Jump to content
POLITISTI.ro

Alcoolemie 0.40 la volan

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Singurul care te poate ajuta cu un raspuns e politistul care se ocupa de dosar. Ia legatura cu el.

Publicat

eu sunt nelamurit cu privire la faptul daca in acest moment ai dosar penal sau nu ? din experienta mea de pana acuma, la 0,40 pe drager e contraventie, de la 0,41 pe drager mergem la recoltare probe biologice... exemplu 0,42 pe drager la sange a fost 0,75 la prima proba si 0,60 la a 2a proba, NUP art 10 lit B)... amenda o da politistul ulterior.................dar eu din cate am inteles este ca tu ai cerut recoltarea probei biologice ? corect ?

• Displace 1
Publicat

Nu am cerut eu recoltarea probelor de sange,politistul a cerut-o (din cate am inteles eu decat daca imi iesea 0,39 nu cerea recoltarea probelor de sange) Trebuie sa astept rezultatul probelor,abia dupa aceea aflu daca imi va face dosar penal sau nu :wacko:

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Au venit si rezultatul analizelor,la prima proba a iesit 1 iar la a 2-a 0,84 :faint: ! intrebarea mea este: Cum pot face sa cer recalcularea analizelor (sunt constient ca procurorul de caz o poate respinge) dar totusi mi se pare ca a iesit exagerat de mult si merita incercat,in speranta de a scapa cu o contraventie :slapb:

O alta intrebare,daca am imprumutat masina unui prieten,pot pati ceva?(masina este pe numele meu si imi este frica sa nu fie detectata in trafic si sa fiu acuzat ca am fost eu la volan)

Va multumesc anticipat pentru raspunsurii :emo-yessir:

• Membru
Publicat

Recalcularea o vei cere în fața instanței. Oricum, practica la momentul actual este să se respingă astfel de reinterpretări, inclusiv în fața instanței. Eu zic să colaborezi, să-ți recunoști fapta și să speri la o pedeapsă cu suspendare. Din punctul meu de vedere, orice bețiv care se urcă la volan ar merita să înfunde pușcăria.

Publicat

Multumesc pentru raspuns,oricum colaborez si imi recunosc greseala!

" Din punctul meu de vedere, orice bețiv care se urcă la volan ar merita să înfunde pușcăria" Cred ca ai fost putin cam dur la faza asta!!! Te rog sa ti cont ca nu am baut si am plecat cu masina,nu am stiut ca inca mai am alcool in sange dupa 8 ore de cand am incetat sa mai beau!

• Membru
Publicat

Nu am făcut referire la tine, vorbeam la modul general. Nu eu trebuie să țin cont de asta ci instanța de judecată.

Publicat

Acum m-am mai documentat si eu ce inseamna etilotestul si concentratia din sange. Eu am crezut ca prin masurarea cu etilotestul se aproximeaza concentratia alcoolului in sange. La "carte" spune ca 0.4mg alcool pur / L de aer expirat, ar fi echivalent cu 0.8g alcool/L de sange. La tine Ionut, ti-a masurat 0.4mg/L in aer expirat si 0.85g/L in sange. Eu te-as crede ca n-ai baut chiar inainte sa te urci la volan.

Publicat

Cezar1, nu trebuie sa ma creada nimeni,am gresit ,platesc!!!Eu faceam aluzie la Cristi cand a zis " Din punctul meu de vedere, orice bețiv care se urcă la volan ar merita să înfunde pușcăria" ca nu sunt betiv si ca nu m-am urcat la volan constient ca am baut

Publicat

Nu, nu, stai linistit, eu ma aparam pe mine pe ce-am scris mai inainte, ca e foarte dificil pentru mine sa cred ca echivalenta in sange a alcoolului in aerul expirat sa fie mai mica decat ponderea alcoolului in sange. Sunt de acord cu Cristi la ambele afirmatii, si anume ca betivii ar trebui nu atat sa infunde puscaria cat cu restrictionarea pe viata a dreptului de a conduce, si a doua, ca nu se referea la tine

• Membru
Publicat

Este bine că ai realizat (sper) lucrul ăsta, pentru că, dacă minți, te minți pe tine în primul rând, nu pe noi, iar de multe ori regretele sunt tardive. Să îți fie învățare de minte această experiență și să nu o mai repeți pe viitor niciodată.

Publicat

Cristi,crede-ma ca nu am nici un interes sa mint,asa cum ai zis-o si tu m-as minti pe mine insu-mi!!! Exista o vorba Romaneasca "Omul din greseli invata" dar eu as fi preferat sa invat din vorbe nu din fapte,dar asta e,imi asum greselile si suport consecintele :slapb:

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Greseala a fost, ca a multora, faptul ca ai urcat la volan fara sa te asiguri ca a iesit alcoolul din sangele tau. Intr-adevar, ai baut cu o seara inainte, dar pe parcursul noptii n-ai fost de 'nshpe mii de ori (de mai multe ori, pentru cei cu fobii la greselile gramaticale) la baie, n-ai compensat lichidul pierdut prin urina, etc... Somnul nu evapora alcoolul din sange, ci transferul de lichide cu natura: bei alcool, urinezi, bei apa... de cateva ori plus un somn bun sau o relaxare de 8-10 ore minim (somnul e pentru ca alcoolul provoaca si o stare de somnolenta) ajuta la eliminarea alcoolului din organism. Faptul ca ai dorimit 4-5 ore nu ajuta la eliminarea alcoolului din organism, motiv pentru care ti-a iesit asa mult alcool la probele biologice.

Si eu consider ca betivii la volan trebuie sa infunde puscaria, iar cei care vor totusi sa petreaca pana tarziu si vor sa urce la volan a 2-a zi ar trebui sa se asigure ca au inlaturat alcoolul din sange, nu doar ca a disparut efectul "mult dorit" al acestuia. Asta se poate face printr-un somn bun, nu doar 2-3 ore, apoi sa se hidrateze bine, sa se duca des la toaleta, sa faca miscare (sport, exercitii fizice) si abia apoi daca se simt in stare sa se urce la volan.

P.S. Sper ca n-am suparat vre-un politist :wacko:

• Displace 1
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.