Jump to content
POLITISTI.ro

Radiere masina inmatriculata in Spania


AlinBura

Recommended Posts

buna seara
am si eu o problema:fratele meu i-a dat o masina de-a lui inscrisa pe Spania la tata...acum noi am inmatriculato aici in Romania dar cand mi-a dat numerele a trebuit sa dau toate actele vechi ale masinii...acum eu vreau sa intreb cum fac si ce trebuie sa trimit inapoi in Spania la fratemio ca sa o poata radia acolo sa nu mai plateasca impozit dupa ea
Multumesc

Link to comment

o sa fie nevoie sa trimiteti in Spania certificatul de radiere care v-a fost eliberat in momentul in care ati inmatriculat masina in Romania. Acel certificat de radiere si traducerea sa legalizata trebuie sa ajunga in Spania astfel incat sa puteti radia autov. de acolo.

Link to comment
  • Moderator

Radierea temporară sau definitivă ("baja temporal o definitiva") în Spania se face la cerea proprietarului, fără a prezenta alte documente din țara unde s-a reînmatriculat autovehiculul. Pentru a evita orice alte impedimente din partea autorităților spaniole, e recomandat să urmați sfatul de mai sus. Neapărat ca ruda dvs. să aibă impozitul plătit la zi!

Oricum, din oficiu, autoritățile din țara noastră notifică autoritățile din statul de proveniență cu privire la noua înmatriculare.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Certificatul de radiere de care vorbeşte colegul meu e ataşat în partea de jos a contractului de vânzare cumpărare, iar la înmatriculare funcţionarul de la ghişeu stampilează şi semnează acel certificat.

Link to comment
  • 10 years later...

Buna ziua,

tocmai mi-am inmatriculat in Spania masina pe care o detineam de cativa ani in Romania. La inmatricularea in Spania, mi-au retinut cartea de identitate si talonul romanesti, eliberandu-mi documente echivalente spaniole. Acum vreau sa vin in tara si sa radiez masina din evidentele romanesti.

Intrebarea mea: pot face acest lucru fara sa mai am documentele originale romanesti (cartea de identitate si talonul), avand in vedere ca documentele echivalente spaniole le am in original si le pot prezenta ca dovada a inmatricularii in Spania? Placutele romanesti le am si le pot returna in Romania.

Apreciez un raspuns prompt din partea dvs, ca sa am timp sa mai cer vreun document din Spania (daca e cazul), inainte de a veni in Romania pentru radiere. Multumesc si va doresc Craciun fericit si un an nou bun!

Link to comment
  • Moderator

@DOC1974,
În mod normal autoritățile spaniole trebuie să comunice către cele românești faptul că mașina a fost înmatriculată în evidențele lor, dar nu se prea întâmplă în realitate treaba asta. 
În această situație vei fi nevoit să soliciți în Spania, eliberarea unei adeverințe din care să rezulte că mașina a fost înmatriculată în evidențele lor, pe care o vei traduce și o vei depune la Serviciul de Înmatriculări din România. În baza acelei adeverințe mașina urmează să fie radiată.

Puteai solicita înainte de a merge în Spania cu mașina radierea pentru export. 

Trebuie precizat că Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule şi /sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, pentru informații detaliate să vă adresaţi instituţiei respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.