Jump to content
POLITISTI.ro

podacandrei

Recommended Posts

Buna ! am si eu o nelamurire.. acum un an si ceva am fost oprit in trafic de catre un agent de politie,mi-a fost dat etilotestul unde mi-a iesit 0,46 in aerul expirat dupa am fost condus la spital pentru prelevarea probelor de sange ! dupa aproximativ 2 saptamani mi-a fost adus la cunostinta rezultatul probei biologice de sange care era 0.9,automat mi-a fost deschis un dosar penal ! vreau sa mentionez ca e prima abatare,am asteptat un an deja si dosarul nici acum nu a ajuns la parchet,nu am avut accident in seara cand am fost prins baut la volan ! exista posibilitatea sa scap doar cu o amenda contraventionala,sa nu-mi fie anulat permisul de conducere?? am citit pe mai multe forumuri caci daca am avut sub 1 la mie in sange pot scapa cu o amenda de vreo 1000 lei,o platesc si mi se va inapoia permisul ! e adevarat?se poate?

Link to comment
  • Moderator

Nu ai cum sa iei amenda contraventionala atata vreme cat ai un dosar penal. Practica parchetelor la momentul de fata este ca pana in 1,00 in sange sa aplice o amenda administrativa, insa nu e regula. Poti ajunge in fata unui judecator la fel de simplu care sa iti dea o condamnare si sa iti anuleze permisul. Depinde de procuror.

Link to comment

admiistrativa vroiam sa zic nu contraventionala ! deci exista sanse sa ieu o amenda contraventionala si sa nu mi se anuleze? in primul rand asta depinde de procurorul care se ocupa de caz iar apoi de judecator,nu?

Link to comment

Eu zic să îți faci griji pentru libertatea ta mai întâi. Dacă nu știai conducerea unui autoturism pe drumuri publice cu o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală, se pedepsește cu închisoare. Așa că mai bine gândește-te mai întâi dacă vei scăpa de închisoare și abia apoi fă-ți griji pentru permis, care fie vorba între noi nu îți folosește la nimic într-o celulă de 2/2 metri. :clip:

Link to comment

Dane hai sa fim realisti ! Ai auzit tu de cazuri de genul in care sa se dea puscarie cu executare??? Asa ca te rog.. nu vorbii in necunostinta de cauza !

Link to comment
  • Moderator

Iti pot enumera eu, din amintiri, cel putin 20 de cazuri. Nu o lua in gluma, suspendarea executarii pedepsei nu e obligatorie, sa stii.

Link to comment

In vara anului trecut o cunostinta a avut un accident in care au fost 2 victime care erau pasagerii in masina care o conducea el .. si? Ia fost anulat permisul un an de zile si a primit 6 luni cu suspendare.. deci daca in cazul asta nu a dat cu executare nu vad de ce mi-ar da mie..

nu am venit aici sa jignesc pe nimeni,nici nu cred ca am facut-o,in al doilea rand nu stiu cine e dnl Dan si nici nu sunt curios,daca el considera ca i-am adus o jignire,imi cer scuze

Link to comment
  • 1 year later...

Salut tuturor! Problema mea este asemanatoare ca a lui "podacandrei"! Acum o luna si o saptamana am fost oprit de un echipaj de politie in loc Salva jud Bistrita-Nasaud iar la aparatul etilotest mi-a iesit 0,51 fapt pt care am fost dus la probe biologice! mi-a dat o dovada fara drept de circulatie! de atunci nu am primit nici o citatie acasa! va rog sa imi spuneti daca pot face o cerere catre comandantul de la acea sectie pentru a afla care sunt demersurile... sau in cat timp imi veni acea citatie! mentionez ca nu am avut accident! multumesc

Link to comment
  • Moderator

Sigur că poţi depune o cerere privind stadiul cercetărilor.

Mult mai recomandabil ar fi să mergi şi să stai de vorbă cu poliţistul ce îţi instrumentează dosarul penal. Nu-l privi ca pe un adversar sau inamic, care ţi-a făcut un rău. El doar şi-a făcut datoria, pentru că dacă vei privi fără patimă la ce s-a întâmplat, vei realiza ca asta este treaba lui, să-i găsească pe cei ce conduc după ce au consumat alcool. Ştiu şi înţeleg că fiind implicat este greu, dar te asigur că poliţistul acela nu-ţi este un adversar sau un duşman, el doar şi-a făcut datoria. Dacă vei depune o cerere, la aceasta ţi se va răspunde în termenul legal (30 de zile), în schimb dacă păstrezi legătura cu poliţistul vei afla mult mai repede de stadiul cercetărilor.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.