Jump to content
POLITISTI.ro

Permis international de condus

Postare recomandată

Publicat

Buna,

As avea o intrebre. Este posibil obtinerea permisilui internation de conducere daca ma aflu deja in SUA? Nu am posibilitatea de a reintoarce in Romania pana anul viitor (motive personale si legale). Am venit in state ca si turista dar am decis sa raman. Sunt aici de 6 luni si nu pot conduce legal dupa 90 de zile. Obtinerea permisului aici va fi o procedura lunga care va putea incepe doar anul viitor. Pana atunci as avea nevoise de permisul international din Romania. Exista o posibilitate de obtinere online? Taxa nu este o problema. 

Va multumesc!

• Postări 38
  • Iniţiat
  • Ultima postare

Cele mai multe postări în acest topic

• CiprianS

12

• Cezar

8

• angeldoll

5

• Marius

4

Cele mai multe postări în acest topic

• Moderator
Publicat

Nu există alt permis decât cel eliberat de autorităţile româneşti. Ce eliberează ACR-ul e o simplă traducere a permisului ce nu îmbracă forma unui document oficial (mai pe româneşte, ce îţi dă ACR-ul e maculatură).

• Moderator
Publicat

Nu e nevoie să-l traduci, are rubricile şi în limba engleză, este recunoscut internaţional şi îndeplineşte toate standarele UE. Dacă nu are termenul de valabilitate expirat, atunci nu cred să ai vreo problemă acolo.

Publicat

Am o problema ca am sunat la astia de aici (in Texas) si mi-au zis ca pot conduce cu permisul Romanesc legal timp de 3 luni iar daca am permis international pot conduce timp de un an dupa care am nevoie de permis american. Cum inca nu am primit raspuns in legatura cu resedinta am nevoie de permis international pentru ca sunt aici de 6 luni. Dar cum nu pot parasi tara ca am statusul "pending" si nici nu pot obtine permisul de aici pana nu am un raspuns clar am nevie de o metoda online sau ceva de genu' ca sa primesc permisul international. Incerc de cateva zile sa gasesc ceva dar fara rost. Am scris se acest forum sperand ca cineva a trecut prin asa ceva si imi poate da cateva informatii.

Publicat

Nu, sau pe americana, nope.

Permisul international este o traducere, asa cum ti-a spus si Catalin.

"Permisul International" nu il poti folosi DECAT alaturi de Permisul eliberat de Oficialitatile Romane.

In Texas, ca si in majoritatea statelor nu poti conduce mai mult de 90 de zile cu permis strain.

Chiar si in exemplul tau scrie:

"The International Driver's Document will help break the language barrier when traveling."

Deci, nu este decat o traducere.

Mai mult, pentru traducerea asta pe hartie de proasta calitate si imprefect ca si traducere, te costa mai mult de $150 in Romania si NU POATE FI FOLOSIT FARA PERMISUL eliberat de oficialitatile din Romania.

Ideea este sa-ti scoti permis american in cele 90 de zile. Nu-ti scoti, nu mai poti circula cu masina, legal

Publicat

Nu m-ai inteles cred. Eu am permisul eliberat de oficialitatile din Romania! (Nu e expirat, din potriva, e valabil inca aproape 9 ani). Ce nu inteleg: Traducerea asta asa numit "permis international" trebuie neaparat sa fie o traducere legalizata (daca da, legalizarea se poate face si aici in Texas) si trebuie neaparat sa fie eliberat in Romania (sau poate fi eliberat si aici)?

(Am inteles ca am avut 90 de zile sa obtin permisul de aici. Am aflat prea tarziu si nu mai pot numai dupa ce am primit un raspuns clar in legatura cu resedinta)

Publicat (modificat)

Aşa-numitul "permis internaţional" vîndut de ACR nu este un document oficial emis sau recunoscut de statul român. Nu implică în nici un fel vreo instituţie a statului şi deci nu poate fi recunoscut ca atare de un alt stat. El singur, neînsoţit de un permis de conducere valid care să fie el însuşi recunoscut de statul respectiv, nu valorează nici cît hîrtia pe care e scris. Deci dacă Texasul îţi dă dreptul să circuli cu permisul românesc timp de numai trei luni, eu personal mă îndoiesc că îţi va prelungi acest termen doar prin prezenţa unei simple traduceri. De aceea, dacă aş fi în locul tău, aş verifica mai atent răspunsul primit de la "ăştia de aici" (eşti sigură că au înţeles corect situaţia ta? Eşti sigură că ai întrebat pe cineva care-i 100% în măsură să se pronunţe? Eşti sigură că ai înţeles corect răspunsul lor?)

Ideea că Texasul recunoaşte permisul românesc doar trei luni, dar te lasă să conduci un an cu traducerea, mi se pare dubioasă. Dacă totuşi greşesc eu şi este aşa cum spui tu, atunci eu cred că o traducere legalizată în limba engleză se poate face şi acolo. Sînt convins că există traducători autorizaţi din limba română şi în Texas.

În locul tău, eu m-aş abţine temporar de la condus şi m-aş apuca de formalităţile de obţinere a permisului local.

Modificat de VladSoare
Publicat

nu, serios.... tu stai in US dar ai probleme cu limba engleza sau ce? scrie mareeeee acolo in exemplul tau : Our IDD is an unofficial translation of your Driver's License / Our translation has no official status and does not confer any legal privileges or rights on consumers.

Publicat

Nu am problema cu engleza! Dar cum am specificat si in intrebariile anterioare as avea nevoie de o metoda online pentru a obtine documentul oficial nu doar o hartie bun de aruncat! Dar observ ca acest lucru nu este posibil sau nimeni nu stie cum ar fi posibil!

Vlad: Multumesc mult pentru intelegere si raspuns clar si la subiect! Da, sunt sigura ca au intelessituatia mea. Da, sunt sigura ca am intrebat pe persoana potrivita (am luat legatura cu ei apeland la TDPS (Texas Department of Public Safety) ei se ocupa cu problemele de genu' si de permise). Sunt 100% sigura ca am inteles raspunsul lor (care era urmatoarea: Este permis sa conduci 90 de zile cu permisul tau de conducere roman! Dar daca ai un permis de conducere international aceasta perioada se prelungeste la 1 an. Deci ai 90 de zile dupa intrarea in tara sa folosest permisul tau, dupa care, daca te afli in Texas, vei fii obligat sa te prezinti cu toate documentele legale cu care ai intrat in tara si sa obtii un "Texas license". Deci poti conduce cu permisul roman dar numai 90 de zile." era explicat babeste, af fii absurd sa nu inteleg! (am convorbirea inregistrata)). 

Deci, eu nu am habar cum arata, de unde se poate obtine, la cine se poate apela, adica daca se mananca sau se bea permisul international!

Am inteles ca "El singur, neînsoţit de un permis de conducere valid care să fie el însuşi recunoscut de statul respectiv, nu valorează nici cît hîrtia pe care e scris." Asta inseamna ca insotit de permis valid valoreaza  ceva, ca in prima fraza ai zis ca nu?

"Our translation has no official status"Am inteles, chiar din acest motiv am intrebat: Daca nu este un document oficial, de unde pot obtine cel oficial?

Va rog, cineva cine stie, sa-mi expice ce este permisul international de conducere? Sunt confuza deja! Ce am auzit pana acum este ca permisul international este un document ne-oficial, bun de nimic etc. (apoi americanii de ce il cer?), ACR-ul vinde o hartie ce nu valoreaza nici cat hartia igienica (apoi cineva de ce nu opreste "inselatoria"?), permisul international este o simpla traducere (apoi de ce im ziceti ca o simpla traducere nu poate fi acceptat cand asta este cerut de americani). Traducerea nu este recunoscuta de Romania (atunci ce este recunoscut?) si nu este valid fara un permis roman (dar eu am permis roman, deci alaturi de permisul meu va fi recunoscut traducerea "bun de nimic"?)

Nu pot incepe procedura de a obtine permisul din Texas (cum am mai scris) pentru ca trebuie sa astept raspuns in legatura cu "green card" (va trebui sa prezint si documentul resectiv cand ma prezint pentru obtinerea permisului de aici, am intrebat, sunt sigura!)

Multumesc!

• 6 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

In urma cu cateva zile, urmare a unui control de rutina, agentii de politie, brigada rutiera, mi-au intocmit un dosar penal pentru conducere "fara a detine permis de conducere international".
Mentionez ca eu sunt plecat in Canada din 2005, iar la control am prezentat permisul de conducere eliberat de autoritatile din Canada. Cu acest prilej am aflat insa ca acesta trebuia insotit de un permis international. Din pacate eu nu am cunoscut aceasta prevedere legala dar dupa cum se stie, nemo censetur ignorare legem.

Problema este ca eu am obtinut permis de conducere in Romania in anul 1991, iar dreptul de a conducere mi-a fost revocat niciodata, insa in urma verificarilor efectuale la fata locului, agentii  de la brigada rutiera nu au putut gasi aceasta informatie in baza de date. Agentii mi-au comunicat, ca in masura in care pot face dovada ca am avut permis de conducere in Romania, dosarul penal intocmit se va clasa.

Ma poate indruma cineva in directia necesara obtinerii unei adeverinte, sau a oricarui alt inscris care sa faca dovada ca am posedat/posed permis de conducere romanesc, obtinut in anul 1991.

Cu stima,

PIYO

• Moderator
Publicat

Probabil ai avut permis de conducere românesc de tip vechi şi care datorită faptului că nu a fost preschimbat, nici nu a fost introdus în bazele de date digitale. 

Publicat

Da, asta este clar. Intrebarea mea era, unde ma pot adresa in vederea obtineri unui inscris care sa ateste ca am avut permis romanesc, obtinut in 1991.

In ceea ce priveste permisul international, daca as fi stiut ca este nevoie de asa ceva, as fi putut sa-l obtin in Canada, inainte de a pleca. M-ar fi costat $40.00 si putea fi facut pe loc. 10-15 minute. Din pacate nu am cunoscut aceasta prevedere legala.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.