Jump to content
POLITISTI.ro
serbanalex

Îmatriculare auto după terminare leasing

Recommended Posts

serbanalex

va salut. am si eu o problema si nu am gasit nici o lamurire nicaeri. probloma arata cam asa; am achizitionat o masina il leasing prin societatea unde lucreaza sotia mea .acum o luna am terminat leasingul dar aici intervine problema adica eu mai am sa dau firmei o suma de bani reprezentand inchiderea leasingului pentru a putea sami faca act de vanzare cumparare. intrebare : eu pot circula cu acest autoturism pana imi va face actul pentru a putea sa il imatriculez pe numele meu? multumesc si sper ca ma poate ajuta cineva cu aceasta problema . mentionez nu am pe auto nr. de leasing are numere preferentiale.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Dacă niciun executor judecatoresc nu a dispus sechestrarea maşinii, poţi circula cu ea.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ionitica

Buna seara. Am si eu doua mici nelamuriri, daca se poate.

Acum 4 ani am cumparat o masina in leasing. Luna asta am terminat ultima rata deci ca atare si leasingul. Am fost sunata sa merg pt a semna actele de transfer de proprietate. Pana aici bine.

Prima nelamurire: acum 4 ani cand am cumparat masina nu am platit taxa de prima inmatriculare ( cum se numea pana acum )pt ca au spus ca unele masini au fost scutite de taxa (printre care si a mea). Acum se pare ca ar tebui sa platim aceea taxa de mediu. Intrebarea este asa: daca masina a fost deja inmatriculata acum 4 ani si acum se face doar transfer de proprietate (sau punere in drepturi cum spun ei) de ce trebuie sa mai platesc taxa asta daca masina nu-si schimba proprietarul ?

A doua nelamurire: ce acte am nevoie pt a rezolva la inmatriculari transferul de proprietate sau care este ordinea de rezolvare a actelor ( adica unde trebuie sa merg dupa ce iau actele de la leasing cu transferul de proprietate efectuat?)

Multumesc frumos!

Share this post


Link to post
Share on other sites
MariusShare this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Intrebarea este asa: daca masina a fost deja inmatriculata acum 4 ani si acum se face doar transfer de proprietate (sau punere in drepturi cum spun ei) de ce trebuie sa mai platesc taxa asta daca masina nu-si schimba proprietarul ?

Nu sunt sigur, dar bănuiesc că aşa a stabilit guvernul României, prin actul normativ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cezar

Eu zic ca vehiculul isi schimba proprietarul.

Pana se termina contractul de inchiriere (lease), vehiculul apartine de drept companiei de lease, dupa terminarea contractului vehiculul POATE trece in proprietatea celui care a condus-o. In acte, certificat de inmatriculare, carte de identitate, proprietar nu e utilizatorul.

Am fost pe strada aia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
25tess

proprietarul autoturismului a fost societatea de leasing dvs. ati fost doar utilizator. Daca nu s-a platit taxa de inmatriculare sau vama la prima inmatriculare a autoturismului in Romania sau daca a fost platita taxa a fost recuperata veti fi nevoit sa platiti dvs taxa in momentul in care veti inmatricula autoturismul pe numele dvs..

Edited by 25tess

Share this post


Link to post
Share on other sites
fabiangolea

Am terminat leasingul si am inteles ca trebuie sa trimit certificatul de inmatriculare firmei de leasing . Pana la sosirea noului certificat pot circula cu acea masina ? Multumesc .

Share this post


Link to post
Share on other sites
25tess

puteti circula cu autoturismul dar riscati o sanctiune contraventionala pentru lipsa certificatului de inmatriculare. Amenda este intre 450 si 600 lei. In momentul in care veti depune dosarul complet la Serviciul Inmatriculari veti obtine o dovada inlocuitoare a certificatului de inmatriculare valabila 15 zile ( pana la sosirea noului certificat de inmatriculare la domiciliul proprietarului).

Edited by 25tess

Share this post


Link to post
Share on other sites
fabiangolea

Va multumesc pentru raspuns !

Share this post


Link to post
Share on other sites
johnutz

Buna ziua.la finalul lunii mai 2013 am finalizat ctr. de leasing pt. un autoturism. nu am putut merge la sediul inmatriculari auto in termen de 30 de zile in primul rand din cauza intarzierii administratiei financiare in a elibera documentul prin care confirmau ca am platit taxa de prima inmatriculare si nu am solicitat restituirea acesteia. va rog sa mi spuneti ce anume implica acest lucru (amenda, noi acte). Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Nu vei primi amendă, mergi linistit şi solicită transcrierea dreptului de proprietate.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Livius21

    Buna seara!

     As avea o intrebare daca imi permiteti.In anul 2013 am terminat contractul de leasing si acum vreau sa trec masina pe numele meu.Pana voi face toate demersurile necesare pot sa mai circul cu masina ? Masina are asigurare iar ITP-ul este valabil.

    Multumesc anticipat!

Edited by Livius21

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cristi

La ce te referi prin faptul : "pot sa circul cu masina"?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Livius21

Imi cer scuze daca m-am exprimat gresit.Ma refeream la faptul daca este legal sa conduc autovehiculul pe drumurile publice avand in vedere situatia mentionata mai sus.

Este legal sau constituie contraventie ? 

Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cristi

Sa intelegem ca nu ai facut demersurile pentru a-ti transfera autovehiculul pe numele tau, nu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Livius21

Corect.Urmeaza sa le fac!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cristi

Da, daca circuli pe drumurile publice esti pasibil de amenda si retinerea certificatului de inmatriculare plus placute. Acestea iti vor fi restituite cand vei trece autovehiculul pe numele tau. Dar din 2013 pana acum ce ai facut?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Livius21

Multumesc pentru raspunsul prompt pe care mi l-ati oferit! Am fost neglijent si recunosc acest lucru , asta s-a intamplat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
aditd

E o situatie mai ciudata (pentru mine cel putin) si sper ca am gasit categoria corecta.
Vreau sa cumpar o masina:
Masina luata in leasing in 2008 (cand nu exista taxa de prima imatriculare).
Exista contract de terminare a leasing-ului.
In cartea masinii este trecuta firma de Leasing (singurul proprietar).
In talon este firma de leasing cu menitunea: instrainata catre primul proprietar.
Masina e vanduta de primul proprietar unui angajat (pentru 20 de zile) care o vinde actualei proprietare.
Actuala proprietara (din 2014) e inscrisa la taxe si impozite, dar nu e in tara si a facut procura catre fratele ei sa vanda masina.
Cu fratele ei m-am intalnit eu sa cumpar masina.

Masina are ITP (am verifiacat-o in baza RAR), dar nu apare pe talon. Proprietarul mi-a zis ca are o anexa la talon cu ultimul ITP si de asta nu apare in pozele trimise (desi pe talonul original mai are loc sa se treaca un ITP - cel de acum).

Nu s-a trecut actuala proprietara in cartea masinii si talon, pentru ca in 2014 trebuia sa plateasca 1300 euro - taxa de prima imatriculare. Fratele are procura si ar putea sa imtriculeze masina pe numele sorei, dar a zis:
- Daca tot o vand, ce rost mai are alergatura.

Se pare ca vanzarea-cumpararea nu ar fi o problema - se poate face.
Intrebarea ar fi: e posibil ca eu sa cumpar si sa o pot imatricula in conditiile date mai sus?

 

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Marius
   By Marius
   Procedura de restituire a certificatului de înmatriculare reţinut
   Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurră notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut.
   Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reţinut, titularul acestuia trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere, la ghişeul de restituiri certificate, având asupra sa următoarele documente :
   Pentru persoane fizice:
   cartea de identitate; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul de identitate a delegatului original + copie, după caz; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; Pentru persoane juridice:
   actul de identitate a delegatului original + copie; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; delegaţie adresată Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere (original) din partea societăţii deţinătoare, a societăţii de leasing sau a societăţii utilizatoare (este necesară şi o copie a contractului de leasing). Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se trimite autorităţii competente care l-a eliberat, împreună cu raportul de reţinere.
   Atunci când vehiculul este înmatriculat sau înregistrat într-un alt judeţ decât cel pe teritoriul căruia a fost constatată fapta ori este înmatriculat într-un alt stat, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se trimit, după expirarea termenului prevăzut de lege (15 zile) pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul, autorităţii administraţiei publice locale emitente sau, după caz, autorităţii străine emitente.
   În cazul introducerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, în dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se înscrie menţiunea că vehiculul are drept de circulaţie pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către poliţia rutieră în baza ordonanţei preşedinţiale emise de instanţa investită cu soluţionarea cauzei sau a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă.
  • Crixtine
   By Crixtine
   Buna ziua,
   Astazi am achizitionat un automobil SH, detin toate actele, si maine doresc sa il integistrez la financiar si sa il inmatriculez.
   Nu vreau sa schimb numerele, si stiu ca trebuie RCA valabil 6 luni pe numele noului proprietar (Eu). Actualul proprietar mai are RCA valabil pana la 15.03 anul curent (8 zile). Intrebarea mea este: pot sa fac RCA ul pe numele meu incepand cu data expirarii fostului proprietar, 16.03.2018?
   Daca nu, ,cu ce data trebuie incheiata asigurarea RCA, avand in vedere ca ma prezint pentru inmatriculare in data de 08.03.
   Multumesc anticipat. 
  • Fry
   By Fry
   Buna ziua,
   Va rog sa ma informati daca se poate inmatricula o motocicleta de 125 cc pe numele unui minor de 17 ani, care are permis de categorie A1.
   Dorim sa fie cu numere alb-negru, nu galben-negru (adica pe Primarie).
   Cu multumiri, Fry
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.