Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Am si eu o nelamurire , poate a-ti trecut si voi prin asta si m-a lamuriti si pe mine .
Stau in Bucuresti , la curte , pe o strada cu sens unic.

Pana acum ceva vreme toti ne parcam masiniile jumatate pe trotuar. Un vecin binevoitor a facut reclamatie ca , cica nu are loc pe trotuar sa treaca si au venit astia de la locala si au zis sa punem toti masininiile la bordura , doar pe un sens de drum .

Ok, am mutat toti masiniile pe acelasi sens de mers , la bordura.
Acum vine marea problema cu un vecin. Vecinul isi construieste o casa, este ridicata,  mai are sa o finalizeze prin interior. Are o poarta de acces si un gard . 
Acum greu gasesti un loc de parcare, pt ca toti vecinii ne-am mutat pe aceeasi parte si mai parcheaza si alti soferi care nu stau pe aceea strada.
Vecinul asta de isi face casa imi zice ca nu am voie sa parchez masina la gard la el, pt ca pe aceea placa de pe gardul lui scrie ca santierul se termina in 2027.
Eu nu ii blochez poarta de acces pe unde intra in curte . Dar , ce treaba are gardul , nu are acces la curte pe acolo. 
Am zis bun , nu parchez pana termini casa , apoi nu ai ce sa imi mai zici daca o pun la gardul din lateralul casei lui. 
Ok inteleg nu am voie sa o parchez in fata portii tale, sau in fata garajului , dar ce treaba are gardul , unde dupa gard la 1 m vine casa . 
Nu inteleg ce lege incalc si de ce nu am voie sa parchez la gardul casei lui , nu ii blochez poarta de acces.
Am atasat o poza sa v-a face-ti o idee despre ce am vorbit. Eu vreau sa parchez exact cum apare aceea remorca , langa bordura .

Ce amenda risc sa iau daca vecinul suna la politie ca am masina parcata la gardul lui ?

xxx.jpg

Modificat de Roby
  • Moderator
Publicat

Daca pe acea strada parcarea nu este interzisa, sau reglementată altfel, poti parca in dreptul lui, cu condiția sa nu ii blochezi intrarea.

• Roby a modificat titlul în Probleme cu vecinul la parcare
Publicat

Nu exista nici un indicator, nici parcari trasate de primarie. Ce am citit si eu , scrie ca am voie sa parchez la gard, fix in locul acelei remorci . El imi zice ca nu am voie pana nu i se termina termenul de finalizare a casei . Eu nu am auzit de o astfel de lege . Este de inteles si moral si legal ca nu ii pui masina in poarta sa numai poate iesii din curte , dar sa imi interzica sa pun masina la gard, nu are nici o treaba.

• Moderator
Publicat

Legal, nu poate sa-ti solicite sa nu parchezi in dreptul "santierului", daca nu blochezi accesul catre proprietate.

Probabil ca ii vin camioane cu materiale de constructie si soferii fac figuri ca nu pot sa descarce marfa...am patit-o si eu cand am construit casa.

Cel mai elegant ar fi ca el sa va explice acest lucru si, ca buni vecini, sa cooperati. Daca da cu pumnul in masa...atunci lasati politia locala sa-si faca treaba.

Publicat

Asta da ,mai fac unii figuri ca nu au toata strada goala , ca nu pot face 10 manevre.

El a tot batut moneda ca nu am voie sa ii las masina la gard, pt ca termenul de terminare a casei este in 2027. Poarta de acces este una si gardul este alta. Ca numai are loc sa parcheze cand ii aduce marfa este alta, pana la urma poarta legal o are goala  ca sa ii descarce materialele.

El a mai facut figuri ca vecinul m-a lasat sa pun la gard la el. Deci , interesul isi poarta fesul. Si eu l-am ajutat cand si-a ridicat casa , cand si-a luat molozul, cand ii aducea marfa, am mutat masina ca sa ramana o banda libera sa pot  trece si ceilalti . Acum se face ca numai stie ca am mutat masina pt el , cand s-a vazut cu sacii in caruta a prins aripi ,numai tine minte.

Si nu sunt singurul cu care s-a " certat " , la fel , ca daca il ajuti este bine pt el, apoi cand ai si tu nevoie se face ca a uitat.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.