Jump to content
POLITISTI.ro

CONSTANTA / Retinere permis.


serj

Recommended Posts

Buna ziua ! Acum aproximativ 2 luni, am fost implicat intr-un accident rutier . Precizez faptul ca vina nu a fost a mea , ci a celuilalt sofer implicat (caruia i-a fost suspendat permisul de conducere 90 de zile si a fost gasit vinovat pentru producerea accidentului) , dar in urma testarii cu aparatul etilotest am ramas si eu fara permis, tot 90 de zile. As avea cateva intrebari:

Pot sa dau examen pentru redobandire permis ? (Au trecut 2 luni si 10 zile) Intreb , pentru ca cineva mi-a spus ca pentru alcool se mai prelungeste cu o luna perioada de suspendare.

Daca da, unde se da si cand trebuie sa ma prezint pentru a sustine examenul ? Ce acte imi trebuie ?

Astept un raspuns de la cineva care se pricepe, nu replici de genul "bine ti-a facut" , stiu si singur unde am gresit.

Multumesc frumos .

Link to comment
  • Moderator

Testul pentru verificarea cunoştinţelor privind normele rutiere se susţine la unitatea de poliţie rutieră din localitatea unde domiciliezi şi trebuie să te prezinţi la data şi ora stabilită cu dovada înlocuitoare şi actul de identitate.

Link to comment

Multumesc frumos Marius.

Sper sa nu te plictisesc cu intrebarile, dar tot nedumerit sunt.

Doar ce m-am intors de la Politia Rutiera si acolo mi s-a spus ca nu trebuie sa sustin examen si ca imi voi ridica permisul ''la termen'' si ca mi s-ar fi prelungit perioada de 90 de zile cu inca 30 daca dadeam test si nu promovam.

Eu am avut accident, nefiind vinovat pentru producere, dar in urma testarii mi-a iesit 0.3. Mi-am platit amenda, au trecut 2 luni jumatate ..

Dovada de la politie nu am primit, mi s-a retinut direct permisul. Pun atat de multe intrebari pt ca in niciun caz nu vreau sa mai astept o luna, dar ma plimb din politie-n politie si nu mai inteleg nimic. Ba trebuie sa sustin testare, ba nu trebuie..

Multumesc inca o data Marius.

Link to comment

0.3 . Nu , nu au fost recoltate probe de sange.

Revin cu o completare, m-am uitat mai bine in acte si am gasit o Dovada pentru retinerea permisului.

Edited by serj
Link to comment
  • Moderator

In urmatoarele situatii este obilgatorie testarea privind cunoasterea regulilor de circulatie, conform prevederilor art. 106 alin.1 din OUG 195 din 2002 Rep:

  1. nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
  2. conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;
  3. cand fapta a fost urmarita ca infractiune prevazuta de OUG 195 din 2002 Rep, iar instanta de judecata sau procurorul a dispus inlocuirea raspunderii penale cu una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art.91 din Codul Penal;
  4. cand a solicitat a exercitarii dreptului de a conduce, conform art.104 din OUG 195 din 2002 Rep.

Atentie!

Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute la punctele 1, 2 si 3, ori nu se prezinta la serviciul politiei rutiere pentru sustinerea verificarii cunoasterii regulilor de circulatie.

Link to comment

Maine o sa ma duc sa ma programez pentru examen.

Felicitari pentru munca depusa pe forum. Am fost la 3 sectii de politie si nu ma lamurise nimeni. Ma bucur sa aflu ca exista si politisti de treaba. Multumesc frumos inca o data , sanatate !

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.