Jump to content
POLITISTI.ro

Intalnire reprezentantii M.A.I. si F.S.D.P.R. "A.I. Cuza"

Elvis

Recommended Posts

• Member

Da Elvis sunt niste probleme foarte bine punctate si prezentate!Sunt curios cate vor fi luate si in seama!

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Moderator

La unele dintre ele cred ca iti pot anticipa eu raspunsurile. Ma refer la solicitarile care presupun alocarea de fonduri. Ar fi trebuit sa va canalizati revendicarile pe cele ce presupun directionarea fondurilor existente acolo unde este mai mare nevoie, pentru o cheltuire mai eficienta a acestora.

Nu am acum timp, postez de pe telefon, dar voi posta cand timpul imi permite, câteva completări.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Active member

In mare, mi se par solicitari de bun simt si conforme cu realitatea, cu cateva amendamente daca mi se permite.

Pct 2 mi se pare unul pagubos. Nici un consiliu de nici un fel nu va fi de acord sa preia in administrare sediile posturile, adica sa aiba cheltuieli in plus, fara ca acele sedii sa intre in patrimoniul lor. Mai exact sa le cedem cladirile, iar daca asta se va intampla va deschide usa la tot felul de neplaceri. Caz concret: sediile posturilor de politie transporturi nu se afla in proprietatea MAI-ului, ci sunt ale unitatilor aferente din Ministerul Transporturilor pt care IPJ-urile platesc chirie si utlitati desigur. Acelasi lucru a fost si in cazul unui post de politie transporturi navale, care isi avea sediul intr-o cladire a Autoritatii Portuare. Intre timp au avut loc tot felul de privatizari/vanzari de cladiri catre o societate comerciala, printre care si cladirea in care isi avea sediul postul respectiv. Ce s-a intamplat ulterior? Cei de la SC nu au mai vrut sa prelungeasca contractul de chirie, politistii fiind evacuati practic si nevoiti sa se mute cativa km departare de malul Dunarii. Zvonul era ca unul dintre poltisti il cercetase penal pe administrator in trecut. Politia are nevoie de independenta sau macar de o autonomie sporita. Haideti sa nu mai depindem de altii, pe langa faptul ca nimeni nu-ti garanteaza ca daca sunt administrate de consilii vor si investi.

Un alt lucru - nu inteleg de ce sindicatele au oful asta al conditiilor de arest al persoanelor privative de libertate. Eu credeam ca apara drepturile politistilor, nu e un ONG al drepturilor omului. De ce isi canalizeaza energia catre asa ceva nu inteleg.

Pct 13 - total de acord cu el, cu mentiunea ca pe langa salariile de merit si excelenta, sa fie eliminate si sporurile pt studii superioare. Eliminate sau acordate tuturor, nu in functie de bafta unora care au ramas cu el sau ghinionul altora care s-au mutat si le-au pierdut. Aici e o discriminare cat se poate de fatisa.

Edited by Ben
  • Upvote 2
  • Downvote 1

Ben Consiliul Judetean a fost de acord in repetate randuri cu propunerea noastra .......cei care s-au opus au fost cei de la MAI.

Pentru ca aceste conditii din arest influenteaza viata politistilor si crede-ma ca nu stii cum este sa scoti la WC-ul arestului dupa ora 22, desi regulamentul nu-ti permite, 20 de arestati.... doi politisti. Ma cam doare in cot de arestati eu imi apar membrii sa nu cada in abatere, pentru ca pestele se curata de la coada. Iar cercetarile prealabile sau chiar de alta natura sunt indreptate impotriva politistilor, arestatii sunt ,,arestati".

Intelegi Ben, aia care vin sa te controleze te ia dupa regulament, nu ai voie dupa ora 22, aia cu drepturile omului iti spun ca nu au voie cu galeti in camere, intimitate, apa curenta etc si cand se pun aia cu piciorele pe usi ce faci? Le spui ca nu au voie sa se duca la wc dupa 22? Sau sa faca in mijlocul camerei?

Edited by Elvis

Da, foarte interesante problemele astea cu arestul. De ce nu se modifica regulamentul, ca e mai simplu si nu implica cheltuieli suplimentare? Bine, asta numai in cazul in care colegii de la arest accepta sa fie deranjati dupa ora 22. :clip:

Horia bati campii cu veselie , dar nu este prima data cand dovedesti ca habar nu ai pe ce lume traiesti.

Politistii aia care nu trebuie deranjati lucreaza 12/24, 12/48 asa ca nu au cum sa fie deranjati.

Iar legea si regulamentul de aplicare a legii nu-l pot schimba ei.

Ei raspund atunci cand sunt luati ostateci ca la Neamt.

Daca te intreaba cineva, ca vad ca nu ai nicio treaba, cheile de la celule trebuie sa stea dupa ora 22 la ofiterul de serviciu.

Este ultima data cand iti mai raspund.

• Active member

OK, am inteles solicitare cu privire la conditiile de arest, dar parerea mea este ca trebuie sa evitam imixtiunile cu administratiile locale sau judetene de orice fel.

Presley nu e prima data cand dovedesti ca esti deficitar la capitolul bun simt si educatie. Faptul ca mi-am expus punctul de vedere nu iti da dreptul tie sa ma jignesti si sa ma aprostofezi, chiar daca nu iti convin opiniile mele. Stai linistit, te asigur ca nu esti vreo somitate in munca de politie asa cum te crezi, esti slab (aproape de zero) la acest capitol si am remarcat de ceva vreme treaba asta, dar cu toate astea nu m-am apucat sa-ti scriu pe aici, tocmai pentru ca nu esti asa important si nu meriti efortul asta. Daca e asa cum spui tu, te rog sa precizezi in care lege scrie ca nu poti fi dusi la WC arestatii dupa ora 22? Spune aici care e numarul si denumirea legii respective. Asta daca esti capabil sa faci diferenta intre un regulament de ordine interioara si un act normativ, dar am mari reserve in aceasta privinta. NU exista asa ceva draga desteptule. Inca o dovada clara ca sindicatele din politie sunt conduse de niste incompetenti, politisti care habar nu au pe ce lume traiesc si care se duc prin sedinte la minister unde ridica problem puerile, care nu au legatura soarta politistilor. Probabil domnul lider de sindicat lucreaza la arest si vrea sa nu fie deranjat dupa ora 22, ca sa isi poata face somnul de frumusete, iar datorita acestui lucru, aceasta asa zisa problema a devenit de nivel national si trebuie ridicata la minister. Au terminat adevaratele problem si au ramas cu nevoile fiziologice ale arestatilor. Penibil!

• Upvote 6
  • Downvote 1

,,Facem mentiunea ca, desi Legea 275 a fost emisa in anul 2006 (in aplicarea acesteia fiind emisa Hotararea nr. 1897 din 21 decembrie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicarea a Legii nr. 275 / 2006 privind, executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciale in cursul procesului penal) pana la aceasta data nu a fost emis ordinul comun prevazut de art. 81 pct 4 gi 5 din Legea nr. 275, desi unele prevederi ale legii contravin ordinului MAI nr. 988/2005, care reglemeteaza activitatea Centrelor de retinere si arestare preventiva din subordinea M.A.I."

Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.....................

TU ai citit vreodata legea aia, sau doar ii dai inainte cu copy si paste? Nu gasesti acolo nimic despre satisfacerea nevoilor fiziologice ale arestatilor, aceste aspecte sunt prevazute in regulamentele interioare. Dar oricum, nici nu ma asteptam, asa cum am mai zis, sa poti face astfel de diferente. Oricum, e bine de stiut ca ati terminat cu problemele politistilor ce lucreaza in strada si acum ati trecut la cei ce dorm la caldurica, trebuie sa aiba si ei conditii normale de somnic.

• Upvote 1

din sindicate fac parte politisti care lucreaza la diverse compartimente. Mi se pare normal ca problemele fiecaruia sa fie ridicate, la orice nivel, in vederea rezolvarii lor. Si pana la urma fiecare isi alege compartimentul in functie de vocatie. La terminarea scolii militare am venit in politie pe schema de la arest-transfer. Timp de mai multi ani puteam sa optez sa merg acolo, dar am preferat sa aleg strada. Daca cineva este invidios pe cei care lucreaza acolo inseamna ca si-a gresit vocatia.

,,aceasta asa zisa problema a devenit de nivel national si trebuie ridicata la minister. "

,,Cu respect, va comunicam neajunsurile si nemultumirile functionarilor publici cu statut special din cadrul I.P.J. Dolj, membri ai Sindicatului Politistilor Dolj :"

Doamne mare iti este gradina!

cu mentiunea ca pe langa salariile de merit si excelenta, sa fie eliminate si sporurile pt studii superioare. Eliminate sau acordate tuturor, nu in functie de bafta unora care au ramas cu el sau ghinionul altora care s-au mutat si le-au pierdut.

Noi nu trebuie sa cerem eliminarea sporurilor respective ci anularea actului normativ prin care s-a ajuns in situatia de a beneficia de acel spor doar anumiti politisti, o perioada indelungata si acordarea acestor sporuri dupa criteriile stabilite anterior, in functie de indeplinirea atributiunilor de serviciu si a rezultatelor, deci dupa merit, asa cum sunt si denumite. Referitor la sporul pentru studii superioare, cred ca ar trebui reglementari noi si identificate functiile ce trebuie ocupate doar de agenti cu studii superioare(spre exemplu: calitatea de organ de cercetare al politiei judiciare o pot obtine ofiterii de politie si agentii de politie care au studii superioare in domeniul juridic). In momentul de fata exista agenti din structurile neoperative sau "soferul comandantului" care beneficiaza de acel spor, iar agenti care lucreaza la investigatii criminale, proximitate, sefi de post etc., din operativ , care nu primesc acel spor. Discriminari vor ramane atat timp cat doi politisti, fie ei ofiteri sau agenti, desfasoara aceleasi activitati, dar sunt remunerati diferit.

• Active member

spre exemplu: calitatea de organ de cercetare al politiei judiciare o pot obtine [...] agentii de politie care au studii superioare in domeniul juridic

Nu sunt de acord. Ca agent, absolvent al unei scoli de politie, poti avea calitatea de organ de CP, chiar daca nu ai terminat facultatea de drept, pt ca respectivul a urmat in scoala cursurile necesare pt a putea desfasura munca de cercetare penala. Nu trebuie sa fii neaparat jurist pt asta. Altfel de ce ar mai face materiile respective in scoala daca e obligatoriu sa le completezi cu fac de drept? Ar fi inutile.

Edited by Ben
  • Upvote 4

Ben, era un exemplu, stiu ca naste controverse, insa trebuie sa se gaseasca anumite functii care sa faca diferenta. Un spor se plateste pentru o activitate suplimentara. Adica nu este suficient sa ai doar anumite studii ca sa primesti ceva in plus, trebuie sa si faci ceva in plus decat ceilalti. Aceasta este parerea mea, desi sunt unul din cei care beneficiaza de acel spor din 2007 si am si calitatea de organ al politiei judiciare, insa trebuie anumite reglementari in acest domeniu.

• 1 month later...

Dragi politisti din toate colturile tarii cititi si minunati-va!

In timp ce domnul director al Directiei Secretariat General si Protocol , din Ministerului Afacerilor Interne, comisar sef de politie Gelaledin Nezir trimite in teritoriu Adresa nr. 96521/28.05.2013 prin care le solicita imperativ domnilor politisti de pe coclaurii patriei carora le-au fost repartizate spre competenta solutionare petitii inregistrate la secretariatul Ministerului Afacerilor Interne, sa nu depaseasca termenul legal de 30 de zile , dupa doua luni si cateva zile priviti ce semneaza atunci cand vine vorba ca Ministerul Afacerilor Interne sa dea un raspuns la o petitie!

Va marturisesc ca la inceput am crezut ca este o gluma, dar m-am dezmeticit foarte repede cand am vazut aceast raspuns in bataie de joc semnat de, ati ghicit, domnul director al Directiei Secretariat si Protocol din Ministerului Afacerilor Interne!

Pur si simplu ne transmite ca cei mai,,competenti" sefi de directii din minister nu pot raspunde in termenul legal unor intrebari puse de un agent!

Domnule ministru de interne Radu Stroe la data de 18.04.2013 , Sindicatul Politistilor Dolj a depus la Ministerului Afacerilor Interne Adresa cu nr. 100 fiind inregistrata la Directiei Secretariat General si Protocol sub nr. 5730 / 18.04.2013!

Incompetenta a fost ridicata la rang de arta in Ministerul Afacerilor Interne!

Cum este posibil ca cei mai incompetenti sefi de directii in viata sa nu poata formula un punct de vedere in termenul legal in referire la problemele cu care se confrunta politistii din intreaga tara ?

Oare ordinele, dispozitiile si adresele in vigoare, unele trimise chiar de catre Directia Secretariat General si Protocol, se aplica decat unora?

Unii suntem mai politisti decat altii?

Asteptam cu interes ca domnii directori sa-si faca timp!

post-8-0-41543100-1372510911_thumb.jpg

Edited by Elvis

Am găsit la adresa http://www.mai.gov.ro c.v-ul domnului comisar șef de poliție Gelaledin Nezir. Este un alt caz de „trupist” care a ajuns polițist și crede că noi suntem trupeții cu care să dea cu burta de pământ.Spicuim din c.v-ul domnului cms.șef de poliție Gelaledin Nezir:

1984–1987 

ŞCOALA MILITARĂ DE OFIŢERI ACTIVI “Nicolae Bălcescu”, Sibiu, arma infanterie
1987–1990 
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE, Regimentul 40 Mecanizat „Călugăreni” 
Comandant pluton
1990–1992 
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE, Regimentul 40 Mecanizat „Călugăreni”, 
Cp. Pază lucrări de artă (Cernavodă-Borcea) 
Ofiţer 4 cu paza şi pregătirea pentru luptă şi locţiitor al comandantului 
1992–1995 
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE, Liceul Militar de Marină “Alexandru 
Ioan Cuza” din Constanţa 
Comandant pluton elevi şi ofiţer 3 cu probleme de cultură şi educaţie
1995–1998 
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE, Statul Major al Marinei Militare, 
Redacţia de radio şi televiziune 
Redactor de radio şi televiziune
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE, Statul Major al Marinei Militare 
Ofiţer cu probleme de evidenţă efective şi mobilizare 
1999–2002 
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE, Direcţia Relaţii Publice 
Ofiţer 2 în Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale
2005 (ian.-apr.) 
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE 
Împuternicit director al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice 
2005–2006 
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE, Statul Major General 
Consilier al Şefului Statului Major General 
2006–2007 
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE 
Consilier al ministrului Apărării
2007–2008 
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE, Şcoala de Aplicaţie pentru logistică
“General Constantin Zaharia” 
Locţiitor al comandantului şcolii (detaşat consilier al ministrului Apărării)
2008 (ian.-apr.) 
MINISTERUL JUSTIŢIEI 
Consilier personal al ministrului Justiţiei 
2008–2009 
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR 
Director cabinet ministru
2009 (iun.-dec.) 
GUVERNUL ROMÂNIEI, cabinet Viceprim-ministru al Guvernului României 
consilier, Director de cabinet al viceprim-ministrului
2010 – 2013 
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, Secretariatul General 
Director al Secretariatului General al M.A.I.
2013 – în prezent 
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, Direcţia Secretariat General şi 
Protocol 
Director al Direcţiei Secretariat General şi Protocol a M.A.I.

În 2010 când domn Băsescu dădea Directiva nr.1„dați afară polițiștii” domnul Nezir se transfera în M.A.I și pe ce funcție.Cine poate oase roade,cine nu nici carne moale.

• Upvote 2