Jump to content
POLITISTI.ro

Alcoolemie 0.40 la volan

Ionut230
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua!

V-as ruga daca se poate sa ma lamuriti un pic in legatura cu ce am facut, sunt in pic in ceata acum si ma cam omoara asteptarea. Vineri seara am baut impreuna cu niste prietenii pana pe la ora 2 noaptea dupa care am mers la somn, la 8 dimineata m-am urcat in masina grabit fara sa beau sau sa sa mananc nimic, nu apa, nu cafea, am fost oprit de catre un filtru de politie unde mi sa facut un alccool test , rezultatul fiind de 0.40 , dupa care am dat o proba de sange + declaratie fiind sfatuit de catre domnii politistii sa mai dau si o a doua proba pentru o eventuala recalculare, mi s-a spus sa merg sa platesc analizele , ceea ce am si facut in cursul zilei de azi, permisul il am de 2 ani, nu am mai avut probleme de genul asta , sa imi iasa alcoolemie , nu am incalcat nici o regula de circulatie fiind oprit doar pentru verificare, mi s-a spus ca daca as fi baut macar un pahar de apa sau as mi mancat ceva m-as fi scutit de toate problemee astea si culmea este ca niciodata nu m-am urcat dimineata in masina fara sa beau o cafea, dar cand se intampla , se intampla...Intrebarile mele sunt:

Cum aflu rezulatatul la analize si cam in cat timp ies?

In cazul in care rezulatul analizelor la sange este sub 0.80 mg alcool in sange ma aleg cu suspendarea permisului pe 90 zile + amenda? Sau nu este obligatoriu sa primesc si amenda? Trebuie sa dau din nou acel test de 15 intrebari pentru ca altfel se prelungeste la 120 de zile?

Imi recunosc greseala ca nu trebuia sa ma urc direct la volan, trebuia sa beau o cafea , eventual sa mananc ceva dar m-am grabit sa ajung acasa si ca de obicei graba strica treaba!

• Moderator
  • Solution

Rezulatul îl primeşte poliţistul respectiv, iar tu vei afla de la el.

Dacă alcoolemia depăşeşte valoarea de 0.80 mg/l alcool pur în sânge fapta constituie infracţiune (dosar penal - rişti o condamnare cu pedeapsă privativă de libertate şi anularea definitivă a dreptului de a conduce), iar dacă alcoolemia este sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi vei fi sancţionat cu amendă + măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce.

Perioada de suspendare în cazul în care fapta e contravenţie, este în mod normal de 90 zile, dar la cunoaşterea regulilor de circulaţie. În caz că nu promovezi testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se prelungeşte cu 30 de zile (90+30=120 zile).

Totodată, în situaţia în care promovezi testul poţi beneficia de dacă îndeplineşti condiţiile necesare, solicitând acest lucru către şeful poliţiei rutiere.

Va multumesc pentru raspuns, sa imi fie invatare de minte! M-au incurajat domnii politistii, mi-au spus ca la statura mea si timpul scurs de la consumarea bauturilor alcoolice este posibil sa imi iasa sub 0.80 iar daca nu sa cer recalcularea rezultatelor. va multumesc din nou pentru raspuns, cu siguranta nu voi mai repeta greseala!

Edited by Administrator
Dacă ai probleme de vedere, mergi la medic.

Daca erai parte dintr-un accident, chiar si fara sa fii vinovat, era mult mai nasol.

0.4‰ in aer expirat e mult dupa 6 ore..

In afara Romaniei poti bea in multe tari 1-2 beri si sa conduci. Ma feream s-o fac doar pentru motivul asta.

Ce-ti propun pe viitor, Cumpara un alcooltest electronic si sufla-n el inainte sa te urci la volan.

Iti arata ceva, iei un taxi ca si-asa sunt ieftine. Nu merita riscul.

Daca erai parte dintr-un accident, chiar si fara sa fii vinovat, era mult mai nasol.

0.4‰ in aer expirat e mult dupa 6 ore..

In afara Romaniei poti bea in multe tari 1-2 beri si sa conduci. Ma feream s-o fac doar pentru motivul asta.

Ce-ti propun pe viitor, Cumpara un alcooltest electronic si sufla-n el inainte sa te urci la volan.

Iti arata ceva, iei un taxi ca si-asa sunt ieftine. Nu merita riscul.

1. 0,4 ... 6 ore ... ai baut ceva nu gluma :) Fara misto-uri acum, incearca sa nu repeti experienta. In alta ordine de idei, valoarea pe etilotest a fost de FIX 0,40 mg/l ???

2.@cezar -- in alte tari poti sa bei fara probleme pana la 0,2 -- 0,25 INSA ce e dupa valoarea asta deja e problema MARE -- a se intelege ca stai cel putin o noapte in arest ...

3. recomand etilotestul tip breloc. Costa in jur de 150 RON si e fff util!

Am baut o data si cred ca mergeam pe 0.2.., a trebuit sa reduc viteza constient, caci imi dadeam seama de pericol dupa ce teceam de el.

De atunci pe motor nu m-am mai urcat nici chiar dupa un pahar de bere.

E diferenta mare intre motocicleta si masina.

Problema e ca eu renunt usor la bautura. Sunt si mai singuratic asa..., ce mai un cetatean model, :lol:

Va multumesc mult pentru recomandarii,o sa tin cont de ele.Mai am si eu o intrebare,daca alcoolemia in sange iese peste 0,80 (spre exemplu 0,81-0,85) obligatoriu imi anuleaza permisul sau exista posibilitatea sa raman cu cele 90 zile suspendare?(sunt constient ca ce trece de 0,80 sunt pasibil de inchisoare de la 1-5 ani si ca se intocmeste dosar penal :( ,ma refer strict la permis)

Va multumesc pentru raspunsurii

Edited by Ionut230

• Moderator

Dacă trece de limita legală, atunci înseamnă că ai comis o infracţiune, NU o contravenţie.

Ca să înţelegi şi să faci diferenţa între infracţiune şi contravenţie, trebuie să ţii minte că infracţiunea este fapta antisocială ce prezintă un pericol social mai mare, de aceea în astfel de cazuri se întocmeşte un dosar de cerecetare penală întrucât şi sancţiunile prevăzute de lege sunt mai drastice. În schimb contravenţia este fapta socială ce prezintă un pericol social mai redus decât infracţiune, iar în aceste cazuri se aplică amenda, se suspendă permisul, etc.

În consecinţă, dacă fapta ta va fi infracţiune (adică rezultatul va fi peste 0,80), permisul de conducere din păcate va fi anulat.

• Upvote 1

Multumesc foarte mult pentru raspuns!

As mai avea o intrebare,tinand cont ca nu am avut alcolemia mare in etilotest,(in cazul in care ar iesi 0,81,0,82 in sange)care sunt sansele % sa imi iasa sub 0,8 la recalculare?

• Moderator

Nu putem să oferim un răspuns exact la această întrebare, întrucât recalcularea alcoolemiei se face pe baza unei formule ștințifice care ţine cont de mai mulţi coefienţi: valorile alcoolemiilor stabilite în urma recoltărilor de sânge, greutatea şi înălţimea celui în cauză, dacă şi ce a mâncat înainte de a se urca la volan etc. Rezultatul recalculării poate să aibă o valoare mai mică, dar la fel de bine și o valoare mai mare.

Trebuie să știi că recalcularea nu este obligatorie, iar procurorul are posibilitatea să nu o ia în considerare (cazuri mai rare, dar posibile).

Baftă!

OK! inca o data va multumesc foarte mult pentru raspunsurii,tot ce ramane acum este sa astept rezultatul analizelor si sper sa nu se ajunga caz penal! O sa revin cu un post atunci cand voi afla rezultatele

O zi perfecta va doresc si cat mai multe realizari in viata :emo-yessir:

testul cu vaporii de alcool in aerul expirat e facut pe baza unei formule, cum zise Marius si se considera ca aerul vine exclusiv din plamani.

tu bagi in tine aer, la nivelul plamanului oxigenul trece calare pe globula rosie si ca globula rosie sa nu se ingrase inutil, trebuie sa elibereze prin partea dorsala dioxidul de carbon, rezultat din arderile la nivelul organelor, muschilor etc.

Daca ai alcool in sange, odata cu dioxidul de carbon, se elibereaza si ceva vapori de alcool. Asta va fi detectat de aparat si banuiesc ca nu e diferenta mare intre ce masoara etilotestul si ce e de fapt in sange. Ca ultim punct. sangele conteaza, caci asta iriga creierul si te face vesel.

Acum, daca ai consumat alcool chiar inaintea testului, ceea ce inregistreaza etilotestul in realitate e mai mult decat ce e in sange, pentru ca, in cazul expirarii, aerul care vine din plamani matura si esofagul si cavitatea bucala, care, daca mai au urme de alcool, imbogateste suplimentar cu vapori de alcool ce vine de la nivelul sangelui.

Tu cum zisesi ca ultima dusca ai tras-o cu 6 ore-n urma, probabilitatea ca alcoolul din aerul expirat sa fie >> decat concentratia de alcool la nivelul sangelui e foarte mica.

diferenta de la 0.4‰ la 0.8‰ e uriasa, asa ca eu nu cred ca-i cazul sa-ti faci probleme.

Sa zicem ca aparatul cu care te-a masurat nu e foarte precis, dar nu ma astept sa ai peste 0.5‰.

Back to you gentlemen

Daca ceea ce ai zis tu este adevarat (o poate confirma un politist va rog) crede-ma ca o sa dorm mult mai linistit pana la sosirea rezultatelor,nu o sa mai ma visez cu catuse la maini si fara permis :(

Daca ceea ce ai zis tu este adevarat (o poate confirma un politist va rog) crede-ma ca o sa dorm mult mai linistit pana la sosirea rezultatelor,nu o sa mai ma visez cu catuse la maini si fara permis :(

E parte din logica mea.

Cred ca cel mai usor este sa iei ce scrisei eu si sa imprimi pe o hartie, sa mergi la medicina legala sa-ti confirme Gicii de acolo.

N-ai de unde sa scoti mai mult alcool din sange decat din aerul expirat.

Singura modalitate prin care in sange ar fi mai mult alcool decat iti arata etilotestul ar fi precizia, acuratetea si calibrarea etilotestului.

ceva chimie si fizica imi mai amintesc si eu.

Nici daca suflii aiurea..., caci analiza se face la ponderea vaporilor de alcool pe unitatea de volum din gazul care e in vecinatatea senzorului.

Edited by cezar1

politistul n-are de unde sa stie. el iti da etilotestul, tu sufli-n el.

daca e cazul te trimite la medicina legala. acolo s-a rupt legatura dintre politist si tine.

politistul n-are informatii sa faca corelari intre etilotest si analiza sangelui.

cei de la medicina legala iti pot confirma sau infirma teoria mea care se bazeaza pe ceva notiuni primitive de baza si logica.

Da de ce la dus la sange cand in lege scrie ca peste 0,40.

Asa m-au [rins si pe mine pe data de 16.02.2013 m-au pus sa suflu in alcool test rezultatul fiind de 0,40,nici politistu nu a zis nimic sa mergem la sange pentru ca stia ca la sange trebuie sa depasesti 0,40. Probabil a vrut sa te faca politistu ala

• Downvote 4

Daca mi s-ar intampla vreodata ca etilotestul sa arate ceva, INDIFERENT daca politistul ma trimite sau nu, daca politia a ajuns acolo ca urmare a unui accident sau control de rutina, PRIMUL drum facut dupa ce plec de langa politist este institutul de medicina legala. Nu exista rezultat mai precis si corect.

Mai mult, daca accidentez eu pe cineva, chiar daca etilotestul arata zero, primul drum, e medicina legala.

Am patit-o de prea multe ori in viata asta, mai ales in Romania, incat sa nu devin paranoic si sa ma acopar de probe

vrei sa iti fac o poza la dovada sa iti demonstrez si la procesul verbal

Edited by Stiffler

Stie cineva cam cat timp dureaza pana voi afla rezultatul analizelor?(mentionez ca am platit luni testarea la I.M.L si l-am sunat pe politist sa-l informez )

Edited by Ionut230

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.