Jump to content
POLITISTI.ro

Voluntariat la Politie

Postare recomandată

Publicat

da este pacat,mai ales ca voi aveti si dorinta dar si tehnica necesara de a face un lucru bun si profesionist din aceasta activitatate,care dupa cum spuneam nu mi se pare ca este tratata cu suficient interes!!

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

buna seara si bine v-am gasit.

Stie cineva ceva... se mai fac inscrieri de voluntari?

Publicat

Daca ne-ai spune mai exact ce nelamuriri ai, cu siguranta vom putea sa-ti raspundem mai la obiect. :)

Pai imi place foarte mult politia si as vrea sa ma ofer ca voluntar... mai ales ca sunt un baiat de incredere si am si la cine sa apelez ( multe rude sunt politisti... ) Doamne ajuta! Chiar visam la asta :clip: Insa ce nu stiu este daca este vreo varsta anume? :huh:

Publicat

Discuta cu  rudele tale care lucreaza in politie si te vor lamuri .

• Displace 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Este foarte simplu . In cazul in care doresti sa devii voluntar trebuie sa te cunoasca un politist , care sa aiba incredere in tine. Iti va elibera o legitimatie de voluntar si gata esti vaccinat. Atata timp cat exista voluntari cu acte in regula s-a trecut de faza teoretica. Bafta si sa auzim de bine.

Si daca nu cunosti pe nimeni, dar ai vrea sa faci ceva in ajutorul politiei?

Fiti siguri ca exista oameni care pot trece foarte usor dintr-o parte in alata (bun sau rau), depinde doar cine il va baga in seama mai repede, politia si dreptatea si corectitudinea, sau strada si infractionalitatea?

Ar trebui ca la acest voluntariat sa se poata adera mai uosr... mult mai usor.

Publicat

Nu trebuie sa cunosti personal niciun politist pentru a putea deveni voluntar, cel putin eu asa stiu.

Trebuie doar sa te duci la IPJ si sa te adresezi persoanelor care se ocupa cu activitatea de voluntariat. Mai departe se ocupa ei de tine.

Publicat (modificat)

Am inteles ca nu este asa usor sa fi voluntar. Este destul de riscant! Unul din verii mei care sunt politisti, mi-a explicat ca voluntarii de politie se mai numesc si " turnatori "... Adica probabil stiti si voi... Insa mi-a spus ca daca il " dau in gat " pe vreun drogat pot avea probleme cu altii... Si va iesi rau... Si de asta m-am cam razgandit! Nu o spun ca pe o descurajare pentru cei care vor sa se faca voluntari, insa... este adevarat! Fiecare meserie are riscurile ei!

Modificat de andronicalxmai95
  • Membru
Publicat

sigur varul tau e politist? sau e turnator?ner.gif

Publicat

Am inteles ca nu este asa usor sa fi voluntar. Este destul de riscant! Unul din verii mei care sunt politisti, mi-a explicat ca voluntarii de politie se mai numesc si " turnatori "... Adica probabil stiti si voi... Insa mi-a spus ca daca il " dau in gat " pe vreun drogat pot avea probleme cu altii... Si va iesi rau... Si de asta m-am cam razgandit! Nu o spun ca pe o descurajare pentru cei care vor sa se faca voluntari, insa... este adevarat! Fiecare meserie are riscurile ei!

Nu stiu ce ti-a spus varul tau, dar mie mi s-a spus cu totul altceva. Sa stii ca acest voluntariat se incheie pe baza unui contract. In acel contract iti sunt prezentate drepturile si obligatiile tale ca voluntar si, de partea cealalta, drepturile si obligatiile politistilor cu care vei colabora.

Din cate am citit eu in contractul pe care l-am semnat, "turnatoria" nu se regasea.Stai linistit ca n-o sa-ti ceara nimeni sa "torni" pe nimeni, nici n-o sa te ia sa participi la descinderi, razii si alte alea. O sa-ti ceara sa te implici in activitatea de prevenire desfasurata de IPJ, care consta in impartire de fluturasi, actiuni in scoli, etc.

Publicat

Nu este de ras!Chiar si politistii iesiti la pensie acum 3 ani(pe care ii cunosc eu) au aceeasi parere:voluntar este printre altele si "sifonar" (vorba celor batrani)Si intr-adevar,a fi voluntar inseamna ati asuma numeroase riscuri!Se mai spunea in topicurile anterioare ca pe voluntari ii pune la carat dosare si multe altele de genul,NU este adevarat!

Inca un lucru,daca cei ce vor sa fie voluntari,si dupa un timp o sa aleaga calea Ministerului de Interne,nu o sa constituie un avantaj asta!

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

Turnătorii despre care tot ați auzit în ultimii ani nu au legătură cu activitatea poliției sau a fostei miliții. Acel termen este folosit pentru cei ce făceau „poliție politică”, care nu are nicio legătură cu miliția sau poliția, ci se referă la urmărirea și pedepsirea de către fosta securitate a persoanelor pe baza convingerilor politice. Pe un polițist nu îl interesează ce apartenență politică are cineva niciodată.

Păcat că niște tineri ca voi gândesc așa ... „învechit”.

Faptul că spui unui polițist niște date ce pot duce la băgarea la zdup a unui infractor, nu este o turnătorie, ci se numește simț civic. Mai exact, ajuți comunitatea din care faci parte să izoleze un element inadaptat.

Publicat (modificat)

sigur varul tau e politist? sau e turnator?ner.gif

Este politist! Este colonel! Faza este ca el mie mi-a dat un exemplu din actiunile voluntarilor: Eu ma duc la un baiat de cartier... ( care are droguri la el ) Ii cer un pliculet de exemplu, iar apoi stabilesc pentru a doua zi dimineatza ( la ora 10 de exemplu ) sa ma intalnesc din nou cu acesta sa imi mai dea... E... si a doua zi dimineatza la ora 10 ma duc cu politia si il vor retine.... Mie exemplu asta mi la dat... Si mi-a spus ca daca dau peste vreun tampit se poate razbuna... prin prieteni de ai lui, care, probabil m-au vazut... Mie asa mi-a explicat... Acum nu stiu ce este adevarat! Eu l-am crezut ca totusi este COLONEL !... Dar totusi am 15 ani... Nu am de unde sa stiu foarte bine.... Daca se poate explicati-mi dumneavoastra! Dar cine stie bine! :emo-yessir:

Modificat de andronicalxmai95
  • Moderator
Publicat

Pentru astfel de treburi exista polițiști ce lucrează sub acoperire. Nu se trimit voluntari niciodată.

De asemenea, în poliția română nu mai există din 2002 gradul de colonel.

Publicat

Pentru astfel de treburi exista polițiști ce lucrează sub acoperire. Nu se trimit voluntari niciodată.

De asemenea, în poliția română nu mai există din 2002 gradul de colonel.

Poate in alta ramura a politiei nu exista colonel...

Publicat (modificat)

Nu e colonel e general. Iar ca sa nu mai existe raniti in randul fortelor de ordine de acum incolo o sa trimitem numai voluntari sa aresteze pe urmaritii general. Ca in definitiv de aia se numesc "urmariti general" pentru ca trebuie retinuti de un general. Eu ma ocup numai de "urmaritii agent sef adjuncti". :)

Modificat de cRbL
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)

Dacă nu sunt major, mă pot angaja într-o activitate de voluntariat în cadrul IPJ-ului de care aparțin? Mai sus se spunea că trebuie să ai un polițist care să iți fie tutore, ei bine polițistul pe care îl cunosc îmi este chiar prieten, si are 8 ani vechime, dar este o problemă, el lucrează la arest. El îmi poate inmâna alte sarcini decât are în atribuire, sau voi fi repartizat unde au nevoie?

Modificat de pufiman
Publicat

Nu e colonel e general. Iar ca sa nu mai existe raniti in randul fortelor de ordine de acum incolo o sa trimitem numai voluntari sa aresteze pe urmaritii general. Ca in definitiv de aia se numesc "urmariti general" pentru ca trebuie retinuti de un general. Eu ma ocup numai de "urmaritii agent sef adjuncti". :)

Mda... Insa am intzeles ca s-a desfiintat functia de colonel... dar mai stiu ca acum echivalentul acestei functii se numeste COMISAR !

Publicat

Permite-ţi vă rog o mică rectificare: colonel= comisar şef; comisar= locotenent colonel, am înţeles a fost din grabă!

Publicat

Activitatea de voluntariat in cadrul Politiei consta in participarea voluntarilor alaturi de politisti la actiunile de prevenire.

End of story.

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Salutare la toti, am cautat un pic sa ma documentez ce si cum cu voluntariatul asta la politie, eu am facut cerere pentru voluntariat la sectia 26 prin Mai 2010, dupa o gramada de verificari, prin august am primit si un cod de legitimatie, si de atunci a ramas sa primesc si actul respectiv legitimatia de voluntar. Dar de fiecare data cand am vizitat sectia, ba trebuie semnat..... ba e trimis la inspectorat.... vreau sa stiu daca asa ceva este normal, adica sa te tina aiurea atatea luni de zile, si mai recent am impresia ca ma ia la misto. Deci eu vreau sa ajut, dar in loc sa apprecieze, ei decid ca hai mai bine sa il luam la misto.

Publicat

Stai linistit ca nu te ia nimeni la misto. Lucrurile de genul acesta ni se intampla si noua, celor care facem parte din sistem si am impresia ca toata treaba asta tine de birocratie.

Normal nu este, dar te intreb eu: mai e ceva normal in tara asta?

Si, daca te ajuta cu ceva, sa stii ca eu am stat 2,6 ani pana sa primesc o legitimatie! :(

Sper ca in cazul tau sa nu fie nevoie de atata timp si daca intradevar vrei sa ajuti, nu ai nevoie de acea hartie, o poti face cu sau fara legitimatie!

Bafta!

Publicat

Activitate de voluntariat poate face si un pensionar militar? Am tot ce trebuie, mai putin MTH 800, vorbesc serios nu glumesc :rolleyes:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.