Jump to content
POLITISTI.ro

Drepturi legale la nasterea unui copil

Postare recomandată

Publicat

Pana la urma cate zile sunt? 15 sau 20?

Si inca ceva. In cat timp trebuie depus raportul dupa nasterea copilului? ( nu de alta da nu as dori sa pierd acest drept daca întârzii cu solicitarea). Multumesc!

Publicat

Se acorda 5 zile permisie se face raportul imediat dupa nastere si 15 zile lucratoare concediu de puericultura daca demonstrezi cu o adeverinta ca ai facut cursul. Daca nu gresesc cel din urma ai termen 60 de zile. Daca nu faci cursul ai dreptul la 5 de puericultura. In concluzie se fac 2 rapoarte unul pentru permisie si unul penteu paternal.

• Apreciez 1
Publicat

Revin cu amanunte. Intradevar pentru cele 5 zile se face raport imediat( am aflat astazi ca desi era sambata si duminica si implicit nu avea cine sa-mi aprobe raportul am pierdut cele 2 zile de sambata si duminica pentru ca nu am solicitat prin raport si mi-au mai rămas decat 3 zile).

Termenul pentru 15 zile( dupa terminarea cursului de puericultura) se solicita in scris iar aprobarea vine de la Bucuresti fara a scrie si perioada . Iti aproba si atunci Intrii in concediu in aceeasi zi. Termenul este de maxim 8 saptamani dupa care se pierde acest drept.

• Apreciez 1
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Si ce se intampla la al doilea copil? Se mai acorda cele 10 zile cf art.4 din 210/1999 pentru cursul de puericultura, avand in vedere alineatul 2?

A beneficiat cineva si la al doilea copil de cele 10 zile pentru curs?

• Membru
Publicat

In Lege scrie clar ca se acorda doar o singura data indiferent de numarul de copii.

Art. 4

(1) In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat in conditiile art. 2, se majoreaza cu 10 zile lucratoare.

(2) Tatal poate beneficia de prevederea cuprinsa la alin. (1) numai o singura data.

Punere in aplicare Art. 4. prin Norma metodologica de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210... din 10/04/2000 :

Art. 6. - (1) Tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la ingrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal platit de 15 zile lucratoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucratoare cu inca 10 zile lucratoare, daca a obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura.

(2) Dreptul la majorarea duratei concediului paternal in conditiile alin. (1) se acorda numai o singura data, indiferent de numarul copiilor titularului.

• Apreciez 1
  • 10 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Salut!sunt nou pe forum si  am o nelamurire,  sper sa ma puteti lamuri.Sotia trebuie sa nasca la sfarsitul lunii noiembrie si as vrea sa intru eu in concediu de crestere a copilului pentru a beneficia de indemnizatia aia de 500 de lei daca ma intorc la serviciu.Ma intereseaza daca mai pot beneficia si de concediu de puericultura si alea 5 zile daca imi voi lua concediu de crestere a copilului? Sau imi iau prima data cele 20 de zile si dupa depun actele pt Ccc.Eu as vrea sa ma intorc cat mai repede la serviciu.Este o perioada minima in care trebuie sa stai in concediu crestere a copilului? Imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie cum am spus sunt nou in toata treaba asta cu forumurile.Stima si respect!

Modificat de Thegod
Publicat

iti iei prima data cele 20 de zile pt ca actele pentru ccc se depun dupa 42 de zile de a nasterea copilului.........pt a beneficia de cei 500 de lei supliment de insertie faci raportul prin care intri in ccc si te reintorci la munca imediat....adica nu stai acs nicio zi

• 6 luni mai târziu...
Publicat

Salutari!

stie cineva dacă se mai acorda cele 15 zile?

am auzit un zvon ca nu se mai dau din ianuarie

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.