Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura în cazul înaintării demisiei din politie

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Iar daca nu ai disponibilitatea sa stai pana la expirarea termenului de aprobare si pleci?

Publicat (modificat)

Fiecare face cum doreste, insa nu ti-as recomanda, ca 15 zile nu e un termen lung. Gandeste-te ca tb. sa iti faci si lichidarea si sa iti fie regularizate drepturile catre tine / si de tine (drepturi restante, contravaloare CO neefectuat, bunuri/documente/legitimatii/insigne pe care le ai de adus/predat, declaratii de avere/interese de depus, alte documente de intocmit gen pt. livretul militar, etc.).

Nu e ca si cum intrerupi totul dintr-o data fara sa te intereseze de nimic, ca nu prea se poate, intrucat poti sa ai multe de pierdut (ex. sa te trezesti apoi ca o sa fii dat in debit pt. nu stiu ce datorie, cercetat administrativ pt. bunuri nepredate care au valoare de inventar sau penal pt documente clasificate pe care poate le aveai in gestiune si nu le-ai predat, daca nu se mai gasesc, etc.)

Plus ca o sa ai considerate absente nemotivate zilele ramase pana la data aprobarii demisiei pt. care nu o sa fii platit si care nu constituie vechime in munca.

Modificat de ScanBlu
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Bună ziua! 
Sunt în perioade de suspendare a activității pe o perioadă de un an și vreau să-mi demisia. Am înțeles ca pot să-mi trimit demisia prin e-mail pentru ca mă aflu în străinătate.
Cum formulez raportul de demisie dacă îl trimit prin e-mail și mă aflu în perioada de suspendare, ce ar trebui să cuprindă antetul. Pentru ca activitatea mi-am suspendat-o nu se mai respecta, nu? 
m-ar ajuta un model de raport de demisie in cazul in care ma aflu eu. 

Multumesc in avans!

• Moderator
Publicat

@mihaela10 nu cred ca ai nevoie de un model anume in situatia data... le trimiti o notificare prin care ceri unilateral incetarea raporturilor de serviciu! crezi ca iti refuza careva demisia ca nu ai antetul corect sau nu ai trimis un model conform nu stiu ce OMAI?!

Stiu un caz, de prin anii 2005, in care demisia a constat intr-un plic trimis din SUA in care era legitimatia de serviciu...nu ca este un exemplu de urmat...

• Apreciez 1
Publicat

Va multumesc pentru răspuns. Deja mi-am predat toate lucrurile când am făcut fișa de lichidare în urma suspendării activității. Deci e okay dacă trimit o notificare, semnat și scanat, către resursele umane. Iar preavizul nu se respecta dacă contractul mi-e suspendat, nu? 

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Sunt puțin stresată în legătură cu demisia în cazul în care mă aflu în perioada de suspendare. Sunt în altă țară și vreau să mi dau demisia acum, să o trimit prin e-mail scanată și semnată. Nu o să reușesc să merg în țară și nu știu ce o să urmeze dacă-mi demisionez așa. Am niște întrebări. 
1. Termenul de preaviz în cazul în care sunt suspendată și mi dau demisia se mai ține cont? Sau când scriu data demisia e imediata.
2. După ce mi dau demisia este necesar să fiu în țară? Deja mi-am făcut fișa de lichidare când am suspendat raportul de serviciu. 
3. La ce sa ma aștept după ce trimit demisia? 

Mulțumesc anticipat pentru răspuns și timpul acordat. 🙏

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.