Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare in RO a unei masini deja inmatriculate in Spania


mirciu88
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua. 

 

Sunt interesat sa cumpar o masina care circula in Ro, avand inmatriculare si numere permanente de Spania. 

 

Nu imi este clar din 

 

 
Daca trebuie sau nu ca vanzatorul sa radieze masina din Spania inainte de actul vanzarii-cumpararii , daca trebuie sa o faca personal cu anumite acte, sau o poate face altcineva personal / prin corespondenta / cu o simpla cerere. In dialogul din linkul de mai sus informatiile se bat cap in cap dpmdv. 
 
M-ar interesa ce se intampla mai ales in etapele de dinainte demersurilor mele de inmatriculare in Ro. 
 
Pana la urma trebuie radiata din Spania - inmatriculata temporar in Ro - inmatriculata permanent, sau merge direct cu radiere ulterioara ? In ce moment radierea din Spania devine o piedica, daca vanzatorul nu o face in primul pas ? 
 
As aprecia clarificari scrise intr-o maniera uman-colocviala, nu in limbajul specific institutional ( de lemn lacuit ) . Multumesc. 
  • 0
  •  
  •  

 

  • Downvote 3
Link to comment
  • 5 years later...

Bună ziua, 

În decembrie 2018 am cumpărat un Ford Mondeo cu numere roșii de la cineva din Câmpina. Vehiculul este adus din Spania și fiind primul vehicul nu prea am știu ce acte trebuie să îmi ofere vânzătorul, pașii de înscriere etc. și nici pe partea de funcționare a mașinii, așa că respectivul m-a cam păcălit în mai multe privințe (nu mi-a oferit contractul dintre el și proprietarul din Spania, cartea de identitate a autovehiculului am primit-o în formă de copie legalizată, fiscalul l-am primit după ce am dus-o la RAR, mașina avea foarte multe probleme pe partea mecanică și electrică și piese lipsă etc.). În ianuarie 2019 am dus dosarul pentru înscriere și m-au pus în așteptare că trebuiesc făcute verificări în Spania în legătură cu cele enumerate mai sus, iar eu am circulat cu numere roșii până în prezent. Pe 26 martie 2020 am primit de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor o înștiințare că autoritățile spaniole nu au finalizat procedurile privind înstrăinarea acestui vehicul și că nu se poate radia de pe Spania, așa că nu o pot re-înmatricula în România.

Ce pot face în această situație? După ce îmi expiră setul actual de numere roșii mai pot să scot alt set pentru a circula cu mașina? Radierea pe Spania o poate face doar fostul proprietar de acolo sau și cel care mi-a vândut-o mie? Este posibil ca mașina să fie furată? Aștept orice informație care mă poate ajuta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.