Jump to content
POLITISTI.ro

Zona colectionarului politist

Postare recomandată

Publicat

salut ma numesc iorga silviu si sunt din galati si fac colectie de embleme am si eu ceva dubluri daca te intereseaza.tel 0752117777

• Membru
Publicat

Era perfecta panoplia daca nu puneai porcaria de "politie" locala pe tapet. In rest  :good:  De unde ai emblema de la IGAv? Mai poti face rost?

Publicat

@nypd70: Felicitari pentru colectie! Ma bucur sa vad politisti colectionari, deoarece cred ca acestia sunt cu adevarat pasionati de munca lor, o fac cu placere.

Ii rog pe cei carora le trece prin mana vreo cascheta de ofiter superior (indiferent de arma), modelul nou (cea cu snurul gros), sa ma anunte, deoarece sunt interesat sa o cumpar. De asemenea voi urmării si bazarul online, dar e bine de stiut ca cei care au asa ceva imi pot scrie pe PM. 

• 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salutare!

Am primit zilele trecute aceasta cascheta de ofiter superior din cadrul Politiei de Frontiera.

Am o singura nelamurire si poate ma puteti ajuta cu o informatie, si anume, snurul transversal impletit s-a folosit doar la uniforma de reprezentare a ofiterilor superiori? 

post-15079-0-21278100-1425810533_thumb.j

• Moderator
Publicat (modificat)

Cascheta este un mix intre cea de chestor si cea pentru ofiterii superiori. Difera snurul, laurii brodati de pe cozoroc si cucul, care are trei randuri de lauri!

Se vede in fotografie cum trebuie sa arate fiecare.

post-1064-0-99182400-1425838563_thumb.jp

Modificat de CITADELA
Publicat

Am inteles. Asadar cine a prelucrat cascheta, i-a aplicat un cuc de chestor probabil.

Am observat ca se practica mixurile de genul acesta in randurile "comerciantilor" de articole destinate colectionarii. Chiar si in Viena la un targ de efecte militare erau 3 caschete romanesti, din care nu intelegeai mare lucru.

Multumesc pentru lamurire!

• Moderator
Publicat

Samsarii de obiecte vechi ori colectionabile mizeaza pe neatentia clientilor pentru a scoate un ban! Iti imaginezi cati austrieci sunt experti in heraldica romaneasca!? Li se spune ca sunt din Romania si gata! Acelasi mod de operare exista si in Romania, atat pe siteurile cu produse la mana a doua, cat si in talciocuri! Sa vezi ce discutii am eu cu ei in targ!

In cazul tau nu dispera, intrucat, cu mici retusuri, o aduci pe linia de plutire!

Publicat

Sunt sigur ca ar fi distractiv sa urmaresc o discutie intre tine si un samsar :).

Am mai vazut mixuri de caschete "uitate" atent la luneta masinii unora pentru a lasa impresia ca fac parte din MAI. In loc sa "pacaleasca" politistul sau colegul din trafic, efectul este exact invers, dar probabil stiti intamplarile astea mai bine decat mine :).

• Moderator
Publicat

Am vizionat poza si pe calculator si s-ar putea sa ai dreptate, avand in vedere tonalitate de galben, spre auriu (modelul vechi de aparat central). Insa chiar si asa nu se respecta ansamblul heraldic format din cuc, snur, culoarea benzii si laurii brodati de pe cozoroc.

In foto (facuta acum cateva zile la predarea Loganurilor) o sa vezi sapca de chestor de politie IGPR si cea de chestor pt Aparat Central MAI (inclusiv scurta/geaca difera)

post-1064-0-81575700-1426073840_thumb.jp

Regulamentul pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie din 06.07.2010 (cu modificarile si completarile ulterioare) spune:

- grupa C - aparatul central, structuri subordonate unor unităţi centrale, Centrul Multifuncţional de Pregătire Schengen, Direcţia economico-administrativă, Clubul Sportiv "Dinamo" Bucureşti, Direcţia formare iniţială şi continuă, structuri în coordonarea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Sapca: La uniforma de ceremonie este de culoare neagră, cu vipuşcă de culoare albă pe calotă sau albă pentru efectivele din grupa A, bleumarin-indigo ori albă pentru efectivele din grupa B şi de culoare bleumarin sau albă pentru efectivele din grupa C. Şapca pentru ceremonie are panglica textilă ţesută cu desene reprezentând frunze stilizate, de culoare neagră, cu margini de 2 mm de culoare albă, pentru efectivele din grupa A. Pentru celelalte grupe panglica este de culoare gri.

La uniforma de reprezentare este de culoare bleumarin-indigo pentru efectivele din grupele A şi B şi bleumarin pentru efectivele din grupa C.

Pentru efectivele din grupa A, şapca este prevăzută pe calotă cu vipuşcă de culoare gri-bleu.

Se compune din calotă, bandă şi cozoroc.

Calota este de formă ovală şi este întinsă cu sârmă de oţel pentru a-şi menţine forma, uşor ridicată în partea din faţă. Pe bandă se aplică o panglică textilă, ţesută cu desene reprezentând frunze stilizate, de culoare bleumarin-indigo cu margini de 2 mm gri-bleu pentru efectivele din grupa A şi de culoare gri pentru efectivele din grupele B şi C.

Cozorocul este de culoare neagră, de formă ovală şi se îngustează spre capete. Se fixează de bandă prin coasere, la un unghi de 45 de grade, iar deasupra se montează şnur brodat, de culoare alb-argintiu pentru efectivele din grupele A şi C şi galben-auriu pentru efectivele din grupa B.

Şapca are aplicată pe bandă, în faţă, la centru, emblema pentru coifură.

Pe cozoroc sunt brodate, cu fir special de culoare alb-argintiu pentru efectivele din grupele A şi C şi galben-auriu pentru efectivele din grupa B, un număr de 3 rânduri de ramuri cu frunze stilizate pentru chestori, două rânduri de ramuri cu frunze stilizate pentru subcomisari, comisari şi comisari şefi, un rând de ramuri cu frunze stilizate pentru subinspectori, inspectori şi inspectori principali. Pentru agenţi, cozorocul este simplu.

Şapca de oraş pentru efectivele instituţiilor de învăţământ are cozoroc simplu, vipuşcă şi şnur textil de culoare portocalie.

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Arată super şi nu cred că este ceva mai potrivit de pus pe perete pentru un birou.  :good:

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

M-am gandit la un drapel batut in perete, un juramant militar inramat, stema Romaniei sau un calendar cu gagici, dar m-am hotarat totusi pentru varianta asta :))

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Sau un calendar dintr-ăla penibil făcut de Corpul POLIŢIŞTILOR în care pun poze cu jandari  :doh:

• Apreciez 2
Publicat

Buna ziua,

Referitor la cascheta prezentata mai sus, cred ca este vorba de o sapca  de comisar din Aparatul Central, model 2002. Combinatia este corecta: emblema, snur si cozoroc. Desi majoritatea comisarilor au purtat emblema cu doua frunze ( la fel ca pentru agenti), au existat si variante ale emblemei cu 3 frunze pentru inspectori si comisari, cele pe care le-am vazut eu fiind ori din Aparat Central ori din Politia de Frontiera.

Cascheta de chestor are emblema cu 4 randuri de frunze si 3 randuri de frunze pe cozoroc.

Postez spre exemplificare si o fotografie preluata de pe site-ul Rompres.

O scurta concluzie, daca mi se permite : sapca e in regula, nu s-a intervenit la ea.

Va multumesc! 

post-6142-0-69097000-1428062548_thumb.jp

post-6142-0-68298500-1428062563_thumb.jp

• Apreciez 1
Publicat

Iti multumesc pentru interventie dragosdd. Adevarul e ca nu imi este dat prea des sa vad tinuta celor din Aparatul Central. Ma bucur ca exista oameni interesati si totodata informati pe forum.

• 1 lună mai târziu...
  • Membru
Publicat (modificat)

post-3587-0-37286500-1431286093_thumb.jp

Nu uitati!

Sambata, 16 mai, orele 09.00 la Casa de Cultura a MAI- Bucuresti, targul international al colectionarilor de embleme, insigne, caschete si alte obiecte din dotarea politiilor din Europa si SUA. Se vor face si schimburi :)

Din cate am inteles, va veni si Viorel Balmez cu Dacia de Militie.

Modificat de Ben
  • Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.