Jump to content
POLITISTI.ro

Îmatriculare auto după terminare leasing

serbanalex

Recommended Posts

va salut. am si eu o problema si nu am gasit nici o lamurire nicaeri. probloma arata cam asa; am achizitionat o masina il leasing prin societatea unde lucreaza sotia mea .acum o luna am terminat leasingul dar aici intervine problema adica eu mai am sa dau firmei o suma de bani reprezentand inchiderea leasingului pentru a putea sami faca act de vanzare cumparare. intrebare : eu pot circula cu acest autoturism pana imi va face actul pentru a putea sa il imatriculez pe numele meu? multumesc si sper ca ma poate ajuta cineva cu aceasta problema . mentionez nu am pe auto nr. de leasing are numere preferentiale.

• 1 month later...

Buna seara. Am si eu doua mici nelamuriri, daca se poate.

Acum 4 ani am cumparat o masina in leasing. Luna asta am terminat ultima rata deci ca atare si leasingul. Am fost sunata sa merg pt a semna actele de transfer de proprietate. Pana aici bine.

Prima nelamurire: acum 4 ani cand am cumparat masina nu am platit taxa de prima inmatriculare ( cum se numea pana acum )pt ca au spus ca unele masini au fost scutite de taxa (printre care si a mea). Acum se pare ca ar tebui sa platim aceea taxa de mediu. Intrebarea este asa: daca masina a fost deja inmatriculata acum 4 ani si acum se face doar transfer de proprietate (sau punere in drepturi cum spun ei) de ce trebuie sa mai platesc taxa asta daca masina nu-si schimba proprietarul ?

A doua nelamurire: ce acte am nevoie pt a rezolva la inmatriculari transferul de proprietate sau care este ordinea de rezolvare a actelor ( adica unde trebuie sa merg dupa ce iau actele de la leasing cu transferul de proprietate efectuat?)

Multumesc frumos!

• Moderator

Intrebarea este asa: daca masina a fost deja inmatriculata acum 4 ani si acum se face doar transfer de proprietate (sau punere in drepturi cum spun ei) de ce trebuie sa mai platesc taxa asta daca masina nu-si schimba proprietarul ?

Nu sunt sigur, dar bănuiesc că aşa a stabilit guvernul României, prin actul normativ.

Eu zic ca vehiculul isi schimba proprietarul.

Pana se termina contractul de inchiriere (lease), vehiculul apartine de drept companiei de lease, dupa terminarea contractului vehiculul POATE trece in proprietatea celui care a condus-o. In acte, certificat de inmatriculare, carte de identitate, proprietar nu e utilizatorul.

Am fost pe strada aia.

proprietarul autoturismului a fost societatea de leasing dvs. ati fost doar utilizator. Daca nu s-a platit taxa de inmatriculare sau vama la prima inmatriculare a autoturismului in Romania sau daca a fost platita taxa a fost recuperata veti fi nevoit sa platiti dvs taxa in momentul in care veti inmatricula autoturismul pe numele dvs..

Edited by 25tess

• 3 weeks later...

Am terminat leasingul si am inteles ca trebuie sa trimit certificatul de inmatriculare firmei de leasing . Pana la sosirea noului certificat pot circula cu acea masina ? Multumesc .

puteti circula cu autoturismul dar riscati o sanctiune contraventionala pentru lipsa certificatului de inmatriculare. Amenda este intre 450 si 600 lei. In momentul in care veti depune dosarul complet la Serviciul Inmatriculari veti obtine o dovada inlocuitoare a certificatului de inmatriculare valabila 15 zile ( pana la sosirea noului certificat de inmatriculare la domiciliul proprietarului).

Edited by 25tess

• 2 months later...

Buna ziua.la finalul lunii mai 2013 am finalizat ctr. de leasing pt. un autoturism. nu am putut merge la sediul inmatriculari auto in termen de 30 de zile in primul rand din cauza intarzierii administratiei financiare in a elibera documentul prin care confirmau ca am platit taxa de prima inmatriculare si nu am solicitat restituirea acesteia. va rog sa mi spuneti ce anume implica acest lucru (amenda, noi acte). Multumesc.

• Moderator

Nu vei primi amendă, mergi linistit şi solicită transcrierea dreptului de proprietate.

• 4 years later...

Buna seara!

As avea o intrebare daca imi permiteti.In anul 2013 am terminat contractul de leasing si acum vreau sa trec masina pe numele meu.Pana voi face toate demersurile necesare pot sa mai circul cu masina ? Masina are asigurare iar ITP-ul este valabil.

Multumesc anticipat!

Edited by Livius21

• Moderator

La ce te referi prin faptul : "pot sa circul cu masina"?

Imi cer scuze daca m-am exprimat gresit.Ma refeream la faptul daca este legal sa conduc autovehiculul pe drumurile publice avand in vedere situatia mentionata mai sus.

Este legal sau constituie contraventie ? 

Multumesc!

• Moderator

Sa intelegem ca nu ai facut demersurile pentru a-ti transfera autovehiculul pe numele tau, nu?

• Moderator

Da, daca circuli pe drumurile publice esti pasibil de amenda si retinerea certificatului de inmatriculare plus placute. Acestea iti vor fi restituite cand vei trece autovehiculul pe numele tau. Dar din 2013 pana acum ce ai facut?

Multumesc pentru raspunsul prompt pe care mi l-ati oferit! Am fost neglijent si recunosc acest lucru , asta s-a intamplat.

• 4 months later...

E o situatie mai ciudata (pentru mine cel putin) si sper ca am gasit categoria corecta.
Vreau sa cumpar o masina:
Masina luata in leasing in 2008 (cand nu exista taxa de prima imatriculare).
Exista contract de terminare a leasing-ului.
In cartea masinii este trecuta firma de Leasing (singurul proprietar).
In talon este firma de leasing cu menitunea: instrainata catre primul proprietar.
Masina e vanduta de primul proprietar unui angajat (pentru 20 de zile) care o vinde actualei proprietare.
Actuala proprietara (din 2014) e inscrisa la taxe si impozite, dar nu e in tara si a facut procura catre fratele ei sa vanda masina.
Cu fratele ei m-am intalnit eu sa cumpar masina.

Masina are ITP (am verifiacat-o in baza RAR), dar nu apare pe talon. Proprietarul mi-a zis ca are o anexa la talon cu ultimul ITP si de asta nu apare in pozele trimise (desi pe talonul original mai are loc sa se treaca un ITP - cel de acum).

Nu s-a trecut actuala proprietara in cartea masinii si talon, pentru ca in 2014 trebuia sa plateasca 1300 euro - taxa de prima imatriculare. Fratele are procura si ar putea sa imtriculeze masina pe numele sorei, dar a zis:
- Daca tot o vand, ce rost mai are alergatura.

Se pare ca vanzarea-cumpararea nu ar fi o problema - se poate face.
Intrebarea ar fi: e posibil ca eu sa cumpar si sa o pot imatricula in conditiile date mai sus?

Multumesc.

• 1 year later...

Buna ziua!

Am o intrebare legata de inmatricularea unui vehicul pe care urmeaza sa-l achizitionez.

Masina a fost obiectul unui contract de leasing, iar utilizatorul ei a achitat si inchis contractul, masina fiind instrainata catre el (pe certificatul de inmatriculare). A primit toate actele, inclusiv cartea masinii, factura pentru valoarea reziduala platita, fiscal etc.

Utilizatorul doreste sa-mi vanda masina, dar sa nu o mai inmatriculeze pe numele lui. Va merge si va inregistra masina la taxe si impozite iar intrebarea mea vine aici: este obligat sa o si inmatriculeze pe numele lui sau este de ajuns sa o inscrie la taxe iar ulterior sa o scoata din evidenta (dupa 1 zi de exemplu), pentru a elibera fiscalul pentru mine?

In cazul in are varianta de mai sus este posibila, eu ca si cumparator pot merge sa inmatriculez masina cu certificatul instrainat catre utilizator? Sau e nevoie de eliberarea unui nou certificat pe care ulterior sa il instraineze catre mine?

Va multumesc!

Zi buna!

• 1 month later...

In aceeasi situatie sunt si eu! 

Intentionez sa cumpar o masina care a iesit din leasing si nu as vrea sa astept sa o inscrie cel ce a achitat leasingul, sa o inscriu direct, eu, pe numele meu.

Poate avem noroc sa ne ajute cineva.

Multumesc

Edited by Marius
Nu mai cita postarea anterioară pentru că e inutil şi interzis de regulamentul forumului. Mulţumesc pt. înţelegere.

• 2 weeks later...

Buna dimineața.  Azi am programare la drpciv pentru reinmatricularea autovehiculul achiziționat prin Leasing pe firma. Întrebarea mea este azi trebuie sa predau numerele sau în momentul în care le primesc pe cele noi? Menționez ca autovehiculul este înmatriculat în București, iar pe lista de documentele primita de la banca pentru înmatriculare zice ca trebuie sa duc și numerele de înmatriculare când depun dosarul. Multumesc!

• 3 years later...

Buna ziua,

am achizitionat o masina printr-un IFN, la finalul ctr. am fost sa o inmatriculez pe numele meu, toate bune si frumoase pana aici, insa observ acum ca in cartea masinii nu mi-a mai fost trecut noul numar si eu ca proprietar, ficureaza societatea de la care am luat-o cu numarul vechi - nr nou il am doar in talon si atat. Este normal?

Multumesc anticipat!