Jump to content
POLITISTI.ro

Intalnire reprezentantii M.A.I. si F.S.D.P.R. "A.I. Cuza"

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Probabill ca si-a detaliat atat de bine cv-ul in incercarea de  a-si etala vasta experienta si scolile militare, dar tot ce a facut a fost sa arate cat de departe e de oricare din armele ministerului si ca n-are nici o legatura cu institutia, cu atat mai mult cu operativul.

Publicat

Pentru cei proveniți din afară ar trebui schimbate gradele profesionale respectiv din ofițer(agent)de poliție în ofițer(agent) la poliție.

Chiar toată lumea vrea să ajungă polițiști pe căi ocolite?

Publicat

expertiza sa este nepretuita.... de la infantarie la tancuri... apoi paza opere de arta.. dupa care devine expert in cultura si educatie (si sare la Marina) .... apoi descopera arta televiziunii si a comunicarii.. iar de la SMC in colo e cancan.. ma simt sincer mult mai bine stiind ca el exista.... fara cei ca el viata ar fi trist.... 

Publicat (modificat)

Vineri 05.07.2013 reprezentantii F.S.D.R.P. ,,A.I.Cuza" in urma protestelor din fata M.A.I. au fost invitati la negocieri de catre domnul ministru de interne Radu Stroe care inca de la inceput a dovedit ca este un bun diplomat detensionand ,,atmosfera" cu niste glume de genul,,sa inteleg ca ,,coabitarea " a luat sfarsit" sau intrebandu-ne de ce nu i-am adus si lui un fluier si un tricou.

I-am indeplinit imediat dorinta si ne-a spuns ca sunt pentru nepotel. 

Inca o data ne-am dat seama ca cei care pun frana si il mint cu nerusinare sunt cei care ar trebui sa vegheze la bunul mers al lucrurilor si care ar trebui sa ne usureze munca, adica cei care lucreaza la politie si nu au nici in clin nici in maneca cu aceasta profesie.

De aceasta data cel care s-a dat in stamba a fost directorul directiei generale financiare comisar sef de politie Dragulin Stelica.

Nici nu ne-am asezat bine la masa ca ne-a si reprosat ca un politist membru de sindicat din judetul Mehedinti a omorat un copil de parca noi eram cei vinovati. I-am replicat ca raspunderea este personala si sa nu se bucure de raul altuia.

Discutiile au inceput sa se incalzeasca atunci cand domnul ministru Radu Stroe, dandu-si seama ca este mintit cu nerusinare, l-a rugat pe domnul comisar sef de politie Dragulin Stelica sa-i arate in O.M.A.I. nr. 136, recent modificat, privind cheltuielile de transport ale politistilor, unde este stipulat in clar valoarea de 7,5 litrii de benzina la 100 de km asa cum prevede:

HG 130/2013 pentru decontarea cheltuielilor de transport ale politistilor

Politistii care, in executarea misiunilor, sunt obligati sa efectueze cu regularitate deplasari in cadrul localitatii de resedinta a unitatii din care fac parte au dreptul, cu aprobarea prealabila a sefului unitatii sau a inlocuitorului legal al acestuia, sa calatoreasca cu mijloace de transport in comun, folosind titluri de calatorie procurate de untiate sau cu decontarea cheltuielilor efectuate pentru procurarea acestora. 
Decontarea cheltuielilor de transport efectuate pe baza de abonament anual, trimestrial, lunar, saptamanal sau zilnic se poate face numai in limita cuantumului valorilor insumate ale biletelor de calatorie individuale, cumulate pentru acelasi numar de zile/perioada de abonare. 

Deplasarea politistilor in interesul serviciului cu autoturismul detinut legal, cu orice titlu, se poate face numai cu aprobarea prealabila a sefului unitatii sau a inlocuitorului legal al acestuia, atat pentru posesorul autoturismului, cat si pentru alte persoane din cadrul aceleiasi unitati, care se deplaseaza impreuna cu acesta. 
In acest caz, detinatorul legal, cu orice titlu, al autoturismului va primi contravaloarea a 7,5 litri de carburant, la 100 km parcursi, in functie de sistemul de alimentare al autoturismului.

Domnul comisar sef de politie Dragulin Stelica a inceput sa se balbaie dar i-au sarit in aparare domnul comisar sef de politie Gelaledin Nezir si secretarul de stat Anghel Andreescu incercand sa dreaga busuiocul.

In viziunea domnului comisar sef de politie Dragulin Stelica deplasarea politistilor de la domiciliu la serviciu si invers este o deplasare in interes personal dar fiind intrebat daca in timpul deplasarii se intampla un accident, acest accident este considerat accident de munca, a ramas fara replica.

I-am adus la cunostinta domnului ministru ca un bilet CFR la clasa a 2 -a pe o distanta de 100 de km este de 7-9 lei iar combustibilul pentru deplasare cu masina personala pe aceiasi distanta costa 50 de lei diferenta fiind suportata de politist din buzunar.

In cele din urma dupa mai multe minute de replici contradictorii intre noi si seful directiei generale financiare acesta a recunoscut ca s-a gresit si ca se va indrepta ,,omisiunea".

Domnul ministru a mers mai departe spunand ca aceste cheltuieli de transport trebuie decontate atat politistilor mutati in interesul serviciului cat si celor mutati la cerere.

Ministrul Radu Stroe i-a dat termen domnului comisar sef pana luni. 

Cu acesta ocazie i-am adus la cunostinta domnului ministru ca domnul Dragulin este mai interesat de colectarea facturilor telefonice ale SNPPC decat sa rezolve problemele politistilor din Politia Romana si ca daca s-ar putea sa-l transferam pe statul de plata al acestui sindicat. Domnul ministru ne-a intrebat daca este vorba despre telefoanele de serviciu sau cele personale.

Afland ca este vorba de cele personale l-a intrebat pe domnul director al directiei generale financiare care este baza legala pe care o respecta atunci cand opereaza aceste retineri iar domnul director i-a spus ca exista o nota raport din 2007.

Ministrul a ramas siderat si l-a intrebat daca le percepe un comision pentru serviciile prestate celor de la SNPPC si a ramas interzis cand a aflat ca nu. Apoi ne-a intrebat pe noi care este de fapt substartul. I-am comunicat ca acesta este o forma de santaj deoarece atunci cand un membru vrea sa se retraga din SNPPC i se blocheaza abonamentul iar domnul Dragulin se transforma in recuperatorul judiciar al SNPPC.

L-am informat ca, companiile de telefonie mobila incheie contracte cu clauze de exclusivitate iar la fiecare cartela activata percep un comision de x euro . Domnul ministru l-a intrebat pe domnul director cate abonamente are SNPPC-ul la nivel de tara si cand a aflat ca in jur de 16000 a inteles totul. Domnul Dragulin si-a iestit din fire precum a iesit si din cadrul institutional incepand sa vorbesca cu ,,ma" si cu ,,ba" dar i-am atras atentia ca noi suntem politicosi si ca trebuie sa bea o gura de apa sa se calmeze.

Domnul Nezir ne-a intrebat de ce noi nu facem la fel si i-am comunicat ca noi nu furam.

In acest moment domnul Nezir vazand cum este incoltit domnul Dragulin a parasit sala de discutii.

O fi presimtit ceva..........

Cu privire la cercetarea disciplinara a politistilor pentru fapte care nu au legatura cu serviciul si care sunt comise in timpul liber domnul ministru ne-a promis ca se va modifica statutul asa cum dorim noi iar varianta finala pe care ne vom consulta va fi gata pana pe 01.08.2013. L-am rugat ca in comisiile care elaboreaza varianta finala sa fie politisti de cariera deoarece in ultimul timp politistii sunt in Politia Romana precum caprele negre pe cale de disparitie si ocrotiti de lege.

Nu ni se pare normal sa ne fie hotarata soarta de oameni care lucreaza la politie.

Domnul ministru a fost de acord cu aceasta solicitare.

Domnul ministru de interne a recunoscut ca nu este normal sa existe o valoare a chiriilor pentru ofiteri si alta pentru agenti dar ca nu poate umbla decat la chiriile mari adica sa le micsoreze , cum era de asteptat domnului comisar sef de politie Dragulin Stelica ne-a comunicat ca nu are bani pentru marirea celor mici.

Domnul ministru ne-a promis ca se vor suspenda salariile de excelenta dar vor ramane cele de merit pentru ca domnul Boc a emis o ordonanta secreta in 2010 prin care salariul de merit a fost introdus in salariul de baza. Dar incepand cu luna septembrie 2013 vom fi platiti dupa o noua grila de salarizare iar ordonatorul principal de credite va stabili salariul de incadrare pentru fiecare politist. Domnul Dragulin ne-a intrebat daca vrem sa li se retina banii din urma celor care au beneficiat de acest spor iar noi am raspuns ca nu dar vrem si noi cei care nu avem salarii la fel.

In referire la sectiile de politie din rural la intrebarile noastre domnul ministru ne-a comunicat ca nu sunt bani pentru investitii si ca se gandeste sa intareasca posturile si sa desfiinteze sectiile din rural.

De asemnenea i-am adus la cunostinta ca inca din anul 2002 si pana in prezent ministerul nu a emis inca norme metodologice pentru a sprijinii politistii o singura data in viata la achizitionarea unei locuinte. Domnul Dragulin a inceput sa rada si i-am spus ca rade inclusiv pe pielea dumnealui.

Domnul ministru ne-a multumit pentru  informarile pe care le facem cu privire la neajunsurile politistilor pentru ca il ajutam sa afle de fapt realitatea din teren.

Ne-a promis ca daca la rectificarea bugetara suma pe care a cerut-o nu-i va fi data isi va da demisia pentru ca fara bani nu se poate face performanta si poate sa vina cine vrea in locul lui.

Acesta este pe scurt rezumatul discutiilor care au durat peste 3 ore.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 4
  • Membru
Publicat

Parvenitul asta de Nezir era pana de curand la MApN, ce palaria mea cauta asta in MAI? :wacko:

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Cum ce caută? Am pretenţii de la tine! E plin aparatul ăla central din MAI de pricepuţi la munca de poliţie dar care provin din alte domenii şi au văzut un infractor doar în statistici, la televizor sau prin ziare.

Şi nu e neapărat ceva rău, dar din moment ce ajung direct pe ditamai funcţiile cu mare putere de decizie, fără să aibă idee despre cum stau lucrurile pe la forurile inferioare, nu trebuie să ne mai mire nimic.

• Membru
Publicat

Daca nu citeam postul lui IAV, puteam sa cred ca e o coincidenta, (ma refer la tovarasu' nezir).

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.