Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Vecin deranjeaza

Yasin

Question

Buna ziua,

Am si eu o problema:

O vecina mai invarsta deranjeaza tot blocul batand cu dosul de la lingura in usa non-stop. Deja au aparut urme pe usa. Atunci cand a vazut ca nu o bagam in seama a inceput sa bata in tevi, in balustrada din casa si chiar si in tabloul electric. Ce pot face? In momentul cand o intreb de ce face acest lucru raspunde fara nici un pic de rusine ca asa vrea si intra inapoi in apartament, apoi iese din nou in cateva minute. Deja a devenit exasperant deoarece nici macar nu mai am nevoie de alarma, zilnic in jurul orelor 6-7 bate la usa pana cand tipi la ea. Tin sa mentionez ca locuieste singura, fiiul fiind mutat impreuna cu copilul si sotia, insa mai vine in vizita la aceasta o data  pe luna. In ultimul timp aceasta a inceput sa bata chiar si noaptea in jurul orelor 3-5. Insa nu as dorii sa chem politia deoarece cred ca o vor amenda si fiind pensionara nu ii doresc nici un pic de rau, insa as vrea ca cineva sa stea de vorba cu dansa si sa ii explice sa nu ne mai deranjeze. Am ajuns sa nu mai dorm noptile, si sa prefer sa stau afara singur decat sa ma odihnesc in casa.

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Ia legătura cu poliţistul de proximitate şi explică-i ceea ce ne-ai spus şi nouă. Acesta va ştii ce să facă mai departe. Nu o va amenda dacă nu este cazul, va purta discuţii cu aceasta pentru aplanarea situaţiei. De asemenea, poţi vorbi şi cu rudele sale, poate găseşti înţelegere.

• Upvote 1
  • 0

Am si eu o intrebare cam pe acelasi subiect, din acest motiv continui pe aceasta discutie.

In caz de probleme cu vecinii cui ne adresam? Este corect sa sunam la 112? Il contactam pe politistul de proximitate? Este prima data ca aud de acesta persoana, cum pot sa aflu cine este si cum il contactez?

Sunt de acord ca trebuie sa comunicam cu vecinii, dar uneori, oricata rabdare ai avea, nu ai interlocutor.

Multumesc

• 0
  • Moderator

Politistul de proximitate se numea pe vremuri "sectorist". In general la avizierul de la bloc este postat un anunt cu datele de contact sau administratorul/presedintele de bloc stie cine este si cum sa ia legatura cu el. In caz ca cele doua variante nu dau roade, da o fuga pana la sectia de politie pe raza careia domiciliezi si la biroul de relatii cu publicul sau la "ofiterul de serviciu" vei primii lamuririle necesare. Totusi sa ai in vedere ca orice sesizare trebuie facuta in mod oficial (adica in scris, cu date personale de identificare) ca sa existe temeiul legal pentru ca politistul sa intervina.

Cat despre apelarea 112, vezi ca este o sabie cu doua taisuri: daca nu este o urgenta (de exemplu, striga pensionara dupa ajutor sau produce scandal) risti sa primesti si tu o sanctiune contraventionala!

• Upvote 2
  • 0

Si eu cred ca este corect ce ti-a indicat Citadela si Cristi . Acum judecind la rece lucrurile prezentate, daca convietuirea in comunitate pe o scara de bloc impune niste reguli de buna intelegere si educatie , sincer trebuie lasat la o parte aspectul cu pensia doamnei,care este de rea credinta si datorita varstei sau altor probleme mai ciudate . Pentru un personaj din asta nu cred ca trebuie sa se chinuie tot blocul ziua si noaptea . Sunt familii care inca mai trebuie sa mearga la munca , familii cu copii mici . Asa toti traznitii pot sa-si ia lumea in cap si sa arunce blocul in aer ca asa vor ei . Daca faptele continua si sunt asa de multi martori , trebuie facuta sesizare scrisa si luate masuri legale . Daca luati in calcul mila Domnului , atunci trebuie sa va pregatiti  de chinuri prelungite, cu care trebuie sa fiti de acord .   :hmmmt:

Edited by Daniel
  • Upvote 2