Jump to content
POLITISTI.ro

Traficanti de droguri, prinsi in flagrant de politisti


NewsBot

Recommended Posts

Suspecţi de trafic de droguri, depistaţi

În urma unei investigaţii care a durat şase luni, poliţiştii antidrog ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, din cadrul B.C.C.O. Oradea şi procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Satu Mare au depistat cinci persoane din Satu Mare, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, suspectate că se ocupau cu traficul de droguri de risc şi mare risc.

Pentru probarea activităţii infracţionale, astăzi, 26 octombrie a.c., au fost efectuate simultan cinci percheziţii la locuinţele suspecţilor. În urma acestor activităţi au fost ridicate 122 de comprimate de ecstasy, 400 de grame de cannabis, 10 grame de haşiş, 3 cântare electronice folosite la cântărirea drogurilor şi 10 telefoane mobile.

Suspecţii, C.T., de 32 de ani, C.C., de 26 de ani, M.N., de 31 de ani, I.R., de 24 de ani, din Satu Mare şi H.F., de 24 de ani, din Negresti Oaş sunt cercetaţi pentru trafic şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 2 alin. 1 şi art. 4 alin. 1 şi 2 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului ilicit de droguri.

În cauză, cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Suspecţi de trafic de droguri, depistaţi

Două persoane suspectate că au traficat 2,85 kg. de droguri de mare risc au fost arestate preventiv. / Unul dintre suspecţi a fost prins în flagrant cu 350 gr. de cocaină.

Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au depistat două persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc şi introducere în ţară de droguri de mare risc.

I.Marian, de 22 de ani şi M. Florin, de 23 de ani, din judeţul Brăila sunt suspectaţi că, în cursul lunii septembrie 2011, au introdus în mod ilegal pe teritoriul României 2, 5 kg. de heroină şi 350 gr. cocaină, droguri de mare risc, disimulate în capitonajul plafonierei unei autoutilitare.

Drogurile proveneau din Spania şi erau distribuite de suspecţi în municipiul Bucureşti.

De asemenea, la data de 1 noiembrie a.c., I. Marian a fost depistat în flagrant având asupra sa 350 gr. de cocaină.

În urma probatoriului administrat, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a suspecţilor pentru 29 de zile.

I.G.P.R.

Link to comment
 • 3 months later...

Suspecţi de trafic de droguri, depistaţi

Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant, în Bucureşti, în timp ce încercau să tranzacţioneze un kilogram de haşiş procurat din Spania.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog au documentat activitatea infracțională a unei importante rețele organizate, ce avea ca preocupare traficul internațional de droguri (haşiş), pe ruta Maroc - Spania - România.

La data de 24 februarie a.c., poliţiştii antidrog, cu sprijinul unei echipe din cadrul I.G.P.R.- D.O.S., au prins în flagrant doi bărbaţi, de 22 şi 25 de ani, în timp ce tranzacționau un kilogram de haşiş.

Drogurile au fost procurate din Spania şi au fost aduse în România pe calea rutieră, fiind destinate pieței din București.

Suspecţii au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti, urmând ca procurorul de caz să se pronunțe în vederea emiterii ordonanțelor de reținere şi a demersurilor către Tribunalul Bucureşti, pentru luarea măsurilor de arestare preventivă.

Poliţiştii şi procurorii continuă investigaţiile în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a membrilor reţelei de traficanţi.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 3 weeks later...

Suspect de trafic de droguri, reţinut

Timp de aproximativ trei luni, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog - Biroul Zonal 2, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au desfăşurat activităţi specifice, reuşind probarea activităţii infracţionale a unui suspect de trafic de droguri din capitală, N. L., în vârstă de 33 ani. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Din probatoriul administrat s-a stabilit că cel în cauză distribuia cocaină, ecstasy şi marijuana (cannabis) în cluburile de lux din capitală, precum şi la diverse evenimente.

La data de 11.03.2012, când ofiţerii antidrog au organizat şi executat o acţiune, finalizată prin efectuarea unei percheziţii domiciliare, în baza autorizaţiei emisă de Tribunalul Bucureşti, la adresa unde acesta locuia fără forme legale.

În urma investigaţiilor şi a percheziţiei domiciliare au fost găsite şi ridicate, în total, pentru cercetări, 15 grame cocaină, 36 comprimate ecstasy, 30 grame cannabis, 10.537 lei, 600 dolari SUA, 500 euro, 80 lire sterline, două telefoane mobile cu cartele SIM, două laptop-uri, un cântar electronic, folosit la cântărirea drogurilor.

Cel în cauză a fost prezentat procurorului din cadrul P.Î.C.C.J.- D.I.I.C.O.T., care a dispus cercetarea acestuia, în stare de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000 şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Poliţiştii B.C.C.O. Bucureşti - Serviciul Antidrog - Biroul Zonal 2 continuă cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a tuturor persoanelor implicate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Un bărbat a fost surprins în flagrant în timp ce încerca să vândă cannabis.

La data de 13 martie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Bucureşti şi S.C.C.O. Giurgiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu, au surprins în flagrant delict, pe raza municipiului Bucureşti, un bărbat care avea asupra sa droguri de risc - cannabis, pe care intenţiona să le comercializeze în capitală.

La aceeaşi dată, în urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa unui alt suspect în cauză au fost descoperite mai multe doze de cannabis şi rezină de cannabis.

În cauză a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a celor doi suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Procurorii D.I.I.C.O.T. vor solicita instanţei de judecată arestarea preventivă a suspecţilor pentru 29 de zile.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
 • 1 month later...

Suspect de trafic de droguri, dupa gratii

Aproximativ un kilogram de canabis a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor de poliţiştii antidrog arădeni, în urma unei acţiuni./Tânărul care deţinea drogurile a fost arestat.

Ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Arad, au organizat o acţiune, în urma căreia B.M., de 25 ani din Arad, a fost depistat deţinând aproximativ 50 de grame de canabis.

Ulterior, la domiciliul acestuia, poliţiştii au depistat şi ridicat mai multe recipiente în care acesta deţinea în total 947 grame de canabis, în scopul comercializării, oferirii cu titlu gratuit ori pentru consum propriu.

În urma probatoriului administrat în cauză, B.M. a fost reţinut de procurorii D.I.I.C.O.T. pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, după care a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pe numele acestuia, magistraţii Tribunalului Arad au emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc, faptă prevăzută şi pedepsită de art.2 al.1 din Legea 143/2000.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...
 • Moderator

Traficant de droguri, reţinut de poliţişti

Poliţiştii Serviciului Antidrog Constanţa, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T., au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, din municipiul Constanţa care deţinea la domiciliul său 1 kilogram de cannabis şi 800 de comprimate de ecstasy.

La data de 20 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Antidrog, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa au reuşit prinderea în flagrant delict a lui S. NICOLAE, din Constaţa, care deţinea la domiciliul său o cantitate mare de droguri, respectiv 800 comprimate ecstasy şi 1 kg cannabis.

Bărbatul este suspectat că a achiziţionat drogurile din Spania, le-a transportat cu autoturismul proprietate personală şi le-a introdus în ţară cu scopul de a le pune în vânzare în cluburile şi barurile din Constanţa şi din staţiunile de pe litoral.

În urma celor constatate, a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi introducere în ţară de droguri de risc şi de mare risc, fapte prevăzută şi pedepsită de art. 2 al.1 din Legea 143/2000 şi respectiv art.3 al.1 şi 2 din Legea 143/2000.

În cauză a fost dispusă reţinerea lui S. NICOLAE pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 21 iunie a.c., ca urmare a probelor administrate, Tribunalului Constanţa a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a acestuia.

Sursa: IPJ CONSTANTA

Link to comment
 • 3 months later...

Suspecţi de trafic de droguri, prinşi în flagrant de poliţişti

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi au prins în flagrant doi bărbaţi care încercau să comercializeze aproape 1 kg. de cannabis.

La data de 11 octombrie a.c., poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a două persoane suspectate de comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

Cei doi bărbaţi, F.M.T., de 39 ani, şi R.F.M., de 43 ani, au fost prinşi în flagrant delict, în timp ce încercau să vânda 920 de grame cannabis.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că drogurile au fost procurate din Grecia şi aduse în ţară de către F.M.T.

Drogurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi analizei în laboratorul de profil acestora.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2 al. 1 din Legea 143/2000, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Suspect de trafic de droguri, prins de poliţişti

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Piteşti şi procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.- S.T. Piteşti au surprins în flagrant delict un tânăr de 33 de ani, în timp ce comercializa cannabis.

În cursul zilei de ieri, 15 octombrie a.c., tânărul a fost surprins, în municipiul Bucureşti, în flagrant delict în timp ce comercializa 10 doze de cannabis a câte 1 gr. contra sumei de 60 lei/doză.

Tânărul este suspectat că vindea cannabis mai multor consumatori de droguri din Piteşti şi alte localităţi din judeţul Argeş şi Vâlcea.

În urma percheziţiei autoturismului cu care acesta se deplasa au fost descoperite alte 20 de grame de cannabis porţionate în doze, dar şi vrac, pregătite pentru vânzare.

Faţă de tânăr, procurorii D.I.I.C.O.T- S.T. Piteşti au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor prev. şi ped. de art. 2, alin. 1 şi art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000, modificată.

Cercetările continuă, pentru identificarea tuturor membrilor grupului infracţional şi probarea activităţii ilicite a acestora.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • Moderator

Cică speriatul ăsta din imagini este o "fostă vedetă tv" pe numele lui Malonga, iar acum lucra ca "inspector principal" în cadrul Primăriei Capitalei. Aşa am văzut la televizor că spuneau ziariştii în reportaj.

Ce speriat de bombe este el acolo ... mai să mă dea lacrimile când îl văd aşa pierdut şi cu vocea aia de fătălău penibil.

Link to comment
 • 4 weeks later...

15 kilograme de cannabis descoperite în judeţul Constanţa

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Constanţa efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni ilicite prinvind circulaţia drogurilor de risc, după ce, la locuinţa unui constănţean au fost găsite 15 kilograme de cannabis.

La data de 12 noiembrie a.c. poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul Antidrog au efectuat o percheziţie domiciliară, în baza unei autorizaţii de percheziţie emise de Tribunalul Constanţa, la locuinţa lui D. Costel, în localitatea Potârnichea, comuna Topraisar.

La acţiune au mai participat poliţişti ai Secţiei de Poliţie Rurală nr.9 Topraisar şi criminalişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

15077_484267921607311_1728078377_n.jpg

La percheziţie au fost găsite, într-o anexă a locuinţei suspectului, 15 kilograme de cannabis, ambalate în 4 saci din rafie, aproximativ 1.000 de pliculeţe autosigilante din material plastic şi ustensile necesare ambalării cannabisului.

Din primele cercetări, s-a stabilit că suspectul a păstrat şi uscat la locuinţa sa aproximativ 50 kg de plante de cannabis, pe care ulterior le-a pregătit şi porţionat pentru a fi vândute.

Cercetările continuă de către procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni ilicite prinvind circulaţia drogurilor de risc, faptă prevăzută şi pedepsită de art.2 al.1, din Legea 143/2000.

Faţă de cel în cauză s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

IPJ Constanta - Compartimentul Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Suspecţi de trafic de droguri, prinşi în flagrant

Doi tineri constănţeni au fost surprinşi în flagrant de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul Antidrog, în timp ce încercau să vândă droguri, în apropierea unui liceu din judeţul Constanţa.

La data de 20 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa i-au surprins în flagrant pe D. Mugurel, de 26 de ani, din oraşul Techirghiol şi R. Cristian, de 21 de ani, din localitatea Ovidiu, judeţul Constanţa, în timp ce deţineau în autoturismul cu care se deplasau, 60 de pliculeţe ce conţineau substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din investigaţiile efectuate, a reieşit că aceştia intenţionau sa vândă pliculeţele consumatorilor, cu sume cuprinse între 10 – 15 lei/plic.

Cercetările au fost continuate de poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul Antidrog şi procurori D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Constanţa.

În urma probatoriului administrat, faţă de suspecţi s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 5 weeks later...

Dealeri de droguri prinşi in flagrant

Doi piteşteni sunt suspectaţi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. de trafic de droguri. / La locuinţele acestora, poliţiştii au găsit două culturi de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, cannabis vrac, dar şi porţionat, doze de LSD ( drog de mare risc) şi sume importante de bani.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti l-au prins în flagrant, ieri, pe M.S., de 30 de ani, din Piteşti, în timp ce vindea 10 grame de cannabis, unor consumatori.

Ulterior, la percheziţia efectuată în locuinţa acestuia, au fost găsite importante cantităţi de cannabis vrac, dar şi porţionat în doze, sume mari de bani, precum şi o cultură de cannabis indoor, amenajată într-o microseră.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a reieşit că suspectul făcea parte dintr-o reţea bine organizată de traficanţi de droguri care se aprovizionau cu stupefiante din Olanda şi Spania, dar care şi cultivau cannabis în Piteşti.

Poliţiştii au identificat şi un complice al traficantului, pe M.A., de 22 de ani, din Piteşti, care, la rândul său, vindea importante cantităţi de cannabis şi substanţe de tip „etnobotanic”, consumatorilor din Piteşti. Într-un apartament închiriat de acesta, poliţiştii au găsit 250 de grame de cannabis, sub forma de muguri, nouă doze de LSD ( drog de mare risc), sume importante de bani, dar şi o altă microseră în care se aflau plante din specia cannabis, în diferite stadii de dezvoltare.

Faţă de cei doi suspecţi, procurorii D.I.I.C.O.T. au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Prins în flagrant, în timp ce vindea un kilogram de droguri

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au reuşit prinderea în flagrant a unui tânăr, suspectat de trafic internaţional de droguri, în timp ce încerca să comercializeze 1 kg de haşiş, contra sumei de 9.300 de euro.

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova - S.C.C.O. Mehedinţi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Mehedinţi au efectuat cercetări privind o grupare infracţională organizată specializată în comiterea de infracţiuni de trafic internaţional de droguri, care acţiona în Romania şi Italia.

La data de 4 februarie a.c., poliţiştii şi procurorii, beneficiind de suportul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au prins în flagrant un tânăr de 25 de ani, din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, în timp ce încerca să comercializeze, în municipiul Caransebeş, un kg de droguri de risc (haşiş), contra sumei de 9.300 de euro.

Din cercetări a reieşit că drogurile au fost procurate din Italia şi aduse în ţară, de către suspect, în autoturismul personal, respectiv, printr-o firmă de curierat.

Faţă de cel în cauză s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, după care, în cursul acestei zile, a fost prezentat instanţei de judecată care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Totodată, autoturismul folosit de suspect pentru introducerea drogurilor în ţară a fost indisponibilizat la sediul I.P.J. Mehedinţi.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului, cât şi pentru depistarea tuturor persoanelor implicate

Sursa: IGPR

Link to comment
 • 3 weeks later...

Peste 10.000 de comprimate de xtc, ridicate de poliţişti

În urma unei monitorizări de trei luni, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Braşov şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională cu preocupări pe linia traficului internaţional de droguri. Cinci persoane, dintre care doi cetăţeni olandezi şi trei cetăţeni români au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

La data de 24 februarie a.c., poliţişti din cadrul B.C.C.O. Braşov, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Braşov, au suprins în flagrant delict patru persoane în timp ce vindeau/cumpărau mai multe comprimate de XTC.

Drogurile, 10.054 de comprimate de XTC, în valoare de circa 100.000 de euro, erau oferite spre vânzare de către doi cetăţeni olandezi, de 55, respectiv 37 de ani. Cumpărători erau doi cetăţeni români, de 45, respectiv de 29 de ani, primul din judeţul Prahova, iar al doilea din municipiul Timişoara.

În urma percheziţiei domiciliare, au fost ridicate, din locuinţa în care s-a realizat prinderea în flagrant, mediile de stocare informatică folosite pentru a ţine legatură între membrii reţelei, iar în autoturismul unuia dintre cetăţenii olandezi au fost gasite aproximativ 2 grame de amfetamină pulbere.

Totodată, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare în judeţul Timiş, respectiv în municipiul Timişoara şi în comunele Biled şi Şandra la locuinţele membrilor reţelei, printre care şi la locuinţa unui bărbat de 34 de ani.

Faţă de cinci persoane, cei doi cetăţeni olandezi şi trei cetăţeni români, s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere de droguri în ţară, trafic cu droguri de mare risc, organizare şi finanţare a traficului de droguri de mare risc, fapte prev. şi ped. de art. 2 alin. 2, art.3, art. 10 şi art. 4, alin.2 din Legea 143/2000.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de S.R.I. și D.O.S.-I.G.P.R..

În cauză, cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, precum şi pentru extinderea cercetărilor cu privire la legăturile infracţionale ale acestora în Olanda. La data de 25 februarie a.c., suspecţii vor fi prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.

IGPR

Link to comment
 • 1 month later...

Trafic de droguri, pe ruta Grecia – România

În urma unui flagrant şi a unei percheziţii efectuate de poliţiştii antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T., trei membri ai unei grupări de trafic internaţional de droguri au fost reţinuţi.

La data de 7 aprilie a.c., poliţiştii antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în traficul internaţional de droguri (cannabis), pe ruta Grecia – România.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Din investigaţii, a reieşit că suspecţii au introdus pe teritoriul României, prin intermediul unei firme de transport persoane, aproximativ 7 kilograme de cannabis.

Drogurile au fost transportate cu autocarul pe ruta Atena/Grecia – Bucureşti/România, urmând să fie valorificate pe raza municipiului Bucureşti.

Valoarea pe piaţă a drogurilor este de 100.000 de euro.

La data de 7 aprilie a.c., în zona unei autogări din Bucureşti, au fost prinşi în flagrant doi tineri de 20, respectiv 28 de ani, în momentul în care tranzacţionau aproximativ 4 kg. de cannabis.

La aceeaşi dată, poliţiştii antidrog au efectuat o percheziţie la domiciliul unuia dintre suspecţi, unde au fost descoperite 49 de plante de cannabis, aflate în stadiu incipient şi o instalaţie artizanală folosită pentru creşterea plantelor.

În cauză, s-a beneficiat şi de sprijinul autorităţilor din Grecia, al Ataşatului de Afaceri Interne al M.A.I. la Atena şi al Institutului Naţional de Criminalistică – I.G.P.R..

În baza probatoriului administrat în cauză, duminică, 7 aprilie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. au reţinut pentru 24 de ore a trei membri ai grupării, pentru trafic ilicit de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 143/2000.

Luni, 8 aprilie, cei trei urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Traficanţi de droguri, prinşi de poliţisti

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională organizată specializată în traficul internaţional de droguri de mare risc – heroină. 25 de kg. de heroină au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 6 persoane, cetăţeni români şi albanezi, specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc - heroină.

Membrii grupării au organizat procurarea cantităţii de 25 kilograme de heroină din Turcia, tranzitarea teritoriului României şi transportul drogurilor de mare risc pe ruta terestră către Germania.

La data de 21 aprilie a.c., trei dintre suspecţi, cetăţeni români, au fost depistaţi în flagrant delict, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, în autoturismul cu care aceştia se deplasau fiind descoperite drogurile de mare risc, disimulate în portierele autovehiculului.

Valoarea totală a cantităţii de 25 kilograme de heroină, având puritate 80%, este de 500.000 Euro.

Suportul informativ şi tehnic al operaţiunii a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale din I.G.P.R.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestara preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Sursa: IGPR

Link to comment
 • 2 months later...

Cercetat pentru trafic de droguri

 

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din cadrul S.C.C.O. Neamţ şi procurorii D.I.I.C.O.T. au surprins în flagrant un bărbat care deţinea 100 de comprimate de ecstasy şi 10 grame de cannabis.

 

La data de 16 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Neamţ, au surprins în flagrant un bărbat, de 26 de ani, care deţinea asupra sa 100 de comprimate de ecstasy şi 10 grame de cannabis.

 

Drogurile au fost procurate din Olanda şi introduse în ţară în mod ilegal, fiind disimulate în mai multe sandwich-uri aflate într-o geantă de voiaj.

 

Față de cel în cauză s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri, introducere în ţară fără drept şi deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu, urmând a fi prezentat Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă.

 

Activitatea s-a desfășurat cu suportul de specialitate al D.I.P.I..

 

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale în cauză.

 

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 6 months later...

Flagrant: prins cu câteva kilograme de cocaină, amfetamine şi haşiş asupra lui

 

Un bărbat, membru al unei grupări infracţionale, a fost prins în flagrant în timp ce transporta un colet, care conţinea 5,5 kg. de cocaină, amfetamine şi haşiş. Drogurile ar fi fost aduse din Olanda, în vederea comercializării. 

Poliţiştii din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional de droguri de risc şi de mare risc (cocaină, amfetamină, cannabis şi rezină de cannabis).

În urma investigaţiilor, a reieşit faptul că, liderul unei grupări infracţionale ar fi introdus pe teritoriul României, din Olanda, prin intermediul unor firme de transport persoane şi coletărie, diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc, în vederea comercializării pe raza municipiilor Bucureşti şi Constanţa. 

La data de 31 ianuarie a.c., poliţiştii antidrog l-au depistat pe bărbat, pe raza municipiului Constanţa, în timp ce transporta un colet poştal, care conţinea cantităţile de 4,5 kg cocaină şi amfetamine şi 1 kg. de haşiş. 

În cauză, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului, pentru trafic ilicit internaţional de droguri de risc si de mare risc, trafic ilicit de droguri de risc si de mare risc, deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 143/2000. Cel în cauză urmează a fi prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Constanţa.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii B.C.C.O. Bucureşti – Serviciul Antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 11 months later...
FLAGRANT: DEPISTAT ÎN TIMP CE ÎNCERCA SĂ COMERCIALIZEZE COCAINĂ
 
Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au investigat activitatea infracţională a unui cetăţean libanez, bănuit de trafic de droguri. 
 
În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost surprins în flagrant delict, în Bucureşti, în timp ce încerca să comercializeze aproximativ 300 de grame de cocaină, în schimbul sumei de 12.000 de euro.
 
Acesta a fost reţinut, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  trafic de droguri de mare risc în formă continuată.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al S.R.I..

 

Sursa: IGPR 

Link to comment
 • 1 month later...
SURPRINȘI ÎN FLAGRANT DELICT ÎN TIMP CE VINDEAU DROGURI
 
Doi bărbați au fost surprinși în flagrant delict, în timp ce încercau să comercializeze cannabis. De la locuințele acestora au fost ridicate 500 de grame de muguri de cannabis şi un cântar de precizie.
 
La data de 19 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au surprins în flagrant delict doi bărbaţi, în timp ce încercau să comercializeze cannabis, în municipiul Mediaş.
 
Ulterior, au fost efectuate percheziţii la locuițele celor în cauză, unde au fost depistate şi ridicate 500 de grame de muguri de cannabis şi un cântar de precizie.
 
Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada ianuarie - februarie a.c., cei doi bărbaţi ar fi comercializat pe raza municipiului Mediaş droguri de risc, în special cannabis.
 
Cei în cauză au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.
 
La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.
 
Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.
 
Sursa: IGPR
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.