Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Nu inteleg de ce se contesta aceasta contraventie de depasirea vitezei regulamentare. Chiar si un prieten a fost surprins cu o viteza peste limita legala in localitate (a primit 4 puncte amenda si 3 de penalizare) si a mentionat ca nu este de acord cu cele constate. L-am intrebat de ce si a ridicat din umeri. :doh: :doh:

Intrebare: A castigat cineva pana acum o contestatie dupa ce a fost surprins de radar si i-a fost suspendat permisul? Sper totusi ca nu...

• Apreciez 2
Publicat

Deocamdată tu eşti cel căruia i-a scăpat ceva, din moment ce contestaţia a fost respinsă.

• Apreciez 3
Publicat

Model de cerere a reducerii termenului de suspendare a permisului de conducere:

post-2616-0-11509800-1368554543_thumb.jp

• Apreciez 2
Publicat

Va salut, am o intrebare care ma seaca. Daca am picat testul 13 din 15 a fost prima data. Am fost reprogramat peste fix o saptamana. Mai beneficiez de reducerea suspendarii daca nu am luat examenul din prima ? :( 

• Moderator
Publicat

Da. Nu contează de câte ori susţii testarea, chiar dacă o iei din prima încercare sau nu, dreptul de a beneficia de reducere nu se modifică în niciun fel. Important este să reuşeşti, după care vei beneficia de reducere. Baftă!

Publicat

In octombrie 2012 mi-a fost suspendat permisu pentru viteza. Am depus contestatie, care mi-a fost respinsa in mai 2013. in decembrie 2009 am avut o luna suspendat permisu pentru trecere pe rosu(nu am beneficiat de reducerea pedepsei). Mai pot benefecia de reducerea suspendarii de la 90 de zile la 30 avand in vedere ca am depus contestatie si suspendarea din 2009?

imi poate raspunde si mie cineva?

• Moderator
Publicat

Faptul că ai depus contestaţie nu îţi afectează în niciun fel dreptul de a beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

Important este să îndeplineşti toate celelalte condiţii prevăzute de lege (le găseşti menţionate în primul post al acestui topic).

Baftă la testare!

Publicat

pai mai era chestia ca mi-a luat permisu cu 2 luni intainte sa fac cei 3 ani de la ultima suspendare a permisului, dar procesu s-a terminat mult dupa...ma mai incadrez la cei 3 ani fara abateri?

si daca e chestia de 2 ani si 10 luni mai poate inchide ochiu acel comandat care decide sau e fix 3 ani

• Moderator
Publicat

Nu ai citit cu atenţie condiţiile din primul post al acestui topic. Aşa-i?

Este vorba de 2 ani, nu 3.

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile conform art. 221 al.1 din R.A.O.U.G. 195/2002 republicat, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:

• a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulaţie;
  • a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
  • nu a mai beneficiat de o astfel de măsura în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare;
  • în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţionala complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
Publicat (modificat)

hehe ce fericire mi-ai adus...am citit tot postul dar nu stiu de ce mi s-a intimparit chestia cu 3 ani...mersi mult

aa e de la cei 3 ani in care nu a mai beneficiat de gratiere:D

Modificat de maghy
Publicat

Va salut baieti, mai revin cu o intrebare. Beneficiez de reducerea suspendarii (daca am promovat testul) din momentul de cand am facut dosarul catre comandant sau din data de cand a inceput suspendarea ? Maine am examenul si nu mai am de gand sa-l pic .. ;)) )

Publicat (modificat)

Art. 210. R/OUG 195/02

(1) În situaţia în care conducătorul de autovehicul săvârşeşte o faptă pentru care, potrivit legii, se reţine permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce eliberându-se dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie, sancţiunea contravenţională complementară operează începând cu ziua următoare celei în care a expirat valabilitatea dovezii.
(2) Când dovada înlocuitoare a permisului de conducere este eliberată fără drept de circulaţie, suspendarea exercitării dreptului de a conduce operează din momentul aplicării sancţiunii contravenţionale complementare prin procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

raspuns: din momentul in care a inceput suspendarea.

Modificat de 25tess
Publicat

Va salut baieti, o ultima intrebare . Am promovat astazi testul cu 15 pct. am fost indrumat de acolo sa fac cerere catre seful politiei rutiere, sa las copie dupa buletin, dupa proces verbal si dupa dovada platii amenzii, si o cerere de reducere a suspendarii. Eu am depus actele acolo si de la ghiseu mi-a spus " Dupa data de 3 mai numeri 30 de zile ". Ce sa inteleg din asta ? Mi-a fost aprobata cererea ?

Mentionez ca nu am avut abateri in ultimii 2 ani. si permisul l-am obtinut pe data de 15,04,2011 . astept raspuns multumesc anticipat !

• Moderator
Publicat

Da. Reducerea perioadei de suspendare se aplică dacă îndeplinești condițiile prevăzute de lege (le găsești enumerate în prima postare din acest topic).

După cele 30 zile vei primi permisul înapoi.

Așteptare ușoară!

Publicat

Da. Reducerea perioadei de suspendare se aplică dacă îndeplinești condițiile prevăzute de lege (le găsești enumerate în prima postare din acest topic).

După cele 30 zile vei primi permisul înapoi.

Așteptare ușoară!

ok, mersi frumos marius, si multumesc frumos baieti pentru ajutorul acordat ... aveti grija in trafic :D

Publicat

Buna ziua am si eu o intrebare,mi sa anulat permisu de conducere printro hotarare judecatoreasca pentru o alcoolomie de 0,86 expirat in aier si 1,62 in sange a trecut deja un ani si cateva luni, lucrez de catva ani in cehia si miam facut rezedinta pot sa dau de permis aicia in cehia exista vreo problema daca suntem in UE?am fost si la ambasada romainie in cehia si miau zis ca pot sa fac?dar totusi ma poate azuta cineva cu un raspuns concret?Multumesc

Publicat

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati intr-o mica dilema!

am fost seara la o aniversare iar dimineatza pe cand ma indreptam la munca am fost depistat cu o concentratie alcoolica de 0,39

s-a aplicat ca si contraventie suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 zile!

nu am mai benificiat de prevederea privind reducerea perioadei de suspendare la 30 zile, dar vreau sa stiu e valabila aceasta reducere si pentru consumul de alcool?

• Moderator
Publicat

Poţi beneficia de reducere. Găseşti în primul post al acestui topic toate condiţiile. Baftă!

Publicat

va multumesc!

desi aceasta bafta o puteam evita cu un gram de creier si 5 lei taxi!:))

asta e!!

am intrebat pentru ca auzisem de la cineva patit.....cazul lui fiind la sange 0.75....si nu a avut dreptul de a face reducerea....i s-a zis ca e obligatoriu doar ca sa nu fie suspendat pe 120 zile nicidecum ca ar reduce pedeapsa la 30 zile!

aaa......si cu nup.....uitasem sa precizez!

• Membru
Publicat (modificat)

Poate a avut 0.75 in aerul expirat si a fost vorba de o infractiune, nu de contraventie. Sau poate a mai avut abateri in ultimii 2 ani.

Modificat de Cristi

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.