Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Politistul trebuia sa inteleaga sa ma sanctioneze cu ceva... dar nu sa-mi ia permisul.. Nu sunt un Criminal.. Nu eram deloc beat... adica DELOC. Si cand am spus o bere jumate am vorbit serios. Am terminat berea mea si pe a lu domnishoara care n-a reusit sa shi-o termine pe a ei. Stiu ca sunt vinovat. Nu am spus ca nu am gresit. Mi-am invatat lectia ! Zilele astea m-a urmarit ghinionul non-stop. Nu l-am pus pe domn politist sa sufle.. el s-a oferit, si eu am zis la plezneala.. ca da ! dupa care i-am spus ca nu vreau cearta.. probleme.. vreau doar sa convenim la o solutie mai putin usturatoare. atat ! Acum nu vreau sa stiu neaparat ce "ar trebui sa fi facut"... ci ce trebuie sa fac ACUM ! Vreau permisul inapoi mai repede. Se poate oleak de intelegere?

• Moderator
Publicat

După ce spui, ai fost vinovat, deci nu mai era nimic de discutat sau de înțeles. Ai comis aceea contravenție cu premeditare și în mod conștient. Dacă tu nu ai grijă să-ți păstrezi permisul de conducere (adică să nu te mai urci la volan, după ce ai băut alcool), de ce ar trebui să te înțeleagă polițistul? Înseamnă că ți-ai asumat acest risc și te poți lipsi de acest drept de a conduce.

În astfel de situații (consum de alcool) polițistul nu poate lua o altă măsură decât cea prevăzută de lege. Și în acest caz legea prevede și suspendarea permisului pentru 3 luni. Această măsură nu este lăsată la latitudinea sau dorința polițistului, el este obligat de lege să o aplice. Înțelegi de ce discuțiile și parlamentările din stradă sunt inutile?

Nu te mai lua după toți „prietenii” ce dau sfaturi preluate de la toți habarniștii.

Polițistul nu a pus martor în procesul verbal, care să întărească ceea ce a constatat el. Polițistului nu-i trebuie martor pentru a constata o încălcare a legii. Acel taximetrist a îndeplinit acolo rolul de „martor asistent” și el a asistat și va confirma faptul că ai refuzat să semnezi procesul verbal. Atât și nimic mai mult.

Cine ți-a spus că ai dreptul să-i ceri polițistului să sufle în alcooltest și-a bătut joc de tine, nu există așa ceva.

Publicat

Nu te mai lua după toți „prietenii” ce dau sfaturi preluate de la toți habarniștii.

Polițistul nu a pus martor în procesul verbal, care să întărească ceea ce a constatat el. Polițistului nu-i trebuie martor pentru a constata o încălcare a legii. Acel taximetrist a îndeplinit acolo rolul de „martor asistent” și el a asistat și va confirma faptul că ai refuzat să semnezi procesul verbal. Atât și nimic mai mult.

Cine ți-a spus că ai dreptul să-i ceară polițistului să sufle în alcooltest și-a bătut joc de tine, nu există așa ceva.

Am inteles asta. Nu am stiut-o ! Multumesc. Ce sanse am sa-l recuperez intr-o luna? E posibil sa fie obligatorie examinarea in cazul meu? Se poate vorbi de o reducere la 30 de zile?

Publicat

:ner: esti vinovat fara nici un dubiu. Alcooltest-ul nu minte niciodata, nu am auzit de erori in acest domeniu. din pacate ptr tine, amenda este corecta, legala si meritata. Daca nu ai fi primit suspendarea, politistul ar fi incalcat legea si daca facei un accident pe drumul tau catre casa atunci si politistul ar fi fost vinovat pentru neglijenta ca te-a lasat sa scapi nepedepsit.

90 zile nu este moarte de om, insa data viitoare multumeste lui D-zeu ca nu ai lovit pe cineva cu masina altfel erai la parchet povestind viata ta prin lumina sticlelor de bere.

Publicat

Bai fratilor.. am nunta pe 4 august. Trebuie sa alerg cu masina o gramada. Nu pot sa stau cu permisul suspendat atat. Nu sunt un consumator de alcool. Beau extrem de rar.. si foarte putin, cel mult 2 beri. Nu suport ideea de a nu avea control asupra mea. Si niciodata nu m-am imbatat ! Deci cred ca merit un pic de intelegere. Daca alcoolul nu este domeniul meu, nu e problema mea.. de ce ar trebui sa ma simt atat de CRIMINAL pentru ce-am facut?? Ok.. am gresit.. Nu se mai repeta.. Dar ce trebuie sa fac sa rezolv aceasta greseala cat mai bine???????

Publicat

Fara suparare dar cred ca e prea tarziu pentru regrete, nu iti ramane decat sa astepti sa treaca cele 90 de zile.

PS: cu siguranta nu o sa mai bei nici cele 2 beri de azi incolo.

• Moderator
Publicat

Trompette85 pentru a reduce perioada de suspendare trebuie sa sustii si sa promovezi testul de verificare a regulilor de circulatie.

Gasesti toate detaliile necesare in

• Moderator
Publicat

„Frate” nu ești deloc un criminal. Dacă erai așa ceva, acum nu mai putea tasta aici, ci erai la un loc răcoros.

Nu te mai autovictimiza atât, pentru că nu vei rezolva nimic și doar îți toci aiurea nervii.

Asta e pedeapsa pentru alcool, se reține permisul de conducere. Nu este nicio tragedie și nici nimeni altcineva vinovat. De asemenea nu erai în stare de ebrietate avansată, pentru că dacă ai fi fost, ajungeai la spital pentru recoltarea de probe de sânge, ți se întocmea dosar penal și permisul se anula, deci îl pierdeai definitiv. Tu ai comis numai o contravenție, ce se sancționează de către lege cu amendă și suspendarea temporară a permisului.

Tu ești cel care trebuia să se gândească la nuntă și alergătură, nu polițistul sau altcineva.

Vezi că în cazul tău testarea regulilor de circulație . Dacă nu te duci să-l susții, perioada de suspendare se va majora.

Casă de piatră!

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Marius, Catalin.. Va multumesc ! O singura intrebare mai am. Am sunat la politie si am intrebat de aceasta varianta.. si mi-a spus baiatu de acolo ca trebuie sa aplic pt examinare la unitatea de politie de unde mi s-a eliberat permisul.. adica in targoviste. Pe cand in regulile scrise in prima postare spune ca trebuie sa ma prezint cu actele necesare la unitatea de politie din care face parte politistul constatator.. adica in sectorul 4 la rutiera. Unde ma duc?

Modificat de Trompette85
Publicat

prietenii tai habarnisti nu ti-au spus ca trebuia sa soliciti si numarul de telefon al ,,martorului asistent" cu siguranta o sa ai nevoie de un taxi in urmatoarele 3 luni

Publicat

La unitatea de unde ti-a fost eliberat permisul de conducere, acolo trebuie sa sustii examenul, pune burta pe carte. Si inca un sfat lasa berile si schimba-ti prietenii OTV-isti, uite unde ai ajuns.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salutare . Revin dupa 5 luni de la incident. In data de 2 iunie se fac 5 luni de cand am permisul suspendat 90 zile pentru alcool. A doua zi dupa ce mi-a fost retinut permisul de conducere la un control, politistul a constatat ca pe dovada care am primito cu o zi in urma scria ca nu am drept de circulatie. Mi-a luat dovada, mi-a dat alta si mi-a facut dosar penal. Toate bune si frumoase. Intrebarile mele. In astea 5 luni am fost chemat o sg data acum 3 luni la udriste sa dau o declaratie si ... pauza .. nu mai stiu nimic nu m-au chemat niciunde .Nu stiu unde ma pot interesa de soarta dosarului meu penal. A doua intrebare: Cum imi pot redobandii permisul ? Practic mi-au trecut cele 90 de zile ... dar eu nu mai am dovada. Am dovada la dovada .Am spus sa intreb aici deoarece am un bebe mic cu care stau 24/24 si nu am timp de drumuri la udriste pentru intrebari la care cred ca nici nu voi primii prea multe raspunsuri. Stiu cum e cu birocrati la noi . Ma puteti ajuta cu un sfat, o lamurire? .. Va multumesc !

Publicat

atit timp cit se cerceteaza sub aspectul infractiunii prevazute de art 86 din oug 195 nu veti avea posibilitatea de a conduce masina - dovada se emite fara drept de conducere.

esti cercetat nu ptr alcoolemie (parca aveai 0,37 la etilotest, daca imi aduc bine aminte) ci ptr conducere fara permis :)

cel mai probabil se va finaliza cu o trimitere in judecata si o condamnare cu suspendarea executarii, daca judecatorul a mincat bine la prinz (si daca va aveain vedere ca nu ai provocat nici un eveniment rutier). problema dovezii de conducere este cea mai mica dintre cele pe care le ai in prezent.

poti obtine relatii privind dosarul de la agentul de politie care il instrumenteaza, el stie cel mai bine in ce stadiu este dosarul.

Publicat

adica ...eu trebuie sa astept acum pana cand se va finaliza dosarul penal ? pana atunci nu am dreptul sa-mi recuperez permisul de conducere ? Si ca fapt divers ... din experienta .. cam cat dureaza pana se ajunge in instanta ? totusi 5 luni .... mai sper la permis anul asta ?

• Moderator
Publicat

Pentru conducere fara permis sau cu permisul suspendat, din ce imi amintesc se anuleaza permisul si vei fi nevoit sa sustii examen pt redobandirea acestuia la fel ca o persoana care nu a avut nicodata permis.

Bafta!

Publicat

adica ...eu trebuie sa astept acum pana cand se va finaliza dosarul penal ? pana atunci nu am dreptul sa-mi recuperez permisul de conducere ? Si ca fapt divers ... din experienta .. cam cat dureaza pana se ajunge in instanta ? totusi 5 luni .... mai sper la permis anul asta ?

:) am vazut dosare ajunse in instanta si dupa 2 ani de cercetari. conteaza cit de aglomerat este procurorul de caz, mai ales ca aceste dosare nu sunt o prioritate.

permisul se anuleaza doar daca vei fi condamnat penal, definitiv. se poate obtine un nou permis dupa implinirea unei perioade de 1 an de zile de la data raminerii a sentintei de condamnare la o pedeapsa cu suspendarea executarii sau dupa 6 luni de la executarea pedepsei prin incarcerare.

Publicat

adica sa fac din nou scoala de soferi ? Si va mai mirati ca injura toata lumea politia romana. Pai asta e mai mult decat reavointa din partea lor. Stiau prin ce trec daca imi fac dosar penal PENTRU NIMIC. AM prieteni care dau lunar SPAGA 5 MILIOANE la ORGAN cand sunt prinsi ca sa nu el faca dosar penal . Sa mi-o mai ard cinstit . Bravo mie . Rusine POLITIEI ROMANE !

• Displace 10
Publicat

prietene, cred ca depasesti limita bunului simt. poate ca ti-ar trebui sa treci si pe la scoala primara, nu crezi?

daca nu poti recunoaste ca tu esti de vina si ca trebuie sa suporti consecintele incalcarii legii, atunci ai o mare problema in privinta perceptiei realitatii si a obligatiilor tale ca adult.

oops, ai peste 18 ani, nu?

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Dragos81 atat poti tu si dovedesti cat de limitata este capacitatea ta intelectuala. Dupa mintea ta Politia Romana e vinovata ca tu esti un betivan iresponsabil, care dupa ce conduce masina sub influienta bauturilor alcoolice, mai conduce si avand permisul suspendat, iar acum e nemultumit ca risca anularea permisului de conducere.

Ti-a trecut vreodata prin cap ca nu politia face aceste legi, doar le aplica.

Sa-ti fie rusine tie! Din cauza unor inconstienti si iresponsabili ca tine si ca prietenii tai, mor oameni nevinovati pe sosele.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

adica sa fac din nou scoala de soferi ? Si va mai mirati ca injura toata lumea politia romana. Pai asta e mai mult decat reavointa din partea lor. Stiau prin ce trec daca imi fac dosar penal PENTRU NIMIC. AM prieteni care dau lunar SPAGA 5 MILIOANE la ORGAN cand sunt prinsi ca sa nu el faca dosar penal . Sa mi-o mai ard cinstit . Bravo mie . Rusine POLITIEI ROMANE !

Dacă ai fi citit legea, atunci când ai obținut permisul de conducere, în mod normal trebuia să știi că dacă conduci având permisul suspendat îl vei pierde definitiv. Și nu ar fi trebuit să fii deloc surprins acum.

Dar te asigur că nu toată lumea ne înjură, ci numai cei proști făcuți grămadă, ce nu sunt capabili să pună mâna și să citească o amărâtă de ordonanță a guvernului și trăiesc cu impresia că suspendarea sau anularea unui permis este ceva ce depinde de polițist sau Poliția Română.

Publicat

buna ziua , am si eu o nedumerire . mi-a fost ridicat permisul pe 90 zile pentru depasirea vitezei in localitate . mi s-a spus de catre agent ca pot sustine examenul 13-15 pentru reducerea sanctiunii la 30 de zile . intrebarea mea este : am voie sa dau examenul doar in prima luna dupa ce a expirat dovada ? sau pot oricand in cele 90 de zile ? va multumesc si astept un raspuns cat mai rapid.

Publicat

Pai daca trec cele 90 zile mai are rost sa dai examen? Daca vrei reducere si te incadrezi in cerintele pentru aprobarea reducerii perioadei de suspendare e bine sa dai examen in primele 2 luni, daca nu-l iei nu mai are rost sa-l mai dai.

Publicat

merci de raspuns rapid . nelamurirea mea era daca pot sa dau examenul dupa prima luna de suspendare ? eu intalesasem ca dupa ce expira dovada ( cele 15) zile , am voie sa sustin examenul doar in prima luna de suspendare . daca nu il dau in prima luna , numai pot sa il sustin deloc si trebuie sa astept cele 90 d zile . este adevarat?

Publicat

Nu, daca iei examenul soliciti reducerea perioadei cu 30 de zile si vei sta 2 luni.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.