi prima oara cand as face o reclamatie.

Cand ai intelegere ptr problemele unui om si ii permiti sa plateasca atunci cand poate iar el pleaca si iti lasa munti de jeg si datorii cat 2-3 salarii de-ale lui la gaze/curent/apa/intretinere cam ce reactie ar trebui sa am eu ?

Nu vad de ce ii spui tu santaj unui asemenea demers atata timp cat eu am acte care dovedesc ca acel om a locuit acolo nu si-a platit obligatiile luni intregi ? (Contract de inchiriere la fisc, somatii de inrerupere a serviciilor de gaz, curent ptr datorii etc).

In ce consta santajul sau calomnia ?

As prefera ca un moderator sa inchida acest topic care vad ca "deraiaza"  de la o discutie civilizata.

Modificat de Micronite
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Dacă ai documente justificative şi aşa mai departe, trebuie să urmezi calea legală şi anume să-l acţionezi în instanţă, pentru că litigiul dintre voi este unul de natură civilă, care nu are nicio legătură cu sarcinile şi îndatoririle de natură profesională ale pompierului. Mai pe româneşte, nu se poate prezuma că nu e un bun profesionist doar pentru că nu îşi achită datoriile.

Aşa cum tu ai dreptul legal să depui orice fel de reclamaţie, tot aşa are dreptul şi pompierul să te reclame pe tine dacă nu urmezi calea legală şi încerci prin orice alt fel de mijloc decât cel legal să-l determini să-ţi dea bani.

Şantajul reprezintă fapta care lezează sau este posibil să lezeze dreptul persoanei santajate de a-şi manifesta voinţa şi de a dispune de aptitudinile sale.

Şantajul este o modalitate imorală de obţinere în mod injust de la o persoană, prin constrângerea acesteia, a unui folos pentru cel care santajează ori pentru altă persoană.

Constrângerea reprezintă acţiunea prin care o persoană este silită să facă ori să nu faca ceva contrar voinţei sale.

În concluzie, pompierul poate depune plângere inclusiv împotriva "comandantului" dacă acesta îşi depăşeşte atribuţiile şi încearcă să-l determine să-ţi dea banii, când NU există o hotărâre judecătorească care să stabilească acest lucru.

În schimb, dacă urmezi calea legală şi vei obţine o hotărâre judecătorească, iar pompierul nu o respectă şi nu îţi returnează sumele datorate, săvârşeşte infracţiunea de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti, iar pe lângă faptul că îşi pierde serviciul, riscă să-şi piardă şi libertatea.

Publicat

Ma asteptam la orice dar nu sa fiu jignit. 

Ma poti numi reclamangiu incepator nicidecum ordinar ptr ca ar fi prima oara cand as face o reclamatie.

Nu e nicio jignire. Ti-am pus si link ca sa vezi ce inseamna cuvantul "ordinar".

ordinár, -ă adj. (lat. ordinarius). Obișnuit, comun, care se întîmplă saŭ se vede des; Obișnuit, ca majoritatea, etc.

Cand ai intelegere ptr problemele unui om si ii permiti sa plateasca atunci cand poate iar el pleaca si iti lasa munti de jeg si datorii cat 2-3 salarii de-ale lui la gaze/curent/apa/intretinere cam ce reactie ar trebui sa am eu ?

De ce nu urmezi calea legala sa-l actionezi in judecata si cauti tot felul de modalitati imorale prin care sa-ti recuperezi banii?

Prin aceasta atitudine ai demonstrat ce era de demonstrat si ti-ai aratat caracterul. Pentru tine nu conteaza ce prevede legea, care este calea legala, important este sa-ti rezolvi doleantele prin orice mijloace, chiar si ilegale, iar asta spune multe.

Publicat (modificat)

Vad ca se tot insista pe caracterul imoral al unei plangeri catre comandantul unitatii.

In ce consta imoralitatea ? Consider ca ,de fapt, semnalez eu la randul meu un comportament imoral si in neconcordanta cu statutul politistului care trebuie sa fie un model in societate.

Mi se pare mie sau cineva dintre cei care au postat mai sus se fereste sa mai adauge ceva la comentariile de mai sus ?

Daca demersul meu este asa de imoral si aproape ilegal cum s-a spus mai sus sunt convins ca Dl Comandant imi va comunica acest lucru si ma va indruma pe calea dreapta.

PS. limitati-va la speta si evitati sa trageti concluzii despre caracterul meu sau al altora

Modificat de Micronite
  • Displace 6
  • Moderator
Publicat

Ce legătură o avea Statutul poliţistului cu un pompier? :doh: 

• Moderator
Publicat

Ce treabă are pompierul cu statutul politistului?

Iar in al doilea rând, dacă tu afirmi că pompierul are datorii sau a lăsat mizerie acolo, asta nu înseamnă că trebuie să te credem sau că este adevărat. Este doar versiunea ta a povestii.

La fel de bine pompierul poate spune că nu mai trebuie să-ti dea niciun ban sau că el a adus îmbunătătiri locuintei, a renovat, etc si că tu esti cel care nu a dedus din costurile chiriei contravaloarea îmbunătătirilor.

Posibilităti sunt multe, iar adevărul întotdeauna este undeva la mijloc.

Tocmai de aceea litigiul dintre voi este unul de natură civilă si numai instanta este cea care poate face dreptate.

Nu are nicio legătură serviciul lui cu litigiul vostru. Povestea cu caracterul incompatibil cu statutul a devenit deja un stereotip penibil, de parcă cei din ministerul ăsta nu mai au niciun drept, ei nu-si mai pot apăra interesele în instantă ... pentru că e nedemn de statutul lor.

Sper să te dea în judecată pompierul, dacă vei face o reclamatie specifică vremurilor comuniste, atât pe tine cât si pe comandant.

Publicat

Vad ca se tot insista pe caracterul imoral al unei plangeri catre comandantul unitatii.

In ce consta imoralitatea ? Consider ca ,de fapt, semnalez eu la randul meu un comportament imoral si in neconcordanta cu statutul politistului care trebuie sa fie un model in societate.

Mi se pare mie sau cineva dintre cei care au postat mai sus se fereste sa mai adauge ceva la comentariile de mai sus ?

Daca demersul meu este asa de imoral si aproape ilegal cum s-a spus mai sus sunt convins ca Dl Comandant imi va comunica acest lucru si ma va indruma pe calea dreapta.

PS. limitati-va la speta si evitati sa trageti concluzii despre caracterul meu sau al altora

Da, ai dreptate, ne limitam sa adaugam/sa postam tot ce credem despre un individ ca tine, care nu e capabil sa inteleaga niste aspecte cat se poate de simple, pentru a nu fi acuzati ca jignim. Nu esti tu in masura sa stabilesti in ce consta "comportamentul imoral", iar faptul ca tu ai un litigiu cu un angajat MAI, NU inseamna absolut deloc ca acesta are un comportament immoral, chiar daca nu iti convine tie. Si angajatii astia au drepturi la fel ca toti cetatenii acestei tari, nu sunt mai inferiori.

Comportamentul imoral presupune savarsirea unor fapte antisociale sanctionate de legislatia privind convietuirea sociala (sanctiuni penale, contraventionale sau administrative), nu orice neintelegere si litigiu de natura civila/comerciala.

Vad ca pricepi mai greu, dar iti explic asa babeste, poate avem noroc sa intelegi si tu. Faptul ca pompierul nu si-a achitat obligatiile si datoriile ce decurg in urma unui contract de inchiriere trebuie legiferat de o hotarare judecatoreasca, pentru ca doar instanta e competenta sa solutioneze astfel de probleme.

Un litigiu civil inseamna orice neintelegere sau conflict ivit intre subiectele raporturilor juridice civile cu privire la modul cum acestea isi exercita drepturile si isi indeplinesc obligatiile.

Realitatea nu este intodeauna asa cum e prezentata doar de una dintre partile implicate intr-un asemenea conflict de interese, iar numai procesul din justitie poate asigura apararea ambelor parti implicate.

Bine, nu ma astept de la un individ ca tine sa pricepi aceste lucruri, pentru ca esti obsedat si disperat sa-ti recuperezi banii prin orice mijloace, indiferent daca asta presupune sa nu urmezi calea legala. Asta se numeste foarte simplu, ipocrizie.

Si te mai asigur ca nu trebuie sa-ti faci probleme, nu esti singurul care procedeaza in acest fel, e plin pamantul si intalnim zilnic reclamangii ipocriti cu viziuni limitate si comuniste care reclama tot felul de cai verzi pe pereti, Romania nu duce lipsa de ei.

PS. Daca te supara adevarul iar realitatea nu e pe placul tau, e foarte simplu, nu mai accesa acest site. Mergi la TV (OTV-ul era cel mai potrivit, dar in lipsa gasesti si la alte televiziuni) si vei gasi acolo sprijinul pe care il cauti.

• Apreciez 3
Publicat

...Contract de inchiriere la fisc, ....

Micronite, eu nu-ti pun decat o singura intrebare si anume cine a platit la fisc impozitul? Tu sau chiriasul?

Publicat (modificat)

Intelegerea fost ca o va plati el insa nu a putut sa fie suficient de serios si sa-si respecte intelegerea avuta la inceputul colaborarii asa ca am platit-o eu cu penalitatile de rigoare pentru ca tot timpul a mintit ca platit el si de fapt nu a fost asa.

Nu sunt genul sa stau cu biciul  la spate si sa strez oamenii daca au platit una sau alta dar poate ca trebuie sa-mi revizuiesc modul de colaborare.

PS. ptr cei de mai sus care se indeparteaza de lasubiect: eu reclam fapte pe care le pot sustine cu hartii nu cu vorbe.Ce a fost pe vorbe a ramas pe vorbe si platesc ptr neatentia mea.

Modificat de Micronite

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.