Jump to content
POLITISTI.ro

Trebuie să-mi cumpăr anvelope de vară - sfaturi şi recomandări

Marius

Recommended Posts

• Moderator

Trebuie să-mi cumpăr 4 anvelope de vară cu următoarele dimensiuni 205/55 R16.

Ştiţi vreo ofertă? Recomandări?

eu mi-am cumparat saptamana trecuta de pe anvelonet 4 buc 947 ron marca infinity ,dar nu stiu cat de bune sunt

pana acum nu am auzit de aceasta marca ,din cauza pretului le-am luat.

• Upvote 1

pentru dimensiunile mentionate de tine eu am ales Pirelli aprox 300 ron bucata. Mai aveam de ales intre Michelin sau Bridgestone. Te sfatuiesc sa mergi la un dealer autorizat din orasul tau unde o sa ai parte de montaj gratuit si de cateva sfaturi utile. Este important modelul masinii, viteza cu care te deplasezi de obicei si structura carosabilului.

• Upvote 1

La mine nu este cazul inca dar, sigur o sa-mi cumpar astea de au iesit aproape number one la teste . :good: Adica GoodYear Efficient Grip Performance 205/55/16 , 91W adica merg pe la 270 km la ora , cu protectie janta (MFS) . Clasa de eficienta deosebita : A - la aderenta ; B- la consum si 68dB- zgomot . Pret pe bucata 400 lei . Indicii cu privire la locul de gasit daca te hotarasti la ele, iti comunic maine ca tot ne vedem la o cafea prelungita . :pfft:

• Upvote 1

Cum a zis mai sus si colegul 25tess iti recomand sa mergi la un dealer de anvelope. Acum aprox 2 saptamani mi-am luat si eu anvelope de vara, si m-am dus la un dealer din pitesti si i-am zis ce doresc si ca pe site-urile anvelonet punct ro si cauciucuridirect punct ro sunt la pretul ala si daca le lasa la un pret asemanator le iau, altfel nu si imediat am primit o oferta de nerefuzat. Eu mi-am luat continental sportcontact 5 pe dimensiunea de 205/50/17. Le-am testat in 1000 km de cand le am si mi se par geniale, aderenta foarte buna pe ploaie, mai ales in viraje si nu sunt asa zgomotoase. Din ce am mai vazut in diverse teste, anvelopele nokian (zg2, Line), s-au ridicat foarte mult si au si un pret foarte bun. De la continental am vazut ca nu au sport 5, dar poti sa iti iei premiumcontact 5 care vad ca au clasa A de aderenta in conditii de carosabil umed. Te mai poti uita si la Pirelli, Michelin, Dunlop, Goodyear sau Bridgestone, depinde ce stil de mers ai si mai ales ce buget ai disponibil.

P.S. arunca un ochi si pe tyrereviews.

Edited by laurcos
  • Upvote 1

• Moderator

Am găsit o ofertă bună pentru Dunlop SP Sport 01 205/55 R16 91V - indice viteză V (240 km/h), zgomotul exterior 68 dB, aderenţă pe suprafaţă umedă C la un preţ de 299 lei / buc. Am avut pe Golfuleţul meu astfel de anvelope, dar pe R 15 şi am fost mulţumit de ele, m-au ţinut din 2006 până în prezent. :)

Ştiu că Dunlop nu e vreo marcă preminum, dar face faţă cu brio necesităţilor mele şi preţul e destul de bun.

PS: Daniel

Sunt complet inutile pentru mine anvelopele cu indicelele de viteză w (270 km/h). Nu voi ajunge niciodată la astfel de viteze. :pfft:

Ziceam si eu asa, ca doar doar tinzi si tu la boierie si calitate premium , care sa te tina ani buni . :)) Pe dumurile noastre niet viteza mare dar , cred ca si calitatea cauciucului sau interiorul anvelopei este diferit .Asa si cele precizate de tine isi fac treaba . Dar si pretul spune ceva cum zice neamtul . :pfft:

• Moderator

Păi eu nu sunt comandant/şef cum eşti tu, iar la mine nu cade cărămida din perete. :P În cazul meu, mai subţire cu boieria. :pfft:

Eu mi-am luat sambata 205/55/1 Bridgestone Tirenza,dar nu ma incanta asa de tare...doar ca zgomot sunt mai bune decat ce am avut...

Ce preț?

312 Ron bucata.Clasa B cu C si 71 dB zgomot.

:) acum am vazut ca am mancat un 6 de la cauciuc. Este 205/55/16 la dimensiuni.Si se numesc Turanza .

Edited by arcan
  • Upvote 1

Le-am fortat putin in curbe si parca derapeaza relativ usor...desi au profil cu santuri adanci longitudinale...

Cumparat BFGoodrich 195/65/15 ,pret :740 ron ,montaj ,umflare cu azot si echilibrare gratuite ...nu sunt un cunoscator sa va pot spune multe despre ele si nici mofturos in privinta anvelopelor.Nu sunt zgomotoase la mers si sunt multumit de ele (le am din martie si pana acum am facut putin ,undeva in 1500-1700 km)...

• Member

Am cumpărat azi 4 anvelope Michelin Energy Saver+ indice viteză V, zgomotul exterior 70 dB, aderenţă pe suprafaţă umedă A, clasă de eficienţă pt. consum B, la un preţ de 400 lei / buc (inclusiv echilibrare şi montaj în acest preţ).

Aşa arată:

michelin-energy-saver-_1.jpg

Să îmi spui dacă ești mulțumit de ele, am și eu nevoie de 4 cu dimensiunea ta.

• Moderator

În link-ul postat de tine este un top făcut de cei de la Autobild anul trecut, respectiv 2012, în privinţa performanţelor la frânare.

Dar am mai răsfoit puţin website-ul respectiv, iar la categoria 2013 European Summer Touring Tyre Test, pe primul loc se găseşte Michelin Energy Saver Plus, adică exact anvelopele de care se discuta mai sus. :)

• Moderator

Să îmi spui dacă ești mulțumit de ele, am și eu nevoie de 4 cu dimensiunea ta.

Bogdănel pe site-ul tyrereviews.co.uk (e unul dintre site-urile cu cea mai mare notorietate în domeniu) sunt review-uri complete pentru majoritatea anvelopelor de pe piaţă cât şi clasamente în funcţie de performanţele şi informaţiile din aceste recenzii.

Clasamentul european pentru 2013 privind anvelopele de vară pentru turisme arată astfel:

1. Michelin Energy Saver Plus - Punctaj: 39.4
  2. Continental Premium Contact 5 - Punctaj: 38.6
  3. Dunlop Sport BluResponse - Punctaj: 38.6
  4. Goodyear EfficientGrip Performance - Punctaj: 38.2
  5. Vredestein Sportrac 5 - Punctaj total: 36.8
  6. Bridgestone Turanza T001 - Punctaj: 36.6
  7. Nokian Line - Punctaj: 36.6
  8. Fulda EcoControl HP - Punctaj: 35.6
  9. Semperit Comfort Life 2 - Punctaj: 34.2
  10. Pirelli CINTURATO P1 - Punctaj: 36

eu mi-am luat primavara asta nokian xline, pe 205/60/16.

foarte multumit de ele, le-am gasit si la un pret bun.

@cristi, daca pe mine ma intrebai:
422 lei x4 la care am primit un bon de benzina de 50 lei, plus plata cu card avantaj in 4 rate.
le-am luat de aici: www.anvelope-discount.ro
daca nu luam acest model care a aparut in primavara aceasta, luam continental premium contact 5.