Jump to content
POLITISTI.ro

Telefon pierdut / furat gasit

Postare recomandată

Publicat (modificat)

salut,sunt nou pe forum si apelez la dvs cu o problema legata de un telefon.Sunt rezident in Spania,aici locuiesc de 5 ani,in octombrie 2012,am venit in vacanta in tara,iar dupa 2 zile mi s-a furat telefonul (Nokia N8).Am fost la politie si am dat o declaratie apoi dansii de acolo mi-au deslipit un fel de actibild de pe cutia telefonului si l-au atasat la declaratie (era imei-ul telefonului).Cum s-a intamplat toata faza...era seara, am plecat impreuna cu un "prieten" la baute prin diverse bar-uri,cand mi s-a furat telefonul era ora 2 noaptea aprox.intr-un club si de aici spun ca mi l-a furat pt.ca nu eram beat,eram baut dar nu si beat (asta nu inseamna ca daca bei 4-5 beri te si imbeti,depinde de persoana),telefonul l-am avut in buzunarul de la pantaloni (trening),intre timp observ k nu mai am telefonul in buzunar asa ca l-am luat pe ala cu care am plecat impreuna la baute si l-am invitat sa mergem in alta parte,inspre drum spre alt bar (colegul meu avea deja prieteni),adica nu mai eram numai noi 2,ma rog...s-a mai intalnit cu alti cunoscuti in clubul respectiv si am plecat cu toti impreuna la o carciuma.Cand am ajuns in carciuma,am luat un rand de bere la toata lumea dupa care la jumatea berii,le-am spus ca mi-a disparut telefonu si care face glume proaste sa faca bine sa-l scoata.Au inceput sa spuna ca nu stie nimeni nimic ca nu mi-a luat nici unu telefonul,le-am zis ca daca nu-mi apare telefonul i bat de se caca pe ei si le vand matzele,rinichi,ficati (organe)... :) ,i-am speriat dar nici un rezultat,le-am spus asa: "aveti 10 minute sa iesiti pe usa barului si sa-mi aduceti telefonul,daca nu maine va caut si va transez,va vand organele din voi futuva-n gura" ; au plecat si nici un rezultat,am sunat dupa taxi si m-am dus acasa.A doua zi m-am trezit la 7 dimineta (am ajuns acasa pe la 3 - 3:30 am) si m-am dus la clubul respectiv, unde nu era nimeni,era inchis si deschidea doar seara,intre timp am facut o fotocopie dupa imei-ul telefonului de pe cutie si am fost la toate casele de amanet (care i-au si telefoane in amanet) si m-am rugat de ei in cazul in care apare careva cu telefonul pe la ei sa ma anunte + toate magazinele care se ocupa cu decodare/deblocare telefoane).Am cautat si pe internet anunturi cu vanzari telefoane n8 in locatia unde stau +imprejurimi,mi-am pus anunt pe net precum ca cumpar telefon nokia n8.N-am gasit nimic.Ieri primesc un telefon dupa 6 luni de cand mi-a disparut de la "nea politistu" care se ocupa de caz si imi spune la telefon ca sunt ceva nereguli si ca trebuie sa vin personal sa discutam ca mi-a gasit telefonul si mi-a mai spus la telefon ca telefonul a fost pierdut ca nu s-a vorbit deloc pe el timp de 6 luni.I-am spus ca sunt in spania,n-am cum sa vin pana in octombrie in tara si mi-a spus ca atunci vorbim in octombrie cand vin.Aici intru eu in cateva dubii.......Este posibil sa-l fi identificat (nu stiu sigur dar am inteles ca telefoanele cu gps incorporate in ele se gasesc usor prin satelit) ....si sa fi fost al unui prieten de al lui sau cunostinta si probabil vrea sa-l scoata de la furt si sa-l bage la pierderi,precum ca l-am pierdut ,nu ca mi-a fost furat (am inteles de la cineva....nu stiu cat de adevarat este dar in cazul de pierdere..daca ti-l gaseste politia platesti ceva costuri de urmarire care costa mai mult ca telefonul in jur la 400-600 euro).

La politie am declarat ca mi s-a furat, nu ca l-am pierdut,plus ca acum daca "neanea politaiu" imi va cere factura pe telefon de unde l-am cumparat (l-am cumparat de aici din spania) nu o mai am,a trecut 2 ani si ceva de cand am cumparat telefonul ala pana si garantia a expirat,unde drac sa mai caut factura cand io nu pastrez nici o factura nimic,in schimb se poate verifica numarul de telefon (de spania) ca l-am avut bagat in telefon prin compania vodafone si asta cred ca tot cu cere de la politie cumva + ca am cutia la el cu instructiuniile de utilizare si alte prostii ce mai sunt pe acolo.Aici revin cu intrebarea....stie careva cum as putea sa-l recuperez,sa-mi iau un avocat si sa se duca la politist sau ce trebuie facut?

P.S: Daca gandim logic, in telefon aveam cartela de vodafone (vodafone romania) care nu avea cod pin pe ea,iar cel care "se presupune ca la gasit" si era dragut putea sa lase cartela in telefon nu sa o arunce,ca am sunat pe nr ala zile la rand si cartela a fost scoasa din telefon,iar pe sim in cazul in care se bloca telefonul putea frumos ca introduca simul in alt telefon si sa butoneze in agenda si sigur gasea numere in agenda pe care sa sune : mama,acasa,tata,sora,etc , iar alt aspect tinand seama ca totul sa petrecut intr-un loc unde e numai tineret,ala care ma facut sigur la vandut la altii si altii la randul lor la altii apoi mai nou s-a descoperit ca a fost pierdut :)

Modificat de cosmen
  • Moderator
Publicat

Sintetizând puţin, ai depus o plângere la poliţie că ţi-ar fi fost furat un telefon, deşi din ce povesteşti chiar tu, nu reiese clar că ar fi fost vorba despre un furt. Poliţistul ţi-a găsit telefonul şi te-a sunat să te cheme să-l recuperezi, spunându-ţi că din cercetările efectuate a reieşit că nu a fost vorba de un furt. Cu toate astea pe tine macină nişte gânduri negre şi grija ca poliţistul ăla să nu care cumva să facă cine ştie ce manevre încercând astfel să-l facă scăpat pe un presupus hoţ. Am înţeles corect?

• Moderator
Publicat

TU ai pierdut telefonul şi ai minţit la poliţie că ţi-a fost furat. După o perioadă, poliţistul a găsit telefonul şi te-a sunat să te prezinţi la poliţie pentru clarificarea situaţiei, eventual recuperarea telefonului.

Care e problema ta acum? Pentru că nu se înţelege mare lucru din ce ai scris, un text plin de greşeli gramaticale şi cu expresii specifice celor care le lipsesc primii şapte ani din viaţă.

Acum, după ce poliţistul ţi-a găsit telefonul, tot tu, cel care a minţit de la bun început, eşti suspicios?

• Moderator
Publicat

Păi dacă poliţistul ăla dorea să-l facă scăpat pe acel hoţ imaginar, nu îi era mai simplu să NU mai găsească telefonul şi să nu te mai sune?

Publicat

nu ma inteleg nici cum, in fine lasati-o balta,daca pierdeam telefonul era altceva,il pierdeam si asta era,dar ma macina gandul ca telefonul ala mi-a fost furat,nici macar nu cred ca am vreo sansa sa-l cunosc pe cel care mi l-a furat plus ca n-am cum sa ajung la politie sa vorbesc cu "nea politaiu" de moment,eu unul daca il gaseam pe hotu ala il bateam de se caca pe el,imi luam un dosar penal daca avea ala curaju sa ma reclame...si asta era.Problema e ca telefonul s-a gasit dar nea politati nu vrea sa-mi dea detalii la telefon iar alta solutie de comunicare nu am si daca trimit pe cineva cunoscut sa mi-l recupereze nu se poate, si da am suspiciuni precum ca nea politatiu o fi gasit telefonul la vre-o cunostinta de-a lui

Publicat

probabil gasirea acelui telefon nu a fost o treaba simpla si ar trebui sa apreciezi acest lucru.

Publicat

e foarte adevarat ,da insa atunci de ce nu vrea sa-mi spuna la telefon despre ce este vorba? sau sa-mi fi spus trimite-l pe x sa iti ia telefonul de la noi

imi imaginez dupa 6 luni...acolo s-a depus ceva efort cu siguranta

Publicat

activitatea de cercetare penala in dosare nu se face prin telefon. Cand o sa poti sa vii in tara o sa afli mai multe detalii despre stadiul cercetarilor in cauza. Uneori lucrurile nu sunt asa simple cum le vezi tu.

• Moderator
Publicat

si da am suspiciuni precum ca nea politatiu o fi gasit telefonul la vre-o cunostinta de-a lui

Vorbeşti serios?

Eu cred că e mai mult, bănuiesc că o conspiraţie generală şi sunt implicate inclusiv serviciile secrete. Probabil sunt amestecate în această treabă murdară mai multe agenturi străine şi uneltesc cu toţii împotriva ta. Părerea mea ... proprie şi personală.

• Apreciez 2
Publicat

ok, atunci se poate face ceva daca trimit la politie un avocat sa clarifice situatia si sa trimita dosarul in judecata.

Publicat

Eu n-as fi luat in seama o asemenea cerere, dar ma rog, eu nu lucrez in politie

Publicat (modificat)

"Probabil sunt amestecate în această treabă murdară mai multe agenturi străine şi uneltesc cu toţii împotriva ta. Părerea mea ... proprie şi personală." ma rog...nu te-am inteles la ce ai vrut sa spui dar in fine.....deci am inteles faza cu "suspiciuniile impotriva politaiului" care ies din schema,pt ca e adevarat gandit nu cred ca se complica nimeni pt.un telefon,iar cred ca din ancheta reiese un aspect si anume ca acel telefon a fost pierdut nu furat,iar aici trebuie sa merg sa clarific problema

Modificat de cosmen
  • Moderator
Publicat

Poţi să trimiţi şi avocatul, dar cu siguranţă sunt necesare şi de alte completări pe care trebuie să le faci în declaraţia pe care ai dat-o deja. De ce te grăbeşti aşa? Dacă omul ţi-a spus să-l contactezi când ajungi în ţară, nu văd care e problema.

Dacă au apărut date şi aspecte noi în urma instrumentării cazului, dosarul nu se poate trimite în instanţă aşa, trebuie clarificate toate aspectele şi din cauza asta e nevoie de declaraţia ta.

Publicat

aha, ok acum mi-am mai luminat si eu mintea :) Oricum eu am intrebat pt.ca nu cunosc atatea aspecte.pt mine a fost simplu m-am dus am dat o declaratie si i-am zis ca mi s-a furat telefonul,insa legat de munca politistului n-am de unde sa stiu prin cate trece politisul respectiv pana sa clarifice un caz,dar acum imi imaginez

• Moderator
Publicat

Oricum interesantă povestea, mai ales partea în care îţi ameninţai amicii cu bătaia, tranşarea şi comercializarea intestinelor.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

a trebuit sa-i sperii cumva,ma gandesc ca poate si altii probabil in situatia mea ar fi facut la fel :)) adevarul e ca si daca il gaseam eu pe ala care avea telefonul,chiar il bateam bine

Modificat de cosmen
  • Moderator
Publicat (modificat)

Adevarul e ca duci o lipsa de educatie crasa. Dupa ce ca ne-ai jignit categoria profesionala in fel si chip cu elucubratiile infecte pe care le-ai asternut in bitii acestui forum, mai ai si tupeul ordinar sa faci apologia unei infractiuni pentru a te da maret din spatele tastaturii. Toti colegii mei ti-au vorbit elegant si frumos si tu din "nea politaiu" si teorii ale conspiratiei demne de un capsunar nu ne-ai scos. Asta ca sa nu mai zic ca minti cu nerusinare, te contrazici singur. Ia citeste titlul topicului si dupa continutul primei tale postari si vezi ca nici tu nu esti sigur ce s-a intamplat cu telefonul tau, dar te lansezi in afirmatii aiurea. Sa iti fie rusine!

Modificat de Cristi
Publicat (modificat)

Adevarul e ca duci o lipsa de educatie crasa. Dupa ce ca ne-ai jignit categoria profesionala in fel si chip cu elucubratiile infecte pe care le-ai asternut in bitii acestui forum, mai ai si tupeul ordinar sa faci apologia unei infractiuni pentru a te da maret din spatele tastaturii. Toti colegii mei ti-au vorbit elegant si frumos si tu din "nea politaiu" si teorii ale conspiratiei demne de un capsunar nu ne-ai scos. Sa iti fie rusine!

asa este,imi cer scuze chiar daca este prea tarziu.Succes tuturor iar daca doresti poti sa stergi topicul. Numai bine

Modificat de cosmen
Publicat

ma gandesc ca poate si altii probabil in situatia mea ar fi facut la fel

Altii CA TINE ar fi facut la fel. Tu te scoti pe tine din schema si esti ferm convins ca:

-Nu erai chiar beat, (mai depinde si de om, iar tu sunt sigur ca tii mai mult ca altii la ”tavaleala”)

-Erai in stare sa ”transezi”,

-Erai in stare sa il bati pe faptuitor pana sa isi faca nevoile pe el DAR TOTUSI, politistul e singurul care a facut ceva concret in dosarul asta si tu il suspectezi pe el primul... hal de cetatean... meriti un premiu!

Noi astia cu plusuletz la nume de pe site nu prea plecam urechea la bravade de-astea semi-analfabete. (Si nu e o jignire, ti-ai gresit chiar si numele, pe langa lipsa punctuatiei in comentarii)

Plus ca singurul cetatean de pe thread-ul asta care a comentat (in afara de politisti) scrie cam asa: ”Eu n-as fi luat in seama o asemenea cerere, dar ma rog, eu nu lucrez in Politie”

Plus de asta, topicul asta l-ai inceput tocmai pt ca politistul ti-a gasit telefonul dupa 6 luni(timp in care a fost inchis si deci nedepistabil) , te-a invitat sa clarifici situatia cand vii in tara (deci fara caracter de urgenta), iar dumneata nici macar un sentiment de recunostinta nu afisezi, ba mai mult faci scenarii de ”nutu camataru” in Spania...

• Apreciez 1
Publicat

da bine,am zis ca am gresit e ok? scuze si nu fac scenarii de genul "nutu camataru" si nu cred ca nici cel mai mare psiholog nu poate sa critice un om dupa felul in care gandeste cum ai specificat "esti in stare sa transezi", sa clarificam un pic situatia,nu ma scot si n-am nici un motiv,pur si simplu mi-am pus problema pe forum in sensul ca poate imi da careva indicatii la ce trebuie sa fac,pentru ca nu cunosc asemenea aspecte si n-am avut niciodata probleme cu organele de politie.Faptul l-a cum m-am exprimat cu expresii lipsite de ce-i 7 ani de acasa este "prostia mea" ,iar in urma unei intrebari m-am trezit cu controverse de toate genuriile:nesimtit,magar,porc,etc,tu ce crezi ca "poate sunt vreun smecher ca nutu camataru", pai daca eram un smecher fi sigur ca nu ma uitam la un telefon,si 2 la mana...nu sunt smecher ca sunt in spatele unei tastaturi...asta e cea mai mare prostie,imi cer inca odata scuze pt expresiile si exprimariile folosite si rog un moderator daca doreste sa-mi stearga topicul si contul.Va doresc succes tuturor,numai bine

Publicat

Plus ca singurul cetatean de pe thread-ul asta care a comentat (in afara de politisti) scrie cam asa: ”Eu n-as fi luat in seama o asemenea cerere, dar ma rog, eu nu lucrez in Politie”

Daca mi-as pierde telefonul, mi s-ar parea nedrept sa pierd vremea politiei cu prostii.

Timpul ala poate fi folosit cu mai mare eficienta.

Eu mi l-am uitat pe masina in curtea institutiei la care lucrez in Germania, un Gallaxy S2. Cineva l-a luat de acolo.

Ce sa fac? Ca am ramas surprins ca cineva din Germania mi l-a luat de pe masina? Ca l-a luat stiind al cui este? EU sunt singurul responsabil cu lucrurile de care sunt obligat sa am grija.

Sa ma duc la politie? Sa dau declaratie: "sunt prost, chemati-o pe mama si gasiti-mi telefonul?", :lol:

o inghit, invat, platesc si data viitoare am grijanie mai mare.

Mi s-a furat portofelul in Rotbav, mergand spre Dej, la restaurant. Acolo mam fost obligat sa merg la politie in Feldioara pentru ca nu mai aveam nici un act la mine, de frica sa nu fiu oprit si sa dorm la sectie. Am avut noroc ca m-au inteles la restaurant si au avut incredere ca li se va plati consumatia.

S-a gasit ceva? Nu! Cine e vinovat? In ecuatia asta e doar un singur prost.

un tam-tam pentru o gioarsa de €100? Asta e treaba politiei?

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.