Jump to content
POLITISTI.ro

Placutele de inmatriculare cu cipuri de identificare ar putea deveni obligatorii


Dan

Recommended Posts

Publicația olandeză Autoweek a anunțat faptul că Parlamentul European analizează un proiect de lege potrivit căruia fiecare mașină ar beneficia de o identitate proprie, iar automobilele furate nu ar mai putea fi reînmatriculate cu numere false. Propunerea a fost deja înaintată de RAI (Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor din Olanda - corespodentul APIA) și prevede integrarea de cipuri de identificare RFID (Radio Frequency Identification) în plăcuţele folosite de maşinile de pe teritoriul celor 27 de state membre UE, incluzând aici și România. 

 

Cipurile vor putea fi citite de la distanţă de poliţişti cu ajutorul unor scannere dedicate. Polițiștii vor putea verifica dacă automobilul este furat şi vor avea acces direct la toate informaţiile legate de o maşină, inclusiv istoricul amenzilor sau incindentelor rutiere raportate anterior. "Introducerea plăcuţelor de înmatriculare cu cipuri va limita furturile auto. În plus, vom împiedica folosirea numerelor furate, demontarea cipului sau rescrierea informaţiilor stocate pe acesta fiind două operaţiuni suficient de dificile pentru a-i pune pe gânduri pe cei certaţi cu legea.", a declarat Olaf de Bruijn, preşedintele RAI din Olanda.

 

Se estimează faptul că noile cipuri integrate în numerele de înmatriculare vor costa maximum 6 euro. Oficialii europeni sunt de părere că preţul este unul mai mult decât rezonabil în raport cu potenţialele beneficii aduse pe termen lung de limitarea furturilor şi a despăgubirilor plătite de firmele de asigurări în cazul dispariţiei unei maşini. Ceva de genul de mai jos.

 

 

  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator

Americanii folosesc de ani buni astfel de sisteme de citire automată a numerelor de înmatriculare şi interogare a bazei de date cu vehicule date în urmărire. Această nouă intenţie a UE nu face decât să confirme că europa încă e cu destui ani în urmă faţă de americani, chiar dacă încă sunt mulţi cei îi înjură.

 

Asta e o maşină a americanilor, iar pe capota portbagajului sunt camere de citire a plăcuţelor de înmatriculare.

 

487904_433921596641944_17009879_n.jpg

Link to comment
  • 4 months later...

ce vedeti aici este un sistem adus si in Romania se numeste ANPR este o mare tzeapa .Am lucrat cu el. are o eficienta de 10 %. daca numerele sunt sterse sau murdare da eroare , nu citeste placute straine ....bine ca nu l-au cumparat ai nostrii ca iar ne umpleam de respect( vezi Loganul de 70 mii euro)


a adus si la brigada rutiera acum 4 ani ..eficienta  ZERO... motivele le-am expus mai devreme

Link to comment

Eu cred ca cea mai buna solutie pentru viitor sunt placutele de inmatriculare cu cipuri integrate. Acestea ar putea stoca date cu privire la itp, asigurare, taxa de drum si alte detalii despre autoturism.

Edited by 25tess
  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.