Jump to content
POLITISTI.ro

Permis international de condus


CiprianS

Recommended Posts

Am trecut peste problema permisului suspendat de conducere, dupa ce am dat examenul 13 din 15 pe care l-am promovat cu 15 puncte mi-am redobandit permisul. Intrebarea mea in acest moment este daca pentru a conduce in SUA am nevoie de permis international de conducere sau cel pe care il am din Romania este suficient. Citisem pe undeva pe net ca in urma unei conventii de la Geneva nu ar fi nevoie de permis de condus international pentru SUA, este asa sau nu?

P.S. Stiu ca oricum condusul este limitat la o perioada de 3 luni dupa care va trebui sa imi iau permis in SUA altfel nu voi mai putea conduce cu cel de RO sau international.

MUltumesc.

Link to comment
 • Replies 38
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • CiprianS

  12

 • Cezar

  8

 • angeldoll

  5

 • Marius

  4

Ce am pus mai jos sunt luate de pe site-ul MAE si respectiv site-ul ACR... mai trebuie sa mai ma documentez.

Permisul de conducere

Permisul de conducere internaţional nu este obligatoriu în Statele Unite. Pe perioada şederii în SUA, cetăţenii români pot conduce autovehiculele în baza permiselor de conducere româneşti. În majoritatea statelor, legea locală recunoaşte valabilitatea acestora pentru un interval de maximum 3 luni. Pentru obţinerea de informaţii suplimentare, recomandăm accesarea paginii web http://www.dmv.org/.

CALATORITI DES IN STRAINATATE?

NU UITATI PERMISUL INTERNATIONAL DE CONDUCERE!

imagine_1106.jpg

Deplina legitimitate a circulatiei pe arterele de circulatie din strainatate cu automobilul personal ti-o asigura Permisul International de Conducere. Acest document international este eliberat de Automobil Clubul Roman, valabil pe perioada unui an, in baza Conventiei de la Viena din 1968, semnata de tari din lumea intreaga la Conferinta ONU asupra Circulatiei Rutiere.

Faptul ca acest Permis International de Conducere este solicitat, recunoscut, si de organele de politie din strainatate este dovedit si prin aceea ca acest document a fost elaborat intr-o noua conceptie si tiparit in luna martie 2011. Incepand cu luna aprilie 2011 este eliberat solicitantilor numai noul Permis de Conducere International. De asemenea, noua varianta din Romania este elaborata si in limbile greaca si araba, la solicitarea expresa a partenerilor externi.

Si inca un amanunt relevant: Permisul International de Conducere are – in toate tarile semnatare ale Conventiei de la Viena – acelasi format, aceeasi culoare, aceleasi anexe, acelasi tip de caractere cu care este imprimat, este tradus in numeroase limbi de circulatie internationala. Astfel de valori nu le intruneste nici un permis national de conducere care, de pilda in Europa este elaborat in circa 100 de variante. Permisul International de Conducere le poate da, pretutindeni pe mapamond, permiselor nationale deplina legitimitate pe arterele de circulatie, scutind pe detinatorii lor de a le traduce, la solicitarea politiei locale, intr-o limba sau alta.

Asadar : nu ezitati sa va puneti la adapostul Permisului International de Conducere daca plecati peste hotare cu automobilul personal

Edited by CiprianS
Link to comment

Lamurit... am sunat acum la ACR, 650 RON, el practic costa 200 RON doar ca mai este cotizatia de membru, si alte taxe... dupa care daca mai vrei sa fii membru ACR se plateste an de an cate 200 RON si evident un alt permis, se poate emite chiar in aceeasi zi daca mergi dimineata la ei, daca nu, de pe o zi pe alta. Este valabil si in afara tarii pana cand expira, mai exact 1 an de zile, altfel, cu cel de RO ai dreptul sa conduci 3 luni de zile timp in care tre sa obtii permis din statul respectiv ca sa mai poti conduce in continuare in legalitate. Poate mai ajuta si pe altcineva acest topic, de-asta am venit cu aceste lamuriri mai departe.

Link to comment
 • Moderator

Eu cred că cei de la ACR te aburesc doar ca să te cureţe de ceva bani. Vezi să nu arunci banii degeaba pe geam.

ACR-ul este o organizaţie non-guvernamenta, o asociaţie civilă care nu poate şi nu are dreptul de a elibera documente oficiale.

Caută în legislaţia rutieră şi vei vedea că nu există nicio referire la această organizaţie.

Link to comment

Am intrat și eu pe site. Iată ce scrie acolo. ”Permisul International de Conducere (PIC) se elibereaza persoanelor care conduc autoturisme pe teritoriu strain, fiind o traducere legalizata a permisului national romanesc in 7 limbi de circulatie internationala si recunoscut de toate statele semnatare ale Conventiei asupra Traficului Rutier de la Viena din 1968”. Pentru o traducere legalizată a permisului de conducere valabilă timp de un an, eu zic că traducerea costă cam mult. Mai mult de atât dacă legislația din SUA îți permite să circuli cu permisul românesc doar 3 luni acolo să nu crezi că tu cu acea copie legalizată în România vei putea circula un an. O fițuică din România, eliberată de o asociație obscură nu poate fi mai presus de autorități, fie ele române sau americane. Părerea mea.

Edited by Dan
Link to comment
 • Moderator

Doar ce am discutat cu fostul meu partener de pe vremea când lucram la rutieră, ce acum s-a stabilit acolo, mi-a spus că permisul românesc este recunoscut dacă eşti în vizită, turist, etc. După ce te stabileşti acolo, te obligă să-l preschimbi. Nu a putut să-mi spună perioada după care trebuie preschimbat, pentru că e posibil ca ea să difere de la un stat la altul. Dar din moment ce îţi preschimbă permisul românesc, înseamnă că îl şi recunosc. Cel puţin în Arizona, sigur îl recunosc. Aşa căce trebuie reţinut pentru cei ce merg acolo în vizită, este că pot să conducă cu permisul românesc, numai să se intereseze care este perioada de timp după care americanii te obligă să-l preschimbi.

Link to comment

Am căutat și eu pe un site american și am găsit asta:

Turistii pot conduce în SUA până la un an, cu un permis de conducere străin, cu condiția ca țara emitentă să fie parte la Convenția de la Geneva din 1949 privind traficul rutier (a se vedea art 1 și art. 25. Alin. 1) sau la Convenția privind Regulamentul Țărilor Inter-Americane de trafic (Washington, 1943); cele mai multe țări sunt părți contractante. Dacă permisul dvs. nu a fost emis de o țară care este parte contractantă la oricare dintre aceste convenții sau dacă intenționați să lucrați, să deveniți rezident sau să studiați în Statele Unite, trebuie să obțineți un permis de conducere (de obicei, în termen de 30 la 90 de zile). Nerespectarea acestor reguli conduce la confiscarea a permisului de conducere.

Dacă permisul dumneavoastră străin nu conține o fotografie sau este scris într-o altă limbă decât engleza, este recomandat (dar nu obligatoriu) să obțineți permisul de șofer International (PDI). Purtați întotdeauna la dvs. permisul străin, precum și IDP-ul dvs.. Fără un IDP puteți a obține o traducere autorizată în limba engleză a permisul de conducere străin, de obicei, poate se obține de la ambasada țării dumneavoastră în Statele Unite.

Având în vedere că România este parte a Convenșției de la Geneva, privind traficul rutier, cred că nu este nicio problemă. Recomand o traducere autorizată la ambasada României în SUA a permisului de conducere românesc. Scuze pentru traducerea aproximativă. :)

Edited by Dan
Link to comment

La ACR sunt 100 de oameni cu 1000 de pareri se pare...

Pentru a intra in posesia permisului,va trebuiesc urmatoarele documente:

1-permis national original+copie

2-copie act identitate

3-doua poze tip pasaport

Pretul este de 600 ron,in aceasta taxa se include si Carnetul de Asistenta.

Se poate opta si varianta de a fii membru ACR(pretul este de 400 ron)

Se elibereaza pe loc.

Acest raspuns l-am primit mai devreme la un mail pe care il dadusem pana sa sun. Acum legislatia SUA depinde la stat la stat, unde ma intereseaza pe mine se poate conduce timp de 3 luni cu permisul din RO, aceste lucruri se pot gasi pe site-ul DMV (www.dmv.org) al fiecarui stat in parte. Din nefericire am nevoie de acest permis international sau permis pentru statul respectiv din alte motive, nu doar pentru a conduce, pentru a conduce mi-ar fi de ajuns cel romanesc ca sa nu am dureri de cap 3 luni...

Multumesc pentru raspunsurile primite.

Edited by CiprianS
Link to comment

depinde de stat. in general nu poti conduce cu permis strain mai mult de 3 luni. nu stiu legile fiecarui stat, dar personal, mi se pare mult 1 an

iti pot spune situatia mea.

cetatean canadian si cetatean roman, actualmente traiesc in bucuresti.

permisul canadian imi expirase.

aveam concediu anul trecut si mi-am planificat sa merg in canada, toronto, kitchener si sa trec si la americani.

imi trebuia masina de la inchirieri.

am facut rezervarea, apoi le-am trimis o scrisoare in care sa-i intreb daca pot conduce cu permisul romanesc.

raspunsul lor:

<<

all Drivers must present a valid, unexpired Drivers license in his or her own name from any U.S. state, U.S. territory, or foreign country at the time of rental.

An International Driver’s License is also acceptable.

If the renter/driver's license is not written in English, you will need to obtain an International Drivers Permit (IDP) to present with the original driver's license.

An International Driving Permit serves only as a translation and is valid only if presented in conjunction with an Official Drivers License of the issuing country. The IDP can only be obtained by the country which issued the actual license

>>

in canada ajuns anul trecut, am facut cerere si am dat examenul de ochi pentru un carnet nou. acum 5 ani nu mai am nevoie de act notarial sau carnet international. inchiriez cu carnetul canadian.

alaturi de asta, am vrut sa fac cu motocicleta o excursie la nordkapp in norvegia, cu trecere prin ucraina si belarus.

la viza, la consulatul belarus mi-au recomandat sa am un carnet international, asa ca le-am dat banu'

uluitor de schimb si nu primesti nimic inapoi, nici o asistenta, remorcare, nimic. mai mult arata ca o hartie igienica si e urias, nu incape in portofel, e din carton, deci se uda usor, curge tusul de la stampila daca se uda.

se completeaza la acr manual, pe fiecare pagina.

daca tii, il scanez pe-al meu

a intrebarea "de ce costa asa mult?", mi s-a raspuns: "pentru ca suntem singurii care eliberam asa ceva!!!"

cand traiam in canada si am venit in romania m-a costat $20 si era valabil parca 2 luni.

ce-as face eu in locul tau?

as merge cu carnetul romanesc la un birou notarial de traduceri in engleza. aia merita mai mult banii tai.

Edited by cezar1
Link to comment

Off... sincer asa as face si eu cum ma sfatuiesti tu dar ca sa pot finanta o masina am nevoie de permisul ala international sau de permis emis de statul respectiv... uite ca am dat si detalii la ce am nevoie de afurisitul de permis international. Asta a fost raspunsul pe care l-am primit de la mai multi dealeri auto de acolo... :(

Link to comment

ok, vezi sa nu te frigi.

ce inseamna sa "finantezi"?

sa cumperi in leasing sau cu credit la ei?

grijanie mare. in state si canada driving licence are putere de buletin. practic pe buletinul lor (cardul de cetatenie) nu scrie adresa, pe carnetul de conducere, da

pe carnetul nostru scrie doar unde te-ai nascut si cine ti l-a eliberat.

in alta ordine de idei,

dealerul daca-ti vinde o masina n-are nevoie sa stie ca tu ai dreptul s-o conduci. lui ii trebuie GAARANTII ca tu o s-o platesti.

carnetul international, eliberat de ACR care nu e afiliat la nici un alt club, nu poate face asta.

acolo carnetul iti trebuie doar daca te opreste vreun "state trooper" sa stie ca poti conduce, si compania de asigurari, lesne de inteles de ce. altfel permisul international nu e decat o traducere legalizata de clubul asta.

okay, acum esti bulversat.

eu iti propun sa le scrii delars-ilor si le trimiti ce inseamna permisul tau si ce inseamna carnetul international, apoi le propui sa faci actul notarial in loc de permis international.

nu inteleg la ce le-ar folosi lor un carnet pe care sa scrie in ruseste, nemteste, araba, franceza etc, iar la engleza traducerea e idoata, in loc de "first name", este trecut "given name, other names", in loc de "last name", "family name", si la orasul in care traiesti, "place of normal residence", unu care citeste asta s-ar intreba, ce dracu e ala "loc in care traiesti in mod normal", sau locul in care traiesti tu e normal, :lol: , parerea mea e ca nu e serios si mai dai si o caruta de bani

pentru mine e prima data cand aflu ca un dealer iti vinde masina numai daca ai permis de conducere international. verifica si cu rent-a car agencies. daca aia iti da masina pe mana pe baza traducerii legalizate, ar trebui sa fie ok. aia-s raspunzatori in fata politiei ca tu ai dreptul sa conduci masina aia si in fata asiguratorilor in caz de accident. altfel, asigurarea nu da nici un ban si ei ar trebui sa suporte tot (nu ma refer numai la reparatia masinii, ci la spitalizarea celor implicati in accident, iar acolo o zi la ER duce la peste $2,500)

alt punct, nu prea poti inmatricula masina daca n-ai green card, iar daca ai green cardul, poti da examen de conducere.

cu permisul romanesc, asigurarea la o masina noua e posibil sa te cam rupa. eu iti propun sa faci la ei o scoala de cateva zile, si dai examenul.

deci, daca vrei sa "discuti" cu cei de la care cumperi, iti pot face un scan de pe permisul meu luat anul trecut de la ACR, si tu, alaturi, mergi la un notar sa iti faci traducerea legalizata.

si-i lasi pe ei sa aleaga.

succes

Edited by cezar1
Link to comment

Sa finantez=sa fac lease. Mai jos am raspunsul dealerului... pana ma-sii... uite scaneaza dracia ta de permis international si incerc sa fac ce mi-ai spus tu, sa mai le dau mail-uri explicandu-le asta, e vorba de mai multi dealeri auto de la care am primit acelasi raspuns...

You can see the Msg below from our Financial Director, You can drive here on your hometown license for 3 months but when it comes to financing a car you will have to have an International License or TX lic

Link to comment

okay,

pentru mine financing inseamna cumparare cu imprumut de la banca dealer-ului.

de ce cred eu ca iti cer permis international, probabil ca asigurarea o faci prin ei, si e cea mare (acolo nu exista casco, dar sunt diferite trepte, cand iei in lease sau cumperi cu imrpumut la ei, esti obligat s-o iei p-aia cu de toate, furt, vandalizare, incendiu etc)

vezi ca pentru americani "international" inseamna canada de cele mai multe ori si acolo exista un format eliberat de CAA, omologul AAA. ACR nu e afiliat la nici o organizatie care sa includa AAA.

eu iti recomand sa le trimiti un email cu scanul de la permisul tau de conducere si ma ofer sa-ti scanez carnetul meu international, si asteapta raspunsul.

pregateste-te pentru ce e mai rau.

alta posibilitate este sa cumpere o ruda a ta, prieten, masina si la asigurare sa spuna ca o conduci si tu.

succes si lasa-ma sa stiu daca vrei sa te ajut cu scanul

Link to comment

si-nc-o chestie, ca si la noi, sa conduci pe strada iti trebuie, licence (carnetul), registration (talonul cu numarul de circulatie) and insurance (asiguarea). lipsa asigurarii e ofensa federala si se pedepseste prin inchisoare.

eu zic sa te interesezi si de inmatriculare si de asigurare inainte sa dai banu' pe masina.

incearca sa gasesti "department of motor vehicles", ca e imposibil sa nu gasesti pe net cerintele pentru inmatriculare.

referitor la carnet, sunt destul de sigur ca statele nu-ti vor accepta carnet international cu valabilitate peste 3 luni

verifica si informatia asta, nu te lasa in mana dealers-ilor al carui singur scop este sa ia banii de la tine, sa-si vanda marfa.

trebuie sa faci asigurarea si trebuie sa fii in regula cand si daca te opreste politia.

daca in texas este 3 luni limita, atunci peste limita asta, TREBUIE sa ai permis de texas. sa ai permis de texas iti trebuie residenta acolo si cred ca green card.

ti-am trimis mesaj privat cu adresa mea de mail

Edited by cezar1
Link to comment

Ca sa poti face lease la o masina tre sa te prezinti la ei si cu asigurarea, altfel nu merge, probabil ca si la noi cand inmatriculezi masina si vrei talonul tre sa ai si o asigurare RCA. Chiar acum ma apuc de dat mail-uri si la asiguratorii de acolo sa vad cat ma costa asigurarea la masina ce o vreau, Ti-am raspuns pe privat si pe email chiar. Mi-au raspuns iar cei de la ACR...

RECTIFIC

Se poate opta si pentru varianta de a nu fi membru ACR(pretul este de 400 ron)

cleardot.gif

Link to comment

ciudat.

ma rog, tu stii, ti-am dat si nr de tel..

sfatul meu este sa eviti sa dai banii la hoti. si ACR asta e.

alt sfat este:

meri in state. acolo sa circuli iti trebuie:

registration (inmatriculare)

carnet (license)

asigurare (insurance)

fa-ti temele si contacteaza pe toti 3.

alta optiune simpla ai sa cumpere un prieten/ruda masina, s-o inmatriculeze el si la asigurare sa prezinte the second driver, cu numele si carnetul tau.

succes.

Link to comment
 • 4 weeks later...

Tocmai m-au executat azi de 650 RON la ACR pentru faimosul permis de conducere international... huh. :shock: Cam scumpa bucata aia de hartie neplastificata, ne nimic...

Edited by CiprianS
Link to comment

Sa fii membru ACR si sa ai "permis" international, e fara valoare in Europa, nu-ti foloseste la nimic. Nici macar la interventii.

I-am sunat o data, nu raspund.

In afara tarii, desi se lauda ca doar atingi cardul de membru in buzinar fara sa-l scoti afara si omologiul ACR din strainatate il gasesti langa tine. Vrajeli. Am scris la cateva organizatii si mi-au raspuns cruntul adevar. Ei zic ca i-au contactat si pe cei de la AAA si nu e nici o problema. Si asa e, daca n-ai nevoie.

Si mai misto o sa fie cand o sa te prinzi ca nu-ti foloseste la nimic, :lol:

Tu ai vazut ce site au? Cum dau informatiile, ca niste crampeie de articole de ziar, si nu orice ziar, ci "Scanteia"

Iti zisei ca te costa mult, tu raspunsesi ca e doar 400 si nu trebuie sa fii membru. Eu ma mirai, dar te lasai, poate cine stie?

promite-mi ca ne tii la curent

Edited by cezar1
Link to comment

Eu am raspuns cu, ce mi-a zis un berbec de al lor in scris, pe mail. Cu ce sa va mai tin la curent? Permisul asta faimos va ajunge hartie igienica in momentul in care apuc sa imi iau permis din US ca nu mai am nevoie de mizeria asta... aia e, niste bani aruncati pe geam strict din cauza ca la finantarea unui automobil in US ai nevoie de permisul din statul respectiv sau de cel international. Nu eram nebun sa le dau bani doar de dragul de a le da, am fost nevoit sa fac asta. :(

Link to comment

Ma refeream de-acolo din State sa scrii pe forum sa ne spui daca ti-au acceptat super-permisul international eliberat de super-ACR, mandria automobilismului romanesc

Link to comment

A, ok, no problem. Ne mai auzim si pe mail amandoi daca e. Sper totusi sa imi accepte cartulia asta de la ACR ca daca nu le dau cu ea in cap cand revin inapoi in tara. :)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.