Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Îmatriculare auto după terminare leasing


serbanalex

Question

va salut. am si eu o problema si nu am gasit nici o lamurire nicaeri. probloma arata cam asa; am achizitionat o masina il leasing prin societatea unde lucreaza sotia mea .acum o luna am terminat leasingul dar aici intervine problema adica eu mai am sa dau firmei o suma de bani reprezentand inchiderea leasingului pentru a putea sami faca act de vanzare cumparare. intrebare : eu pot circula cu acest autoturism pana imi va face actul pentru a putea sa il imatriculez pe numele meu? multumesc si sper ca ma poate ajuta cineva cu aceasta problema . mentionez nu am pe auto nr. de leasing are numere preferentiale.

Link to post
Share on other sites

23 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Buna seara. Am si eu doua mici nelamuriri, daca se poate.

Acum 4 ani am cumparat o masina in leasing. Luna asta am terminat ultima rata deci ca atare si leasingul. Am fost sunata sa merg pt a semna actele de transfer de proprietate. Pana aici bine.

Prima nelamurire: acum 4 ani cand am cumparat masina nu am platit taxa de prima inmatriculare ( cum se numea pana acum )pt ca au spus ca unele masini au fost scutite de taxa (printre care si a mea). Acum se pare ca ar tebui sa platim aceea taxa de mediu. Intrebarea este asa: daca masina a fost deja inmatriculata acum 4 ani si acum se face doar transfer de proprietate (sau punere in drepturi cum spun ei) de ce trebuie sa mai platesc taxa asta daca masina nu-si schimba proprietarul ?

A doua nelamurire: ce acte am nevoie pt a rezolva la inmatriculari transferul de proprietate sau care este ordinea de rezolvare a actelor ( adica unde trebuie sa merg dupa ce iau actele de la leasing cu transferul de proprietate efectuat?)

Multumesc frumos!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Catalin

Intrebarea este asa: daca masina a fost deja inmatriculata acum 4 ani si acum se face doar transfer de proprietate (sau punere in drepturi cum spun ei) de ce trebuie sa mai platesc taxa asta daca masina nu-si schimba proprietarul ?

Nu sunt sigur, dar bănuiesc că aşa a stabilit guvernul României, prin actul normativ.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Eu zic ca vehiculul isi schimba proprietarul.

Pana se termina contractul de inchiriere (lease), vehiculul apartine de drept companiei de lease, dupa terminarea contractului vehiculul POATE trece in proprietatea celui care a condus-o. In acte, certificat de inmatriculare, carte de identitate, proprietar nu e utilizatorul.

Am fost pe strada aia.

Link to post
Share on other sites
 • 0

proprietarul autoturismului a fost societatea de leasing dvs. ati fost doar utilizator. Daca nu s-a platit taxa de inmatriculare sau vama la prima inmatriculare a autoturismului in Romania sau daca a fost platita taxa a fost recuperata veti fi nevoit sa platiti dvs taxa in momentul in care veti inmatricula autoturismul pe numele dvs..

Edited by 25tess
Link to post
Share on other sites
 • 0
fabiangolea

Am terminat leasingul si am inteles ca trebuie sa trimit certificatul de inmatriculare firmei de leasing . Pana la sosirea noului certificat pot circula cu acea masina ? Multumesc .

Link to post
Share on other sites
 • 0

puteti circula cu autoturismul dar riscati o sanctiune contraventionala pentru lipsa certificatului de inmatriculare. Amenda este intre 450 si 600 lei. In momentul in care veti depune dosarul complet la Serviciul Inmatriculari veti obtine o dovada inlocuitoare a certificatului de inmatriculare valabila 15 zile ( pana la sosirea noului certificat de inmatriculare la domiciliul proprietarului).

Edited by 25tess
Link to post
Share on other sites
 • 0

Buna ziua.la finalul lunii mai 2013 am finalizat ctr. de leasing pt. un autoturism. nu am putut merge la sediul inmatriculari auto in termen de 30 de zile in primul rand din cauza intarzierii administratiei financiare in a elibera documentul prin care confirmau ca am platit taxa de prima inmatriculare si nu am solicitat restituirea acesteia. va rog sa mi spuneti ce anume implica acest lucru (amenda, noi acte). Multumesc.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Marius

Nu vei primi amendă, mergi linistit şi solicită transcrierea dreptului de proprietate.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Livius21

    Buna seara!

     As avea o intrebare daca imi permiteti.In anul 2013 am terminat contractul de leasing si acum vreau sa trec masina pe numele meu.Pana voi face toate demersurile necesare pot sa mai circul cu masina ? Masina are asigurare iar ITP-ul este valabil.

    Multumesc anticipat!

Edited by Livius21
Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Cristi

La ce te referi prin faptul : "pot sa circul cu masina"?

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
Livius21

Imi cer scuze daca m-am exprimat gresit.Ma refeream la faptul daca este legal sa conduc autovehiculul pe drumurile publice avand in vedere situatia mentionata mai sus.

Este legal sau constituie contraventie ? 

Multumesc!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Cristi

Sa intelegem ca nu ai facut demersurile pentru a-ti transfera autovehiculul pe numele tau, nu?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Cristi

Da, daca circuli pe drumurile publice esti pasibil de amenda si retinerea certificatului de inmatriculare plus placute. Acestea iti vor fi restituite cand vei trece autovehiculul pe numele tau. Dar din 2013 pana acum ce ai facut?

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
Livius21

Multumesc pentru raspunsul prompt pe care mi l-ati oferit! Am fost neglijent si recunosc acest lucru , asta s-a intamplat.

Link to post
Share on other sites
 • 0

E o situatie mai ciudata (pentru mine cel putin) si sper ca am gasit categoria corecta.
Vreau sa cumpar o masina:
Masina luata in leasing in 2008 (cand nu exista taxa de prima imatriculare).
Exista contract de terminare a leasing-ului.
In cartea masinii este trecuta firma de Leasing (singurul proprietar).
In talon este firma de leasing cu menitunea: instrainata catre primul proprietar.
Masina e vanduta de primul proprietar unui angajat (pentru 20 de zile) care o vinde actualei proprietare.
Actuala proprietara (din 2014) e inscrisa la taxe si impozite, dar nu e in tara si a facut procura catre fratele ei sa vanda masina.
Cu fratele ei m-am intalnit eu sa cumpar masina.

Masina are ITP (am verifiacat-o in baza RAR), dar nu apare pe talon. Proprietarul mi-a zis ca are o anexa la talon cu ultimul ITP si de asta nu apare in pozele trimise (desi pe talonul original mai are loc sa se treaca un ITP - cel de acum).

Nu s-a trecut actuala proprietara in cartea masinii si talon, pentru ca in 2014 trebuia sa plateasca 1300 euro - taxa de prima imatriculare. Fratele are procura si ar putea sa imtriculeze masina pe numele sorei, dar a zis:
- Daca tot o vand, ce rost mai are alergatura.

Se pare ca vanzarea-cumpararea nu ar fi o problema - se poate face.
Intrebarea ar fi: e posibil ca eu sa cumpar si sa o pot imatricula in conditiile date mai sus?

 

Multumesc.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Buna ziua!

Am o intrebare legata de inmatricularea unui vehicul pe care urmeaza sa-l achizitionez.

Masina a fost obiectul unui contract de leasing, iar utilizatorul ei a achitat si inchis contractul, masina fiind instrainata catre el (pe certificatul de inmatriculare). A primit toate actele, inclusiv cartea masinii, factura pentru valoarea reziduala platita, fiscal etc.

Utilizatorul doreste sa-mi vanda masina, dar sa nu o mai inmatriculeze pe numele lui. Va merge si va inregistra masina la taxe si impozite iar intrebarea mea vine aici: este obligat sa o si inmatriculeze pe numele lui sau este de ajuns sa o inscrie la taxe iar ulterior sa o scoata din evidenta (dupa 1 zi de exemplu), pentru a elibera fiscalul pentru mine?

In cazul in are varianta de mai sus este posibila, eu ca si cumparator pot merge sa inmatriculez masina cu certificatul instrainat catre utilizator? Sau e nevoie de eliberarea unui nou certificat pe care ulterior sa il instraineze catre mine?

Va multumesc!

Zi buna!

Link to post
Share on other sites
 • 0
AlexA01

In aceeasi situatie sunt si eu! 

Intentionez sa cumpar o masina care a iesit din leasing si nu as vrea sa astept sa o inscrie cel ce a achitat leasingul, sa o inscriu direct, eu, pe numele meu.

Poate avem noroc sa ne ajute cineva.

Multumesc

Edited by Marius
Nu mai cita postarea anterioară pentru că e inutil şi interzis de regulamentul forumului. Mulţumesc pt. înţelegere.
Link to post
Share on other sites
 • 0
Danyella

Buna dimineața.  Azi am programare la drpciv pentru reinmatricularea autovehiculul achiziționat prin Leasing pe firma. Întrebarea mea este azi trebuie sa predau numerele sau în momentul în care le primesc pe cele noi? Menționez ca autovehiculul este înmatriculat în București, iar pe lista de documentele primita de la banca pentru înmatriculare zice ca trebuie sa duc și numerele de înmatriculare când depun dosarul. Multumesc!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru

Teoretic, numerele se predau prima data, când duci documentele

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Marius
   By Marius
   TRANSCRIEREA dreptului de proprietate 
   Înmatricularea unui autovehicul înmatriculat anterior în Romania 
   Documentele necesare pentru transcrierea dreptului de proprietate - (înmatricularea unui autovehicul înmatriculat anterior în România pe numele noului proprietar):
   1.) Cererea solicitantului. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, datele acesteia se vor înscrie în cuprinsul cererii;
   2.) Dovada înregistrării în evidențele organului fiscal al autorității publice locale în a cărui rază de competență proprietarul (sau utilizatorul în cazul vehiculelor care fac obiectul unui contract de leasing financiar) își are domiciliul, sediul ori reședința în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate. Aceasta constă în înscrierea numărului de înregistrare în Registrul de evidenţă a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării, pe actul de înstrăinare-dobândire; 
   3.) Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare - 49 lei. Plata se face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal sau numerar la sucursalele BCR în contul RO94RNCB0082000367331018, beneficiar RA-APPS. Atenţie: pentru confirmarea tranzacției prin internet banking este necesară o perioadă mai mare de 24 de ore.
   4.) Actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie. În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora. În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se vor prezenta actul de identitate sau, după caz, documente care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie.
   5.) Procura specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât proprietarul vehiculului.
   6.) Copia contractului de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie (RCA), încheiat pe numele proprietarului vehiculului, în termenul de valabilitate al acestuia;
   7.) Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului în forma prevăzută de lege la data dobândirii dreptului de proprietate, în original şi în copie, înregistrat în Registrul de evidență a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării în România, instituit la nivelul organului fiscal local; În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se va prezenta şi documentul care să ateste dreptul legal în virtutea căruia persoana poate folosi vehiculul, în original şi în copie. În cazul în care vehiculul este folosit în sistem leasing se poate prezenta un extras din contractul de leasing, care să conţină cel puţin părţile, obiectul şi durata contractului, datele de identificare ale vehiculului şi semnăturile părţilor, în original şi copie;
   8.) Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
   9.) Dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice, în termenul de valabilitate a acesteia;
   10.) Certificatul de înmatriculare emis pe numele fostului proprietar;
   11.) Plăcuţele cu numărul de înmatriculare, inclusiv în situația în care combinația numărului de înmatriculare a fost păstrată de fostul proprietar. Acestea se restituie pe loc solicitantului, când se transferă automat noului proprietar, precum și în situația în care fostul proprietar a optat pentru păstrarea combinației numărului de înmatriculare, numai dacă îndeplinesc cerințele impuse de standardele în vigoare, iar combinația numărului de înmatriculare nu a fost restricționată conform legii.
   12.) Plăcuţele cu numărul de înmatriculare a cărui combinație a fost păstrată anterior de către solicitant, în măsura în care acesta intenționează atribuirea combinației păstrate, cu ocazia transcrierii transmiterii dreptului de proprietate. Acestea se restituie pe loc solicitantului numai dacă îndeplinesc cerințele impuse de standardele în vigoare, iar combinația numărului de înmatriculare nu a fost restricționată conform legii.
   13.) Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare (cu excepţia cazului în care acestea se transferă automat noului proprietar, sau a cazului în care acesta solicită atribuirea unei combinații a numărului de înmatriculare păstrate anterior) Plata se face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal în contul trezoreriei statului (vezi lista conturi - unitati teritoriale) sau numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor;
  • Marius
   By Marius
   Procedura de restituire a certificatului de înmatriculare reţinut
   Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurră notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut.
   Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reţinut, titularul acestuia trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere, la ghişeul de restituiri certificate, având asupra sa următoarele documente :
   Pentru persoane fizice:
   cartea de identitate; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul de identitate a delegatului original + copie, după caz; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; Pentru persoane juridice:
   actul de identitate a delegatului original + copie; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; delegaţie adresată Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere (original) din partea societăţii deţinătoare, a societăţii de leasing sau a societăţii utilizatoare (este necesară şi o copie a contractului de leasing). Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se trimite autorităţii competente care l-a eliberat, împreună cu raportul de reţinere.
   Atunci când vehiculul este înmatriculat sau înregistrat într-un alt judeţ decât cel pe teritoriul căruia a fost constatată fapta ori este înmatriculat într-un alt stat, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se trimit, după expirarea termenului prevăzut de lege (15 zile) pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul, autorităţii administraţiei publice locale emitente sau, după caz, autorităţii străine emitente.
   În cazul introducerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, în dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se înscrie menţiunea că vehiculul are drept de circulaţie pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către poliţia rutieră în baza ordonanţei preşedinţiale emise de instanţa investită cu soluţionarea cauzei sau a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă.
  • Crixtine
   By Crixtine
   Buna ziua,
   Astazi am achizitionat un automobil SH, detin toate actele, si maine doresc sa il integistrez la financiar si sa il inmatriculez.
   Nu vreau sa schimb numerele, si stiu ca trebuie RCA valabil 6 luni pe numele noului proprietar (Eu). Actualul proprietar mai are RCA valabil pana la 15.03 anul curent (8 zile). Intrebarea mea este: pot sa fac RCA ul pe numele meu incepand cu data expirarii fostului proprietar, 16.03.2018?
   Daca nu, ,cu ce data trebuie incheiata asigurarea RCA, avand in vedere ca ma prezint pentru inmatriculare in data de 08.03.
   Multumesc anticipat. 
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.