Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

NewsBot

Ziua Poliţiei Române - 2013

bannerZiuaPolitiei2013.jpg

Poliţia Română va îmbrăca haine festive, cu ocazia împlinirii a 191 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române Moderne. Poliţiştii români vă aşteaptă duminică, 24 martie, în Parcul Herăstrău din Capitală şi luni, 25 martie, în Piaţa Universităţii, să descoperiţi din secretele muncii pe care o desfăşoară zi de zi, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.

Anul acesta, momentul aniversar va fi marcat prin organizarea mai multor evenimente, în Parcul Herăstrău - Intrarea Charles de Gaulle şi în Piaţa Universităţii.

Duminică, 24 martie a.c., începând cu ora 10.00, cetăţenii sunt aşteptaţi în Parcul Herăstrău din Bucureşti - Intrarea Charles de Gaulle, unde vor fi prezentate standuri expoziţionale cu tehnică de ultimă generaţie, folosită în activitatea de poliţie şi vor avea loc demonstraţii de dresaj canin.

Cei prezenţi vor putea să vadă autospecialele, motocicletele şi triciclurile folosite de poliţiştii rutieri, dotările trupelor de intervenţie specială, precum celelalte echipamente din dotarea unităţilor de poliţie.

Serviciul Pirotehnic al Poliţiei Capitalei va prezenta „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor.

Tot aici, va fi organizată o expoziţie de arme şi costume ale Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Cetăţenilor care se vor afla duminică în Parcul Herăstrău le va fi prezentat un laborator mobil de ultimă generaţie, folosit de Institutul de Criminalistică pentru realizarea cercetării la locul comiterii unei infracţiuni. Poliţiştii criminalişti vor explica celor interesaţi modul în care laboratorul mobil îndeplineşte multiple funcţii şi permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Echipe mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, vor realiza diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere.

Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii vor împărţi pliante cu materiale de prevenire, iar vizitatorii vor putea afla despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţii.

Copiii se vor bucura de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate multe concursuri distractive.

La aniversarea Zilei Poliţiei Române, în Parcul Herăstrău, va fi prezent Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box.

Aniversarea va fi marcată şi în ziua de luni, 25 martie a.c., de la ora 11.00, în Piaţa Universităţii, când cetăţenii sunt invitaţi să participe, alături de poliţişti, la manifestările organizate în aer liber. Şi aici vor avea posibilitatea să descopere aspecte din activităţile pe care le desfăşoară, zi de zi, poliţiştii, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.

La aceste evenimente sunt invitaţi să participe jurnaliştii acreditaţi pe lângă Poliţia Română.

Răsfoind filele istoriei Poliţiei Române, aflăm că, în anul 1822, domnitorul Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, Şeful Poliţiei din acele timpuri, drapelul pe care era cusută sigla Steagului Agiei, legalizând, astfel, funcţionarea acestei instituţii. Alături de siglă se afla o ghirlandă din aur în interiorul căreia era prezentată Maica Domnului, înaintea Arhanghelului Gabriel, care îi aducea vestea cea bună (Buna Vestire).

După proiectul lui vel aga Costache Cantacuzino, a luat fiinţă cea dintâi lege a Poliţiei statului, sub denumirea „Alcătuirea poliţiei şi îndatoririle sale”, în care misiunile instituţiei sunt, pentru prima dată, precis determinate.

La 9 iunie 1850, s-a elaborat, în Moldova, una dintre cele mai complexe legi ale Poliţiei - „Condica poliţienească” - ale cărei principii s-au extins şi în Muntenia.

În anul 1903, Vasile Lascăr, om politic, ministru de Interne la acea dată, a fundamentat noua lege de reorganizare a instituţiei, precizând: “trebuie să facem ca Poliţia să fie într-adevăr pavăza ordinei şi siguranţei interioare a statului”.

Poliţia Română are o istorie amplă care reflectă evoluţia societăţii româneşti a cărei componentă este.

Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se înfiinţează Miliţia, apoi, prin Decretul - Lege nr. 2 din 27 decembrie 1989 Miliţia îşi schimbă denumirea în “Poliţie”.

Momentul august 2002, prin legea numărul 360, marchează cel mai important eveniment din ultimele decenii: demilitarizarea Poliţiei.

Astfel, profesia de poliţist a fost redefinită, oamenii legii devenind funcţionari publici cu statut special.

Poliţia Română a cunoscut mai multe etape de transformări menite să vină în întâmpinarea nevoii de siguranţă a cetăţeanului. Într-o formă sau alta, sub diferite denumiri, Poliţia, ca instituţie, a însoţit statul în toate orânduirile cunoscute de istorie.

Sursa: IGPR

Share this post


Link to post
Share on other sites
NewsBot

La mulţi ani, Poliţia Română!

În această săptămână, dedicată Zilei Poliţiei Române, poliţiştii din diverse structuri din ţară, devotaţi profesiei alese, au ales să-şi sărbătorească ziua lor, prin organizarea de competiţii sportive, acţiuni umanitare, precum şi de evenimente menite să dezvăluie din secretele muncii lor.

În urmă cu 191 de ani, la data de 25 martie 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica îi înmâna Marelui Agă Mihăiţă Filipescu – Şeful Poliţiei din acele timpuri, drapelul cusut cu sigla Steagului Agiei. De atunci, simbolul creştin al Bunei Vestiri veghează asupra oamenilor, faptelor, evenimentelor şi destinului Poliţiei Române.

După Decembrie 1989, a devenit o frumoasă tradiţie sărbătorirea Zilei Poliţiei Române în fiecare an, la începutul primăverii.

Cu această ocazie, inspectoratele de poliţie judeţene din ţară şi-au deschis porţile, organizând concursuri, întâlniri cu elevii, cupe de tir, demonstraţii de dresaj, de arte marţiale şi de luptă, competiţii de pescuit, dar şi prima manifestare ciclistică „Ştafeta Prieteniei” - la I.P.J. Hunedoara, la care au participat poliţişti, cetăţenii, invitaţi, jurnalişti.

Din calendarul de activităţi dedicate Zilei Poliţiei Române…

La Buzău, poliţiştii au organizat concursuri dedicate elevilor. Copiii din şcoli au realizat, individual sau în echipe, machete rutiere, cu care au încercat să capteze atenţia juriului format din poliţişti de la Poliţia municipiului Buzău – Biroul Rutier şi de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, primind ca premii, diplome şi cărţi. Tot pentru tinerii din Buzău, a fost organizat şi un concurs de şah.

De asemenea, pentru marcarea Zilei Poliţiei Române, zece elevi din cadrul Colegiului Tehnic Buzău au fost „poliţişti pentru o zi”.

Poliţiştii vâlceni au delectat cetăţenii cu exerciţiile de dresaj, organizate cu ajutorul câinilor de serviciu ai Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” – Sibiu şi cu demonstraţii ale mascaţilor.

Poliţiştii hunedoreni au marcat Ziua Poliţiei Române, prin organizarea unor competiţii sportive. Peste 350 de poliţişti au participat la concursuri de şah, tenis de câmp, înot, tenis de masă, tir, bowling, biliard, pescuit sportiv şi fotbal.

O iniţiativă inedită a constituit-o desfăşurarea manifestării ciclistice „Ştafeta Prieteniei”, care a constat în parcurgerea pe bicicletă, cu sosire în municipiul Deva, a distanţei dintre reşedinţele judeţelor Bihor şi Sibiu şi reședințele celor 6 judeţe învecinate cu judeţul Hunedoara. Evenimentul a fost organizat în premieră cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

Manifestările dedicate Zilei Poliţie au continuat şi în judeţul Mureş, unde, pe terenul de minifotbal din Corunca, a avut loc competiţia de fotbal, pentru Cupa Poliţia Romană - ediţia 2013.

Poliţiştii bistriţeni s-au întâlnit, în această săptămână dedicată Zilei Poliţiei Române, cu elevii din şcoli cărora le-au vorbit despre reducerea riscului de victimizare din infracțiuni, despre normele rutiere şi adoptarea unui comportament civilizat şi preventiv pe drumurile publice.

În Caraş-Severin, la Palatul Cultural din Reşiţa, poliţiştii şi reprezentanţii Teatrului de Vest au desfăşurat împreună o activitate dedicată copiilor. Actorii i-au încântat cu un spectacol, iar poliţiştii le-au oferit sfaturi cu privire la circulaţia pe drumurile publice şi le-au vorbit despre Ziua Poliţiei Române.

La Timiş, au avut loc demonstraţii de dresaj şi intervenţie de către conductori şi câinii din dotare, demonstraţii de arte marţiale de către sportivi dar şi de luptă şi intervenţie, de către luptătorii Serviciului Pentru Acţiuni Speciale al I.P.J. Timiş.

În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliției Române, jurnaliștii din judeţul Prahova au fost invitați să participe „Cupa presei la tir”.

Poliţiştii sibieni au venit în sprijinul oamenilor aflaţi în suferinţă şi a unităţilor spitaliceşti, print-o acţiune umanitară de donare de sânge.

În Capitală, a devenit o tradiţie ca poliţiştii să îi invite pe cetăţeni la un spectacol în aer liber, ce se va desfăşura duminică, în Parcul Herăstrău. Manifestările vor continua şi luni, în Piaţa Universităţii.

Bucureştenii vor avea posibilitatea să descopere Arma poliţienească, surprinzând aspecte din activităţile pe care oamenii legii le desfăşoară zi de zi.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Share this post


Link to post
Share on other sites
teolucian63

De abia astept sa merg cu baiatul meu si sotia, in parcul Herastrau! Ce dor imi e de anii cand eram si eu cu cativa colegi in fata unui stand... "O tempora, o mores!"

Nu va urez "La multi ani" inainte de data de 24-25 martie, am inteles ca nu e bine...

Share this post


Link to post
Share on other sites
BGeorge

Astazi am asistat la pregatirea defilarii. A fost frumos chiar daca a plouat. Bravo!

Edited by BGeorge

Share this post


Link to post
Share on other sites
CITADELA

Ziua Poliţiei Române la Madrid

Cu ocazia aniversării a 191 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române, Ambasada României la Madrid a organizat o ceremonie la care au fost invitaţi reprezentanţi ai Ministerului spaniol de Interne, Poliţiei Naţionale, Gărzii Civile, poliţiilor regionale şi locale, personalităţi ale administraţiei publice centrale şi membrii ai corpului diplomatic – ataşaţi de interne şi ofiţer de legătură.

În cadrul ceremoniei, desfăşurate la sediul misiunii diplomatice, într-o atmosferă solemnă, au fost înmânate medalia „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de „cavaler” pentru militari, unor poliţişti spanioli aparţinând Direcţiei Generale a Gărzii Civile pentru merite deosebite în activitatea de colaborare bilaterală româno-spaniolă pentru combaterea traficului internaţional de droguri, un flagel deosebit de grav care marchează societatea actuală. Cei doi ofiţeri spanioli au fost decoraţi prin decret prezidenţial la propunerea Ministerului român al Afacerilor Interne.

În discursul susţinut cu această ocazie de către Ambasadorul României în Spania, Ion Vîlcu, s-a făcut un scurt istoric al instituţiei Poliţiei Române şi au fost reiterate excelentele relaţii de cooperare între România şi Spania în domeniul afacerilor interne, subliniind rolul Poliţiei Române ca instituţie de anvergură nu doar la nivel bilateral, ci şi la nivelul structurilor europene şi internaţionale precum Interpol, Europol, Sirene, SELEC etc. Nu au fost uitate nici eforturile umane, financiare și structurale pentru compatibilizarea Poliției Române în vederea aderării la Spațiul Schengen. De asemenea, ambasadorul român s-a referit la rezultatele deosebite obţinute de România prin participarea poliţiştilor români la misiunile de menţinere a păcii şi îndrumare în Kosovo, Haiti, Afghanistan, Congo etc.

În final, Ion Vîlcu a mulţumit în mod special membrilor Biroului Ataşatului de Afaceri Interne pentru activitatea şi eforturile depuse în dezvoltarea şi aprofundarea cooperării între cele două ministere de interne.

preluat de pe site-ul Ambasadei

si fotocronica

Edited by CITADELA
 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cristi

Sper ca anul asta nu vor defila iar latraii locali langa politisti.

 • Upvote 1
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ben

Cand s-a intamplat asta si unde?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Administrator

La mulţi ani, Poliţia Română!

La mulţi ani, dragi colegi!

479809_544127255621377_408966745_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elvis

La multi ani politisti!

Share this post


Link to post
Share on other sites
reddog

La multi ani politistilor si din partea unui penitenciarist!

Share this post


Link to post
Share on other sites
teolucian63

La multi ani tuturor politistilor!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
AzAz47

A fost foarte frumos azi in Piata Universitatii,la multi ani din nou politistilor adevarati!

In Parcul Herastrau, pardon.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kayne

La Multi Ani stimati Politisti! tot respectul din partea unui civil voluntar!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Paul90

La Mulți Ani Poliția Română și polițiștilor români ! :emo-yessir::beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leonidas67

Ordinea publică este fundamentală pentru bunul mers al societăţii, iar poliţia este chemată să contribuie la păstrarea acestei ordini. Activităţii poliţiei i se datorează în bună parte şi siguranţa traficului, a bunurilor şi a vieţii noastre. Consider că activitatea poliţiei romane este eficientă, atât partea ei vizibilă pe drumurile din tara, mai ales în punctele nevralgice, cât şi partea nevizibilă, fapt care a condus la o creştere a încrederii oamenilor în Poliţie. Astăzi, de Ziua Poliţiei Române, transmit felicitări tuturor celor care contribuie la asigurarea unui climat de siguranţă în tara nostra. În mod deosebit, adresez un cuvânt de apreciere colegilor din politia judetului Timis pentru activitatea şi prezenţa sa în comunitatea Timisana şi pentru profesionalismul de care dă dovadă. Inca o data va urez un calduros La multi ani, putere de munca, iar familiilor dumneavoatre multa sanatate si multe bucurii !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ionut230

La multi ani tuturor politistilor!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bogdanel

La multi ani!

Share this post


Link to post
Share on other sites
alphred

La multi ani! Astazi e ziua Politiei Romane.

Share this post


Link to post
Share on other sites
BGeorge

La multi ani!

Share this post


Link to post
Share on other sites
aaa99

La multi ani, dragi colegi! La multi ani tuturor politisilor din M.A.I.! Patria et honor

Share this post


Link to post
Share on other sites
NewsBot

Premiile „Poliţistul Anului”

Astăzi, 25 martie, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, domnul Radu Stroe, s-au decernat Premiile Poliţiei Române, ediţia 2013.

Această zi cu semnificaţie deosebită este dedicată tuturor poliţiştilor români care au înţeles să îşi modeleze propria viaţă după profesie, să-şi îndeplinească exemplar atribuţiile riscându-şi de multe ori viaţa în interesul cetăţenilor şi al comunităţii pentru aplicarea legii.

La împlinirea a 191 de ani de la atestarea Poliţiei moderne, astăzi, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, în semn de apreciere pentru competenţa profesională, experienţa acumulată, obiectivitatea şi fermitatea dovedită în executarea atribuţiunilor de serviciu şi pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate au fost acordate premiile „Poliţistul anului” - ediţia 2013, pe patru domenii specifice activităţii poliţieneşti, precum şi un premiu special.

În urma consultării poliţiştilor din toată ţara, au fost făcute nominalizări pentru categoriile Judiciar, Combaterea Criminalităţii Organizate, Ordine şi Siguranţă Publică şi Structuri de Suport, iar apoi au fost aleşi prin vot câştigătorii.

Câştigătorul premiului „Poliţistul Anului” la categoria „POLIŢIE JUDICIARĂ” a fost desemnat Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB cu cazul ”VITAN”.

Pentru soluţionarea tentativei de omor, din cartierul Vitan, au fost efectuate ample activităţi de investigare şi audiate numeroase persoane. De asemenea, cu sprijinul I.G.P.R. s-a colaborat cu autorităţile competente din Moldova, Italia, Marea Britanie, Bulgaria, Germania şi Federaţia Rusă. În urma unui cumul de activităţi a fost identificat suspectul în cauză, un cetăţean moldovean.

Câştigătorul premiului „Poliţistul Anului” la categoria “COMBATEREA CRIMINALITĂŢII ORGANIZATE” a fost desemnat colectivul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău pentru cazul „MIRONESCU”.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, au reuşit dejucarea unui atentat cu bombă pe raza municipiului Piatra-Neamţ. În urma activităţilor desfăşurate a fost destructurată o grupare infracţională organizată, constituită în scopul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav şi distrugere cu consecinţe deosebit de grave, modalitatea de realizare fiind prin amplasarea unui dispozitiv exploziv sub un autoturism.

Câştigătorul premiului „Poliţistul Anului”, la categoria „Ordine Publică” este SERVICIUL ORDINE PUBLICĂ din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, pentru acţiunea “RAFINĂRIA”.

Poliţiştii dâmboviţeni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de produse petroliere din rafinăriile aparţinând unor companii petroliere multinaţionale şi din aeroporturile internaţionale din Bucureşti, activităţi care s-au desfăşurat sub coordonarea I.G.P.R.

Câştigătorul premiului „Poliţistul Anului” la categoria „STRUCTURI DE SUPORT” este Institutul Naţional de Criminalistică – I.G.P.R. cu cazul „ELODIA”, pentru calitatea expertizelor criminalistice, biologice şi fizico-chimice.

Cazul „ELODIA”, aşa cum este cunoscut cazul dispariţiei avocatei Ghinescu Elodia Marilena, în anul 2007, a presupus un volum imens de muncă, desfăşurat pe parcursul a mai bine de cinci ani de zile, de către poliţiştii din cadrul mai multor structuri ale Poliţiei Române, un rol definitoriu avându-l specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică.

La categoria PREMIUL SPECIAL au fost desemnaţi doi câştigători: Serviciul Combaterea Infracţiunilor Contra Patrimoniului şi Grupări Infracţionale din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale cu cazul „CĂMĂTARII” şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti cu cazul „SPORTIVII”.

Poliţiştii din cadrul structurilor Inspectoratului General al Poliţiei Române, au reuşit anihilarea celor două grupări infracţionale, denumite generic „CĂMĂTARII” şi „SPORTIVII”, ai căror membrii sunt autori ai infracţiunilor de constituire de grup infracţional, ai unor infracţiuni grave comise cu violenţă, în care foloseau arme de foc, precum tentativă de omor, vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, şantaj, cămătărie şi alte fapte, comise prin acte de violenţă extremă şi ameninţări în scopul recuperării de sume de bani ori perceperii unor taxe de protecţie.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Share this post


Link to post
Share on other sites
adrianPMO

Video cu defilarea din Oradea de ziua Politiei Romane .

Foarte frumos!

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Catalin
   By Catalin
   Vă propun să strângem aici propuneri, idei sau modificări prin care să se realizeze o reformă adevărată şi reală a Poliţiei Române.
   Noul ministru intermar de interne Mihai Viorel Fifor a declarat imediat după ce a preluat această funcţie că a primit ca misiune să facă o reformă profundă, să dea un reset. Nu ştiu cum văd politicienii sau strategii din minister această reformă a poliţiei, dar vă propun să le strângem noi aici, atât şi cum ne pricepem noi ... cine ştie poate le vede cineva şi le preia, adaptează, etc.
   Dacă veţi putea argumenta cât de cât ideea, propunerea sau modificarea, cu atât ma bine. 
   Şi dacă tot v-am propus acest lucru, o să încep eu cu câteva măsuri pe care personal le cred  absolut necesare pentru a putea discuta despre o reformă în Poliţia Română adevăratul sens al cunvântului.
   Cei ce frecventaţi acest forum de la începuturi sunt convins că deja intuiţi şi îmi cunoaşteţi optica, având în vedere că am tot discutat şi rediscutat pe aceste subiecte. În fine să sperăm că cineva se va inspira şi din părerile poliţiştilor.
   Prima măsură şi cea mai importantă, care să reformeze această instituţie ar fi modificarea statutului poliţistului, în sensul că:
   1. Trebuiesc eliminate complet anagajările din sursă externă. 
   Nu o să mai reiau aici grămada de argumente strânse pe acest site de-a lungul anilor. Cert este că numai în acest mod meseria noastră va deveni cu avedărat o profesie şi nu o titulatură. Faptul că există angajări directe a indus românilor ideea că oricine poate fi poliţist şi că este necesar doar să-l îmbraci în uniformă şi să-l trimiţi pe stradă. Aşa s-a deprofesionalizat această instituţie, iar dacă vrem o reformă adevărată trebuie să gândim în perspectivă, pentru cei ce vor vei după noi.
   2. Funcţiile de poliţist trebuie să existe doar în structurile operative.
   Specialiştii trebuie să rămână specialişti, adică contabili, ingineri, IT-işti, doctori, etc nu e nevoie să fie şi poliţişti. Să fie plătiţi cum trebuie şi să se renunţe la această practică prin care ne furăm singuri căciula, iar când se calculază nr. de poliţişti raportat la nr. de locuitori să avem cifre mincinoase.
   3. Funcţiile de conducere să aibă mandat bine determinat (3-4-5 ani) ca în cazul altor categorii profesionale.
   Cel ce vrea să devină şef să se prezinte la concurs cu plan/program de management în care să prezinte ce vrea să facă în mandatul pe care-l doreşte. În acest fel poate fi şi verificat dacă a realizat ce şi-a propus. Nu ca acum când o ată ce a fost numit şef, rămâne şef până la pensie dacă este cuminte, supus şi pupăcios, fără să supere în vreun fel mai marii zilei.
    
   Şi mai am ceva idei, dar vă las şi pe voi pentru că sunt convins că aveţi idei/propuneri bune
  • Administrator
   By Administrator
   Secţiunea privată a poliţiştilor a fost creată în urma propunerilor membrilor şi pentru a oferi posibilitatea poliţiştilor de a comunica între ei într-un spaţiu privat.
   Discuţiile din alte secţiuni ale forumului nu vor avea de suferit şi vom susţine în permanenţă dezvoltarea ariilor în care au acces toţi membri forumului.

   Accesul în secţiunea rezervată doar poliţiştilor se poate obţine astfel:

   1. - Principala şi cea mai eficientă/sigură modalitate prin care puteţi obţine confirmarea este să vă înregistraţi ori să asociaţi contului de utilizator de aici, adresa de e-mail oficială de serviciu (este vorba de adresa prenume.nume@codjud.politiaromana.ro - adresa de mail cu care vă conectaţi în webmail.politiaromana.ro, ATENŢIE! - NU folosiţi adresa de Intrapol, cea de genul nume@politia.local pentru că aceasta din urmă NU FUNCŢIONEAZĂ pe internet) după care postaţi pentru a anunţa acest lucru în topicul "Sprijin pentru accesul în aria dedicată poliţiştilor" specificând că aţi asociat adresa de e-mai oficială contului de mebru.
   Detalii despre adresa de e-mai oficială găsiţi aici: Cum se obţine e-mail oficial de serviciu @politiaromana.ro?

   2. - O altă modalitate excepţională mult mai anevoioasă şi care nu vă asigură/garantează reuşita, dar prin care ne putem asigura că sunteţi poliţist/ă, este când un membru ce are deja acces acolo (sunt membrii care au + sub avatar), vă cunoşte (recunoaşte) personal şi confirmă pentru dvs. în aria privată, astfel ne oferă o minimă garanţie că sunteţi angajat al Poliţiei Române. Nu ne interesează să aflăm date cu caracter personal, doar dorim să ne asigurăm că dvs. sunteţi şi în realitate ceea ce afirmaţi.
   Pentru a facilita membrilor care nu au încă acces, dar doresc acest lucru, să poată lua legătura cu colegii lor, ce au deja acces în aceea arie, am iniţiat acest topic:
   În acest topic puteţi căuta membrii din zona / unitatea de poliţie unde activaţi cărora să le solicitaţi ajutorul. Tot în acest topic puteţi posta solicitarea voastră de a fi contactaţi de către colegii din structura / unitatea / zona unde lucraţi, pentru ca ulterior cel puţin unul dintre aceştia să confirme faptul că sunteţi poliţist.

   NUMAI dacă niciuna dintre etapele de mai sus nu au rezolvat problema şi abia după ce aţi postat deja o solicitare în topicul mai sus amintit, am rugămintea să timiteţi un mesaj personal @Administrator şi voi încerca să vă ajut să contactaţi poliţişti care să confirme pentru dvs.

   Nu trimteţi solicitări pentru acces în aria privată prin intermediul formularului de contact "Contactaţi-ne" - pentru că nu sunt luate în considerare. Urmaţi procedura descrisă aici.

   În conformitate cu prevederile legale, site-ul Politisti.ro protejează intimitatea şi confidenţialitatea membrilor săi. Nu vom dezvălui niciun fel de informaţii despre utilizatorii forumului către terţe părţi, fără acordul prealabil al acestora.

   De asemenea, utilizatorii acestui forum au obligaţia de a păstra confidenţialitatea asupra numelor reale ale membrilor, dezvăluirea unor date personale pe acest forum este o decizie personală, iar responsabilitatea aparţine exclusiv utilizatorului care face acest lucru.
  • Cristi
   By Cristi
   Prin decursul anului 2015, la Postul de Poliție unde mi-am desfășurat activitatea în trecut, a fost primită o scrisoare din Penitenciarul Mioveni, județul Argeș, de la un cetățean încarcerat la vremea respectivă pentru săvârșirea unei infracțiuni de "lovituri cauzatoare de moarte". Omul și-a adus aminte că a avut anumite interacțiuni cu mine în trecut și a zis să mă "salute". La momentul respectiv nu am băgat în seamă această scrisoare, însă am înțeles că între timp individul s-ar fi liberat și ar fi revenit chiar prin județ. Am deschis acest topic pentru a sublinia, încă o dată, pericolele la care sunt expuși polițiștii români și de ce aceștia trebuie să beneficieze de protecție eficientă atât legislativ, cât și din prisma dotărilor. 
   Lectură "frumoasă"!

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.