Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna seara,

Pe scurt am nevoie sa stiu cum trebuie procedat in urmatoarele 3 cazuri de cruzimi fata de animale si consider ca pe acest forum imi pot raspunde persoanele cele mai in masura sa o faca. Scopul este oprirea definitiva a celor care fac rau animalelor intentionat si nu razbunarea/pedepsirea. Consider ca e vorba de tipul de om care nu poate fi oprit decat prin frica.

Exemplul 1. Animal calcat de masina intentionat.

Cativa oameni vad intamplator cum o masina loveste un caine pe sosea si sustin ca soferul a facut-o intentionat pentru ca, spun ei, avea posibilitatea sa incetineasca si sa ocoleasca animalul, dar a intrat direct in el, dupa care a oprit, a iesit din masina si si-a exprimat verbal intentia cu cuvinte gen „Javra naibii! Asa-ti trebuie daca imi iesi in cale/Ce ma bucur ca te-am calcat/etc.. Ce va uitati fraierilor?”

Catelul a murit in urma loviturii puternice, la interval de o ora.

Cei cativa martori vor sa depuna plangere la Politie ca soferul sa fie pedepsit si impiedicat astfel sa mai calce intentionat animale cu masina. La sectia de Politie respectiva li se cer probe, dar singurele probe sunt declaratiile martorilor.

As vrea sa stiu daca sunt de ajuns martorii, care nu au nicio inregistrare video cu faptele, iar soferul nu mai recunoaste nimic sau spune ca a glumit/era nervos.

Poate Politia strange probe pentru un dosar, cum ar fi sangele cainelui de pe masina indicata de martori ca sa fie comparat cu sangele cainelui mort, etc.?

Autopsia (care dovedeste ca acel animal a murit calcat de masina) trebuie facuta de un medic DSV/laborator care colaboreaza cu Politia sau de orice cabinet veterinar la care apeleaza martorii? Banuiesc ca se face sub supravegherea Politiei iar la un cabinet veterinar oarecare Politia nu va fi prezenta.

Exemplul 2. Animale otravite intentionat intr-un cartier de blocuri.

Una dintre persoanele care hraneste zilnic pisicile dintr-un cartier de blocuri gaseste intr-o zi 3-4 pisici in agonie in fata geamului de la bucataria unei doamne X ce sta la parter. Ia pisicile, le duce la un cabinet veterinar unde medicul spune ca, dupa simptome, e clar otravire, cel mai probabil cu otrava de soareci care vine in bucati de carne (asa am inteles) si se gaseste la liber la cabinete veterinare. (Trec peste motivul pt care nu s-a recomandat autopsie si analize de laborator la DSV. Cred ca banuiti de ce.)

Persoana care a gasit pisicile plateste tratament intensiv dar toate pisicile mor in cateva zile. Pastreaza unul dintre cadavre si il ingroapa in pamant, la rece, intr-o punga de plastic, in speranta ca poate fi folosit ca proba mai tarziu.

Mai multi vecini ai doamnei X sustin ca au auzit-o de multe ori, inainte de incident, cum ameninta ca uraste pisicile si ca le va otravi. Alta data, doamna X a fost vazuta de unul dintre acesti vecini cum a hranit pisicile de la bloc, care spre seara au intrat in agonie si intr-un final au murit.

Persoana de la inceputul povestii se duce la usa doamnei X si o intreaba pe un ton acuzator daca ea a omorat pisicile, la care doamna X nu se apara ci are replica „Cine ti-a spus ca eu le-am otravit?”.

Bun. Intrebarea ar fi ce se poate face in astfel de cazuri de animale otravite, cand mai multi oameni indica aceeasi persoana ca fiind cea care a otravit animalele si sunt dispusi sa dea declaratii scrise la Politie? Din spusele lor reiese ca pisicile mor in jurul aceluiasi bloc, au aceleasi simptome.

La fel ca in cazul anterior vreau sa intreb daca sunt de ajuns declaratiile martorilor. Unde trebuie facuta autopsia unui animal presupus otravit? De ce probe este nevoie? Se mai poate face ceva cu cadavrul ingropat sau trebuia lasat acolo unde era si chemate autoritatile?

Exemplul 3. Vecin omoara pisicile trantindu-le cu capul de peretii blocului sau aruncandu-le de la geam.

Avem un... vecin care are obiceiul ca din cand in cand sa ia cate o pisica din spatele blocului si sa o roteasca in aer, ca apoi sa o arunce de peretii blocului. Pisicile care au primit tratamentul au agonizat cateva ore dupa care au murit.

Alte ori ia pisici de afara si le arunca de la balcon. La fel, pisicile respective agonizeaza un timp si mor.

Ce se poate face in astfel de cazuri daca exista 2 martori, unul care a asistat la o aruncare de la balcon, iar celalalt la lovirea de peretii blocului (deci nu au fost prezenti in acelasi timp)? Alte dovezi nu exista.

Publicat (modificat)

Faptele prezentate de dvs. reprezintă infracțiunile de cruzime față de animale, prevăzute de art.6/alin.2 și art. 23/alin.11 din Legea 205/2004, privind protecția animalelor, modificată prin Legea 9/2008.

(2) In sensul prezentei legi, prin cruzime fata de animale se intelege:

a) omorarea animalelor, cu intentie;

b ) practicarea tirului pe animale domestice sau captive;

c) organizarea de lupte intre animale sau cu animale;

d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;

e) folosirea de animale pentru expozitii, spectacole, publicitate, realizare de filme si in scopuri asemanatoare, daca aceste activitati le provoaca suferinte fizice si psihice, afectiuni sau raniri;

f) abandonarea si/sau alungarea unui animal a carui existenta depinde de ingrijirea omului;

g) administrarea de substante destinate stimularii capacitatilor fizice ale animalelor in timpul competitiilor sportive, sub forma dopajului;

h) maltratarea si schingiuirea animalelor;

i) interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului si dintilor;

j) provocarea de suferinte fizice si psihice prin orice mijloace;

k) despartirea puilor de mama pana la varsta de minimum opt saptamani de viata;

l) capturarea animalelor prin alte metode decat cele prevazute de lege;

m) folosirea armelor cu tranchilizant in alte situatii decat pentru imobilizarea animalelor.

(11 ) Constituie infractiuni urmatoarele fapte:

a) detinerea si comercializarea de animale salbatice de catre persoane fizice si juridice neautorizate, cu exceptia gradinilor zoologice;

b ) folosirea animalelor pentru cersetorie, in scopul obtinerii de foloase necuvenite;

c) faptele prevazute la art. 6;

d) organizarea de lupte intre animale sau cu animale;

e) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea.

(3) Infractiunile prevazute la alin. (11) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

a) cele de la lit. a), cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda penala de la 500 lei la 10.000 lei si confiscarea animalelor;

b ) cele de la lit. b), cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda penala de la 500 lei la 6.000 lei si confiscarea animalelor;

c) cele de la lit. c), cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala de la 1.000 lei la 10.000 lei si confiscarea animalelor;

d) cele de la lit. d), cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda penala de la 1.000 lei la 2.000 lei si confiscarea animalelor;

e) cele de la lit. e), cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda penala de la 500 lei la 2.000 lei si confiscarea animalelor.

Apelați cu încredere la polițistul de proximitate. El vă va îndruma cu privire la ce aveți de făcut.

Modificat de Dan
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat (modificat)

Foarte urat, dezaprobam in totalitate aceste comportamente barbare.

Dar imi permit sa te intreb ceva: ce poate face vecinul meu care a coborat dimineata in parcare si a gasit o javra (adica un caine care nu e de rasa) de vreo 10 kg cocotata pe capota masinii, iar masina era plina de zgarieturi de gheare, inclusiv pe parbriz si luneta? Se poate indrepta impotriva ta si a altor zeci de batranele care fac front comun si ascund prin apartamente cainii vagabonzi cand vin hingherii sa ii adune?

Vreau un raspuns, te rog.

Modificat de danpin
  • Apreciez 3
  • Displace 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Imi permit sa-ti raspund la prima ipoteza sau situatie reala (ce-o fi).

Intr-adevar, este nevoie de mai mult decat declaratii ale martorilor. Acestea nu sunt suficiente, trebuie coroborate cu alte probe, iar probele pe care le-ai propune tu, imi cer scuze daca sunt prea dur, dar tin de domeniul SF-ului. Politia are datorii la serviciul de medicina legala constand in neplata necropsiilor si a altor minunatii, cazuri in care se desfasoara cercetari privind omoruri sau morti suspecte? Crezi ca ar aloca bani pt un caine? Nu vreau sa fiu rau, dar asta este realitatea.

Degeaba recoltezi sange de pe masina persoanei in cauza. In cel mai bun caz, ti s-ar stabili daca este de provenienta animala sau umana. In nici un caz nu ti s-ar face legatura intre sangele de pe masina si cainele in cauza.

Asa ca singurul sfat de bun simt - filmeaza, la care adaugi cateva declaratii ale martorilor.

Modificat de Ben
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Foarte urat, dezaprobam in totalitate aceste comportamente barbare.

Dar imi permit sa te intreb ceva: ce poate face vecinul meu care a coborat dimineata in parcare si a gasit o javra (adica un caine care nu e de rasa) de vreo 10 kg cocotata pe capota masinii, iar masina era plina de zgarieturi de gheare, inclusiv pe parbriz si luneta? Se poate indrepta impotriva ta si a altor zeci de batranele care fac front comun si ascund prin apartamente cainii cand vin hingherii sa ii adune?

Vreau un raspuns, te rog.

Vecinul poate cere parerea cuiva care se pricepe la comportamentul cainilor, care iti poate spune daca este posibil ca urmele respective sa fi fost facute de un caine. Daca nu e posibil, atunci trebuie aflat cine le-a facut si daca sunt intr-adevar urme de gheare sau de vreun instrument. Masinile stiu ca sunt zgariate de oameni, cu intentie, nu de caini, dar nu ma pricep.

Apoi, daca sunt produse de acel caine, m-as ocupa de el. Fara sa astept sa-mi rezolve altcineva problemele, as atrage cainele din zona respectiva in alta parte si, poate, in acelasi timp, as face cumva sa-mi protejez masina.

Nu as chema niciodata hingherii, ci as apela la un ONG de protectie a animalelor ca sa-i gaseasca un loc intr-un adapost privat, la care as dona 2% din impozit ca sa contribui si eu cu ceva, sau nu. Din pacate, daca suni la adaposturi sa ceri ajutor ti se spune ca sunt pline si nu au loc pentru inca un caine, dar poate vecinul are noroc.

Gandeste-te ca nu avem cum sa traim numai printre oameni. Este imposibil. Daca nu e un caine, atunci e o pisica, sau gainatul acid al pescarusilor. Trebuie gasita o solutie de protejare a masinii, nu de eliminare a animalelor. Ce te faci daca problema ajunge sa fie un om? Inainte sa chemi autoritatile, ce faci? Eu cred ca incerci sa stai de vorba cu el.

Ai idee de ce vecinii tai ascund cainii cand vin hingherii? Daca vrei sa afli du-te civil la un adapost de stat de caini si cere sa vezi cateii din zona celor care nu sunt de rasa. Daca stai bine psihic e posibil sa reusesti sa pleci acasa fara sa sa devii violent, dupa ce-o sa vezi cam cum arata un caine in agonie, cu matele pe-afara si plin de viermi care mananca din el, sau pui de catei in agonie, blocati in gard, sau catei mici pe jumatate mancati de cainii mari cu care au fost pusi in tarcuri, caini care nu au apa/hrana si care umbla prin diaree amestecata cu sange, boli de piele, etc. si tu sa faci plangere la Politie si DSV si sa ti se raspunda ca atunci cand au venit la adapost au gasit totul in regula. Stii ce frustrant e sa mergi la un adapost de stat, sa vezi ca a disparut un anumit caine, sa ti se spuna ca a fost adoptat si langa curtea aia unde nu mai e sa vezi doua bate pline de sange?

Sper ca am fost clara. Daca mai vrei detalii te rog intreaba-ma :)

Imi permit sa-ti raspund la prima ipoteza sau situatie reala (ce-o fi).

Intr-adevar, este nevoie de mai mult decat declaratii ale martorilor. Acestea nu sunt suficiente, trebuie coroborate cu alte probe, iar probele pe care le-ai propune tu, imi cer scuze daca sunt prea dur, dar tin de domeniul SF-ului. Politia are datorii la serviciul de medicina legala constand in neplata necropsiilor si a altor minunatii, cazuri in care se desfasoara cercetari privind omoruri sau morti suspecte? Crezi ca ar aloca bani pt un caine? Nu vreau sa fiu rau, dar asta este realitatea.

Degeaba recoltezi sange de pe masina persoanei in cauza. In cel mai bun caz, ti s-ar stabili daca este de provenienta animala sau umana. In nici un caz nu ti s-ar face legatura intre sangele de pe masina si cainele in cauza.

Asa ca singurul sfat de bun simt - filmeaza, la care adaugi cateva declaratii ale martorilor.

Am inteles. Iar daca vreau sa platesc eu strangerea probelor, ma ajuta autoritatile sau nu e legal asa ceva? De exemplu sa chem DSV-ul, sa ia ei probele, eu sa platesc autopsia si tot...

• Apreciez 1
  • Displace 2
  • Membru
Publicat

Daca te duci si faci un denunt la politie, dai o declaratie, mai vii cu ceva martori, o filmare (ar fi ideal), esti dispusa sa platesti si te tii de cara lor, s-ar putea sa iasa ceva. Trebuie sa intelegi ca Romania nu are o istorie, o jurisprudenta prea bogata in ceea priveste aceste tipuri de cazuri. De aici si reticienta. Dar, da, daca esti dispusa sa platesti, e posibil. Pt detaliile practice, exact cum trebuie procedat, ii intrebi pe cei de la DSV care, cum este procedura.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Daca recitesti postarea mea, iti dai seama cine a lasat urmele de gheare pe masina.

Daca vrei sa afli du-te civil la un adapost de stat de caini si cere sa vezi cateii din zona celor care nu sunt de rasa.

Poti sa mergi si intr-un orfelinat ca nu e mare diferenta, dar despre soarta copiilor abandonati nu se dau batranelele cu capul de pereti cum se dau din cauza cainilor prinsi de hingheri.

De exemplu sa chem DSV-ul, sa ia ei probele, eu sa platesc autopsia si tot...

Eu cred ca ai cam multi bani si timp liber pe masura. Daca nu poti avea, incearca sa adopti un copil, iti va da alt sens vietii! :good:

• Apreciez 5
  • Displace 2
Publicat

Daca recitesti postarea mea, iti dai seama cine a lasat urmele de gheare pe masina.

Poti sa mergi si intr-un orfelinat ca nu e mare diferenta, dar despre soarta copiilor abandonati nu se dau batranelele cu capul de pereti cum se dau din cauza cainilor prinsi de hingheri.

Eu cred ca ai cam multi bani si timp liber pe masura. Daca nu poti avea, incearca sa adopti un copil, iti va da alt sens vietii! :good:

Sa interpretez ca nu te intereseaza gasirea unei solutii si scrii doar ca sa ma ataci pe mine? Nu-i nimic.

Te rog, cand vezi pe strada copii omorati cu batele, otraviti sau tinuti in fecale proprii plini de viermi, sa ma anunti. Promit ca abia atunci o sa-mi ocup timpul mai mult cu ei.

Copiii din orfelinate nu suporta tratamentele cainilor din adaposturile de stat. Am fost demult intr-un orfelinat si n-am vazut asa ceva.

Daca o sa-mi doresc vreodata copii, o sa ma orientez spre adoptie/plasament, nu o sa nasc eu. Am 2 case de copii in cartier. Nu, un copil nu-mi poate da un alt sens vietii. Sensul mi l-am ales demult.

Acum, permite-mi sa te rog sa ma inveti si pe mine cum sa ajut copiii din orfelinate, dandu-mi exemple din activitatile tale de pana acum, ca sa-mi dau si eu "cu capul de pereti".

• Apreciez 1
  • Displace 3
  • Moderator
Publicat

De la bun început vă să spun că nu am avut răbdare să citesc tot ce s-a scris, dar aș vrea să știe inițiatoarea topicului că problemele privind ocrotirea, îngrijirea și așa mai departe a câinilor fără stapân, nu e treaba poliției, iar de aceste aspecte se ocupă Primăria și Gardienii Locali.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

De la bun început vă să spun că nu am avut răbdare să citesc tot ce s-a scris, dar aș vrea să știe inițiatoarea topicului că problemele privind ocrotirea, îngrijirea și așa mai departe a câinilor fără stapân, nu e treaba poliției, iar de aceste aspecte se ocupă Primăria și Gardienii Locali.

Nu era vorba de ingrijire si ocrotire ci de cruzimi fata de animale, adica atunci cand oamenii se baga peste animale si le chinuie, omoara, etc..

Eu stiu de legea legea 205/2004 privind protectia animalelor, modificata si completata prin legea 9/2008, unde scrie asa:

CAPITOLUL VII - Sanctiuni

Art. 25. - (1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de persoane împuternicite, potrivit atribuţiilor de serviciu, din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

În privința cruzimilor, ați primit deja răspuns de la colegul meu:

Apelați cu încredere la polițistul de proximitate. El vă va îndruma cu privire la ce aveți de făcut.

Nu cred că e nevoie să mai repetăm.

• Apreciez 1
Publicat

În privința cruzimilor, ați primit deja răspuns de la colegul meu:

Nu cred că e nevoie să mai repetăm.

Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva, credeam ca Politia apartine de MAI.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Offff... Nu confunda politistul de proximitate cu comunitarul

• Moderator
Publicat

Întradevăr Poliția Română face parte din ministerul de interne, dat nu trebuie să confuzi ori să asimilezi imediat ministerul de interne cu poliția. Poliția Română este numai o parte a MAI.

Referitor la speța expusă în primul post, cu necropsia câinelui, din moment ce individul admite și recunoaște că a lovit câinele, iar martorii oculari declară că au văzut când l-a lovit, întărirea acestor probe prin necropsie și tot tacâmul, nu mai este atât de importantă. Dacă ăla nu ar fi recunoscut, atunci întradevăr erau importante astfel de probe.

Problema acolo este doveditea intenției.

• Apreciez 1
Publicat

Multumesc pentru raspunsuri. Stiu ca de astfel de cazuri se ocupa Politia si nu Primaria sau institutiile care apartin de ea, astfel ca trebuie sa fac o plangere la sectia de Politie de care apartine cazul respectiv. Nu era asta problema pentru ca stiam cui sa ma adresez si cum sa concep o adresa, dar vroiam sa stiu daca sunt de ajuns martorii, in cazul in care cel acuzat nu recunoaste in fata Politiei ce-a facut (intentia). Am inteles, trebuie inregistrare video, numai ca atunci cand asisti, sa zicem, la un om care omoara un animal, nu poti sa scoti telefonul mobil sa inegistrezi, ci sari sa opresti fapta. Apoi vrei sa apelezi la Politie ca sa nu se repete, dar nu poti dovedi nimic daca omul nu recunoaste nimic. Pacat ca nu se fac probe ADN ca in cazul oamenilor; probabil sunt foarte scumpe, nu stiu.

Cand am auzit de la cineva ca a asistat la ceva de genul, i-am spus ca daca viitoare sa scoata telefonul si sa surprinda macar cateva secunde din ce se intampla, dupa care poate sa intervina.

Mai stiu un caz in care o doamna stie cine pune otrava pe aleile din jurul unui bloc unde sunt otravite animale regulat. L-a auzit cum ameninta ca pune otrava, etc. dar alte dovezi nu are si nici nu se mobilizeaza sa stranga. Azi mor 2 caini, peste o saptamana 3 pisici, peste 5 luni poate muri un copil.

• Displace 1
  • Membru
Publicat

Stiti ca e o problema cu legea 295/2004? Articolul 5, alin.2 din aceasta lege spune in felul urmator : Detinatorilor de animale le este interzis sa aplice tratamente rele, precum: lovirea, schingiuirea si alte asemenea cruzime, dupa care la art. 6 se definesc aceste rele tratamente. Problema stiti care e? Se pare ca raspunderea penala implica existenta unui subiect activ calificat, respectiv detinatorul de animale. Ce parere aveti?

• Apreciez 4
Publicat

Eu nu inteleg de ce o luati personal. Sunt niste caini. Cui credeti ca i-ar placea sa-si gaseasca masina asa?

Stiti cum e? Depinde de tipul de om. Genul dvs de om, sa zicem indiferent, reactioneaza asa: "Javrele naibii! Sa moara toti pt ca mi-au distrus masina." Pe cand un iubitor de animale spune "Vai, e varza masina, trebuie neaparat sa gasesc o solutie ca sa nu se mai apropie cainii de ea."

Tocmai, ca daca vorbiti cu cineva care se pricepe la comportamentul cainilor va poate recomanda un spray repelent eficient cu care sa dati pe masina ca sa nu se mai apropie niciun animal de ea, sau sa preparati ceva in casa, gen o solutie pe baza de piper/ardei iute. Puteti merge la un cabinet veterinar si intreba un medic de acolo ce ati putea face eficient. Asta as face eu. Ei se pricep la asa ceva.

Am citit azi despre 2 cazuri de masini roase de caini - de una s-au ocupat niste pitbulli ca sa ajunga la un pisoi blocat dedesubt, iar a doua masina era stropita intentionat cu o substanta ca sa atraga cainii. Asta asa ca idee, fara sa insinuez nimic. Nu e tocmai indicat sa faceti obsesie fata un anumit lucru si sa-l vedeti doar pe ala.

Nu stiu ce sa zic legat de normalitatea ca sa existe caini pe strazi. Eu am crescut stiind ca pe strazi sunt caini maidanezi.

Atat timp cat ONG-urile din strainatate vin cu bani multi ca sa sterilizeze in masa cainii din toata tara si sunt refuzati de primarii si trimisi acasa, cainii vor exista in continuare pe strazi.

Vecinii dvs care-i hranesc ar trebui sa fie informati de faptul ca hranindu-i practic ii inmultesc si inainte sa-i hraneasca si sa-i aciuie in zona, ar trebui sa-i duca la sterilizat. In Bucuresti sunt multe cabinete care sterilizeaza absolut gratuit, totul e sa duci cainii acolo. In alte orase sunt cabinete care sterilizeaza la jumatate de pret cainii fara stapan, dar daca oamenii doar se plang si nu se implica direct, problema va continua sa existe.

• Displace 4
Publicat (modificat)

Simata doamna/domnisoara nu o iau deloc personal. Doar v-am intrebat daca vi se pare normal ca dupa o zi de munca, cand ajung seara acasa, este prea mult daca imi doresc sa pot parca masina in parcarea blocului si sa o gasesc intacta, a doua zi. Nimic mai mult.

Nu am spus nicaieri "Javrele naibii!" sau altceva de acest gen. Asa ca nu e deloc corect sa va dati cu parerea despre ce fel de om sunt ori care este genul meu de comportament sau cum reactionez.

Ati presupus automat ca urasc cainii si m-ati inclus intr-o categorie adversa.

De unde stiti ca eu nu am caini, pe care ii ingrijesc cum trebuie, fara sa-i las liberi pe strada? Tocmai ca hranirea cainilor maidanezi, nu este o dovada ca ii iubiesti, ci este o dovada a ipocriziei, deoarece cei ce o fac se limiteaza sa le arunce gunoaiele dar nu-si asuma si celelalte responsabilititati ale unei persoane ce alege sa aiba grija de un astfel de animal.

ONG-urile sa ia cainii la ei, daca tot sunt atat de preocupate de soarta lor si aduc bani multi din strainatate. Pentru ca daca dvs. ati crescut cu ei pe strada, nu inseamna ca si copilul meu trebuie neaparat sa creasca la fel. Trebuie sa intram in normalitate, iar cainii maidanezi sa fie dusi in adaposturi, nu lasati pe strada. Iar ONG-urile sa preia adaposturile daca tot aduc asa multi bani de afara!

Modificat de Anonymous
  • Apreciez 1
Publicat

Nu, nu mi se pare normal sa-ti gasesti obiectele roase de animale.

Cu parerea pot sa-mi dau cat doresc, asa cum si dvs faceti. Tonul pe care transmiteti ce transmiteti ma face sa cred asta. Nu va includ automat in categoria adversa ci o consider o posibilitate, pentru ca reactiile dvs sunt aceleasi cu alte altor zeci de oameni cu care am comunicat pana acum.

De acord cu ce spuneti despre cei care-i hranesc si nu sunt responsabili mai departe; probabil e doar o distractie pentru ei si atat.

Nu exista bani din strainatate pentru ONG-uri. Este la mintea cocosului ca daca veneau bani multi din strainatate, cainii erau toti in adaposturi, nu? Banii de care v-am spus erau strict pt sterilizarile in masa. In momentul in care primariile respective au refuzat, oamenii au plecat cu banii inapoi in tara lor. Acum se sterilizeaza ici-colo, local si nu e de ajuns.

ONG-urile sa preia adaposturile... da, suna ideal, sa existe o politie a animalelor, foarte frumos, dar nu se vrea asta si sincer nu vad sa se intample asa ceva nici in urmatorii 50 de ani in Romania.

ONG-urile sunt formate din oameni simpli, normali, care scot bani din buzunarul lor, adica din salariile propri pentru caini. Nu sunt orientate catre ridicarea tuturor cainilor de pe strazi pentru ca nu-si permite nimeni asa ceva, ci se concentreaza pe proiecte de sterilizare si pe cazuri urgente gen caini loviti de masini, batuti de oameni, accidentati, bolnavi, etc.. Atat pot sa faca.

In concluzie, dvs ce faceti in sensul asta? Inteleg ca sunt multi voluntari care se implica si mai sterilizeaza cainii de la bloc, mai trateaza animale grav ranite, etc. Nu putem doar sa ne plangem si sa asteptam sa ne rezolve alti oameni problemele.

Si va rog nu mai aruncati expresii gen "Luati-i acasa daca-i iubiti" pentru ca sunteti absurd. Nu stiti cu ce se mananca protectia animalelor. Aici nu e vorba de alintat catelusi dragalasi si a le construi o casuta. E vorba de ceva extrem de grav. Credeti ca eu, de exemplu, n-as avea ceva mai bun de facut acasa, credeti ca ma plictisesc si ies sa arunc mancare la cateii din spatele blocului? Astea sunt prostii.

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Tocmai, ca daca vorbiti cu cineva care se pricepe la comportamentul cainilor va poate recomanda un spray repelent eficient cu care sa dati pe masina ca sa nu se mai apropie niciun animal de ea, sau sa preparati ceva in casa, gen o solutie pe baza de piper/ardei iute.

Cu varza murata crezi ca ar merge? :))

Penibile tot felul de solutii lansate de asa-zisii iubareti de animale, care nu inteleg ca locul acestor saci de purici, purtatori de microbul turbarii, nu este pe strazi, lasati liberi, in haite.

Credeti ca eu, de exemplu, n-as avea ceva mai bun de facut acasa, credeti ca ma plictisesc si ies sa arunc mancare la cateii din spatele blocului?

Eu asa cred. Ati incercat sa tricotati ceva, pentru relaxare?

• Apreciez 4
  • Displace 3
  • Moderator
Publicat
Credeti ca eu, de exemplu, n-as avea ceva mai bun de facut acasa, credeti ca ma plictisesc si ies sa arunc mancare la cateii din spatele blocului?

Și eu cred treaba asta, sincer.

• Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat

Va contraziceti singura stimata doamna/domnisoara!

Uitati aici ce ati postat initial, unde ne spuneti ca aceste ONG-uri aduc bani din strainatate:

Atat timp cat ONG-urile din strainatate vin cu bani multi ca sa sterilizeze in masa cainii din toata tara si sunt refuzati de primarii si trimisi acasa, cainii vor exista in continuare pe strazi.

Iar aici ati intors-o imediat si ne povestiti ca doar ii aduc si ii flutura, dupa care ii trimit inapoi

Nu exista bani din strainatate pentru ONG-uri. Este la mintea cocosului ca daca veneau bani multi din strainatate, cainii erau toti in adaposturi, nu? Banii de care v-am spus erau strict pt sterilizarile in masa. In momentul in care primariile respective au refuzat, oamenii au plecat cu banii inapoi in tara lor. Acum se sterilizeaza ici-colo, local si nu e de ajuns.

ONG-urile sa preia adaposturile... da, suna ideal, sa existe o politie a animalelor, foarte frumos, dar nu se vrea asta si sincer nu vad sa se intample asa ceva nici in urmatorii 50 de ani in Romania.

Deci ONG-urile trimit bani doar pentru sterilizare, nu vor sa investeasca si sa preia adaposturile, desi iubesc nespus aceste animale, dar cu toate astea doresc ca ele sa traiasca pe strazi in continuare si sa ne terorizeze copii.

Mie mi se par cam ipocrite aceste ONG-uri.

• Apreciez 3
Publicat

Un exemplu: peta a venit cu un proiect de sterilizare pentru Bucuresti, da? Au fost refuzati, au plecat acasa. Banii nu erau la ei in buzunar. S-a inventat transferul bancar. Exista niste acte, semnaturi oficiale, etc.

ONG-urile straine nu vin cu "avem atatia bani, luati-i si si faceti ce vreti cu ei". Nu exista asa ceva. Cei de aici cer ajutor, fac un proiect, cei de afara vin sa vorbeasca cu primaria respectiva si se face un protocol de colaborare.

Nimeni nu-ti da tie bani sa faci adaposturi daca nu te ocupi de sterilizari intai. Cainii se sterilizeaza, deparaziteaza intern si extern, vaccineaza, etc. Pai cum tii tu un grup de caini intr-un padoc, nesterilizati? Se inmultesc.

Sterilizarea e pe primul plan, ca sa fie oprita inmultirea lor pe strazi si sa scada numarul de caini in timp, abia apoi se pune problema adaposturilor. In adapost nu poti tine cainii la infinit, trebuie sa te ocupi de adoptii, asta inseamna promovarea adoptiilor intern si international. Sunt multi pasi care se fac. Nu e asa de simplu.

• Displace 2
Publicat (modificat)

Am inteles, ipocrizia si prostia este in ONG-urile autohtone, ce fac proiectele. Cei de aici nu doresc sa preia adaposturile, ci doar sa pozeze in mari iubitori de animale, dar fara sa le ia in grija, ci doar sa le sterilizeze. Este exact acelasi lucru cu ce fac babutele de la blocuri, care doar hranesc cainii, dar nu-i adopta. Nu e de mirare ca primarii le refuza si nu le baga in seama!

Intradevar este foarte complicata problema, este ceva asemanator cu fizica cuantica sau trimiterea unei rachete pe luna, aceasta intretinere a unui padoc. Este ceva de domeniul fantasticului sa sortezi cainii in functie de sexul lor si sa nu pui femelele in acelasi loc cu masculii, astfel incat sa nu se inmulteasca acolo. Pot fi sterilizati si ulterior, dupa ce au ajuns in padoc. Dar ONG-urile de la noi, nu vor ca hingherii sa colecteze cainii de pe strada, dar nici sa preia adaposturile, ci doar sa se lamenteaza si tipa in gura mare. Am inteles acum.

Modificat de Anonymous
  • Apreciez 2
  • Displace 1
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.