Jump to content
POLITISTI.ro

Conform ANI poliţiştii pot lucra şi ca mediatori în anumite condiţii


Recommended Posts

sursa tabloumediatori.ro

Agentia Nationala de Integritate, ca raspuns la solicitarea Consiliului de Mediere, apreciaza ca exercitarea simultana a profesiei de mediator cu cea de functionar public cu statut special, politist sau cadru militar nu genereaza stare de incompatibilitate.

Cu toate ca raspunsul ANI trateaza numai situatia functionarilor publici cu statut special, opinam ca punctul de vedere exprimat de ANI este aplicabil si functionarilor publici care nu au un statut special, mai precis isi desfasoara activitatea in temeiul Legii nr. 188/1999.

Astfel, urmare raspusului formulat de ANI, politistii pot fi mediatori in conditiile in care nu intra in conflict de interese, atributii de mediator in fisa postului nu cred ca exista. Care ar putea fi conflictul de interese in cazul politistilor? Dosarele penale prin care se cerceteaza fapte penale pentru care legea prevede ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Mai precis pot fi mediatori in alte cauze (penale) cercetate de catre colegii acestora ... Ceva similar cu ce fac azi avocatii. Felicitari Consiliului de Mediere pentru initiativa si staruinta primirii unui raspuns in ceea ce priveste exercitarea unei functii publice concomitent cu profesia de mediator.

P.S. Voi posta răspunsul și petiția referitoare la acest aspect în cel mai scurt timp posibil. Chiar dacă nu este ceva extraordinar este bine că polițiștilor le sunt acceptate și alte profesii ca al doilea job în afara celei de profesor universitar. Voi ce părere aveți ?

http://www.scribd.com/doc/137904863/Adresa-Consiliul-de-Mediere-catre-A-N-I

http://www.scribd.com/doc/137905561/Raspuns-ANI-privind-exercitarea-simultana-a-profesiei-de-mediator-cu-cea-de-politist

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment

Nu pot decât să îți dau dreptate în această privință. Din păcate așa este. Numai că nu suntem singurii în această situație. Știu că nu ne încălzește cu nimic dar, nu este în regulă să nu poți profesa în alt domeniu în condițiile care colegii nu au ce pune pe masă copiilor de paște. În timp ce mai toate categoriile socio-profesionale au dreptul și la alte profesii, activități, polițistului îi sunt îngrădite aceste drepturi din ce în ce mai mult.

Pe de altă parte nu pot să nu remarc că polițiștii ajung în situații stânjenitoare tocmai pentru motivele enumerate de tine mai sus. Nu spun că aceasta este o soluție, dar este poate o portiță de scăpare dintr-o situație materială dificilă. Și eu sunt de părere că polițistul ideal ar trebui să fie retribuit adecvat, protejat de o lege clară, care să să aplice legea imparțial, dar cred că va mai trece mult timp până se va ajunge la un astfel de nivel.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.