Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat de 2 ori la o singura oprire

Postare recomandată

• Membru
Publicat

1. Poza e la crucea de la cimitir, tu ai vrut să spui fotografie.

2. Sigur este indicator însă nu ai acordat tu atenţie acestui aspect.

3. Voi reveni eu cu fotografia când am timp pentru acest lucru.

• Moderator
Publicat

Bogdănel, doar îţi pierzi timpul. Stimabilul are idei fixe şi puţine, pentru el poliţistul trebuie numai să-i bată obrazul atunci când încalcă legea sau eventual să stea sub indicator şi să-i facă semne pentru a-i reaminti că trebuie să respecte legea. Va spune că indicatorul a fost demontat, montat şi aşa mai departe, ca şi cum indicatoarele ălea sunt plantate de poliţiştişti sau au vreun sistem detaşabil, iar când a trecut el pe acolo nu era. Ce s-o mai lungim, o adevărată conspiraţie în ceea ce-l priveşte, pusă la cale de sistemul ticăloşit, ce şi-a propus să-l distrugă sau să-i facă viaţa un calvar tocmai lui. ;)

Publicat

Văd că sunteți cu teoria conspirației.......și aveți și o atitudine sfidătoare la adresa mea! De asta nu vă suportă lumea!

• Displace 3
  • Moderator
Publicat

Doar infractorii, contravenienţii şi cei mai înceţi la minte nu ne suportă. Oamenii cinstiţi şi normali nu au astfel de apucături.

• Apreciez 3
Publicat

Frumos. Tot respectul meu!

Mai mult sau mai putin off-topic:

sunt foarte uimit (ma tine de multi ani) cum unii oameni, in aces caz initiatorul topicului si danielpdd sunt nemultumiti de ceva insa atunci cand vine vorba

sa se zbata pentru propriul interes ... nu au timp sunt constransi de viata grea bla bla. Din ce vad ei tin la carnetele lor dar eforturi nu fac, sa memoreze

(spre ex un marcaj sau un indicator) insa nici nu verifica, domle esti nemultumit de ceva verifica daca ai sau nu dreptate in functie de rezultat faci ceva care

sa schimbe situatia, ceva palpabil.

E urat sa astepti sa treaca alea 15 zile in care poti face contestatie si apoi sa spui ca mama ce ai fi facut bla bla

dar ce sa faci azi ploua si nu poti sa iesi din casa. E mai simplu la monitor din casa sa arunci cuvinte grele si acuzatii.

Inca odata respectele mele pentru Bogdan.

• Moderator
Publicat

Nu trebuie să te surpindă astfel de abordări. A devenit un sport naţional această autovictimizare excesivă şi închipuită. E mult mai comod pentru majoritatea românilor să găsească vinovaţi la minut şi să arate cu degetul, în loc să-şi asume responsabilităţi sau să facă un minim efort. În schimb, am devenit o ţară plină de plângăcioşi şi victime închipuite.

Publicat

Ești tare...vezi că până la coborâre mai sunt 3 intersecții! Poate ținem cont de valabilitatea semnelor de circulație!!! Adică ăla care pleacă de la primăria din Tomești,dau un exemplu, are voie să depășească???? Sau trebuie să se întoarcă să cerceteze traseul??? Dacă e o zonă așa periculoasă cum ziceți luați măsuri să apară o semnalizare corespunzătoare!

• Displace 5
  • Membru
Publicat (modificat)

Deja devii nesimțit

Vrei să fotografiez toată porțiunea de drum de la indicator până unde începe coborârea ca să-ți demonstrez că nu este nici o intersecție?

Din punctul unde este amplasat respectivul indicator și pana unde începe coborârea este un singur drum care virează la stânga, atât.

Și ăla de pleacă de la primăria din Tomeşti nu are voie să depășească nici el.

Mulțumit, deșteptule?

Modificat de Bogdanel
  • Apreciez 1
Publicat

Ești tare...vezi că până la coborâre mai sunt 3 intersecții! Poate ținem cont de valabilitatea semnelor de circulație!!! Adică ăla care pleacă de la primăria din Tomești,dau un exemplu, are voie să depășească???? Sau trebuie să se întoarcă să cerceteze traseul??? Dacă e o zonă așa periculoasă cum ziceți luați măsuri să apară o semnalizare corespunzătoare!

De ce nu faci tu o sesizare scrisa la drumuri? Sa scrii ce-ai scris aici.

Ai spus ca nu e semn, cineva a facut fotografia pentru tine. Dupa mine, nu mai era nevoie.

Te consideri nedreptatit? Faci contestatie.

Vrei sa imbunatatesti o stare de fapt? Faci o sesizare si propui. Dar este ca n-ai chef?

• Moderator
Publicat

Dacă e o zonă așa periculoasă cum ziceți luați măsuri să apară o semnalizare corespunzătoare!

Exact asta se şi face. Se iau măsuri de sancţionare împotriva celor care nu respectă reglementările rutiere din zona respectivă, punând în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, aşa cum ai făcut şi tu.

Semnalizarea şi marcarea drumului nu e treaba poliţiei, asta e treaba administratorului drumului (primăria sau CNADNR).

• Membru
Publicat

Poate niste masuri la pantaloni, la camasa...cine stie ce isi doreste, ca in legatura cu speta lui stie bine ca nu are dreptate dar ii place sa faca pe "intelijentul".

Publicat

Bogdănel, hai să fim corecți...tu ai scris mai sus că este un drum care face stânga, aia nu e intersecție?? Și ăla care pleacă de la 100 m după indicator de unde să știe că nu are voie să depășească? În cazul meu, dacă aveam indicatorul însoțit de panoul de intrare în localitate nu mai comentam nimic! Nu vreau să intru în polemică cu voi dar răspunsurile voastre sunt cam ironice, cred că am folosit un limbaj adecvat! O seară bună !!!

Publicat

Daca asa sta situatia atunci doar o contestare te poate/putea scapa. Mai mult de munca dar iti salvai permisul

Acuma depinde daca ai ghinionul sa stai in Bucuresti si sa trebuiasca sa te duci la Tribunal pe la Bacau (sau Suceva etc) pentru contestatie.

Asta nu prea pare la indemana.

Pe de alta parte intradevar nu este ok nici sa se paseze vina la CNADR sau administratia x, adevarat ei se ocupa dar in baza asta atunci

in procesul verbal trebuie sa se mentioneze toate imprejurarile in care s-a petrecut fapta, inclusiv ca nu exista marcaje ca semnul este bla bla (art. 16. Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 )

Binenteles daca asta nu se completeaza sa vezi cum te vei chinui ca si contravenient sa demonstrezi asta.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

clyde13 priveşte cu atenţie fotografia şi vezi că EXISTĂ semnalizare rutieră în zonă. Faptul că semnalizarea rutieră nu e pe placul contravenientului, nu înseamnă că nu există şi nu trebuie respectată.

Publicat

Ce am inteles eu din discutii, nu spun ca asta este sau nu cazul, ci doar ce am inteles eu.

Este un desen cam naiv facut dar sper ca explicit.

Ce am inteles eu din discutii, nu spun ca asta este sau nu cazul, ci doar ce am inteles eu.

Este un desen cam naiv facut dar sper ca explicit.

post-8502-0-75151100-1365076302_thumb.pn

• Moderator
Publicat

Nu strică dacă mai citiţi legislaţia rutieră, pentru că atât tu cât şi iniţiatorul topicului sunteţi deficitari la acest capitol şi nu faceţi altceva decât să căutaţi cu disperare tot felul de motivaţii pentru a justifica încălcarea legii. Deja deveniţi agasanţi cu această ipocrizie, pentru că toţi vreţi să se respecte legea şi să fie disciplină în trafic, dar până în momentul când sunteţi voi în cauză, iar atunci situaţia se schimbă la 1800 şi cautăţi orice modalitate de a scăpa. E o chestiune de onoare să ai tăria de caracter să suporţi cu demnitate consecinţele faptelor tale.

Iar ca să clarificăm inepţia asta pe care o susţineţi, trebuie să ştiţi că semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora şi se termină acolo unde este montat indicatorul care anunţă sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei.

NUMAI în cazul în care indicatorul rutier care anunţă sfârşitul zonei de restricţie LIPSEŞTE, semnificaţia indicatoarelor de restricţie/interzicere încetează în intersecţia cea mai apropiată. Citiţi cu ATENŢIE art. 66. alin.(6) şi poate avem norocul să înţelegeţi ce scrie acolo.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Imi pare rau Marius sa te contrazic, conform regulamentului, semnificatia inceteaza in intersectia cea mai apropiata daca nu exista un indicator care sa precizeze lungimea sectorului. Tocmai pentru ca pot sa fac stanga de pe acel drum. Asa cum tu imi spui sa imi asum te rog sa privesti si invers aceasta asumare.

Am adaugat aliniatul pe care l-am gasit online, sper ca este ultima versiune al lui. Faptul ca exista un indicator care anuleaza restrictia dupa intersectia respectiva la X Km nu are cum sa fie de ghicit de un conducator auto, daca pana in intersectie nu exista acolo se schimba. Din aceasta cauza prezenta marcajelor de banda continua este necesara.

"(6)Semnificatia indicatoarelor de interzicere sau de restrictie începe din dreptul acestora. în lipsa unei semnalizari care sa precizeze lungimea sectorului pe care se aplica reglementarea ori a unor indicatoare care sa anunte sfârsitul interdictiei sau al restrictiei, semnificatia acestor indicatoare înceteaza în intersectia cea mai apropiata. Când indicatoarele de interzicere sau restrictie sunt instalate împreuna cu indicatorul ce anunta intrarea într-o localitate, semnificatia lor este valabila pe drumul respectiv pâna la întâlnirea indicatorului "Iesire din localitate", cu exceptia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel."

PS

Te rog sa nu imi aplici epitete doar pentru a intari afirmatiile tale. Nu cred ca am facut asa ceva la adresa ta sau a altui membru al forumului, chiar am incercat sa fiu impartial pe cat am putut.

Bafta in viata tuturor!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Un salut respectuos tuturor membrilor acestui forum! Imi cer scuze daca prin interventia mea voi deranja insa as dori sa fiu lamurit cu privire la un aspect, eu unul avand pe forum doar calitatea de membru nu pe aceea de politist. In mod intentionat mi-am facut cont astazi intrucat citind acest topic am ramas foarte nelamurit asupra unui aspect deloc de neglijat pentru mine ca simplu sofer amator si cu siguranta pentru multi asemenea mie. Din ceea ce am citit am inteles ca cel care a deschis topicul a recunoscut contraventia, in sensul ca nu se delimiteaza de acesta negand-o. Am retinut deasemenea ca i s-au intocmit doua procese verbale de contraventie pentru depasirea limitei de viteza de catre doi lucratori diferiti aflati impreuna in misiune, contraventii pe care soferul le-a savarsit pe un anume traseu de drum, intr-un interval de timp relativ restrans ca durata. Intrebarea logica pe care doresc sa o adresez, recunoscator fiind daca as primi un raspuns , este urmatoarea: daca in masina s-ar fi aflat de pilda trei sau patru lucratori ai Politiei iar soferul ar fi savarsit tot atatea contraventii, acestea s-ar fi cumulat rezultand o suspendare a permisului de 270 respectiv 360 de zile? Daca raspunsul pe care il voi primi este acela ca de obicei intr-o misiune a Politiei rutiere se afla maximum doi agenti iar din aceasta rezulta ca nu este posibila varianta pe care am inaintat-o, doresc sa adresez o alta intrebare: avand in vedere ca un singur politist are dreptul legal sa constate mai multe contraventii si sa intocmeasca proces verbal pentru fiecare dintre ele,cum este si firesc dealtfel, totusi daca soferul respectiv ar fi incalcat aceeasi prevedere legala nu de doua ori precum a facut-o, ci de mai multe ori, constatata de aceiasi agenti, pe respectivul tronson de drum, in aceeasi perioada te timp, perioadele de suspendare a permisului s-ar fi cumulat la fel cum s-a intamplat in cazul descris de catre soferul cu pricina? Consider ca este o intrebare de bun simt si astept un raspuns legitim. Va multumesc.

• Apreciez 1
Publicat

Nu stiu ce raspuns o sa primesti dar daca ar fi 2 aparate radar unul dupa altul si la ambele depasestei viteza legala, ai avea 2 contraventii.

In viata mea am vazut o data o serie de 4 masini radar pe o distanta de 10km. Si a fost si un reportaj despre soferi amendati de 4 ori. Nu se intampla in Romania.

Personal in cazul de fata e foarte greu sa cred ca in mod normal politia se comporta asa dur. Daca mi s-ar intampla, as lua procesele verbale si as face contestatie, as suna imediat dupa primirea celor 2 procese verbale la 112 sa verific daca cei care m-au oprit sunt politisti si sa consemnez ora la care sun. Eu insa din cat circul si circul peste 60,000km pe an, si cu masina si cu motocicleta, n-am intalnit asa ceva. Daca intr-adevar s-a intamplat si soferul a raspuns cu respect, e sigur un caz super-izolat.

• Displace 1
Publicat

Iti multumesc pentru raspuns Cezar, intr-adevar am imaginat o situatie putin probabila, insa ceea ce doresc eu sa demonstrez este ca pe alocuri legea are mari scapari si nu e vina polististilor care uneori nici nu stiu cum sa interpreteze situatiile concrete, reale din trafic, insa nici cea a soferilor care ar fi pusi in aceasta situati, intrucat nu cred ca exista cadru legal pentru incadrarea contraventiei. Cu tot respectul pentru munca pe care o depun si pentru ei ca oameni avand in vedere situatiile limita carora trebuie sa le faca fata uneori, as dori totusi ca un membru avizat recte lucrator al Politiei sa ma lamureasca ce as pati eu ca sofer in situatia mai sus data. Pacat ca legea e facuta sa fie incalcata sau mai rau uneori nici macar nu exista cadru legal pentru situatii de genul aceleia pe care am descris-o. Nu imi pun coronita de spini a lui Iisus, toti incalcam codul rutier mai des sau mai rar, mai grav sau mai putin grav(chiar si politistii, cazuri concrete in familie); imi doresc ca cineva dintre membri politisti sa-mi raspunda avizat, eventual prin articole de lege. Vreau sa fiu impartial si inca o data tin sa multumesc tuturor celor ce imi vor raspunde la intrebare.

• Apreciez 1
Publicat

Nici o problema, eu iti zic cum as proceda eu. As semna raportul si as cauta dreptatea pe care o consider, mai departe.

Sa incerc sa-l conving acolo pe politist ca n-are dreptate daca e deja montat pe mine, mi se pare o pierdere de energie si timp. Cum am zis, o singura data in 92 parca consider ca am fost nedreptatit. De atunci, tot timpul am gasit intelegere pentru greseli. Fara milogeala, fara sa-i propun eu variante sa-si exercite el datoria. In afara de a explica varianta mea, recunoaste eventual greseala, nu exista decat semnarea PV-ului si sa spun "la revedere".

Si nu vad de ce i-ar casuna pe mine cand uite iti dau numai un exemplu, azi, in 4km in jurul blocului conducand masina sa-mi iau mandra de la Angst, in fata mea, 3 soferi pe rosu (din care un autobuz), 2 claxoane indelungi cu rasete la o masina de scoala cu o femeie la volan, claxon pentru mine si injuraturi pentru ca mi-am permis sa acord prioritate unei batrane deja angajata in trecere pe verde la un viraj drepata. 4km si 10minute. Au de unde sa-si aleaga. Nu mai spun cati gasesc in afara Bucurestiului, viteza, depasiri in zine nepermise, agresivitate.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Inca o data iti multumesc pentru raspuns Cezar, cu siguranta fiecare dintre noi am proceda la fel, in sensul ca am semna procesele respective si am cauta sa ne facem dreptate. Din pacate nu asta e solutia;contestatii, termene la judecatorii, bani, nervi si timp pierdute in zadar. Cel mai simplu ar fi ca cei care se ocupa cu initierea si adoptarea proiectelor de lege sa faca in asa fel incat nici macar o situatie aprope imposibila precum cea descrisa mai sus sa nu fie neincadrata legal. De ce? Simplu. Politistul ar avea dreptul si obligatia sa te opreasca la prima, cel mult la a doua abatere, tu, eu, noi toti ca soferi nu am avea ce face si am suporta repercursiunile iar dupa recuperarea permisului ne-am gandi de 10 ori inainte de a depasi cu peste 50 de km la ora viteza legala, politistul ar dispune cu mai mult folos de timpul pe care il are in timpul programului fara a mai fi nevoit sa stea sa dupa vitezomani, toata lumea ar fi multimita cred eu. Legea este facuta insa de asa natura incat pe ei ii pune sa ne vaneze fie ca vor sau nu iar pe noi sa ne ferim cum putem mai bine. Nu cred ca voi cadea in derizoriu daca spun ca totul este o conspiratie la nivel mult mai inalt decat cel al brigazii rutiere pentru a ne stoarce pe noi de bani si dreptul de a conduce iar pe politisti de a ii face sa nu fie decat o sperietoare prost inteleasa tocmai pentru a subrezi increderea in institutie, excluzand desigur cazurile in care mita este moneda comuna ambelor parti. Repet, daca legea ar fi facuta corespunzator, noi soferii nu am incalca-o atat de des iar ei ca politisti nu ar mai trebui sa ne fugareasca. Inca o data spun ca vreau sa fiu impartial si in continuare astept raspunsuri sau pareri. Va multumesc tuturor.

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.