Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Intelegi ce-ti place :)

Babutele de la blocuri poate nu-si permit sa dopte cainii pentru ca poate nu mai au de trait cat cainele respectiv, plus ca sunt costuri destul de maricele ca sa intretii un caine in casa. Dintr-o pensie este greu sa faci asta, plus ca trebuie sa iesi cu el la plimbare, sa fii un om activ si sanatos.

Nu stiu ce sa zic legat de gruparea cainilor in functie de sex. O sa ma interesez. Imi imaginez ca s-ar omori intre ei masculii, in perioadele de calduri. Ar iesi o nebunie, masacru acolo. Cainii nu sunt tinuti in adapost fara sa fie sterilizati.

Nu exista spatiu/padocuri pentru cati caini sunt. Pentru mai multe padocuri nu sunt bani. Cand cineva isi permite, construieste unul, dar sunt prea putine la momentul asta. La padocurile astea sunt niste norme de respectat in ceea ce priveste igiena, etc. Trebuie sa indeplineasca niste conditii. Nu poate oricine sa faca un adapost. De exemplu stiu ca tu, daca ai curte, nu poti sa-ti faci padoc in ea pentru ca in jur traiesc oameni si deranjezi cu latratul si mirosul. Mai mult, daca faci un padoc, trebuie sa te asiguri ca o sa-l poti intretine si peste 10-20 de ani. Nu e de ajuns sa ai o suma mare de bani acum, ci ai nevoie de donatii constante de la oameni si de sponsorizari, adica mancare expirata ramasa dela supermarket, oase de la ferme, etc.

Sunt bile negre si de partea ONG-urilor, asa este, dar oamenii astia nu sunt politicieni, nu castiga nimic din asta, o fac voluntar, nu mint pe nimeni si nu au interese, motiv pentru care merita tot respectul.

Publicat

Nu toti din acele ONG-uri sunt voluntari, au si angajati, ce sunt remunerati.

Si ce vina am eu sau copilul meu, ori masina mea, daca babutele nu isi permit sa adopte un catel? De ce trebuie sa suport eu din buzunar niste pagube produse masinii sau sa cheltui ori sa pierd vremea pe la veterinari, spray-uri sau alte asemenea minuni, pentru ca babutele in cel mai ipocrit mod sa-si alimenteze orgoliul de a trai cu impresia ca fac o fapta buna si Dumenezeu le va ierta pacatele, deoarece hranesc un caine maidanez?

Daca primaria are hingheri, de ce sa nu ar trebui sa nu sun la ei?

De ce trebuie ca eu noaptea sa suport zgomotul acestor caini, ce latra sau scot tot felul de zgomote?

Cu ce am gresit eu? Nu ar fi corect ca masina sa-mi fie reparata din banii celor ce doresc ca acesti caini sa ramana in continuare pe strazi?

• Apreciez 2
Publicat

Dintre ONG-urile pe care le stiu, niciunul nu are angajati. Poate exista si angajati, dar din ce stiu eu, curatenia si hranirea se face de catre voluntarii adapostului, adica cei care detin adapostul. Daca as avea un adapost mi-as angaja paznic, insa stiu cazuri de paznici de noapte care sunt tot voluntari, de exemplu femei in varsta, pensionare.

De ce trebuie sa suportati dvs pagubele produse masinii? Pentru ca nu le oate suporta altcineva din moment ce masina e a dvs, iar cainele face parte dintr-o alta specie, cu alta gandire si alte perceptii asupra lumii inconjuratoare, care nu are sistem monetar, asigurari, etc in lumea lui.

Sunt lucruri care se intampla. V-am spus, a fost un caine, data viitoare vor fi niste crengi de copac, un pescarus, o pisica, etc.

Hingherii nu au conditii de intretinere a cainilor. In adaposturile de stat, cainii mor/sunt omorati. Daca acest caine va fi luat de hingheri, va aparea alt caine si tot asa. V-am spus ca nu se fac sterilizari in masa si deci se inmultesc.

Incercati sa luati legatura cu ONG-uri care au adaposturi si sa cereti ajutor. Acolo macar sunt tratati decent si daca au noroc sunt dati spre adoptie.

Daca erau tratati uman in adaposturile de stat va recomandam sa chemati hingherii, dar nu am cum s-o fac pt ca e dezastru.

Dvs. nu ati gresit cu absolut nimic. Poate reusiti totusi sa va protejati cumva masina pe viitor.

Publicat (modificat)

Daca copilul meu minor, iese la joaca afara sau cand vine ori pleaca la scoala, se intampla sa fie muscat, mutilat sau chiar numai fugarit de un grup de caini sterilizati si hraniti de catre iubitorii de animale, acelasi raspuns mi-l veti da?

"Poate reusiti sa va protejati cumva copilul pe viitor"

Sau ar trebui sa-i parasc pe catelusi la ONG-urile iubitorilor, pentru ca ei se pricep si inteleg foarte bine comportamentul canin?

Modificat de Anonymous
  • Moderator
Publicat

Pe acelasi principiu, daca aveti furnici prin bucatarie, puneti-le muzica trash, poate se muta la vecinii melomani :doh:

• Apreciez 1
Publicat

Daca copilul meu minor, iese la joaca afara sau cand vine ori pleaca la scoala, se intampla sa fie muscat, mutilat sau chiar numai fugarit de un grup de caini sterilizati si hraniti de catre iubitorii de animale, acelasi raspuns mi-l veti da?

"Poate reusiti sa va protejati cumva copilul pe viitor"

Sau ar trebui sa-i parasc pe caini la ONG-urile iubitorilor, pentru ca ei se pricep si inteleg foarte bine comportamentul canin?

Nu, pentru ca un copil nu e o masina. Daca se intampla, nu puteti intoarce timpul inapoi ca sa evitati incidentul, iar faptul e consumat. Daca as avea un copil, i-as indica un drum spre scoala si inapoi pe unde nu sunt haite de caini. Cel mai bine e sa mearga intr-un grup de copii pentru ca haitele nu obisnuiesc sa atace grupuri de oameni. Daca ia un mijloc de transport pana la scoala si inapoi acasa e si mai bine.

Daca nu exista drum fara haite de caini spre scoala, as lua cainii de acolo si i-as imprastia personal in diferite cartiere ca sa nu mai stea impreuna si sa nu mai devina periculosi.

Haitele se formeaza atunci cand in zona sunt catele in calduri, deci nesterilizate, iar cainii, la fel, sunt necastrati, si de obicei haitele astea n-au treaba cu oamenii. Sunt in minoritate haitele care ataca oameni, dar sunt un pericol.

La fel se poate intampla daca copilul dvs e atacat nu de mai multi ci de un singur pedofil violator, sau un ucigas. Nu poti baga toti oamenii in inchisori ca sa opresti agresivitatea umana. N-ai cum sa stii dinainte care oameni vor ucide, viola.

Eu as prefera sa dau de un caine agresiv decat un om agresiv.

Copilul cat e mic trebuie dus si adus de la scoala. Daca e mai mare poate invata sa ocoleasca anumite zone, sa se indeparteze cand aude latraturi, etc.

• Moderator
Publicat

Daca nu exista drum fara haite de caini spre scoala, as lua cainii de acolo si i-as imprastia personal in diferite cartiere ca sa nu mai stea impreuna si sa nu mai devina periculosi.

Gata, pe mine m-ai convins! Esti dusa de-a binelea :doh:

Publicat

Gata, pe mine m-ai convins! Esti dusa de-a binelea :doh:

Multumesc. Daca a-ti rezolva probleme singur se cheama ca esti dus, ma voi mandri cu asta.

• Moderator
Publicat

Cum bine spuneţi copilul nu este o maşină, la fel cum nici câinii nu sunt oameni. Aşa că nu mai comparaţi câinii cu oamenii.

Publicat

Cu furnicile procedam la fel???

Nu stiu, n-am invazie de furnici si nu cred c-o sa am vreodata pentru ca imi place sa previn.

• Moderator
Publicat (modificat)

Sau daca vreun cititor al forumului pune bo.... aaa... pune in aplicare sfatul tau si imi aduce in fata casei vreo 4 maidanezi, eu unde ii mut apoi sa nu reprezinte un pericol pentru copilul meu? Si cum ar trebui sa prind cainii aia? Dar daca vreo baba isterica iese si nu crede in bunele mele intentii ca vreau sa prind cainele si sa il mut in alt cartier , suna la 112 si ma incatuseaza comunitarii? Cu ce pot transporta cainii in alt cartier, ca sa nu incalc legea, care spune ca pentru transportul animalelor trebuie sa fie folosite mijloace de transport amenajate special?

Modificat de danpin
Publicat

Cum bine spuneţi copilul nu este o maşină, la fel cum nici câinii nu sunt oameni. Aşa că nu mai comparaţi câinii cu oamenii.

Daca dezvoltati putin ideea, poate va voi intelege. Va deranjeaza ca am comparat pericolul reprezentat de un pedofil violator cu pericolul unei haite de caini agresivi?

• Moderator
Publicat

Nu stiu, n-am invazie de furnici si nu cred c-o sa am vreodata pentru ca imi place sa previn.

In schimb ai vecini ciudati, si ei la fel.

Publicat (modificat)

Nu, pentru ca un copil nu e o masina. Daca se intampla, nu puteti intoarce timpul inapoi ca sa evitati incidentul, iar faptul e consumat. Daca as avea un copil, i-as indica un drum spre scoala si inapoi pe unde nu sunt haite de caini. Cel mai bine e sa mearga intr-un grup de copii pentru ca haitele nu obisnuiesc sa atace grupuri de oameni. Daca ia un mijloc de transport pana la scoala si inapoi acasa e si mai bine.

Haitele se formeaza atunci cand in zona sunt catele in calduri, deci nesterilizate, iar cainii, la fel, sunt necastrati, si de obicei haitele astea n-au treaba cu oamenii. Sunt in minoritate haitele care ataca oameni, dar sunt un pericol.

La fel se poate intampla daca copilul dvs e atacat nu de mai multi ci de un singur pedofil violator, sau un ucigas. Nu poti baga toti oamenii in inchisori ca sa opresti agresivitatea umana. N-ai cum sa stii dinainte care oameni vor ucide, viola.

Eu as prefera sa dau de un caine agresiv decat un om agresiv.

Copilul cat e mic trebuie dus si adus de la scoala. Daca e mai mare poate invata sa ocoleasca anumite zone, sa se indeparteze cand aude latraturi, etc.

Din raspunsul dvs. exact aceeasi concluzie reiese ... ca ar trebui sa-mi protejez cumva copilul pe viitor.

Sa incercati sa-i povestiti astfel de "metode" unui parinte indurerat si sfasiat de durere, dupa ce copilul sau a fost mutilat de niste catelusi nevionvati. S-ar putea sa aflati pe pielea dvs. ce inseamna instinctul animalic de protectie al puiului, in cazul speciei umane.

Oricum eu am inteles, ce era de inteles. Multumesc pentru timpul acordat.

Modificat de Anonymous
Publicat

Sau daca vreun cititor al forumului pune bo.... aaa... pune in aplicare sfatul tau si imi aduce in fata casei vreo 4 maidanezi, eu unde ii mut apoi sa nu reprezinte un pericol pentru copilul meu? Si cum ar trebui sa prind cainii aia? Dar daca vreo baba isterica iese si nu crede in bunele mele intentii ca vreau sa prind cainele si sa il mut in alt cartier , suna la 112 si ma incatuseaza comunitarii? Cu ce pot transporta cainii in alt cartier, ca sa nu incalc legea, care spune ca pentru transportul animalelor trebuie sa fie folosite mijloace de trasnport amenajate special?

Nu incaltati legea daca masina are spatiu destul de transport 3-4 caini, cat are o haita, pentru jumatate de ora. Nu lasati 4 caini intr-un loc, ci fiecare in alt loc, fiind 4 in total. Doar nu-i aruncati in masina unii peste altii. Puteti sa-i transportati pe rand, nu toti odata.

Doamna care va reclama nu are pentru ce va reclama. Se presupune ca ati incercat sa vorbiti cu dansa inainte si n-a arut sa ajute la rezolvarea problemei. Daca nici adapost privat care sa-i preia n-ati gasit...

Dvs va ocupati de niste caini agresivi, nu de cateii linistiti. Cainii agresivi sunt foarte linistiti daca vorbesti cu ei, le dai de mancare si ii mangai. Stau si sa fie luati in brate si urcati in masina. Problema e alta - ca unii se intorc inapoi.

Plus ca doamna, ca sa dovedeasca cat de cat ca detine acei caini, ar trebui sa aiba niste carnete de sanatate emise de un cabinet veterinar, pentru fiecare caine.

Poate cel mai bine ar fi sa ocoliti zona unde este haita.

In schimb ai vecini ciudati, si ei la fel.

Vecinii mei (daca te referi la topicul cu copilul si apa din tavan) sunt normali. Orice om poate dezvolta sensibilitati la sunete repetitive.

Devenim off topic.

• Moderator
Publicat

Intr-adevar , devenim off-topic.

Mult timp liber trebuie sa mai ai...

• Apreciez 1
Publicat

haideti, va rog, inchideti topicul asta, eu sunt sarit de pe fix si o recunosc, insa altii nu-si dau seama de starea lor, sau o fi intrat pe forum "cezar si cainii" si nu stim noi ... suntem politisti nu serviciu de ecarisaj.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Nu incaltati legea daca masina are spatiu destul de transport 3-4 caini, cat are o haita, pentru jumatate de ora. Nu lasati 4 caini intr-un loc, ci fiecare in alt loc, fiind 4 in total. Doar nu-i aruncati in masina unii peste altii. Puteti sa-i transportati pe rand, nu toti odata.

Baga tu cainii in masina dupa ce ti-au ros masina sau ti-au mutilat copilul. Poate scapi doar cu tapiteria distrusa. ;)

Modificat de BGeorge
Publicat

Din raspunsul dvs. exact aceeasi concluzie reiese ... ca ar trebui sa-mi protejez cumva copilul pe viitor.

Sa incercati sa-i povestiti astfel de "metode" unui parinte indurerat si sfasiat de durere, dupa ce copilul sau a fost mutilat de niste catelusi nevionvati. S-ar putea sa aflati pe pielea dvs. ce inseamna instinctul animalic de protectie al puiului, in cazul speciei umane.

Oricum eu am inteles, ce era de inteles. Multumesc pentru timpul acordat.

Cred ca nu vreti sa intelegi nimic din ce v-am scris pana acum.

Nu am cum sa-i explic metode de prevenire unui parinte caruia deja i-a murit copilul. E aiurea.

Cand copilul e deja sfasiat nu mai puteti preveni pentru ca faptul e consumat. Credeti-ma ca nu-mi doresc sa-mi dezvolt instincte de protejare a puilor speciei mele pentru ca prefer sa fiu lucida, nu sa exagerez si sa fac greseli.

Un adult se poate apara de caini, face orice ca sa scape de atac; un copil nu se poate apara singur. Nu avem cum sa facem cainii sa dispara de pe strazi deodata. Cainele care a ros masina nu are nicio legatura cu haita care a atacat un copil. Dvs va imaginati ca daca un caine v-a ros masina inseamna ca niste caini va vor ataca copilul? Nu are sens.

Eu cred ca ar trebui sa fiti pozitiv si sa nu va mai imaginati ca o sa va fie atacat copilul de o haita de caini. Se pot intampla atatea. Acum nu trebuie sa devenim negativisti.

• Moderator
Publicat

Nu a scris nicăieri că ar fi vorba despre un copil ce a decedat. Citeşte cu atenţie, pentru că un copil mutilat sau sfâşiat nu presupune automat că a şi decedat. Este o mare diferenţă între aceşti termeni.

De unde ai certitudinea că un câine ce roade o maşină nu poate ataca un copil. Nu este nimic lipsit de sens.

Poate numai dacă sunt specializaţi şi ei, unii cu rosul maşinilor, alţii cu atacarea copiilor, etc şi în acest caz îmi cer scuze anticipat, dar am o scuză, nu sunt un fin cunoscător al comportamentului canin.

Publicat

Intr-adevar , devenim off-topic.

Mult timp liber trebuie sa mai ai...

Pai cred ca de la 12 stau pe forumul asta. Uitasem sa mananc.

• Moderator
Publicat

Si in timpul asta, maidanezii din fata casei tale au ramas neprotejati...

Uitasem sa mananc.

Te putem invata noi :D

Publicat

Nu a scris nicăieri că ar fi vorba despre un copil ce a decedat. Citeşte cu atenţie, pentru că un copil mutilat sau sfâşiat nu presupune automat că a şi decedat. Este o mare diferenţă între aceşti termeni.

De unde ai certitudinea că un câine ce roade o maşină nu poate ataca un copil. Nu este nimic lipsit de sens.

Poate numai dacă sunt specializaţi şi ei, unii cu rosul maşinilor, alţii cu atacarea copiilor, etc şi în acest caz îmi cer scuze anticipat, dar am o scuză, nu sunt un fin cunoscător al comportamentului canin.

Ca e mutilat sau decedat e la fel de grav. La asta m-am referit.

Si vorbeam de cum interpretez eu modul in care vede lucrurile Anonymous, ca se duce prea departe cu gandul la lucruri negative. Asa pot si eu sa continui cu de unde stiu eu ca x nu face aia daca face asta, si tot asa.

In fine.

• Moderator
Publicat

Problema câinilor comunitari şi a persoanelor care le ţin partea într-un mod fanatic şi ilogic, este una care nu are nicio legătură cu acest website.

Exact cum a scris mai sus serhente Garcia, acest site este unul al polițiștilor, nu al "iubitorilor de animăluțe" ori al funcționarilor din primărie. Susțin propunerea lui de a închide acest subiect de discuție.

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.