Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere suspendat în Belgia. Cum îl pot recupera?


paradis

Recommended Posts

Buna ziua, postez aicea pt ca am niste nelamuriri si nu am idee pentru moment cum sa procedez.

Pt inceput tin sa precizez ca sunt sau am fost nici eu nu mai stiu, posesor de permis din septembrie 2009, insa in 2011 am comis o infractiune pe teritoriu belgiei, mi-a fost suspendat permisu timp de 15 zile conform legislatie lor apoi a urmat un proces prin martie 2012 in care judecatoru nu a precizat nimic despre permis suspendat :) insa acum in luna februarie anul aceasta m-am trezit ca-mi SUSPENDA permis pt o perioada de 2 luni jumate, l-am depus la sediu unde ei mi-au indicat, mi-au dat niste foi sa ma duc sa dau de examen la ei teoretic si practic  :) m-am dus la examenu lor unde au o legislatie f tampita cum poti stationa sub tunel sau in statia de autobuz, bineteles ca din 50 intrebari am facut doar 37 unde trebuia s afac minim 41, multe nu le-am inteles pt ca nu vb franceza la perfectie :) ei bn eu consider ca mi-a fost creiata o nedreptate prin prisma faptului ca eu am loat acest permis dupa legislatia in vigoare din romania si ei ma testeaza dupa o alta legislatie in alta limba asta 1, dupa savarsirea celor 2,5 luni de suspendare ei refuza sa-mi elibereze permisu zicand ca defapt ar fii anulat cand pe documentele cand solicitau predarea permisului scriu negru pe alb SUSPENDAT. ce pot face in aceasta cauza sa-mi recuperez permisu? pot veni in romania sa-mi fie eliberat altu? figurez cu el suspendat ( desi au trecut cele 2 luni jumate ei nu doresc sa mi-l dea inapoi ) doar pe teritoriu belgiei sau in orice stat european, inclusiv in romania? ce trebuie sa fac? sa dau din nou examen auto?

Edited by paradis
Link to comment
  • Member

Dar tu ce crezi ca mergi in alte tari, comiti infractiuni rutiere ti se suspenda sau anuleaza permisul si ai impresia ca poti venii in Romania sa primesti altul pe ochi frumosi? Ca doar Romania este tara tuturor posibilitatilor, nu?Chiar n-ai nici o treaba cu legile, sofatul si nu in ultimul rand cu limba romana!

Edited by CITADELA
Link to comment

Eu am scris cautand un sfat, o parere nu critici pt ca na-m stiut ca acest forum e concurs de gramatica a limbi romane :)

Am comis o singura infractiune nu infractiuni :) daca poti sa-mi oferi un sfat e oky dar te rog nu-mi pune etichete ca n-am treaba cu sofatu sau gramatica limbi romane :) nu judeca o persoana dupa o postare :)....

  • Downvote 2
Link to comment

Exact dupa postare se judeca omul, tu nu ai nici mcar o singura treaba cu Limba Română iar astfel de specimene nu merita nici macar un sfat.

  • Upvote 1
Link to comment

cred ca nu mai conteaza ce infractiuni am comis :) am gresit totalmente locul unde am crezut ca pot gasi raspunsu :) am dat doar peste frustrati in fata pc-ului ce spera sa ajunga ,,oragane'' ale.....legii :) sau unii deja sunt :) asta explica modul la care mi-au raspuns AICEA si nu aici cum doriti voi sa scriu :)

merci marius pt incercarea ta dar .... nu am dc sa le mai ascult greatza pe care o emana 

  • Downvote 4
Link to comment
  • Member

 Mda...nu stiu cum sa-ti spun ca noi nu avem de unde sa stim cine se afla in spatele calculatorului?Eu sincer pot sa cred ca userul Paradis este cautat de POLITIE prin cine stie ce state ale lumii si intra aici sa ne ceara noua sfaturi si indrumari ca sa se eschiveze legii!

Putin imi pasa de parerile tale domnule ,esti liber sa-ti platesti un avocat sau daca nu stii ai dreptul la unul din oficiu in caz ca nu-ti permiti!

Link to comment

cred ca nu mai conteaza ce infractiuni am comis am gresit totalmente locul unde am crezut ca pot gasi raspunsu am dat doar peste frustrati in fata pc-ului ce spera sa ajunga ,,oragane'' ale.....legii sau unii deja sunt asta explica modul la care mi-au raspuns AICEA si nu aici cum doriti voi sa scriu

merci marius pt incercarea ta dar .... nu am dc sa le mai ascult greatza pe care o emana 

 

 

Eu am scris cautand un sfat, o parere nu critici pt ca na-m stiut ca acest forum e concurs de gramatica a limbi romane

Am comis o singura infractiune nu infractiuni daca poti sa-mi oferi un sfat e oky dar te rog nu-mi pune etichete ca n-am treaba cu sofatu sau gramatica limbi romane nu judeca o persoana dupa o postare ....

 

paradis aici te afli pe un site al polițiștilor dacă nu ai observat până acum. Dacă aveai un minim de curiozitate să citești Regulamentul acestui forum, ai fi văzut că folosirea corectă a limbii române din punct de vedere gramatical pe acest site, este obligatorie. Nu vrem să fim etichetați ca agramați din cauza unor persoane ca tine care nu au chef sau nu știu să folosească limba română, mai ales că oamenii care intră pe aici pentru prima dată nu pot face diferența între polițiști și cei care nu sunt polițiști. Dacă ai greață nu te ține nimeni cu forța aici, poți să îți ”vomiți” elucrubațiile pe alte site-uri unde îți sunt permise astfel de ieșiri. Nimeni nu este obligat să îți dea sfaturi aici. Toți care o fac, o fac din timpul lor liber, nu pentru că sunt obligați. Cu toate acestea să știi că cei care au folosit un limbaj decent și au pus întrebări pertinente pe înțelesul tuturor au primit sfaturi pentru care un avocat le-ar fi luat câteva sute de lei. 

Link to comment

Corect punctat @senior.

@paradis singura soluție e sa traduci toate documentele în limba română, sa le citești pentru ca sa le înțelegi după care dacă nu ai suficienți bani adresează-te în scris instituției care ți-a reținut PC. 

În orice stat primești un răspuns într-un termen general valabil de circa 30 zile la adresa indicata.

 

Poți face acest lucru și din România.

 

Dacă răspunsul primit nu te mulțumește atunci te prezinți cu toate documentele în original și traduse la un avocat experimentat care sigur pe ceva bănișori iți va găsi o soluție.

 

Testele se dau fie în limba statului care a dispus măsura fie într-o limbă de circulație internațională cum ar fi limba engleză.

 

Mai poți încerca și la Serviciul Rutier care are în evidentă PC-ul dvs. ori la Direcția Rutieră dar nu este obligatoriu să obții un răspuns dacă statul Belgian nu a comunicat statului Român documentul reținut.

 

Cred ca era mai simplu dacă te respectai. Un român adevărat se respectă pe sine și nu dă ocazia nimănui să îl calce în picioare după cum sugerezi tu în postare.

Link to comment
  • 5 years later...

Buna ziua ,   Vineri seara un prieten a consumat câteva pahare de vin urcându-se la volan sa plece acasă doar ca la ieșirea de pe o straduta la  zgâriat pe un coleg in trafic acesta chemând poliția , ii sa reținut permisul de conducere pentru 15  zile credeți ca ii va da o suspendare pe 2 respectiv 5 ani ???tin sa Menționez ca fapta sa întâmplat in Belgia .   Astept parterele dumneavoastara va multumesc

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.